kometa Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 niczym innym sie nie zajmuje...ale bylby konflikt z moimi kotami no i mam prace oraz duo zajec-i ksiezniczka by sie nudzila..... Quote
li1 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='adam1946']witam-czytając wypowiedzi aż do 13 strony nie wiem jaki jest rezultat adopcji dla Pusi.jestem zainteresowana jej adopcją.Nie dczytałam się ,czy Pusia powinna być w domu bez innych psów-bo u mnie jest sznaucerka min.i mix onka z azylu.Mieszkam sama w dużym mieszkaniu.[/quote] No to sie xxtruskawxx ucieszy. Napisz moze PW do niej. Quote
adam1946 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 jak najbardziej -spróbuję to zrobić ,tylko nie wiem czy o tej porze to jeszcze można Ją niepokoić? Quote
coronaaj Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='li1']No to sie xxtruskawxx ucieszy. Napisz moze PW do niej.[/QUOTE] Moze ona ale nie ja... Quote
sleepingbyday Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='xxtruskawaxx']W przyszłym tygodniu jedziemy do Berlina. :multi: Dzięki wszystkim za trzymanie kciuków! Krótko co załatwiłyśmy. Pusia przejażdżkę zniosła dobrze, jechała sobie w transporterze jak królowa. Pan Muller był bardzo miły, istny miłośnik psów. Było widać, że ma wprawę w tym co robi. Przejął się losem naszej maleńkiej. Nawet nieśmiało podpytał czy psinka jest do adopcji. :cool3: Pusia na jedno oczko widzi w ok. 35 %, na drugie w ok. 7 %, dlatego trzeba się spieszyć. W tłumaczeniu pomogła zaprzyjaźniona nauczycielka j. niemieckiego. Transport załatwiony i zaklepany! ;) Badania wykonałyśmy przed wizytą, tutaj na miejscu, w Polsce i są ok. Nie ma żadnych wad i chorób serca, problemów z wątrobą, leukocyty, trombocyty i erytrocyty w normie. Pusia nie ma też żadnej infekcji. Nerki pracują w porządku, mocz ok. Czas czekania jest bardzo krótki i to drugi cud. Operacja będzie kosztowała ok. 900 zł, w Polsce wyniosłaby ok. 2000 zł, więc różnica jest przeogromna. Trzymajcie nadal kciuki. Wielkie ukłony za wsparcie. :modla: Jejku, ale się cieszę. :evil_lol:[/quote] bomba! a chętnych na adopcję bedzie sporo, ten języczek zawojuje świat. dziewczyna będzie przebierać w "złotych klamkach", zobaczycie! Quote
li1 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='coronaaj']Moze ona ale nie ja...[/quote] Dlaczego sie nie cieszysz ? Quote
adam1946 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='coronaaj']Moze ona ale nie ja...[/quote] Witam-próbowałam odpisać na uwagi dot.mojego profilu,ale nie wiem czy skutecznie,więc przyznaję,że moje błędy wynikają z raczkowania w komputerze wogóle -mieszkam koło Krakowa.moje gg15520993.Z wypowiedzi rozumiem,że jestem "konkurencją" w adopcji -ale to dobrze,bo mało ludzi interesuje się starszymi pieskami.Chodzi przcież o to,aby sunia miała jak najlepiej -aż do końca! Mój onek z azylu ma 6 lat.Pozdrawiam. Quote
li1 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Ale fajnie. Zaczyna sie bitwa o Pusie. Super. To moje marzenie, by takie "Konkurencje" powstawaly na watku kazdego psa. Quote
Asior Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 ale coronaaj nie jest konkurencją ;) Ona bierze od nas Pako ;) Quote
coronaaj Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 adam1946 napisał(a):Witam-próbowałam odpisać na uwagi dot.mojego profilu,ale nie wiem czy skutecznie,więc przyznaję,że moje błędy wynikają z raczkowania w komputerze wogóle -mieszkam koło Krakowa.moje gg15520993.Z wypowiedzi rozumiem,że jestem "konkurencją" w adopcji -ale to dobrze,bo mało ludzi interesuje się starszymi pieskami.Chodzi przcież o to,aby sunia miała jak najlepiej -aż do końca! Mój onek z azylu ma 6 lat.Pozdrawiam. Zle mnie zrozumialas to byl zarcik, ja bym bardzo chetnie ale juz adoptuje Pakusia, pozatem mam samych chlopczykow nie wiem jakby reagowali na dziewczynke pomimo sterylki. Jak bedziesz super domkiem dla Pusi to bardzo sie ciesze, wierz mi ten pies po tylu tulaczkach potrzebuje rzeczywiscie kochajacego DS. Powodzenia, Quote
coronaaj Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Asior napisał(a):ale coronaaj nie jest konkurencją ;) Ona bierze od nas Pako ;) Konkurencja bedzie w Berlinie !!! Ale zyczymy Pusi odzyskania wzroku...to teraz najwazniejsze. Zreszta osobiscie wole jak piesunia zostaje w Polsce, jezyj swoj, ludziska tez .No ja wywoze do Stanow ale pieski juz raz byly w W-wie, mieszkam i tu i tam. Dla Adam1946 to watek o Pako, prosze o trzymanie kciukow za wszystkie operacje.. http://www.dogomania.pl/forum/f1160/krakow-1-5-kg-nieszczescie-po-smierci-wlascicielki-w-dt-czeka-na-ds-139441/ Quote
sleepingbyday Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 sytuacja "podręcznikowa" (kiedyś, mam nadzieję) - domy bija się o psa :cool3: Quote
coronaaj Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 li1 napisał(a):Ale fajnie. Zaczyna sie bitwa o Pusie. Super. To moje marzenie, by takie "Konkurencje" powstawaly na watku kazdego psa. Tak powinno byc..jak znasz angielski to poczytaj o mojej Fundacji www.aeropets.com Na jednego pieska bylo po paru dobrych konkurentow. Quote
Poker Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 to Twoja fundacja w Stanach ?? No,no, gratulacje . Quote
adam1946 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Witam-przeczytałam wątek o Pako wczesniej,ale to "on"a moje przygarnięte szczęście to też on i "pilnuje sznaucerki"swojej bardzo.Więc nie może być dwóch kawalerów razem.Na pewno szybciorem znajdzie domek.A za berlińskie operace trzymam kciuki.Pozdrawiam. Quote
coronaaj Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Poker napisał(a):to Twoja fundacja w Stanach ?? No,no, gratulacje . Nie ja ja zalozylam ale przez 3 -4lata z nimi wspolpracowalam. Niestety zalozyciele wyjechali spowrotem do Stanow na Floryde (przedtem mieszkali w Phoenix) i narazie akcja zawieszona bo wszystkie psy , a bylo ich moze i z 1000 byly bidulami z Meksyku. Szkoda mi narazie ale moze znowu ruszymy niech maz tej pani wreszcie skonczy medycyne. Bylysmy bardzo rygorystyczne w wybieraniu DS moze za bardzo ale inny kraj i duzo chetnych..dalej mamy wszystkie kontakt i od czasu do czasu spotykamy sie w parku z psami. Adopcja byla tylko w Phoenix nigdzie indziej. Quote
coronaaj Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Poker napisał(a):to Twoja fundacja w Stanach ?? No,no, gratulacje . Zapomnialam dodac mysle o zalozeniu Fundacji w Polsce, szukam dobrych ciotek ale to sprawa przyszlosciowa...nazwa mniej wiecej juz jest bedzie miala znana osobe w imieniu, a to pomoze...pisz na PW moze masz jakies pomysly. Quote
zuziaM Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Cudowna jest ta panienka :loveu: ! Przy tym kwiatku wyglada nieziemsko :loveu: ! No i ogromna radosc, ze jest szansa na domek :lol: ! Quote
li1 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 coronaaj napisał(a):Zapomnialam dodac mysle o zalozeniu Fundacji w Polsce, szukam dobrych ciotek ale to sprawa przyszlosciowa...nazwa mniej wiecej juz jest bedzie miala znana osobe w imieniu, a to pomoze...pisz na PW moze masz jakies pomysly. Masz racje, znane osoby sciagaja ludzi. A powiesz przynajmniej inicjaly tej znanej nieznajomej ? Quote
Qti Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 li1 napisał(a):Masz racje, znane osoby sciagaja ludzi. A powiesz przynajmniej inicjaly tej znanej nieznajomej ? Przepraszam, ze się wtrącę ale jak to się ma do pomocy dla maleńkiej, chorej pomeranianki - bohaterki tego wątku? Quote
Poker Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Qti napisał(a):Przepraszam, ze się wtrącę ale jak to się ma do pomocy dla maleńkiej, chorej pomeranianki - bohaterki tego wątku? Qti, nie bądź taką formalistką. :roll: Każda metoda jest dobra, byle wątek podnosić.:eviltong: Quote
Qti Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Poker napisał(a):Qti, nie bądź taką formalistką. :roll: Każda metoda jest dobra, byle wątek podnosić.:eviltong: Oki, przepraszam :Rose: Quote
xxtruskawaxx Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 Mam malutko czasu, więc tylko zdjęcia wstawiam... Z wenflonem Z tłumaczką i asystentką Quote
li1 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Kochane malenstwo. Oby wszystko dobrze poszlo i malutka zaznala dlugich i szczesliwych lat w nowym domu. Quote
fizia Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Jejku ten jęzoreczek :loveu: Trzymam mocno kciuki! Quote
Recommended Posts