wilczy zew Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 została przekroczona prędkość światła:) [url]http://img88.imageshack.us/img88/2561/dsc0066dj.jpg[/url] Quote
Saththa Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='malawaszka']Dziś Iga zabawiła się ze fryzjerkę - auto-fryzjerkę :roflt: opitoliła sobie bok głowy :evil_lol: kurde moja siostra zmaściła bo zabrała ją od razu do fryzjera i nie zdążyłam zdjęcia zrobic, ale ma dziecko rozmach nie powiem :lol: i teraz ma tak modnie - asymetrycznie- chyba się na Saththę zapatrzyła :D [/QUOTE] Ja przepraszam, ja nie chciałam :lol: [url]http://img411.imageshack.us/img411/9272/dsc0080kn.jpg[/url] i tutaj tez ale nooooormalnie jakby w trakcie zasneły :lol: Kurcze u kogo jest galeria od tych spraw? Quote
malawaszka Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 ej ej - to matka i córka! :lol: Quote
wilczy zew Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 i tam,mały fotel i muszą jakoś się zmieścić:) Quote
Saththa Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='malawaszka']ej ej - to matka i córka! :lol:[/QUOTE] tiaaaa [quote name='weszka']hiihi no jak nic sodomia i gomoria ;)[/QUOTE] Własnie :lol: Quote
malawaszka Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 i jeszcze bazarki: [url]http://www.dogomania.pl/threads/218782-MOSER-maszynka-szelki-samochodowe-i-in-kamera-internetowa-na-sznupy-do-10.12-g-20[/url] [COLOR=red][B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/218742-FAHRENHEIT-wisiorki-kasi%C4%85%C5%BCki-cuda-na-sznupy-do-7.12-g20"]http://www.dogomania.pl/threads/218742-FAHRENHEIT-wisiorki-kasi%C4%85%C5%BCki-cuda-na-sznupy-do-7.12-g20[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218747-MONNARI-PROMOD-UnitedColOfBen-RESERVED-i-in-na-sznupy-do-7.12-g20[/URL][/B][/COLOR] Quote
anetta Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [url]http://img88.imageshack.us/img88/6656/dsc0076yo.jpg[/url] Jakby ktoś nie wiedział że tak się troszczysz o starsze małe pieski to by pomyślał że to dziecko, ale jakieś włochate :diabloti: "co się stało temu dziecku?!:-o" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: leje Quote
malawaszka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 kurrde Dropsiak rozwalił sobie pazura :cry: zabiorę go dziś do weta razem z Dżordżem bo masakra jak to paskudnie wygląda - żywy środek pazura na wierzchu - nie wiem co wet z tym zrobi? obetnie? shit.... zawsze coś Quote
wieso Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='malawaszka']kurrde Dropsiak rozwalił sobie pazura :cry: zabiorę go dziś do weta razem z Dżordżem bo masakra jak to paskudnie wygląda - żywy środek pazura na wierzchu - nie wiem co wet z tym zrobi? obetnie? shit.... zawsze coś[/QUOTE] ojej, jak to sie stalo ? Quote
malawaszka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 nie mam pojęcia - ganiał jak wściekły jak zwykle i musiał o coś zaczepić, muszę mu chyba włączyć jakieś suplementy z biotyną i cynkiem (czy co lepsze na pazury? jakaś keratyna?) bo to już jego drugi złamany pazur, tylko tamten nie była tak brzydko złamany :shake: Quote
wieso Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 oj rzeczywiscie, dwa pazurki...a moze on ma je troche za dlugie i ciagle sie o nie zaczepia bo zlamac czy wyrwac to nie tak latwo.....tutaj na wzmocnienie daja tz. Kieselerde ale nie wiem jak to po naszemu :( Quote
malawaszka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 obcinałam im niedawno pazury, fakt, że tu na wsi nie ścierają pazurów bo nie chodzimy po ulicach ani chodnikach więc muszę im obcinać częściej - kurde no :( Quote
wieso Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='malawaszka']obcinałam im niedawno pazury, fakt, że tu na wsi nie ścierają pazurów bo nie chodzimy po ulicach ani chodnikach więc muszę im obcinać częściej - kurde no :([/QUOTE] ciekawa jestem co powie wet.... Quote
wilczy zew Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Złamany pazur to nie tragedia. Keratyna jest dobra na sierść i pazury,dawałam kiedyś. Quote
malawaszka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 wiem, że nie tragedia, ale nie lubię jak moje psy coś boli... Drops już miał dość bólu w życiu... no i jeszcze to, że nie da sobie tego obejrzeć dokładnie bo kwiczy zanim mu dotknę panikarz jeden, u weta przynajmniej stoi spokojnie Quote
marako Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Olbrzymy mają z tym kłopoty bardzo często. O miniaturach nie słyszałam, ale może w ogóle sznaucery mają jakieś tenddencje do łamania pazurów?Grace jest po amputacji palca z tego powodu, bo zakażenie poszło dalej. Miała już z 5 razy złamany tak, że rdzeń na wierzchu. Co więcej, Honda też raz już tak miała mimo młodego wieku. Preparat z keratyną też podawałam, ale odkąd podaję dermafit dog, jest z tym dobrze. Pazury są jędrne, a były takie z tendencją do próchnienia. Od czasu do czasu - np. przy obcinaniu stosuję też dermafit zewnętrznie. Quote
malawaszka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='marako']Olbrzymy mają z tym kłopoty bardzo często. O miniaturach nie słyszałam, ale może w ogóle sznaucery mają jakieś tenddencje do łamania pazurów?Grace jest po amputacji palca z tego powodu, bo zakażenie poszło dalej. Miała już z 5 razy złamany tak, że rdzeń na wierzchu. Co więcej, Honda też raz już tak miała mimo młodego wieku. Preparat z keratyną też podawałam, ale odkąd podaję dermafit dog, jest z tym dobrze. Pazury są jędrne, a były takie z tendencją do próchnienia. Od czasu do czasu - np. przy obcinaniu stosuję też dermafit zewnętrznie.[/QUOTE] no nie mów, że palca aż :mdleje: ja się z Dropsem umówiłam na jutro i jak będzie musiał dostać jaśka to od razu chcę mu wyczyścić zęby poczytałam o tym dermafit dog i chyba to kupię dla nich bo może i Lunie pomoże na tą brodę Quote
Justa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Oj waszko czemu takie czarne scenariusze z tym jaśkiem od razu? :) Jak się odpowiednio przytrzyma to spokojnie da się to zrobić bez uspokajaczy ;) Jak cały pazurek urwany to tylko mu zaopatrzy, posmaruje maścią regenerującą i za niedługo powinno być po krzyku ;) Quote
malawaszka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Justa ale nie cały - on jest tak jakby odłamany czubek i nie odpadł tylko się zagiął w dół i widać tą miazgę na wierzchu - aż mi się coś robi .... a księciunio taki wrażliwy:placz: Quote
Justa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='malawaszka']Justa ale nie cały - on jest tak jakby odłamany czubek i nie odpadł tylko się zagiął w dół i widać tą miazgę na wierzchu - aż mi się coś robi .... a księciunio taki wrażliwy:placz:[/QUOTE] To w takim razie pewnie trzeba będzie wymrozić to chlorkiem (takim w sprey'u) żeby mniej bolało i reszty pozbyć się obcinarką. A który to pazurek? Quote
malawaszka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='Justa']To w takim razie pewnie trzeba będzie wymrozić to chlorkiem (takim w sprey'u) żeby mniej bolało i reszty pozbyć się obcinarką. A który to pazurek?[/QUOTE] odpowiednik naszego serdecznego :lol: Quote
Justa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='malawaszka']odpowiednik naszego serdecznego :lol:[/QUOTE] Będzie dobrze ! Pewnie będzie musiał dłużej ponosić opatrunek niż przy wilczym (ja w tej chwili Galinie wogóle nie zakładam jak sobie złamie) bo cały czas ma kontakt z podłożem, syfem i psim jęzorem. Ale będzie dobrze, nie pierwszy złamany i pewnie nie ostatni ;) Obcinaj, skoro na wsi nie ma betonu :diabloti: Choć wiem jaki to sajgon z psem panikarzem.. Quote
wilczy zew Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Naszym pazury jakoś się nie łamaly i nie łamią,góra dwa razy złamany,prędzej rozcięta poduszka. Quote
malawaszka Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 obejrzeliśmy pazury dokładnie - muszę koniecznie mu wprowadzić suplementację bo ma pazury w złym stanie - zupełnie inne niż Luneta - ona ma błyszczące i twarde, a u niego są kruche, rozwarstwiają się i są słabe :( wszystkie prawie... biedny jest teraz strasznie, pijaniutki, ale zrobiliśmy porządek w zębach bo było też nieładnie w paszczurku - zwłaszcza z tyłu :shake: a ja podła baba wykorzystałam i wyczesałam wszystkie kołtuny :D Quote
Recommended Posts