Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grosziwo napisał(a):
Jeśli piszesz o wspomaganiu w moim autku to jest to wspomaganie elektryczne i ogólnie "wyzionęło ducha" , pozostało tylko telepanie kierownicy i dzikie wycie.

Pochwal się tym swoim porysowanym złomkiem:evil_lol:, ku uciesze Malawaszki :diabloti: spróbujemy go naprawić, albo przynajmniej skalkulować koszt faktyczny koszt naprawy.
Jeszcze nie słyszałem, żeby od rysy na drzwiach wspomaganie padło. :lol:
Płyn w układzie był, autko nie znaczyło terenu przed usterką, jeśli znaczyło, to skąd ciekło - pisz wszystko jak na spowiedzi :evil_lol:
Jeśli wyje, to sugeruje braki płynu, bardziej niepokojące może być to telepanie kierownicy, ale tu mogą też być inne przyczyny.

Vectra napisał(a):
no ASO , fajna sprawa :) dla mechaników nie z ASO :evil_lol:

:diabloti:
Grosziwo napisał(a):
Potrafisz podnieść na duchu ...

Na znajomych zawsze można liczyć w trudnych chwilach :evil_lol::lol:

Grosziwo napisał(a):
Chyba kupię sobie rolki i będę śmigać na nich do pracy...kto zna drogę z Wodzisławia do Rybnika już mi współczuje....to jak górski odcinek wyścigu pokoju

Ale jak figurka zyska :evil_lol:

malawaszka napisał(a):

A tego ducha to nie znam :roll:, siakiś dziwny ten sznup :lol:

Posted

Erhan napisał(a):
:evil_lol:
Pierwszy raz słyszę :evil_lol: chyba pomyliłaś z dowodem rejestracyjnym i potwierdzeniem ubezpieczenia :cool3: :lol:

Grosziwo napisał(a):
Też mi się tak wydaje.
Ta śliczna, czerwona książeczka o wdzięcznej nazwie "karta pojazdu" leży sobie gdzieś na dnie szuflady i odpoczywa.

Też się zdziwiłam... ubezpieczyciel sobie zażyczył :(

malawaszka napisał(a):

Zdecydowanie to zdjęcie jest najlepsze :)

Posted

Erhan napisał(a):
Hallo geriatria :evil_lol:, czas na spacerek:painting:, czubki i koty też do wietrzenia :megagrin:

kto to geriatria to wiem, koty tez poniekąd, ale kto to "czubki"? :hmmmm: .... że Wasia i Jaroslav?

malawaszka napisał(a):
Ile razy NORMALNY Człowiek jeździ do UM żeby przerejestrować samochód?
DWA - raz złożyć wniosek i dostać tablice i dowód tymczasowy, drugi raz odebrać dokumenty stałe

Ile razy jeździ malawaszka????
CZTERY!!!!!! :angryy::angryy::angryy::motz:

ale Waszuś, możemy se rękę podać bo ja chyba tyz nie z tych normalnych :megagrin: ja doby przerejestrować auto z własnej matki na siebie - bez zmiany tablic!!! odbyłam aż 4 wycieczki do urzędu :razz:
raz nie było już tzw. "numerków" - o czym dowiedziałam się po godzinie oczekiwania :diabloti: , za drugim razem doszłam do okienka, ale wtedy laseczka stwierdziła, że ja te tablice musze odkręcić i jej przynieść, ja się pytam "po co? przecuież tablic nie wymieniamy" na co ona mówi, że se musi popatrzeć ... więc ja buch odkręcać tablice - nie łatwe to zadanie odkąd opatrzyłam je w dodatkowe śruby (po próbie kradziezy tablic właśnie), w sumie do odkręcenia miałam - 15 śrub... paznokcie połamane, brudne, ręce jak u damy :cool3: ... lece Ci ja do tego okienka a tam laska o paznokciach dłuższych niż krogulec za sprawą tipsów mówi mi "przyktro mi, ale juz zamknięte" :crazyeye: nic nie pomogło, bo poparli ją koledzy i wyszłam sobie przykręcac te tablice spowrotem :angryy:
za trzecim razem sie w końcu udało - odkręciłam tablice, doszłam do okienka, złożyłam wniosek i podałam tablice, a na to babka z okienka "a po co pani odkręcała te tablice jak nie wymieniamy" :mdleje: ... chciałam zapytac o tę wytipsowaną co by jej tak kilka słów powiedzieć, ale machnęłam ręką i poszłam...
za czwartym razem - juz tylko godzinka stania po odbiór :p

Erhan napisał(a):
Jutro wyprowadzę Rudolfa na pola, żeby sobie pohasał po świeżutkim śniegu, bo właśnie nas zasypuje, więc jakbyś była przypadkiem w pobliżu, to zapraszam - Rudolf fajny jest :cool3:;)

Erhan kto to Rudolf? dałbys wogóle jakiegoś linka do swoich zdjęć, bo to co masz w podpisie ni hu hu nie działa :razz:

Vectra napisał(a):
o naprawach to ja , że tak powiem - trochę wiem :evil_lol:

Vectra, takie pytanko mam, bo nie wiem czy dobrze kojarze czy mi sie pomyliło - czy Ty miałaś kiedyś Explo?

Erhan napisał(a):
A tego ducha to nie znam :roll:, siakiś dziwny ten sznup :lol:

bo to nie sznup - to minilabladol :p Wasia w posagu dostała :evil_lol:

Posted

jambi napisał(a):
kto to geriatria to wiem, koty tez poniekąd, ale kto to "czubki"? :hmmmm: .... że Wasia i Jaroslav?

Nawet przez myśl mi nie przeleciało :evil_lol:
jambi napisał(a):
Erhan kto to Rudolf?

Renifer św. Mikołaja:evil_lol:, taki okropny pijak, z czerwonym nosem:evil_lol:
jambi napisał(a):
dałbys wogóle jakiegoś linka do swoich zdjęć, bo to co masz w podpisie ni hu hu nie działa :razz:

Poprawiłem:roll:, już robi ;)
jambi napisał(a):
bo to nie sznup - to minilabladol :p Wasia w posagu dostała :evil_lol:

Właśnie, coś mi kolor nie pasował, już myślałem, że przez przypadek Brokata w domestosie wyprała :evil_lol:

Posted

cze gaduły :D padam na pysk... muszę się zdrzemnąć :mdleje: od rana gdzieś jeżdżę, a zaraz znowu muszę jechać :D znowu z dziećmi - pomyślałby kto, że nie mam dzieci... :shock: a tyle mam z nimi roboty - a co będzie jak będę miała własne???? wrrr

Blondyna to Sonia - tak wyglądają stare sznaucery - nie wiedzieliście? :eviltong: bidusia jest już straszna i każdy dzień jest darem opatrzności... niewiele ich zostało, ale wiek słuszny bardzo

aaa odebrałam dowód rej :grins: haha a najlepsze - wróciwszy do domu zerknęłam do kiedy mam opłacone OC - DO JUTRA hahaha i już myślałam, że jutro znowu do Dąbrowy będę musiała jechać, ale na szczęścia przelewem można zapłacić ufff; przegląd się skończył w sobotę - a autko jeszcze w warsztacie - tu puknął, tam odpadł kawałek czegoć co kiedyś było blachą :D aaaaaaa

Erhan - Mistrzu Motoryzacji :cool3: rzucam hasło "VW Sharan rocznik poniżej 2000" i czekam na Twoją opinię :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
pomyślałby kto, że nie mam dzieci... :shock: a tyle mam z nimi roboty - a co będzie jak będę miała własne???? wrrr

będziesz podrzucać sąsiadom :megagrin:

jambi napisał(a):
Erhan kto to Rudolf?

Erhan napisał(a):
Renifer św. Mikołaja:evil_lol:, taki okropny pijak, z czerwonym nosem:evil_lol:

ta, jasne, i chcesz mi powiedzieć że stacjonuje u Ciebie? :razz:

Erhan napisał(a):
Jutro wyprowadzę Rudolfa na pola, żeby sobie pohasał po świeżutkim śniegu, bo właśnie nas zasypuje, więc jakbyś była przypadkiem w pobliżu, to zapraszam - Rudolf fajny jest :cool3:;)

Posted

jambi napisał(a):
czerwonego? jedyneczkę? jo! :ylsuper:taki sam stoi u mnie pod blokiem i tyż zwie się złomek :roflt:

znaczy się że dobrze Cię skojarzyłam :grins:

a to może mój ? bo ja już go się pozbyłam .... czerwony jest , 3 drzwiowy

Posted

malawaszka napisał(a):
:eek2: no za kogo Ty mnie masz co?????!!!!! :obrazic::obrazic::obrazic: nie uprawiam qrestwa :ices_bla: i nie mam potrzeba lansować się na wystawach tegoż :megagrin:

Ja Ciebie mam za...porządną osobę:lol: a na kurzą ,czyli drobiowa wystawę ptaków można tylko pójść,nie koniecznie trza uprawiać:roll:wystarczy Ci chyba uprawa tych taam...zimaków czy jak tam im:lol: A,to rozumiem,że nie Ty byłaś w Teleekspresie?:roll::lol:Bo laska podobna była ,podpisali ja
Monika Ł.:lol:

I proszem siem tu nie obrażać:evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
miałam Expo , złomka zwanym :diabloti:

czerwonego? jedyneczkę? jo! :ylsuper:taki sam stoi u mnie pod blokiem i tyż zwie się złomek :roflt:

znaczy się że dobrze Cię skojarzyłam :grins:

Posted

malawaszka napisał(a):
...rzucam hasło "VW Sharan ...

:cool3: Jakaś ciąża mnoga się Ci trafiła :evil_lol:,
Osobiście nie miałem przyjemności z Sharanem, ale na wieś to raczej takiego dużego plaskacza bym nie kupował, raczej szukałbym jakiegoś SUVa (np. pasowałby Ci do garderoby jakiś czarny porshe cayenne :cool3: ), szczególnie jak drogi masz kiepskie albo brak. ;)
Jeepa to Ci nawet nie proponuję, bo to śtraśne pijoki som :evil_lol: - szczególnie te nastoletnie :lol:

Posted

Matagi napisał(a):
Ja Ciebie mam za...porządną osobę:lol: a na kurzą ,czyli drobiowa wystawę ptaków można tylko pójść,nie koniecznie trza uprawiać:roll:wystarczy Ci chyba uprawa tych taam...zimaków czy jak tam im:lol: A,to rozumiem,że nie Ty byłaś w Teleekspresie?:roll::lol:Bo laska podobna była ,podpisali ja
Monika Ł.:lol:

noo zasadniczo to jakby moje inicjały, tylko nazwisko z angielska czytane :roflt: ewentualnie uznano, że tak się ostatnio zaniedbałam, że mi na Łach przerobili :D hahaha

Erhan napisał(a):
:cool3: Jakaś ciąża mnoga się Ci trafiła :evil_lol:,
Osobiście nie miałem przyjemności z Sharanem, ale na wieś to raczej takiego dużego plaskacza bym nie kupował, raczej szukałbym jakiegoś SUVa (np. pasowałby Ci do garderoby jakiś czarny porshe cayenne :cool3: ), szczególnie jak drogi masz kiepskie albo brak. ;)
Jeepa to Ci nawet nie proponuję, bo to śtraśne pijoki som :evil_lol: - szczególnie te nastoletnie :lol:

nooo ciąża mnoga w dodatku czterołapna :D nie mam aż takiego złego dojazdu, żebym musiała mieć Jeepa - a że niby SUVy to mniej palą? chodzi też o wielkość bo przyda nam się w naszej One Big Happy Family :D niemalże jak klan włoski :D jakieś większe auto bo czasem np w teren brakuje i trzeba jechać dwoma, albo te co sa to za krótkie :shock:

Posted

Napisał malawaszka
...rzucam hasło "VW Sharan ...

Ty lubisz kłopoty co ?
to jest bardzo nieudane auto , bardzo awaryjne i drogie w częściach.
Vana polece ci to co ja mam , czyli Voyagera .... ew większa wersja Grand Voyager ..... zresztą to samo w wersji hamerykańskiej , tańsze w zakupie ... dodge Voyager ew grand .....

Posted

malawaszka napisał(a):
że niby do tych hamerykańców tańsze?

no żebyś wiedziała , że i owszem :)
na dzień dzisiejszy , tańsze nawet niż niemieckie .....
w PL tego jeździ mnóstwo , więc części jest na rynku do wyboru do koloru ...
natomiast sharan, alhambra, galaxy to takie ciuju muju ...
chcesz sharana ? mój kolega chętnie sprzeda :evil_lol: bo ma go dość :)

i nie bierz diesla , pali ok 15 litrów ... lepiej benzyniaka z gazem ... też pali ok 16 litrów gazu
sharan/ alhambra/ galaxy - pali tyle samo ;)