Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tia']Ciągle ogłoszenia odświeżam, ale widzę, że nadal nikt się nie interesuje ząbkiem:(

nikt...jak zaczarowane to wszystko.

A Ząbek pozdrawia ze słonecznego pomorza...
Ząbek uwielbia wyjścia poza domowe obejście,kiedy widzi w ręku smycz i szelki dostaje szału i krzyczy
w niebogłosy,dopóki nie ubierą się inne psy i wszyscy nie wyjdą poza znudzone podwórko:)
A jak już wracają,to wszystkie są umęczone, ledwo idą,tylko Ząbek ciągle pełen siły i mógłby jeszcze biec i biec...,
on ma niezniszczalne pokłady energii;)

Ząbek spacerkowy 

Posted

olekg89 napisał(a):
Psu żaden preparat nie potrzebny.Tylko stare dobre MŻ.
Mam psy po kastracji/sterylizacji i ich waga nie zmieniła się nawet o 1kg a od zabiegów minęło 4 i 6lat.Ja rozumiem biedny psiak po przejściach chcialaśmu wynagrodzić i to ci się chwali jak najbardziej.Sam zastanawiam się nad byciem DT ,ale obawiam się że nie oddam hehe.
Ale tu chodzi o jego zdrowie zapasiony psiak w typie jamnika będzie cierpiał.Zresztą jak każdy.
Sam wziąłem wychudzonego psa ze schroniska i w krótkim czasie z 24kg upasłem go do 40kg ,gdzie jego normalna waga to 29-31kg.
Takie jest moje zdanie trzeba ząbka odchudzić ,będzie śliczny młody i powabny i szybko znajdzie domek.Ten jego irokez przez morde jest naprawdę urokliwy.
Pozdrawiam:) I bez urazy takie moje zdanie:)

Str73, poost 729

Historię Ząbka zaczyna się tak,
że przebywał w schronie gdzie toczyła się codzienna walka o przetrwanie,
ogromna ilość psów w wolnym wybiegu, nawet nie wiem w jaki sposób udało mu się przetrwać.
Prawdziwy wojownik.
Zdjęcia czasem przekłamują, a 10 kg., to całkiem dobra waga - uważam.

Pies jak widać ze zdjęć i z wypowiedzi jest szczęśliwy i w dobrej formie.
Ratowanie to trudne zadanie, nie wie ten kto tymczasa nie miał.

Potrzebny mu tylko dom, jak na moje oko,

Więc do góry

Posted

Mika31 napisał(a):
Ząbku bruszek już opalony?

Oj,opalony,opalony:loveu:,słońca nam wczoraj nie brakowało,wszystkie piesie umęczone upałem,
dlatego dziś dla równowagi mamy duuużo chłodniej;)

Posted

Kasia77 napisał(a):
Oj,opalony,opalony:loveu:,słońca nam wczoraj nie brakowało,wszystkie piesie umęczone upałem,
dlatego dziś dla równowagi mamy duuużo chłodniej;)

W Lublinie nadal + 30, nie wiem jak zaśniemy w tej duchocie, powietrze stoi. Psy ledwo żywe.
Ząbeczek, niech ci się proroczy sen o najlepszym domku na świecie przyśni, kochany :)