Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']haha czadowi są co? :evil_lol: tez recholiłam z tego[/QUOTE]

genialna parka!
nie podejrzewałam sznupków o taki talent do robienia min :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Warto sobie zapisać te linki, ja niektóre mam otwarte 24h :-D np. Bieliki, płomykówkę (podobno powiła już jedno dziecię :multi:, ale sama nie widziałam, więc to takie nie pewne info), dziki ze Strzałkowa, z Teksasu Sanktuarium i działka starszych państwa :evil_lol:

W tej chwili możecie obejrzeć szopa/y wyjadającego ziarno :diabloti: On jest co wieczór w karmniku. Ja już się do niego przyzwyczaiłam ale jak ktoś to widzi po raz I to może się zdziwić :evil_lol: Ja sama na początku aż screeny sobie robiłam hahaha :-D W Sanktuarium piękne ptaszki przylatują, ba! raz udało mi się zobaczyć koliberka :multi: Jeden jedyny raz. Oprócz ptaszków widziałam królika jak sobie kicał :evil_lol: Najfajniejsze z ptaszorów to Czakalaki, duże ciemne ptaszyska z dłuugim ogonem żyjące w stadzie, nie sposób ich nie zauważyć :)
Bym tu powstawiała screeny jakie ptaszki można zobaczyć, ale Waszka mnie pogoni :scared:

Jeszcze z ciekawostek.
W polskim karmniku w Lewkowie można zobaczyć kota Zdzicha, zwierz właściciela karmnika który dba i sprząta ptaszkom :p Są dwa koty, ale jak obserwuje karmnik od kilku miechów to drugiego nie widziałam.

Posted

[quote name='malawaszka']hahahah mówisz, że to działa? noo ok przyjmę radę od bardziej doświadczonej :diabloti:[/QUOTE]
ufaj mi idź jak w dym!!!

Posted

sorry że tak sie wetne, od razu mówie - nie nadrobiłam całości, jestem dopiero na poście 39926, ale:

[quote name='malawaszka']no to jest możliwe że to z zaniedbania i też to, że ona jest taka maluteńka - pewnie jakiś chów wsobny (a przepraszam w hodowli psów to inbred) ileś pokoleń i diabli wiedzą co jeszcze... ale taka karłowatość na pewno ma wpływ na zęby bo u niej wygląda jakby miała kły np za duże do takiej małej paszczurki[/QUOTE]

dokładnie tak, takie braki w uzębieniu występują u miniaturowych miniatur... a co do inbredu... chowu wsobnego jakby nie mówić, ech....

a w temacie 4 kilo - nie tak dawno znalazłam ogłoszenie o szczeniakach w gratisie ... i stało tam jak byk "rodzice to prawdziwe miniaturki, tata waży 5,5 kilo mama nie przekracza 4"... zabić to mało...

Posted

[quote name='jambi']sorry że tak sie wetne, od razu mówie - nie nadrobiłam całości, jestem dopiero na poście 39926, ale:

dokładnie tak, takie braki w uzębieniu występują u miniaturowych miniatur... a co do inbredu... chowu wsobnego jakby nie mówić, ech....

a w temacie 4 kilo - nie tak dawno znalazłam ogłoszenie o szczeniakach w gratisie ... i stało tam jak byk "rodzice to prawdziwe miniaturki, tata waży 5,5 kilo mama nie przekracza 4"... zabić to mało...[/QUOTE]

to tak jak z ratlerkami

Posted

no... mam wodę.... w baniakach :grins: qrwicy niebawem dostanę... Dżordża muszę wykąpać bo zaczyna waniać i jutro szykuje się super fajna kąpiel w misce :roll: śnieg się topi, dziś trochę padało, zaczynają się wyłaniać zaginione w śniegu qpy :roflt: pospacerowałam dziś z łopatą i trochę się odprężałam sprzątając :loveu: jest pięknie... wraca mi astma oskrzelowa alergiczna - zaczęły pylić olchy i leszczyny więc mam bardzo przyjemne noce... qrwa mać a miałam nadzieję, że to już nigdy nie wróci... jest pięknie - pisałam już??!!!

Posted

nie wiem czy pisalam......na alergie najlepszy wosk miodowy....wlasciwie te przykrywki woskowe ale trzeba je jesc po lyzeczce i zaczac juz w jesieni.....moj siostrzeniec mial straszna alergie, na pylki na trawe, na koty.....od kiedy zaczal jesc woskprzykrywowy z miodem alergia zmniejszyla sie o 80% juz z tego powodu musze miec pszczoly.....napewno ktos w poblizu ma pszczoly a jak nie to zapytaj farmerki , farmer ma pszczoly....

Posted

[quote name='wieso']nie wiem czy pisalam......na alergie najlepszy wosk miodowy....wlasciwie te przykrywki woskowe ale trzeba je jesc po lyzeczce i zaczac juz w jesieni.....moj siostrzeniec mial straszna alergie, na pylki na trawe, na koty.....od kiedy zaczal jesc woskprzykrywowy z miodem alergia zmniejszyla sie o 80% juz z tego powodu musze miec pszczoly.....napewno ktos w poblizu ma pszczoly a jak nie to zapytaj farmerki , farmer ma pszczoly....[/QUOTE]

noo jakby tu były pszczoły to chyba bym już nie mogła tu mieszkać... ja jestem kaleka jeśli chodzi o alergie :cry: muszę poszukać tego o czym piszesz - jesien juz minęła, ale już czuję, że w tym roku bez baterii leków się nie obejdę, a tyle lat miałam spokój...

Posted

o wosku pszczelim dowiedzialam sie od pszczelarza ktorego zona miala alergie na wszystko, po kuracji mogla spokojnie wychodzic i cieszyc sie wiosna....ale to musi byc miod i wosk z okolicy....

Posted

Apiterapia.....Wosk pszczeli stosuje się w leczeniu kataru siennego (żując wosk z odsklepin na miesiąć przed pyleniem kwiatów), tyle znalazlam w polskim internecie....

Posted

[quote name='wieso']o wosku pszczelim dowiedzialam sie od pszczelarza ktorego zona miala alergie na wszystko, po kuracji mogla spokojnie wychodzic i cieszyc sie wiosna....ale to musi byc miod i wosk z okolicy....[/QUOTE]

aaa z okolicy musi być to takie swego rodzaju odczulanie się tymi samymi alergenami - muszę poczytać i zapytam lekarza bo muszę się wybrać znowu zanim całkiem przestanę oddychać...

Posted

ale to musi byc lekarz ktory o takim czyms wie.....no z ta okolica to nie musi byc bliska okolica, nasza ma 800km odleglosci.....aha wosk z odsklepin tak to sie nazywa :)....

Posted

[quote name='wieso']ale to musi byc lekarz ktory o takim czyms wie.....no z ta okolica to nie musi byc bliska okolica, nasza ma 800km odleglosci.....aha wosk z odsklepin tak to sie nazywa :)....[/QUOTE]

no zobaczymy czy pan Dr zna się na takich cudach, będę jutro dzwonić bo mam mieć wizytę dopiero jak będą moje wyniki bad na ten jad pszczoły

Posted

[quote name='malawaszka']śnieg się topi, dziś trochę padało, zaczynają się wyłaniać zaginione w śniegu qpy :roflt: [/QUOTE]skądś to znam... jak 2 dni temu zniknął śnieg z naszego podwórka to się przeraziłam.

Posted

[quote name='wilczy zew']Malawaszka,robiłaś przecież badania to po co? Myślałam,że dostaniesz jakąś szczepionkę.[/QUOTE]

badania jeszcze nie skończone bo czekam na wyniki tych z jadem, a na szczepionkę w tym roku niestety za późno było bo to musi być przed sezonem

Posted

Mrówka będzie potworreemmmm :D druga SSmanka w domu :mdleje: Dżordż przejął rolę Pepy - nie można się bawić i jak Mrówka z Dropsem zaczynają brykać to Dżordż ich rozgania :roll: dziś byłam pokazać ją wetowi - wg niego młoda to ona nie jest :cry: ale może to i dobrze bo o młodą taką małą to byłoby zatrzęsienie debilnych telefonów, a tak... mam nadzieję, że będzie mniej, ale od porządnych ludzi :lol:

no chwilowo Mrówka jest moim ulubionym obiektem do focenia :oops: jakoś tak wyszło no :splat: na dworze się nie da bo deszcz pada i Mrówka cierpi - cierpi wychodząc - kazda kropla deszczu to dla niej jak cios batem :mdleje: dosłownie tak się zachowuje jakby krople deszczu ją bolały - kuli się :mdleje: odmawia wychodzenia jak jej się bardzo nie chce, a dziś chciała się wycwanić i zrobić qpe u weta w gabinecie :D ale nie zdążyła i musiała na dworze :lol:

dziewczynki się lubią, jak już Iga przejdzie przez zaporę Dżordżową to jest ok :D

to Jarosław robi z Mrówki potwora!

no daj buzi daj

pozycje spaciowe :D