Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BeaBono']
Gufi jest ulubieńcem Pana. Tata nie wychodził z psem od czasu Atlasa (poprzednik Bona). (...)
Futrom dopisuje apetyt. Przez dwa miesiące, oprócz gotowanego, "wciągnęły" niemal dwa wory chrupek (dobijamy do dna).
[/QUOTE]
Gufi czarodziej umie wszystkich zaczarować :lol: fajnie, że Twój tata zapragnął znowu wychodzić z psem

Bea - jesli chodzi o karmę, to może po prostu zamów karmę, a my zapłacimy? To, że Gufi jest u Was na bezpłatnym DT to wspaniała sprawa i dzięki Wam za to :Rose: jednak możemy się dołożyć do karmy Gufiego z pieniędzy, które mamy
- bo wygląda na to, że cegiełkowicze z allegro bardzo się przyczynią do sfinansowania operacji oczek :lol: i powinno starczyć także na karmę

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

PRAWDA Ajula karme dla Guffiaczka musimy "My" ze skladkowej kasy kupic . BB Z RODZINA i tak ponosi wszystkie koszty DT, poswieca swój czas i dostosowuje Pepsi do tymczasa:mad:. Jesli BB bedzie stawiała opór to ja moge zamoweic i dowieźć pod drzwi BB :evil_lol:.

Posted

W innej sytuacji poprosiłabym was pewnie o sfinansowanie karmy, ale...
na dzień dzisiejszy operacja oczek jest priorytetowa. Czas nie jest naszym sprzymierzeńcem. Chciałabym, aby oczka Gufiego zostały zoperowane najszybciej jak tylko się da. Nie chcę uszczuplać jego "puli".
Wystawię bazarek na tydzień, zobaczymy czy będzie zainteresowanie. Jeśli uzbieram potrzebną kwotę, to będzie super.
Jeśli mniej (albo wcale), wtedy wrócimy do tematu , dobrze?

Posted

Bea przemyslcie temat przejscia na tańszą karmę - nie mam na mysli byle czego, ale dobrą karmę, którą ja już 4 miesiące karmię moje psy i jestem bardzo zadowolona
wczesniej przez kilka lat Hexi jadła RC dla alergików, bo po każdej innej karmie była chora
w lipcu dostałam w prezencie 15 kg niemieckiej karmy Josera (też dla alergików), spróbowałam i od tej pory jedziemy na tym - Hexi nie ma absolutnie żadnych problemów z trawieniem, Josera smakuje im bardziej niż RC
za worek 15 kg z dostawą do domu zapłaciłam 125 zł - połowe taniej niż za Royal canin
tu jest watek tej karmy - opinie są dobre:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=127119[/URL]

Posted

[quote name='BeaBono'](...) Jeśli mniej (albo wcale), wtedy wrócimy do tematu , dobrze?[/QUOTE]
To może umówmy się tak, że jeśli zmienisz zdanie lub zmieni się cokolwiek sytuacyjnie i będziesz potrzebowała karmę, bez najmniejszego oporu dasz znać. Pisz, proszę, kiedy uznasz, że to jest ten moment, że należy pomóc zakupem karmy.

Posted

[B]Ajula[/B], wspominałaś mi o tej karmie, ale ja oczywiście zapomniałam jej nazwy :oops:

Weszłam na stronę dystrybutora, poczytałam opisy... Wygląda zachęcająco - bez soi, pszenicy, kaczka w SP, mączka z małży w HE (cenowo Josera wypada ok. 8zł/kg, RC ok. 10zł/kg - kupuję "18" po 185zł).

Chyba się skuszę, choć przyznam, że nie lubię eksperymentować z karmą (jestem konserwatystką w kwestii "chrupek" - jak tylko karma się sprawdzi, smakuje i służy psu, to się jej trzymam...)

Posted

Ja uważam, że warto[B] już [/B]umówić operację oczek. Czas biegnie, za chwilę przyjdzie czas, że Gufi straci wzrok zupełnie- wtedy kurczą się lekarzowi możliwości działania i szanse powodzenia.

Proszę, nie czekajcie, tylko umawiajcie termin- bo widać, że konieczne sumki to nie problem, a BB też czeka już na konkretne kroki w tej materii.

M.

Posted

[quote name='majqa']Ewelinko, o ile ja z kolei pamiętam to była ciąża urojona, zakładam jednak, że mogło mi się coś pomylić więc niech wypowie się Rycia.[/QUOTE]

Tak? teraz to nie wiadomo czy to lepiej bo przecież jeżeli nie zostawili sobie innego psa to będą moze chcieli Czarną zatrzymać.:shake:
Co do suczki to chyba trzeba poproscić Rytke o założenie wątku - o ile ozcywiscie ma już czas i możliwości.

Co do Gufa do pozostawały mi rzeczy z bazarków i chętnie przekaże je na organizowane dla niego bazarki, może coś nowego sie też znajdzie :razz:Operacja oczka to teraz priorytet!
Tylko, ze dopiero w listopadzie bo bazarek trwa do konca miesiaca.

Posted

wieczorem przysiadam do zalozenia Czarnej wątku-powinnam to zrobic odrazu razem z Gufim moze juz bylaby w ds zamiast tam gdzie jest.W zasadzie ten watek kiedy był zakladany byl watkiem obu psow ale Gufi znalazł sie u mnie i wiadomo na nim sie skupiliśmy ,Czarna czekała ...miala miec dt u mnie po Gufim ale wszysko sie pokompilkowalo:roll:nie moge jej wsiasc na dt.Czas ucieka a za chiny nie moge sie pogodzic ,ze ma tam zostać:shake:Eweilnko wszyscy widzieliscie zdjecia-jak dla mnie wyglądala na szczenna ale podobno sie nie oszczenila- to jest mozliwe ,ze była to ciąza urojona.Tak- nie chca jej oddac bo nie maja na jej miejsce innego psa ale nie wrobrazam sobie ,ze nie dam rady ich namowic zeby mi ja oddali jak sie uprę:diabloti:

Co do Gufa to kto ma umowic wizyte?tak jak ostatnio czy moze BB i jej mama-byly juz u doktora,dospasuja termin.BB i co Ty na to podejmiesz sie tego zadania?:razz:Pomyslalam ,ze wysle jutro pozostala u mnie kase Gufowa(razem z moim 38,00zł.rowne 400zl) na konto mamy BB ,zeby mogla z mich korzystac w razie potrzeby bo faktycznie z wyglada,ze na konto FZiN wplynie wystarxczajaco kasy na zab.med.

BB mojego tate tez Guf oczarował i polubil go bardzo.Ma u Was super ale ja bym chciala,zeby juz był w ds a tu zero zainteresowania:mad:

Posted

Oczywiście Rytka, ze teraz nie na twojej głowie będzie Czarna. Moze uzbieramy dla niej na hotelik albo dt.
A czy jak ją zabierzesz trzeba tym ludziom nowego psa zaproponować czy już zrezygnują? oj żeby znów jakaś bida tam na łańcuchu nie siedziała:shake:

Posted

Ja zrozumiałam to tak, że Rycia jej nie zabierze tylko, że założy wątek i z chwilą, gdy objawi DT/ DS Czarna zostanie stamtąd zabrana. Tym ludziom nie trzeba proponować nowego psa, oni sami go sobie wykombinują więcej to niż pewne.

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Pomóżcie nam uratować rotka.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Mamy 47 godzin:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171873"][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171873[/COLOR][/URL][/FONT][/COLOR]
[FONT=Calibri][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Posted

KateBono jutro idzie do szpitala, nie wie, jak długo tam zostanie
może kilka dni, a może dwa tygodnie
jutro ma dzwonić do dr Garncarza i ustali termin zabiegu :lol:

ja do Czarnej też bym się oczywiście coś dołożyła, problem tylko, żeby znaleźć miejsce w DT - może udałoby się nam uzbierać na opłatę za DT

Posted

Jest odzew na Gufiowe ogłoszenia, dostałam dziś mail`a:

[I][COLOR=green]Witam,[/COLOR][/I]
[I][COLOR=green]piszę w sprawie Gufiego. Znalazłam ogłoszenie w internecie i zakochałam [/COLOR][/I]
[I][COLOR=green]się w tym psiaku. Stąd też moje pytanie - czy Gufi nadal szuka domu? [/COLOR][/I]
[I][COLOR=green]Jeśli tak, z chęcią go przygarnę. Niestety mieszkam w bloku, w dosyć [/COLOR][/I]
[I][COLOR=green]małym mieszkanku. Stąd też moje pytanie czy Gufi jest przygotowany na [/COLOR][/I]
[I][COLOR=green]przebywanie w takich warunkach i czy nie będzie się męczył. Zdaję sobie [/COLOR][/I]
[I][COLOR=green]sprawę z tego, że psiak potrzebuje ruchu i przestrzeni :)[/COLOR][/I]
[I][COLOR=green]Będę wdzięczna za informację.[/COLOR][/I]
[I][COLOR=green]Pozdrawiam,[/COLOR][/I]
[I][COLOR=green]Beata[/COLOR][/I]

Co robić, co robić? :???:

Pani podała nr tel, mam jej adres mailowy...

Posted

Podaj proszę tej pani tel. Irenki z prośbą, by zadzwoniła i porozmawiała o Gufku w tym i wizycie przedadopcyjnej i podpisaniu fundacyjnej umowy adopcyjnej.

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Przepraszam Was, ale dopiero w tej chwili udało mi się skontaktować z tą Panią. Jest to młoda osoba która mieszka w Poznaniu w wynajmowanym z siostrą mieszkaniu. Tu mamy pierwszą przeszkodę. Osoba która wynajmuje im to mieszkanie nie zgodzi się prawdopodobnie na psa.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Druga sprawa, praca tej Pani. Praktycznie od godziny 8-18 pies musi być sam. [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Nie ma go niestety kto wyprowadzić. Pani rozpatrywała taką opcję, że gdyby Gufi jednak nie mógł zostać u niej mógłby być oddany do jej rodziców pod Poznań.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Są tam z tego co pamiętam dwa psy i sześć kotów. Jasno powiedziałam, że nie ma mowy o przykazywaniu dalej psa, bez zgody i akceptacji tego domu przez osobę która podpisze z tą Panią umowę adopcyjną.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Przedstawiałam sytuację zdrowotną Gufiego i naszych planach operacji oczek w Warszawie jak również uprzedziłam, że wprawdzie w tej chwili Gufi jest w dobrej kondycji fizycznej, ale trzeba brać pod uwagę, że w przyszłości będzie potrzebował np. konsultacji weterynaryjnych co niewątpliwie będzie związane z kosztami.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Pani nie była już chyba na końcu rozmowy chyba przekonana, czy podoła a ja zostawiam Wam ocenę tego domku.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]