Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']Dziś Iga zabawiła się ze fryzjerkę - auto-fryzjerkę :roflt: opitoliła sobie bok głowy :evil_lol: kurde moja siostra zmaściła bo zabrała ją od razu do fryzjera i nie zdążyłam zdjęcia zrobic, ale ma dziecko rozmach nie powiem :lol: i teraz ma tak modnie - asymetrycznie- chyba się na Saththę zapatrzyła :D

[/QUOTE]

Ja przepraszam, ja nie chciałam :lol:

[url]http://img411.imageshack.us/img411/9272/dsc0080kn.jpg[/url] i tutaj tez ale nooooormalnie jakby w trakcie zasneły :lol:

Kurcze u kogo jest galeria od tych spraw?

Posted

i jeszcze bazarki:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/218782-MOSER-maszynka-szelki-samochodowe-i-in-kamera-internetowa-na-sznupy-do-10.12-g-20[/url]

[COLOR=red][B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/218742-FAHRENHEIT-wisiorki-kasi%C4%85%C5%BCki-cuda-na-sznupy-do-7.12-g20"]http://www.dogomania.pl/threads/218742-FAHRENHEIT-wisiorki-kasi%C4%85%C5%BCki-cuda-na-sznupy-do-7.12-g20[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/218747-MONNARI-PROMOD-UnitedColOfBen-RESERVED-i-in-na-sznupy-do-7.12-g20[/URL][/B][/COLOR]

Posted

[url]http://img88.imageshack.us/img88/6656/dsc0076yo.jpg[/url]
Jakby ktoś nie wiedział że tak się troszczysz o starsze małe pieski to by pomyślał że to dziecko, ale jakieś włochate :diabloti:

"co się stało temu dziecku?!:-o"

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: leje

Posted

kurrde Dropsiak rozwalił sobie pazura :cry: zabiorę go dziś do weta razem z Dżordżem bo masakra jak to paskudnie wygląda - żywy środek pazura na wierzchu - nie wiem co wet z tym zrobi? obetnie? shit.... zawsze coś

Posted

[quote name='malawaszka']kurrde Dropsiak rozwalił sobie pazura :cry: zabiorę go dziś do weta razem z Dżordżem bo masakra jak to paskudnie wygląda - żywy środek pazura na wierzchu - nie wiem co wet z tym zrobi? obetnie? shit.... zawsze coś[/QUOTE]

ojej, jak to sie stalo ?

Posted

nie mam pojęcia - ganiał jak wściekły jak zwykle i musiał o coś zaczepić, muszę mu chyba włączyć jakieś suplementy z biotyną i cynkiem (czy co lepsze na pazury? jakaś keratyna?) bo to już jego drugi złamany pazur, tylko tamten nie była tak brzydko złamany :shake:

Posted

oj rzeczywiscie, dwa pazurki...a moze on ma je troche za dlugie i ciagle sie o nie zaczepia bo zlamac czy wyrwac to nie tak latwo.....tutaj na wzmocnienie daja tz. Kieselerde ale nie wiem jak to po naszemu :(

Posted

[quote name='malawaszka']obcinałam im niedawno pazury, fakt, że tu na wsi nie ścierają pazurów bo nie chodzimy po ulicach ani chodnikach więc muszę im obcinać częściej - kurde no :([/QUOTE]
ciekawa jestem co powie wet....

Posted

wiem, że nie tragedia, ale nie lubię jak moje psy coś boli... Drops już miał dość bólu w życiu... no i jeszcze to, że nie da sobie tego obejrzeć dokładnie bo kwiczy zanim mu dotknę panikarz jeden, u weta przynajmniej stoi spokojnie

Posted

Olbrzymy mają z tym kłopoty bardzo często. O miniaturach nie słyszałam, ale może w ogóle sznaucery mają jakieś tenddencje do łamania pazurów?Grace jest po amputacji palca z tego powodu, bo zakażenie poszło dalej. Miała już z 5 razy złamany tak, że rdzeń na wierzchu. Co więcej, Honda też raz już tak miała mimo młodego wieku.
Preparat z keratyną też podawałam, ale odkąd podaję dermafit dog, jest z tym dobrze. Pazury są jędrne, a były takie z tendencją do próchnienia. Od czasu do czasu - np. przy obcinaniu stosuję też dermafit zewnętrznie.

Posted

[quote name='marako']Olbrzymy mają z tym kłopoty bardzo często. O miniaturach nie słyszałam, ale może w ogóle sznaucery mają jakieś tenddencje do łamania pazurów?Grace jest po amputacji palca z tego powodu, bo zakażenie poszło dalej. Miała już z 5 razy złamany tak, że rdzeń na wierzchu. Co więcej, Honda też raz już tak miała mimo młodego wieku.
Preparat z keratyną też podawałam, ale odkąd podaję dermafit dog, jest z tym dobrze. Pazury są jędrne, a były takie z tendencją do próchnienia. Od czasu do czasu - np. przy obcinaniu stosuję też dermafit zewnętrznie.[/QUOTE]

no nie mów, że palca aż :mdleje: ja się z Dropsem umówiłam na jutro i jak będzie musiał dostać jaśka to od razu chcę mu wyczyścić zęby

poczytałam o tym dermafit dog i chyba to kupię dla nich bo może i Lunie pomoże na tą brodę

Posted

Oj waszko czemu takie czarne scenariusze z tym jaśkiem od razu? :) Jak się odpowiednio przytrzyma to spokojnie da się to zrobić bez uspokajaczy ;)

Jak cały pazurek urwany to tylko mu zaopatrzy, posmaruje maścią regenerującą i za niedługo powinno być po krzyku ;)

Posted

Justa ale nie cały - on jest tak jakby odłamany czubek i nie odpadł tylko się zagiął w dół i widać tą miazgę na wierzchu - aż mi się coś robi .... a księciunio taki wrażliwy:placz:

Posted

[quote name='malawaszka']Justa ale nie cały - on jest tak jakby odłamany czubek i nie odpadł tylko się zagiął w dół i widać tą miazgę na wierzchu - aż mi się coś robi .... a księciunio taki wrażliwy:placz:[/QUOTE]

To w takim razie pewnie trzeba będzie wymrozić to chlorkiem (takim w sprey'u) żeby mniej bolało i reszty pozbyć się obcinarką. A który to pazurek?

Posted

[quote name='Justa']To w takim razie pewnie trzeba będzie wymrozić to chlorkiem (takim w sprey'u) żeby mniej bolało i reszty pozbyć się obcinarką. A który to pazurek?[/QUOTE]

odpowiednik naszego serdecznego :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']odpowiednik naszego serdecznego :lol:[/QUOTE]

Będzie dobrze ! Pewnie będzie musiał dłużej ponosić opatrunek niż przy wilczym (ja w tej chwili Galinie wogóle nie zakładam jak sobie złamie) bo cały czas ma kontakt z podłożem, syfem i psim jęzorem. Ale będzie dobrze, nie pierwszy złamany i pewnie nie ostatni ;)
Obcinaj, skoro na wsi nie ma betonu :diabloti: Choć wiem jaki to sajgon z psem panikarzem..

Posted

obejrzeliśmy pazury dokładnie - muszę koniecznie mu wprowadzić suplementację bo ma pazury w złym stanie - zupełnie inne niż Luneta - ona ma błyszczące i twarde, a u niego są kruche, rozwarstwiają się i są słabe :( wszystkie prawie... biedny jest teraz strasznie, pijaniutki, ale zrobiliśmy porządek w zębach bo było też nieładnie w paszczurku - zwłaszcza z tyłu :shake: a ja podła baba wykorzystałam i wyczesałam wszystkie kołtuny :D