Cantadorra Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Smutno mi się zrobiło, jak zobaczyłam filmik. Szarik, biedaku, tak tobie ciężko się chodzi. Piękny jesteś i dostojny, a taki słabiutki na łapki. Quote
malizna78 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Cantadorra']Smutno mi się zrobiło, jak zobaczyłam filmik. Szarik, biedaku, tak tobie ciężko się chodzi. Piękny jesteś i dostojny, a taki słabiutki na łapki.[/QUOTE] To prawda. Pięknośc i dostojeństwo widoczne z daleka I taka bezradnośc do tego:( Miejmy nadzieje, że się teraz poprawi leki, suplementy, dieta, ciepło to sa czynniki sprzyjajace poprawie zdrowia. Quote
Akrum Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Szarik piękny i dostojny, ale widać po nim i w jego oczach, że nie miał łatwego życia przez ostatni czas. Bardzo kiepsko chodzi, wystarczyło 5 minut na wybiegu i widać jak człapał do hoteliku. Nawet na spacer go nie zabieraliśmy, bo nie było sensu, męczy się szybciutko, chwilkę poczłapał i się "zawiesił", odpoczął i człapał znów wolniutko po wybiegu. Jednak musze przyznać że jest bardzo przyjazny, ufny w stosunku do człowieka. Nie jest w złym stanie jeśli chodzi o gabaryty. Futerko w dobrym stanie. Quote
imperator Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 W sumie ten filmik powinien być pierwszy [video=youtube;jB0KW8P66eE]http://www.youtube.com/watch?v=jB0KW8P66eE[/video] Quote
Topi Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Od niedzieli miał działać środek przeciwbólowy. Więc rozumiem, że to zwyrodnienia stawów a nie ból powodują ten chód Szarika ? Co powiedział Wet ? Diagnoza powinna już być - chyba, że przeoczyłam ? Quote
pietrucha204 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 z wydarzenia na fb: " [SIZE=3][B]Mam serdeczną prośbę do skarbnika Szarika z dogo. Będę bardzo wdzięczna, za zrobienie pełnego wykazu stałych deklaracji. Nie piszę o wpłatach, tylko o zadeklarowanych sumach" [/B][/SIZE] Quote
mal_2 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Rozmawiałam dziś z Panią Joasią, ponoć Szarcio chodzi już lepiej niż przed zastrzykiem - zaczął działać :) Dobrze nigdy nie będzie, za duże zmiany w kościach, są odwapnione. Wstępnie nie wygląda to dobrze, ale na przeciwbólach Szarcio nie będzie cierpiał. Diagnoza będzie wklejana na wątek. Quote
malizna78 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='pietrucha204']z wydarzenia na fb: " [SIZE=3][B]Mam serdeczną prośbę do skarbnika Szarika z dogo. Będę bardzo wdzięczna, za zrobienie pełnego wykazu stałych deklaracji. Nie piszę o wpłatach, tylko o zadeklarowanych sumach" [/B][/SIZE][/QUOTE] Własnie zauważyłam, że np mojej deklaracji nie ma wpisanej przypomnę, że zadeklarowałam 10 zł dla Szarika. Dziś będą wysłane na konto Fundacji, bo takie chyba były ustalenia, jeśli coś się zmieniło i ustalicie inaczej, dajcie znać, zeby nie było bałaganu. Quote
mal_2 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Czy jakieś psiaki od Cz lub inne potrzebują dobrego tymczasowania? W Psanatorium zwalniają się miejsca, bo adopcje idą pełną parą! Z dobrego miejsca psiaki szybko znajdują domki! Quote
mal_2 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [B]DEKLARACJE: [/B]bazylowa 15 złania to ja 10 zł Kika i Czaki 50 zł Beata J 60 zł Marcin Lewandowski 30 zł AL-KA 30 zł Karollek 30 zł od Cieńcienia 10 zł Bros 10 zł ewachw 20 zł Cantadorra 10 zł pietrucha 10 zł mal 10 zł malizna78 10 zł DorisNina (forum ON) 20 zł monikach (forum ON) 20 zł Topi (od czewrca) 20 zł _____________________________ razem: 345 zł (od czerwca 365zł) Do Psanatorium (koszt miesięczny 510 - 527zł) dopłacać będzie Irena K (deklarowała max 200 zł). Quote
hotelterier5 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Proszę o cierpliwość, opis zdjęć wkleimy już jutro. Porozmawiam też o dodatkowych badaniach. Mam w Psanatorium kilka psiaków czekających na wyjazd do doktora, więc logistycznie trzeba kombinować, a zwykle i tak coś wyskakuje extra. Szarik sporo śpi, lubi poleżeć na miękkim posłaniu. Widzę sporą różnicę po zastrzyku, wyrażna ulga. Quote
Penny Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='mal_2']Czy jakieś psiaki od Cz lub inne potrzebują dobrego tymczasowania? W Psanatorium zwalniają się miejsca, bo adopcje idą pełną parą! Z dobrego miejsca psiaki szybko znajdują domki![/QUOTE] Oj, racja, racja. W niedzielę do domu pojechała Figa ([URL="http://www.dogomania.pl/threads/219932-Su%C5%84ka-BERNARDYNKA-mia%C5%82a-by%C4%87-u%C5%9Bpiona-ale-uda%C5%82o-si%C4%99-j%C4%85-odebra%C4%87..."]link[/URL]), niedługo hotel opuści Aron (nie ma wątku na dogo), a w weekend prawdopodobnie do domu pojedzie Bajo ([URL="http://www.dogomania.pl/threads/201325-Najprzystojniejszy-pies-na-Dogo-1140-z%C5%82-d%C5%82ugu-w-hotelu-b%C5%82agam-o-pomoc!!!"]link[/URL]). Trochę smutno jest, gdy psiaki odjeżdżają do domów, ale taka jest kolej rzeczy. Tak właśnie powinno być i wierzę, że na Szarika również czeka kochający dom. Quote
pietrucha204 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 to dobrze słyszeć, że psiaki znajdują domy:) większa rotacja, więcej psiaków z szansą ;) Quote
Topi Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='mal_2'][B]DEKLARACJE: [/B]bazylowa 15 złania to ja 10 zł Kika i Czaki 50 zł Beata J 60 zł Marcin Lewandowski 30 zł AL-KA 30 zł Karollek 30 zł od Cieńcienia 10 zł Bros 10 zł ewachw 20 zł Cantadorra 10 zł pietrucha 10 zł mal 10 zł malizna78 10 zł DorisNina (forum ON) 20 zł monikach (forum ON) 20 zł Topi (od czewrca) 20 zł _____________________________ razem: 345 zł (od czerwca 365zł) Do Psanatorium (koszt miesięczny 510 - 527zł) dopłacać będzie Irena K (deklarowała max 200 zł).[/QUOTE] Deklarowałam [U]do[/U] czerwca bez względu na wszystko. Później też się nie wycofam dopóki życie Szarika będzie dla niego radością lub choćby znośne. Za marzec wpłata poszła. Quote
mal_2 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='Topi']Deklarowałam [U]do[/U] czerwca bez względu na wszystko. Później też się nie wycofam dopóki życie Szarika będzie dla niego radością lub choćby znośne. Za marzec wpłata poszła.[/QUOTE] Przepraszam, za dużo na raz próbuję robić :oops: Poprawiam [B]DEKLARACJE: [/B]bazylowa 15 złania to ja 10 zł Kika i Czaki 50 zł Beata J 60 zł Marcin Lewandowski 30 zł AL-KA 30 zł Karollek 30 zł od Cieńcienia 10 zł Bros 10 zł ewachw 20 zł Cantadorra 10 zł pietrucha 10 zł mal 10 zł malizna78 10 zł DorisNina (forum ON) 20 zł monikach (forum ON) 20 zł Topi (do czerwca) 20 zł _____________________________ razem: 365 zł Do Psanatorium (koszt miesięczny 510 - 527zł) dopłacać będzie Irena K (deklarowała max 200 zł). Topi, jeśli Szar miałby cierpieć to nie będziemy go na siłę przy życiu trzymać. On już swoje wycierpiał w życiu, teraz ma mieć komfort bez bólu. Quote
Topi Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='mal_2'] Topi, jeśli Szar miałby cierpieć to nie będziemy go na siłę przy życiu trzymać. On już swoje wycierpiał w życiu, teraz ma mieć komfort bez bólu.[/QUOTE] No to życzę Szarikowi długiego, spokojnego życia wśród przyjaciół. A Tobie mal_2 dziekuję, że mnie zrozumiałaś. Quote
betka Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Dziewczyny proszę dajcie mi znać na jakie konto wysyłać deklaracje dla Szarika. Ja mam tylko konto bazylowej? Proszę opw, jeśli jest inne niż dotychczas. Quote
bazylowa Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Na razie spokojnie można wysyłać do mnie. Mal zestawiła deklaracje, ale część z nich trafia na konto fundacji. Myślę, że deklarowicze którzy wpłacali do tej pory do mnie, to mogą dalej wpłacać śmiało. Nie wiem czy fundacja zdodziłaby się przejąć rozliczenie Szarika w całości. Pisząc wcześniej "do końca" miałam na myśli pobyt Szara na DT. Quote
malizna78 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Ja wpłaciłam na konto Fundacji. Bo tak wydawało mi sie, że ma być. Mi się wydaje , ze potem i tak uzbierana kwotę przez bazylowa trzeba bedzie wplacac na fundacje, bo faktury, rachunki \musza byc na jedno konto pisane. Ale moze się mylę, bo na tym sie nie znam kompletnie. Quote
hotelterier5 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [IMG][IMG]http://img849.imageshack.us/img849/1079/too2.jpg[/IMG] By [URL=http://profile.imageshack.us/user/loosteel]loosteel[/URL] at 2012-03-06[/IMG] Quote
mal_2 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Dodam, że Szarika jutro będzie oglądał inny wet. Będzie miał robioną biochemię i morfologię krwi. Zobaczymy jakie będą dalsze zalecenia do leczenia. Quote
hotelterier5 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [IMG]http://img827.imageshack.us/img827/2120/dsc0571l.jpg[/IMG] [IMG]http://img546.imageshack.us/img546/3223/dsc0563t.jpg[/IMG] [IMG]http://img12.imageshack.us/img12/5258/dsc0562ce.jpg[/IMG] Quote
pietrucha204 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 masakra.... :( no nic oby diagnoza nie była najgorsza. Czekam na wieści Quote
Recommended Posts