Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']nie wiem kiedy pozostanie bez jajek bo nadal nie mogę z nim nic zrobić, ani go oddać, ani kastrować, ani nic...[/QUOTE]
A czy w ogóle masz szanse na to, by ustalić jego status? Jakieś namiary na właścicieli?

[quote name='malawaszka']

dziś byłam z Dżordżem oddać krew - wieczorem wyniki, błagam żeby były dobre bo martwię się bardzo o niego[/QUOTE]

To trzymam kciuki za Dżordża. My jutro znowu z Bajką pojedziemy, może też pobierzemy krew, a najlepiej kał, ale nie mam pojemniczka dziś. Ja martwię się o nią, choć młoda.
Nie wiem dlaczego każdy pies ze schroniska przez pierwszy tydzień ma dobre kupy, a później choruje i ma srakę. Bajka od 2 dni. W tej chwili bardzo złą - galaretowatą, śluzowatą, całkiem przezroczystą, żółtą. Podajemy elektrolity z wodą strzykawką do pyszczka, bo wygląda na odwodnioną.

Posted

[quote name='marako']A czy w ogóle masz szanse na to, by ustalić jego status? Jakieś namiary na właścicieli?[/QUOTE]

bezpośrednio nie bo zwyczajnie nie życzę sobie kontaktu z takimi ****, ale osoba, która mi przekazała Falko ma to ustalić jak tylko wróci bo była odwiedzić małża za granicą teraz

[quote name='marako']To trzymam kciuki za Dżordża. My jutro znowu z Bajką pojedziemy, może też pobierzemy krew, a najlepiej kał, ale nie mam pojemniczka dziś. Ja martwię się o nią, choć młoda.
Nie wiem dlaczego każdy pies ze schroniska przez pierwszy tydzień ma dobre kupy, a później choruje i ma srakę. Bajka od 2 dni. W tej chwili bardzo złą - galaretowatą, śluzowatą, całkiem przezroczystą, żółtą. Podajemy elektrolity z wodą strzykawką do pyszczka, bo wygląda na odwodnioną.[/QUOTE]

dzięki za kciuki, nadal czekam na telefon z wynikami i się stresuję...
co do kup - odrobaczałaś ją?

Posted

[quote name='malawaszka']a ja własnie zobaczyłam, ze już po 20 i nie zadzwonili z wynikami :( to pewnie jutro... bu[/QUOTE]

może zadzwon? czy juz zamknięci?
[quote name='wilczy zew']myślałam,że jest info o wynikach[/QUOTE]

ja tez heh

Posted

[quote name='malawaszka']nie no własnie przegapiłam i za późno się kapnęłam, że minęła 20 a oni do 20[/QUOTE]

jakby było coś nie haloto by zadzwonili pewnie.

Posted

wiem...morfologia ok, nerki ok, podstawowe wątrobowe ok, ale ta pieprzona fosfataza zasadowa, wskaźnik który jest moim koszmarem od wielu lat... u Dżordża - to albo Zespół Cushinga (to co miała Pepa) albo silne zwyrodnienia w układzie kostnym

Posted

[quote name='malawaszka']wiem...morfologia ok, nerki ok, podstawowe wątrobowe ok, ale ta pieprzona fosfataza zasadowa, wskaźnik który jest moim koszmarem od wielu lat... u Dżordża - to albo Zespół Cushinga (to co miała Pepa) albo silne zwyrodnienia w układzie kostnym[/QUOTE]

coś Cie ta fosfotaza prześladuje... w Lunowych wynikach też szalała....

Ty, a może w Waszej klinice mają jakies przekłamania na tym punkcie?

Posted

[quote name='jambi']coś Cie ta fosfotaza prześladuje... w Lunowych wynikach też szalała....

Ty, a może w Waszej klinice mają jakies przekłamania na tym punkcie?[/QUOTE]

no własnie kurna chata każdy z tych wyników był robiony w innym miejscu, a Klementyny w Laboklinie we warsiawie

Posted

Już na fb komentowałam zabawowe fotki - są cudne. Szalejący Falko z Dropsem mnie całkiem rozczulił. Prześwietne z niego psisko, tylko jak to się z nim wszystko potoczy...
No i te wyniki. Może to jednak nic złego jednak. Ot w tym wieku to nie wszystko już jest super ale niekoniecznie od razu musi to oznaczać większe problemy.

Posted

Co się dzieje z tą wątrobą sznupią? Majka miała zrobione badania i wszystko ok tylko ALAT masakryczny :shake:. Narazie dostała Heparegen, za miesiąc kontrola, jak nie będzie poprawy, to zacznie się szukanie przyczyny. Jakby to nie wystarczyło to jeszcze w poniedziałek Sybi ma zabieg w narkozie - urósł jej tłuszczak/kaszak? u nasady ogona. :modla: Trzymajcie kciuki, bo ja już jestem strzępkiem nerwów :-(

Posted

[quote name='malawaszka']wiem...morfologia ok, nerki ok, podstawowe wątrobowe ok, ale ta pieprzona fosfataza zasadowa, wskaźnik który jest moim koszmarem od wielu lat... u Dżordża - to albo Zespół Cushinga (to co miała Pepa) albo silne zwyrodnienia w układzie kostnym[/QUOTE]

[quote name='sybisia']Co się dzieje z tą wątrobą sznupią? Majka miała zrobione badania i wszystko ok tylko ALAT masakryczny :shake:. Narazie dostała Heparegen, za miesiąc kontrola, jak nie będzie poprawy, to zacznie się szukanie przyczyny. Jakby to nie wystarczyło to jeszcze w poniedziałek Sybi ma zabieg w narkozie - urósł jej tłuszczak/kaszak? u nasady ogona. :modla: Trzymajcie kciuki, bo ja już jestem strzępkiem nerwów :-([/QUOTE]

Ja też podejrzewam ZC u swojego Gucia :( ... fosfataza zasadowa prawie 3 krotnie przewyższa normę plus wysoki cholesterol. Sporo ostatnio pije i ma - nie wiem jak to ująć, nienaturalnie 'otłuszczony' tułów.