Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']chyba w Siemianowicach tak mi się wydaje przynajmniej :oops: ale zapomniałam spytać dokładnie :oops:[/quote]
a to jak Ty chcesz jechać na to sympozjum, jak nie wiesz, gdzie masz jechać? :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='PIKA']a to jak Ty chcesz jechać na to sympozjum, jak nie wiesz, gdzie masz jechać? :evil_lol::evil_lol:[/quote]

bo ja do tego czasu będę się z nimi widziała nie raz niestety :shake: teraz będą częste kontrolki, a przed samym spotkaniem będą do mnie dzwonić :eviltong:

Posted

Waszeczko, właśnie wpadłam się dowiedzieć co z Bolusiem i straaaaasznie się cieszę, że OK :multi: No, może nie jest ideał, ale najważniejsze, że nerki w porządku, a resztę da się poprawić!A Boluś na USG bardzo dzielny chłopiec :lol: I zdjęcia leśne śliczne, a twoja prawie-córcia;) urocza :loveu:

Posted

dzięki Gosiu :loveu:

właśnie szukam na dogo info o karmach wet - wcześniej myślałam o nerkowej a teraz to chyba muszę o wątrobowej pomyśleć - o ile wogóle Boluś będzie to przyswajał bo sraczkuje po suchych :shake:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Pokaż ogolone brzuszysko Bolesławka :modla:[/quote]

Hanko droga - nie ma mowy :shake: ogolone brzuszysko jest wyjątkowo nieurodziwe :loveu: i TYLKO moje - mimo stresu podczas USG śmiałam się z tego rozlanego brzunia na kozetce :evil_lol: a Pan Doctor ogolił też włoski które imitowały jajeczka i były skrzętnie przeze mnie zapuszczane :placz: :diabloti:

Posted

Jak to dobrze, że Bolutek jest w formie i nic poważnego mu nie dolega :multi: :multi: :multi: Goły brzuchol jakoś przeżyje :razz:
Kiedyś Gertrudzie na badaniu krwi wyszły lekko powiększone próby wątrobowe i wet nam zalecił karmienie gotowaną piersą kurzą z ryżem i marchewką. Generalnie żarło ma być mało tłuste. Ważne - dużo tłuszczu zawiera skóra z kurczaka (nie wiedziałam i często dawałam skrzydełka oczywiście ze skórą :oops: ). Teraz zawsze po ugotowaniu np. udka, ściągam skórę, a mięsa nigdy nie gotuję z ryżem, żeby ryż nie nasiąkał tłuszczem.

A frytek w Morsku Gerda nie jadła :razz: Tylko tak udawała :diabloti:

Posted

[quote name='malawaszka']ooosz kurde Beria - DZIĘKI że to napisałaś :modla: bo Bolutek dostawał skrzydełka ze skórką - nie wiedziałam, że na takim tycim mięsku jest tłuste :shake:[/QUOTE]
kurczak ogólnie jest dość tłusty , a skóra naj.
jedyne chude miesko to pierś ;) lepszy indyk zdrowszy i chudszy :p

Posted

jeśli tylko zostaniemy na gotowanym to przerzucę go na indoora :lol: myślałam, że skrzydła są chude :roll: jednak myślę że na czas jakiś przerzucę go na jakąś karmę wątrobową weterynaryjną - chyba na royala bo są dobre opinie - o ile nie będzie miał biegunek po tym :roll:

Dobranoc
[IMG]http://img214.imageshack.us/img214/1961/dscf1126il6.jpg[/IMG]

Posted

Dzień dobry!!! Jak się ucieszyłam, ze z Bolusiem wszystko OK!!! A teraz to go międzyanrodowa kariera czeka, przecież takie sympozjum to nie byle co!:)

Posted

[B]:oops:o rany Waszeczko a ja nawet Ozzulkowi skóreczki z kuraka sciągam .......
To dr Aleksiewicz go będzie USGcił :cool3:czyli pewno ZK w Będzinie organizuje znów sympozjum , bo oni często robią takie fajne sprawy...;)
fajny buczynowy lasek i wszytkie stfforki;)
[/B]

Posted

W nocy dogo mi się zbiesiło i nie dopisałam - mało tłuste są też ozory i flaki wołowe, ale nie mam pojęcia, czy nie są dla Bolusia zbyt ciężko strawne ([COLOR="White"][SIZE="1"]nie wiem czy to się pisze razem czy osobno:oops: [/SIZE][/COLOR]
Gerda kocha flaczki, bo mają pięęęękny aromat :p

Posted

[quote name='beria']W nocy dogo mi się zbiesiło i nie dopisałam - mało tłuste są też ozory i flaki wołowe, ale nie mam pojęcia, czy nie są dla Bolusia zbyt ciężko strawne ([COLOR=white][SIZE=1]nie wiem czy to się pisze razem czy osobno:oops: [/SIZE][/COLOR]
Gerda kocha flaczki, bo mają pięęęękny aromat :p[/quote]

ooo fuuuujjjjjjjj :shake:

Posted

Waszka możesz też dawać serducha cielęce lub wołowe - nie śmierdzi :evil_lol:
tylko wołowe bez tego tłuszczu ;) ;) psy to lubią i ponoć zdrowe równiez.
Kano nie mógł dostawać nic co tłuste i te specyfiki tolerował.
Ja jeszcze kupowałam poliki wołowe -super chude mięsko i dość tanie.

Posted

fuuuujjjjj chybabym rzygała dalej niz widze jakbym miała gotować serca albo POLIKI :crazyeye: :oops:

zara dzwonie po wyniki wątróbkowe i pewnie musze jechać po recepty znowu - Bolut codziennie dostaje garść leków jak nie przymierzając hipochondryczny staruszek :p

Posted

[quote name='malawaszka']fuuuujjjjj chybabym rzygała dalej niz widze jakbym miała gotować serca albo POLIKI :crazyeye: :oops:

zara dzwonie po wyniki wątróbkowe i pewnie musze jechać po recepty znowu - Bolut codziennie dostaje garść leków jak nie przymierzając hipochondryczny staruszek :p[/quote]
I jak wyniki :razz:

A serca nie smierdzą więc w czym problem? :cool3:

Posted

[quote name='PIKA']A serca nie smierdzą więc w czym problem? :cool3:[/quote]Smierdzą :shake:

Waszka, piersi kurze, albo indycze i będzie ok. Tanie to nie jest, no ale w końcu Bolut strasznie dużo nie zeżre :lol: A bez sensu jest faszerować go suchymi wiórami za koszmarne pieniądze i to na dodatek zawierającymi sztuczne konserwanty :roll: ;)