Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ahh ale słodkie obiboki :loveu: Brokat też ostatnio testuje jak wygodnie położyć pysk mi na twarzy. Vikusia faktycznie musi się czuć bezpiecznie ciepełko od ciała i dlatego tak zasypia szybciutko. ale tak serio serio próbowała zjeść ci brodę?

Posted

[quote name='Margi']Poka to będzie za tydzień,bo wstępnie się zapowiedziałam na przyszłą niedzielę.[/QUOTE]
Jakby Ci, Margi bardziej pasowała sobota, to się piszę (bo akurat ci Państwo od szczeniaczka wyjątkowo będą w tym tygodniu w niedzielę). Ale oczywiście niedziela też jak najbardziej.
Może będą już karmione sztucznie (Honda ma kłopoty, wciąż wycieka jej z tych dziur - wczoraj wetka wyjęła kolejne 5-6 cm nici, ma też podwyższoną temperaturę i niepokoję się o karmienia, bo od soboty dzieciaki malutko przybierają na wadze). Dziś zacznę je dokarmiać, jak wrócę z pracy. Niestety muszą długo być same kiepsko wygląda ta długa przerwa w karmieniu takich maleństw.

Posted

Wszystko ma być dobrze i Hondzie ładnie się zagoi.U Doroty inaczej się zaczęło.

Marako myślę,że sobota też może być.W piątek do Ciebie zadzwonię i potwierdzę.

Posted

[quote name='ania0112']ahh ale słodkie obiboki :loveu: Brokat też ostatnio testuje jak wygodnie położyć pysk mi na twarzy. Vikusia faktycznie musi się czuć bezpiecznie ciepełko od ciała i dlatego tak zasypia szybciutko. ale tak serio serio próbowała zjeść ci brodę?[/QUOTE]

no wiesz... jak kiedyś postanowiłam być twarda i sprawdzić czy ona by chciała naprawdę jeść moje palce to długo nie wytrzymałam - naprawdę chciała jeść :shock: więc myślę że i brodę by skubnęła - zaczyna zawsze od lizania :roll:

Posted

[quote name='zerduszko']Wariatka z tej Viki :crazyeye:[/QUOTE]

no jak pierwszy raz spała ze mną w łóżku to Jarek z wytrzeszczonymi gałami pytał czy się nie boję, że mnie napocznie podczas snu :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']no jak pierwszy raz spała ze mną w łóżku to Jarek z wytrzeszczonymi gałami pytał czy się nie boję, że mnie napocznie podczas snu :evil_lol:[/QUOTE]

i nie napoczęła? czy budzi Cię lizanie? łoo matko a ja sądziłam, zę peis mnie lubi jak liże a nie, ze chce zjeść:-o chyba muszę szybko zadzwonić do ludzi od Nari:evil_lol:

Posted

Ech Wasiu biedna ta Vikusia. Jak chodziłam z Kajcią to neurolog mówił, że niestety ale zmiany w mózgowiu u psów bardzo często właśnie dają ten przymus bezcelowego krążenia.
Dobrze, że tulenie uspokaja :)

Posted

[quote name='malawaszka']o rany - żeby tylko Honda nie miała infekcji - cały czas pamiętam jaki dramat był u Doroty w Nadpilickich Bestyjkach[/QUOTE]
Jest na antybiotyku, na środkach przeciwgorączkowych, ale może karmić po tym. Tyle, że mniej trochę produkuje i maluchy biedne. Dziś myślałam, że wessą mi palce, jak dawałam z ręki skrobane mięsko. Żarłoki, cudne są. Ale ciemno i foty nie wychodzą dobrze. Więc nie mam, żeby wrzucić.
Osuszamy i dezynfekujemy te przetoki (głębokie na 5 cm co najmniej), miała dziś USG, jest czysto. Wszystko pod kontrolą (tylko szkoda, że trzeba jeździć do pracy).
Też pamiętam te straszne wydarzenia u Doroty ale to było coś innego.

Posted

marako a nawet takich kiepskich fotek nie masz? ja bym chętnie na takie małe gnomki popatrzyła :loveu: już mięsko jedzą? łał to szybko, ja wiem ze są karmy dla szczeniaków co się w wodzie je rozmiękcza i się nadają do maluszków :)

Posted

[quote name='ania0112']marako a nawet takich kiepskich fotek nie masz? ja bym chętnie na takie małe gnomki popatrzyła :loveu: już mięsko jedzą? łał to szybko, ja wiem ze są karmy dla szczeniaków co się w wodzie je rozmiękcza i się nadają do maluszków :)[/QUOTE]
Dziś po raz pierwszy mięsko skrobane - mała kuleczka dla każdego. No i przed chwilą zmiękłam i zrobiłam dwie butelki dla niemowląt mleka dla szczeniąt, smoczek też dla niemowląt. Piły bez opamiętania! A jak zabierałam, bo nie chciałam dużo nowego podawać, to szukały jak głupie dokoła, gdzie się podział ten "mlekopój".

Dziś muszę jeszcze coś do pracy zrobić, a jutro wyjazd o 6:30, więc nie pośpię. Więc dopiero jutro wrzucę parę fot (jest filmik jak łażą i się przewracają, ale za długi do wrzucania, a też nie mam czasu przyciąć, a już chodzą za dobrze niestety, za to się zaczepiają, atakują itp. Cudaki! Jutro nakręcę te ich "walki").

Posted

A tak serio to jestem za tym,żeby jednak ustalić jakiś termin zlotu.Każdy coś tam planuje na wakacje i wtedy może zaplanować i zlot.

Jestem za końcem lipca lub początkiem sierpnia,bo uważam,że tak jak w zeszłym roku czyli w końcu sierpnia jest już trochę chłodno,a my będziemy prowadzić nocne życie.

Posted

[quote name='Margi']Jak ktoś będzie potrzebował przystanku we Wrocławiu jak np Sandra czy Anka to my to ogarniemy.[/QUOTE]
Ja też ogarnę przystanek we Wrocławiu (okolicach). A może u mnie zlot? (ale taaaakich terenów to nie mam ani swoich, ani spacerowych wokół - Margi się na ten temat wypowie po odwiedzeniu nas w sobotę)