#Etna# Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 http://img834.imageshack.us/img834/1085/dsc0106nl.jpg Bossssski!:loveu: można się zakochać... Ładnie u Was dosypało:-o My też walczymy ze śniegiem i bałwankowymi łapkami:diabloti: Ale trzeba przyznać, że taka zima jest piękna i malownicza:loveu: Quote
zerduszko Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Niektóre wsie maja swoje wodociągi, na Śląsku szczególnie :D Według mnie, to nie może być tak, żeby Wam nikt wody nie dowoził... trzebaby się kogoś mądrzejszego spytać, kto odpowiada za to: dostawca wody czy zarządca gminy-zarządzenie kryzysowe czy coś w ten deseń :p Quote
malawaszka Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 ja się właśnie dowiedziałam, że żyję w świecie fantazji :D bo my nie mamy rur metalowych które można rozgrzać palnikiem czy czymś tam i rozmrozić tylko mamy plastikowe :D a do rozgrzania takich nasze wodociągi nie mają sprzętu a o beczkowóz będę się jutro awanturować - powiem im, ze na dogomanii mi napisano, ze tak nie może być i już! o! tylko to pewnie znowu jest trudniejsze na wsi niż w mieście bo ja pamiętam jak czasem na osiedlu nie było wody to stawiali beczkę i się chodziło po wodę z wiadrami, a jak to jest na wsi to jeszcze nie wiem... no to trzeba się dowiedzieć... wrr nie lubię takich rzeczy nie lubię... Quote
Tekla64 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Wojt rzadzi gmina a gmina ma wodocig na swoim terenie , popatrz komu placisz za wode? komu za scieki? nasza wies tyz nie ma wlasnego ino gminny ale nie bede sie upierac ze wy musicie miec tak samo za to my mamy chyba bardziej wladnego wojta hihihi bo mnie jak sie spozniaja z szmabem , czy jak jaka latarnia nie swieci, czy wlasnie z wodociagami sa jakies cos to tel do wojta zalatwia sprawy w mig pewnie beda podstawiane w okreslonym miejscu i w okreslonych godzinach przekonasz sie jak w koncu zaczna wozic Quote
#Etna# Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Ja pier.... Ja tu o malowniczej zimie a Wy bez wody:mdleje: Nie ma to jak uważne czytanie... Quote
zerduszko Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 (edited) To dobrze, że nie macie już stalowych, tylko szkoda, że jak zwykle od dupy strony, wrrrrr. Tekla64 napisał(a):Wojt rzadzi gmina a gmina ma wodocig na swoim terenie , popatrz komu placisz za wode? komu za scieki? nasza wies tyz nie ma wlasnego ino gminny ale nie bede sie upierac ze wy musicie miec tak samo Wodociągi nie muszą być gminne. Edited February 16, 2012 by zerduszko Quote
malawaszka Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 #Etna# napisał(a):Ja pier.... Ja tu o malowniczej zimie a Wy bez wody:mdleje: Nie ma to jak uważne czytanie... :lol: a ja jeszcze jedno :D bo pisząc Wójt - miałam na myśli naszego Sołtysa hahahaha :splat: ale ubaw... no jeszcze się nie całkiem przestawiłam na wiejską nomenklaturę :roflt: Wójt - tak, gmina tak - wodociągi są gminne tutaj - siewierskie :D "od Siewierza jechał wóz, beczki z wodą waszce wiózł" :roflt: Quote
Tekla64 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 no tosmy se pogadaly hihihi ale najwazniejsze ze w koncu somy doma a dyc w ostatnim zdaniu pwoiedzilam ze sie "nie upieram ze musi byc tak samo"!? to moze jutro znajdz tel do urzedu gminy do Wojta i se z nim pogadaj zwlaszcza o beczkowozach Quote
Katerinas Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Fides79 napisał(a):jak to wójt nie móc? to może nich bierze przykład z króla Juliana, bo widać tam same niemądre człowieki jak jemu wodociągi podlegają to on móc im nakazać naprawę, no tak czy nie?? no... malawaszka - musisz rzec jak król Julian: Pradawni Bogowie patrzcie ja tutaj klęczę! Dajcie wodę :lol: Może sie uda ;) malawaszka napisał(a):a o beczkowóz będę się jutro awanturować - powiem im, ze na dogomanii mi napisano, ze tak nie może być i już! o! Powiedz, że naślesz na nich psy z całej dogomanii ;) Quote
malawaszka Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 buuahahha wariatki - musiałam sobie wygooglować kto zacz ten Król Julian :roflt: bo już miałam doła, ze znowu czegoś z historii nie pamiętam :roflt: Quote
Katerinas Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 uuu... kochana :) Hańba Ci, że nie znasz zadka króla Juliana :lol: Czas nadrobić zaległości. ;) Musisz sobie załączyć dziecięcy kanał ;) Quote
malawaszka Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 no muszę przyznać, że opuściłam się ostatnio w tym temacie :D Quote
Hanna R. Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Ach , jakie spektakularne kwiecie na tarasie masz ... Ja chcę takie in the future :grins: Quote
malawaszka Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Hanno :oops: musiałaś? no musiałaś?! :oops: mało tego! ja mam jeszcze piękne surfinie na parapecie kuchennym :errrr: Quote
wilczy zew Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 malawaszka napisał(a):buuahahha wariatki - musiałam sobie wygooglować kto zacz ten Król Julian :roflt: bo już miałam doła, ze znowu czegoś z historii nie pamiętam :roflt: :turn-l: :roflt: Quote
Tekla64 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 ja jestem mocno zainteresowana czy cos podzialalas i wiesz cos wiecej na temat tej wody bo zycze ci coby jak najszybciej wrocila zdjecia jak zwykle , mnie zachwycaja te twoje male wariaty i jak wszedzie kazdy jest inny i kazdy czego innego szuka w zyciu hihihi Quote
Katerinas Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Hanna R. napisał(a):Ach , jakie spektakularne kwiecie na tarasie masz ... Ja chcę takie in the future :grins: http://img20.imageshack.us/img20/3590/dsc0108fh.jpg Fakt :lol: buahaha :lol: malawaszka napisał(a):mało tego! ja mam jeszcze piękne surfinie na parapecie kuchennym :errrr: I nie mów, że Ci teraz pięknie kwitną :lol: Quote
weszka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Jakie dzielne kruszyny wśród bunkrów i śniegów :) Dyskusja o wodzie to moja ulubiona ostatnimi czasy :D temat poważny ale jakoś tak stracił na powadze hihi Quote
malawaszka Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Katerinas napisał(a):Fakt :lol: buahaha :lol: I nie mów, że Ci teraz pięknie kwitną :lol: no... nie mówię :evil_lol: weszka napisał(a):Jakie dzielne kruszyny wśród bunkrów i śniegów :) Dyskusja o wodzie to moja ulubiona ostatnimi czasy :D temat poważny ale jakoś tak stracił na powadze hihi bo z tym co to oni muszą z tych wodociągów czy z gminy to jest tak jak to, że przecież to jest ich OBOWIĄZEK zajmować się bezdomnymi zwierzętami... a jak to wygląda to wszyscy wiemy :roll: oni muszą wiele rzeczy, tylko co z tego? w wodociagach nie ma teraz z kim rozmawiać - siedzi księgowa i przyjmuje zgłoszenia - setki zgłoszeń, teraz ociepliło się i zaczęły pękać rury, a tam gdzie jest kanalizacja ściekowa jest jeszcze ciekawiej :shock: , wszyscy w terenie łącznie z kierownikiem wodociągów; Ojciec Dyrektor się tam wybierał ale najpierw zadzwonił... no i dobrze, że się nie wybrał... w naszej wsi już byli, teraz mają kolejkę innych wsi i do nas kolejny raz przyjadą po weekendzie :grins: byłam w sklepie bo to przecież najwazniejszy punkt informacyjny we wsi :D i dowiedziałam się że nawet dziś komuś zamarzło a jest -1 :roll: pytałam o beczkowóz - to może by przyjechał jakby cała wieś nie miała wody, a tak jak większość ma to ... nie przyjeżdżają Quote
Tekla64 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 no to na nastepnych wyborach na innego kandydata na wojta glosowac bo tyn do kitu a slotysa tyz za tylek bo to tez jego sprawa coby byla woda jak nie ma w rurach , on i wasz radny g,inny a jak nie to powietowy radny powinni zaczac bardzo preznie dzialac!!!! po to wlasnie ich wybralismy niech teraz sie wykaza Quote
malawaszka Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Tekla64 napisał(a):no to na nastepnych wyborach na innego kandydata na wojta glosowac bo tyn do kitu a slotysa tyz za tylek bo to tez jego sprawa coby byla woda jak nie ma w rurach , on i wasz radny g,inny a jak nie to powietowy radny powinni zaczac bardzo preznie dzialac!!!! po to wlasnie ich wybralismy niech teraz sie wykaza powinni powinni - pewnie że tak no i póki co to ja im nie mogę nawet powiedzieć, że ich wybrałam i że wybiorę innych bo ja tu jeszcze niezameldowana i ani tu podatków nie odprowadzam ani nie głosuję - jeszcze wsio w Dąbrowie :lol: Quote
wilczy zew Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Malawaszka,oni nie wiedzą,dociskaj ich o beczkowóz Quote
malawaszka Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 w nosie mam ich beczkowóz... ja chcę wodę z kranu!!!! do gotowania wodę mamy z bojlerów jeszcze, do kibelka ze śniegu, nie miałabym nawet do czego tej wody z beczkowozu brać - wanny nie mam :D Ojciec Dyrektor dziś zebrał sąsiadów i radzili, radzili i ... nic nie uradzili haha tu jest jakiś straszny burdel z rurami, my wiemy którędy mamy poprowadzone - oni nie wszyscy wiedzą, czy raczej wiedzą nieliczni... chyba kiedyś tu odchodziła straszna samowolka budowlana... no ale niewykluczone, że jutro będą kopać w jednym miejscu bo mają podejrzenie o istnieniu słabego punktu kretyńsko zrobionego... Quote
zerduszko Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Rury muszą być oznakowane, żeby szło je wykryć z powierzchni ziemi, więc nie ma siły... pytanie czy mają sprzęt do wykrywania ;) Quote
malawaszka Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 ale jak oznakowane? czym? dziś jak brałam tel do wodociągów z netu to rzuciło mi się w oczy - ich nazwa :D ZUWIK hahahaha Quote
Recommended Posts