malawaszka Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Justa napisał(a):Waszko - zaiwestuj w jasną stałkę, zakochasz się i już nie wrócisz do zmiennoogniskowych :diabloti: powiem Ci że trochę się boję bo nie miałam takiego cacka w ręku, ale powoli dojrzewam i chyba do rat za aparat dołożę coś jeszcze :lol: ale to powoli :roll: może mi przejdzie :evil_lol: bo nie powinnam :shithappens: Quote
malawaszka Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 hahaha zerknęłam na ceny - już mi przeszło :evil_lol: Quote
asher Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Waszka nadrabiałam Twoją galerie na raty i mi się pomerdało wsio... Co ma być w piątek? :oops: No i strasznie mi przykro czytać, że zdrowie Pepy ciut zaszwankowało. Domyślam się, że stanęło Ci serducho ze zmartwienia. Ale to pewnie jakiś przejściowy pikuś :) Wpadło mi w oko, że zamierzasz jej zrobić biopsję guza sutka. Ponoć robienie biopsji takich guzów nie ma sensu, bo wyniki są zupełnie niemiarodajne, szkoda pieniędzy i nerwów. Nie mam jak wkleić Ci linka do dyskusji na ten temat, bo toczyła się na nieprawomyślnym forum i wypipkuje. Jak mi podasz adres, to wyślę Ci na maila. Luna zarośnieta wygląda super, podoba mi się taki futrzak :loveu: Ale Pepę to mogłabyś trochę uczesać :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ps. a Maleńczuka nie znoszę, ani jego wyglądu, ani jego głosu, ani jego muzyki, ani jego tekstów, ani w ogóle nic, a nic, fuj, fuj, fuj :diabloti: Quote
malawaszka Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 [quote name='asher']Waszka nadrabiałam Twoją galerie na raty i mi się pomerdało wsio... Co ma być w piątek? :oops: No i strasznie mi przykro czytać, że zdrowie Pepy ciut zaszwankowało. Domyślam się, że stanęło Ci serducho ze zmartwienia. Ale to pewnie jakiś przejściowy pikuś :) Wpadło mi w oko, że zamierzasz jej zrobić biopsję guza sutka. Ponoć robienie biopsji takich guzów nie ma sensu, bo wyniki są zupełnie niemiarodajne, szkoda pieniędzy i nerwów. Nie mam jak wkleić Ci linka do dyskusji na ten temat, bo toczyła się na nieprawomyślnym forum i wypipkuje. Jak mi podasz adres, to wyślę Ci na maila. Luna zarośnieta wygląda super, podoba mi się taki futrzak :loveu: Ale Pepę to mogłabyś trochę uczesać :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ps. a Maleńczuka nie znoszę, ani jego wyglądu, ani jego głosu, ani jego muzyki, ani jego tekstów, ani w ogóle nic, a nic, fuj, fuj, fuj :diabloti: W piątek Luna ma usuwanie przepukliny :placz: U Pepy już ok - musiała się nadziębić na Pogorii - już nie leje tyle :cool3: no właśnie też nie wiem co z tym guzem zrobić - ja nie wiem ile Pepa ma lat, czy męczyć ją operacją? Czy to jej przedłuży zycie? Czy nieusunięcie tego skróci jej życie? Same pytania bez odpowiedzi :shake: Poza tym Pepa jest gruba :roll: i nie wiem jak szwy na tym jej wielkim brzuchu się będą trzymały :mad: a odchudzić się nie da, bo ona jak tylko poczuje głód to drze japę :mad: Na pewno muszę jej wątróbkę podleczyć i nie wiem co :roll: teraz się boję tej Lunkowej operacji :placz: a Pepa była czesana prze spacerem!!!!! przed wyjściem, tylko ona po czesaniu idzie na dywan się wałkonić i tak to potem wygląda :mad: Quote
asher Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 [quote name='malawaszka']W piątek Luna ma usuwanie przepukliny :placz: Będzie dobrze! :kciuki: no właśnie też nie wiem co z tym guzem zrobić - ja nie wiem ile Pepa ma lat, czy męczyć ją operacją? Czy to jej przedłuży zycie? Czy nieusunięcie tego skróci jej życie? Same pytania bez odpowiedzi :shake: Przede wszystkim prześwietliłabym klatkę piersiową i ewentualnie zrobiła USG jamy brzusznej, żeby zobaczyć, czy nie ma przerzutów. Bo jak są, to nie ma sensu nic robić. Zbadałabym też serducho i krew, żeby zobaczyć, czy organizm bez problemu poradzi sobie z narkozą. Potem kazałabym weterynarzowi popatrzeć na wyniki serducha i krwi i zadecydować, czy Pepa nadaje się do operacji, czy nie, a jeśli nie, to co zrobić, żeby się nadawała ;) A jak się nadaje, to usunęłabym guza z zapasem zdrowej tkanki i posłała do badania histopatologicznego (jeśli guzek jest niewielki, to możnaby spróbować usunąć go tylko na głupim jasiu i znieczuleniu miejscowym). I potem w zalezności od wyników albo bym się ucieszyła, że to nie nowotwór/nie złośliwy nowotór, albo szykowałabym Pepę do kolejnej operacji - usuwania całych gruczołów mlekowych i sterylizacji (nie pamiętam, czy Pepa już nie jest przypadkiem ciachnięta? :oops:). Waszko, jeśli ten guz to złośliwy nowotwór, który nie dał jeszcze głębokich przerzutów, to zostawienie go skróci Pepie życie, a usunięcie go - wydłuży jej życie. Przepraszam, ze tak na zimno, bez emocji to piszę - to dlatego, żeby się jak najbardziej zrozumiale wyrazić ;) Dawaj tego maila, to poślę Ci linka do psiej kości. Quote
malawaszka Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Dzięki! Wypunktuję sobie to i jak już będzie z Luną spokój to zajmę się Pepą - guz nie jest chyba aż taki malutki :shake: jest wyraźnie oddzielony od skóry, ruchomy, kalafiorowaty/nieregularny, twardy, wielkości :hmmmm: dwóch orzechów laskowych :niewiem: coś koło tego - mniejsze niż orzech włoski, ale większe niż laskowy :roll: niby miała robione USG jamy brzusznej na samym początku, ale takie to USG że ehhh szkoda gadać - muszę iść tam gdzie mają nowszy sprzęt - w każdym bądź razie nic wielkiego tam nie ma w środku bo to by chyba zauważyła wetka :roll: Bad krwi miała robione teraz i wyniki są ok poza wątrobą - norma koło 50 ona ma 112 czy jakos tak; malawaszka:diabloti:gmail.com :lol: Quote
tangerine74 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='malawaszka'] buaahahahaha:lol: wyraźnie zdziwiona :lol: jakby do szelek miała linki przywiązane i wisiała na nich, niepewna :lol: świetne ujęcie :p [quote name='malawaszka'] Jakie szczęśliwe pysio :loveu::multi::loveu: Gimloń wczoraj szalał z Frodziem (tez mini sznupkiem, pieprzaczkiem) 4 godziny. Efekt: dzis psa nie ma :evil_lol: na poranny spacer szedł pod przymusem :evil_lol: Miałam okazje porównać sierść obu łobuzów i mój jest wyraźnie szorstki :) Trymowanko chociaz raz w tygodniu daje piekne efekty :p Nie mam siły wziąć sie za psie uszy. Wyskubać to sadyzm, a wyczyscic bez skubania, w takim stanie zafutrzenia ogólnego chyba nie ma sensu :shake: Zjadłam wczoraj 4 śledziki i wypiłam 1 drinka. Mam kaca giganta :shake: Czy sledzie są kacogenne, czy za mało wypiłam... :cool3: Quote
asher Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 tangerine74 napisał(a):Zjadłam wczoraj 4 śledziki i wypiłam 1 drinka. Mam kaca giganta :shake: Czy sledzie są kacogenne, czy za mało wypiłam... :cool3: Ja myślę, że masz po prostu niestrawność :p Śledzik i drink? A fuj! Śledzik i czyściocha to jest właściwe połączenie :evil_lol: Quote
Doginka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Historia z OD mie rozwaliła:evil_lol::evil_lol::evil_lol: - inny dysk...a to dobre Tak sobie oglądałam fotki i zaczęło mi się przypominać jaka Pepa była biedulka jak ją znalazałaś, a teraz taka uśmiechnięta i szczęśliwa A lewitująca Lunka fajoska:loveu:;) Quote
tangerine74 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 asher napisał(a):Śledzik i czyściocha to jest właściwe połączenie :evil_lol: Mam problem w tym właśnie, że nie umiem się zmusić do picia czyściochy. :shake: Jak zbliżam szkło do ust, to wszystko, co jadłam od 2 dni próbuje wyjść na spacer ;) Tragedia... i jaki wstyd... mąż odwraca wzrok, żeby nie patrzeć na te drinki do śledzia...no po prostu dysonans kulturowy :lol: Quote
Alicja Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='malawaszka'] malawaszka:diabloti:gmail.com :lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a mi podałaś z innym znaczkiem :eviltong::eviltong: Dziś trzymam za Qby sprawdzian :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...za Lunę w piątek ;) Quote
malawaszka Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 [quote name='tangerine74']buaahahahaha wyraźnie zdziwiona :lol: jakby do szelek miała linki przywiązane i wisiała na nich, niepewna hahaha dokładnie :evil_lol: Zjadłam wczoraj 4 śledziki i wypiłam 1 drinka. Mam kaca giganta :shake: Czy sledzie są kacogenne, czy za mało wypiłam... :cool3: hahaha śledzie kacogenne :roflt: tak to sobie tłumacz :evil_lol: [quote name='asher']Ja myślę, że masz po prostu niestrawność :p Śledzik i drink? A fuj! Śledzik i czyściocha to jest właściwe połączenie i to fuj i to fuj :shake: [quote name='Doginka'] Tak sobie oglądałam fotki i zaczęło mi się przypominać jaka Pepa była biedulka jak ją znalazałaś, a teraz taka uśmiechnięta i szczęśliwa no :loveu: moje słoneczko kochane teraz takie :loveu: [quote name='tangerine74']Mam problem w tym właśnie, że nie umiem się zmusić do picia czyściochy. :shake: Jak zbliżam szkło do ust, to wszystko, co jadłam od 2 dni próbuje wyjść na spacer Tragedia... i jaki wstyd... mąż odwraca wzrok, żeby nie patrzeć na te drinki do śledzia...no po prostu dysonans kulturowy :lol: hahaha faux pas :evil_lol: ja też nienawidzę wódki czystej, a w drinkach też nie za bardzo bo jak już trochę wypiję to piję i piję i piję i potem mega kac gigant na drugi dzień - nic dobrego z tego nie ma :shake: [quote name='Alicja'] :evil_lol: a mi podałaś z innym znaczkiem :eviltong: Dziś trzymam za Qby sprawdzian :evil_lol:...za Lunę w piątek ;) ahhh pewnie już po sprawdzianie ale trzymam :kciuki: ;) a z jakim znaczkiem Ci podałam??? :diabloti: a my z Pysią byłyśmy dziś u Ress u małych grzywców :mdleje: jeża jakie one cudne :loveu::loveu::loveu: Quote
Alicja Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='malawaszka'] ahhh pewnie już po sprawdzianie ale trzymam :kciuki: ;) już po i oki ;) Qba sie smiał ze teraz to a równi z psimi zabiegami jest :razz::razz: a z jakim znaczkiem Ci podałam??? :diabloti: z takim [email protected] nie z takim :diabloti:.......................:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a my z Pysią byłyśmy dziś u Ress u małych grzywców :mdleje: jeża jakie one cudne :loveu::loveu::loveu: aaaaaa zazdraszczam :loveu::loveu: Quote
Ka-Vanga Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Waszeczko, (az wstyd przyznac) nawet nie wiedzialam, ze masz jeszcze jednego psiaka :loveu:. Quote
malawaszka Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 sie nie zagląda to się nie wie :diabloti: :loveu: sceniacek najsłodszy :loveu: Quote
Alicja Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 :loveu::loveu::loveu:aaaaaaaaaaaaaaaaaaa http://img404.imageshack.us/img404/7160/dsc0015lu5.jpg no jaka jestem fajniutka :loveu: http://img225.imageshack.us/img225/8440/dsc0006lc4.jpg Quote
Ka-Vanga Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 malawaszka napisał(a):sie nie zagląda to się nie wie :diabloti: :oops: dawaj wiecej tych grzywek :loveu: Quote
malawaszka Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 kurka wodna nie umiem robić fot w pomieszczeniach :placz: następnym razem pieprzę manuale i będę robić na auto :diabloti: dywanik :loveu: Quote
resuruss Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa moje potforki :loveu::loveu::loveu: Quote
tangerine74 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Cudeńka, i duże, i maleńkie :loveu: Kacogenne śledzie dokończyliśmy w ramach dzisiejszego postu (oczywiście dziś bez żadnych procentów), czyli jeśli one winne, to jutro znów ciężki dzień będzie :cool3: Quote
AlKil Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Witaj Moniko! Szczeniorki cudowne:lol: trzymam kciuki za Lunetę!!!! Quote
malawaszka Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 fantastyczne są :loveu: Anka - kopiuj do siebie które chcesz ;) Zuzanka psia niania :loveu: ojciec męczennik karmiący :lol: zniszczyć canona :evil_lol: Quote
malawaszka Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 tatuś:loveu: wujek i ciocia :lol: morderstwa canona cd akuku zmencone Quote
Recommended Posts