BeaBono Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Wracając do Gufa - jednym mnie zupełnie zaskoczył - myślałam o tym, że psy mogą do siebie wystartować z zębami... ale w życiu nie pomyślałam, że "wkurzyć" może się Guf i Bis będzie w opałach... To chyba "szkoła Pepsi" - Gufi "podbudowuje się", gdy ukryty pod stołem może jej znienacka "dołożyć zębiskami" po mordce i ciągnąć za kudły wokół jej szyi ... Quote
majqa Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Proszę, proszę jaki się zadziora zrobił. :-) Quote
rytka Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Kate Bea to dobrze,ze Guf potrafi sie juz bronic i troche facet sie z niego robi nie taka baba-tak na niego mowił mój siostrzeniec . dzieki,ze zabrałyście Bisa-zdaje sie ,ze to ja nadałam na jego watku,ze jedziecie do W-wy-przepraszam ale szkoda mi było tego malucha bo pechowy jakis był(tyle razy juz nie udało mu sie z transportem). Quote
snuszak Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Tak wszystko było na wariata ale to dzięki Wam psy są już w domach o odesłanie akcesoriów poproszę mailowo nowe domki (chociaż Pani od Bisa mówiłam wcześniej o przyszykowaniu niezbędnych rzeczy) na szczęście teraz piesków u nas w Puszczykowie mało to dam radę z moja odrobiną sprzętu, o zapłaceniu za fryzjera też umawiałam się o wpłacie kwoty na konto także wszystko ok. A Gufi się wkurzył bo co takie małe dziwne coś jak Bis będzie zajmować jego kanapę w samochodzie :diabloti: Jeszcze raz dziękujemy za pomoc w przewiezieniu psiaków i przepraszamy za kłopot :oops: Gufi trzymaj się! Quote
majqa Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Nie daj się Gufiaczku, z każdym dniem oczkom będzie lepiej. Quote
KateBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Piszę dopiero teraz bo Gufiaczek sobie śpi. Trochę jest obolały, razi go światło dzienne i sztuczne ale apetyt mu dopisuje. Quote
KateBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Pan doktor Garncarz napisał w Gufiaczkowej książeczce po operacji- fokoemulsyfikacja obu soczewek czyli usunięcie soczewe w obu oczkach. "Facet" operację zniósł dobrze (tak powiedziała pani anestezjolog) był zaintubowany i monitorowany. Quote
KateBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Mamy dużo szczęscia bo pan doktor będzie w Poznaniu w sobotę i umówiłam się z nim na obejrzenie ocząt Gufiątka. Jutro dowiem się czy będzie trzeba już za tydzień czy póżniej jechać na kontrolę do Warszawy. Od dzisiaj do środy jeżdżę z nim do weta na zastrzyki, dostał też dzisiaj następne lekarstwa. Ile to kosztuje napiszę w środę. A operacja Gufiaczka kosztowała około 1150zł. Dokładnie nie pamiętam sumy bo byłam zdenerwowana i dobrze nie usłyszałam. Quote
KateBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Zakraplam mu oczęta 4 razy dziennie, dostaje też tabletki. Oczywiście chowa się przede mną pod stół. Jutro napiszę co powiedział pan doktor i dowiem się (już na spokojnie) jaki rezultat dała operacja. Quote
rytka Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Gufi - nie rozumie,ze to dla jego dobra.Jeszcze troche musi wytrzymać, naprawde szkoda mi go tyle przeszedl i znowu 'tortury'jeszcze troszke Guf i bedzie dobrze. Quote
BeaBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 http://picasaweb.google.com/beabono132/Oczy?feat=directlink Quote
BeaBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Gufi nie piszy (z bólu), choć pani anestezjolog mówiła,że nie wyklucza tego ... trze " kapelusz" łapkami... zaciska te biedne "oczka"... porusza się mniej pewnie niż przedtem (bardziej się obija przy chodzeniu)... Quote
BeaBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 dogo mi nie działa - nie mogę nic edytować, nie mogę dodawać emotiokonek, nie mogę wklejać jak dawniej zdjęć, klapa po prostu... Quote
BeaBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 .. bazarki, banerki... teraz awykonalne Quote
BeaBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 http://yfrog.com/b9pb190009j koszt benzyny 194,11 zł na koncie Gufa "na dojazdy" (u nas) 523,50 - 194,11 = 329,39 zł Quote
BeaBono Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 lekarstwa : encorton (tabletki), maxitrol i TNF (krople) zastrzyki u dr Starczewskiego (linco... coś, ten sam antybiotyk co przed operacją) ... dzięki nowemu dogo, będę miała milion postów w tydzień :mad:(tu emo z pałą !!), a u Gufa robi się pomału bałagan... Quote
togaa Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Co za akcja! Czyta się to wszystko jak powieść sensacyjną..! Niesamowite ! Jestem pełna uznania!!! Tyko te długi mnie martwią!! Może jakaś dobra dusza bazarek dla Gufika zrobi..? Quote
Ajula Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 co za kaszana z tym nowym dogo :angryy: Kasia i Beata kochane dziewczyny - jestescie WIELKIE! spadłyscie Gufiemu po prostu z nieba szkoda, że muszę tkwić w tym szpitalu, bo udałabym sie z Wami na spotkanie z dr Garncarzem w Poznaniu i zobaczylabym biednego Gufiaczka biedne te jego ślepka, ale trudno, musi wytrzymać swoją drogą nabieracie doświadczenia jako PSIE PELĘGNIARKI może będziecie mogł otworzyć firmę o profilu działalności "Opieka nad zwierzętami po operacji" :lol: Quote
BeaBono Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 o matko, chyba zaczynam rozgryzać to ch...stwo pod Operą daje się edytować ale nie widać np zdjęć (dodane w operze są widoczne pod IE) na razie najlepiej dogo chodzi mi pod FF (edytowałam i ukazała się emotiokonka :multi:) kombinuję dalej... http://www.dogomania.pl/threads/174116-W-przygotowaniu powiedzcie mi,czy widzicie zdjęcie? Quote
BeaBono Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 dzięki, Ajula, mogę więć cykać fotki i kombinować nowy bazarek :loveu: edit (ło jak się cieszę) - podlinkowałam wreszcie banerki w sygnaturce :multi: edti 2: już nie śmiecę:oops: Quote
Ajula Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Bea jestes niezmordowana! taki pracus z Ciebie Quote
Ajula Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 powiedz mi jeszcze, gdzie są narzędzia do pogrubiania, albo podkreslania liter, bo nie moge znaleźć Quote
BeaBono Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Ajula, wszystko mi działa, gdy pracuję na FF (możliwość edycji, wklejanie zdjęć, dodawanie linków, pogrubianie, podkreślanie... itd) nie wiem, czy tak samo będzie u Ciebie... jakbyś chciała popróbować : http://www.mozilla-europe.org/pl/firefox/ .. przeglądam jeszcze z sentymentu na IE ... Quote
Ajula Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 w domu też używam FF, ale w szpitalu mam laptopa TZ z pracy (bo ma mobilny internet), to już nie będę nic tu instalować, i tak jestem super zadowolona, że mam tego laptopa, bo chyba bym z nudów umarla no i nie wiedzialabym co u piesków Quote
Recommended Posts