Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozumiem,ze trzeba ufac wetom,jednak Szarik cierpi,co widac na fotach:shake:
ja jednak bym tak nie czekala ,na co tu czekac,jak on cierpi?On potrzebuje konkretnej konsultacji.Czy do ostatniej diagnozy byla wzieta zeskrobina?
Ja nie chce sie wtracac,ale cos mi w Szarrika wzroku poprostu .........

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Wioletat']
ja jednak bym tak nie czekala ,na co tu czekac,jak on cierpi?.[/quote]
przecież pies jest poddany leczeniu...codziennie zastrzyki dostaje i maści. dzisiaj dowiem się szczegółowo jakie konkretne leki dostaje. a co do jego wzroku - wiesz za nim on trafił pod nasze skrzydła był leczony bardzo nieprofesjonalnie przez fhiwhfwhf wetów z innej lecznicy a choruje już kilka miesięcy :( więc jak na jego stan to wg mnie i tak sukces, że np podchodzi jak się go woła i szuka kontaktu, jak ktoś nowy na podwórze wejdzie to zaraz idzie obczaić itp

Posted

[quote name='Wioletat']On potrzebuje konkretnej konsultacji.Czy do ostatniej diagnozy byla wzieta zeskrobina?
[/quote]
weci przyjeżdżają do niego do przytuliska, gdyż nikt z nas nie dysponuje takim autem, do którego można by go bezstresowo zawieź do kliniki. Poza tym B. mówił, że on bardzo źle znosi podróże autem - nie nauczony. w jego przypadku zdecydowaliśmy się na wizyty domowe (nie są pobierane żadne dodatkowe opłaty za to). nie wiem za bardzo o co ci chodzi z konkretną konsultacją? pieniądze, które zbieramy to nie na rozpoczęcie leczenia tylko na opłacenie aktualnego i przyszłego:)

Posted

właśnie wróciłam od wetów. twierdzą, że Szarik jest do całkowitego wyleczenia:) tylko trzeba czasu. popołudniu dostanę mailem dokładnie rozpisane co mu podają itp to wstawię na wątek:) zapłaciłam dzisiaj 200 zł zostało jeszcze 59 zł. (druga wizyta - 105 zł) zapewnili mnie po raz kolejny, że za wizyty i dojazd nic nie kasują :modla::modla::modla: tylko za same leki:loveu:

Posted

[quote name='pietrucha204']właśnie wróciłam od wetów. twierdzą, że Szarik jest do całkowitego wyleczenia:) tylko trzeba czasu.( ..... )[/quote]
uufff, co za ulga :roll:, jeszcze jak będzie jadł odpowiednią karmę (zamówiłam RC skin - coś tam) to wygląd skóry też powinien się poprawić, powinna się goić i piesio powinien zarastać.

Posted

Dziś na konto wpadło 50zł od Mal, z owczarkowego forum, oraz 60 zł od kogoś kogo nicku nie znam. Czy ten ktoś może się ujawnić :razz:

[CENTER]:buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi:
[/CENTER]

Posted

[quote name='bazylowa']Dziś na konto wpadło 50zł od Mal, z owczarkowego forum, oraz 60 zł od kogoś kogo nicku nie znam. Czy ten ktoś może się ujawnić :razz:

[CENTER]:buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi:
[/CENTER]
[/quote]

...:lol: może się ujawnić...
To na leki lub witaminki dla Szariczusia :loveu:.

Posted

[quote name='pietrucha204']weci przyjeżdżają do niego do przytuliska, gdyż nikt z nas nie dysponuje takim autem, do którego można by go bezstresowo zawieź do kliniki. Poza tym B. mówił, że on bardzo źle znosi podróże autem - nie nauczony. w jego przypadku zdecydowaliśmy się na wizyty domowe (nie są pobierane żadne dodatkowe opłaty za to). nie wiem za bardzo o co ci chodzi z konkretną konsultacją? pieniądze, które zbieramy to nie na rozpoczęcie leczenia tylko na opłacenie aktualnego i przyszłego:)[/quote]

Mi chodzi tak ajk pisalam o badania ,tzn np zeskrobine,ktora mozna pobrac na miejscu,a wtedy diagnoza moze byc postawiona 100%,a nie gdybanie,ze moze to albo tamto...Przepraszam,ze tak prostolinijnie..

Posted

[quote name='NatiiMar']Terra,daj link do bazarku.[/quote]

Bardzo proszę :):
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/bluzeczki-na-leczenie-oneczka-pomoz-uratowac-tego-pieknego-psa-do-20-06-a-139891/[/URL]

Posted

Historia wizyt TD {font-size : 12px} TH {font-weight : bold; font-size : 12px} BODY{ font-family : Arial, Tahoma, Helvetica, sans-serif; font-size : 12px} TR.A{ background-color: White} TR.B{ background-color: #E8E8E8} H4 {font-weight : bold; font-family : Arial, Tahoma, Helvetica, sans-serif} .ramka {background-color:#f9f9f9; border:1px solid gray; padding:0px;} [B]Historia wizyt[/B]
[U]10/06/2009 15:37: Badanie
[/U][B]Opis wywiadu/badania:
[/B]OBJAWY:
Świąd: silny
krosty w pachwinach: +++
Łupież: silny
Owłosienie: matowe
Potrząsanie głową: tak
Przełysienia: tak
Wyciek z uszu: silny
Wydzielina w uszach: bardzo silna
węzły chłonne podżuchwowe: +++
regionalne, wieloogniskowe łysienia z rumieniem, wyłysienia(okulary)wokół
oczyu, liczne ropne zmiany na całym ciele,uogólnione zliszajowacenie,
hiperpigmentacja,badanie mikroskopowe - w głębokich zeskrobinach skóry
stwierdzono liczne postacie dosrosłe nużeńców
Czas trwania objawów: 60 dni
Stopień zmian: Bardzo duży
Diagnoza: demodecosiss,powierzchowne ropne zapalenie skóry,otitis ext.bil.
Rokowanie: ostrożne
[B]Leczenie
[/B]Badanie ogólne
Zastosowane leki:
Dermanorm 250 caps 60 kaps
Kerabol 50 ml 1 opakowanie
Ceporex 40 ml
Anipracit 3 ml
Lydium 5 mg 10 ml 1 ml
Peroxyderm 200 g 1 opakowanie
BIOMECTIN 20 ML 1% (IVERMECTIN) 1,1 ml

Zalecenia:
Biomectin (powtórzyc za 2 tyg!!!!!!!!!!!!!!!!!), ProMeris Duo dla psów do 40 kg,
codziennie po 2 kaps Dermanormu , po 4 ml Ceporexu 1 raz dż, Kerabol 30
kropli 1 raz dż

[U]18/06/2009 11:28: Badanie - kontynuacja
[/U]Kontynuacja leczenia
[B]Opis wywiadu/badania:
[/B]OBJAWY:
Świąd: słaby
kontynuacja leczenia
Stopień zmian: Duży
Diagnoza: demodecosiss,powierzchowne ropne zapalenie skóry,otitis ext.bil.
Rokowanie: ostrożne
Zastosowane leki:
Ceporex 24 ml
Aurizon 20 ml 1 opakowanie
Canor 1 opakowanie

Zalecenia:
Ceporex co 24 godż s.c., Canor 1 raz dż do czyszczenia, Aurizon 1 raz dż-
wymasować

Posted

[quote name='Wioletat']Mi chodzi tak ajk pisalam o badania ,tzn np zeskrobine,ktora mozna pobrac na miejscu,a wtedy diagnoza moze byc postawiona 100%,a nie gdybanie,ze moze to albo tamto...Przepraszam,ze tak prostolinijnie..[/quote]
jak przeczytasz opis leczenia to jest tam, że zeskrobina była pobrana od razu.

Posted

we wtorek jedziemy w odwiedziny do Szarika z Mal od owczarków ;) wiec nowe foty porobimy i zobaczymy czy pies już pięknieje pomału:) coraz więcej nas do niesienia pomocy w przytulisku :multi::multi::multi:

Posted

Dziś przyszła karma dla Szarika do Wilczycy. RC Skin Support. Jutro Karma jedzie do psa :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Terra, Twoje pieniążki też dotarły :p:p:p:p:p:p
Tylko nie wiem jak to ująć w rozliczeniu.

Posted

niech chłopak je i zdrowieje ;), kurcze wypatrzyłam dziś jeszcze taki preparat dla psów które się drapią. Bazylowa następnym razem jak będę zamawiać karmę dla szarika (mam nadzieję że dasz mi znać jak się będzie kończyła) to mu ten preparat też zamówię

Posted

Mój bazarek juz zakończony i wstępnie mamy 135 zł.!
W tym tygodniu chcę powysyłać paczuszki, ale nie wiem, czy się ze wszystkim wyrobię; to będzie dla mnie baaaardzo pracowity tydzień...

pzdr.