Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No własnie może na tym groszku coś było czego mogłas nawet nie zauważyc a co do komarów to ja robie dokładnie to samo właśnie przed chwilą skonczyłam polowanie:mad: a na jesień przyjdzie mi mieszkanko malowac. Co do brisa i wszystkich wynalazków to u nas chyba plaga jest bo wszystkie z okolicznych sklepów wykupione a jak mam jechac z tej "wsi" do miasta to wolę polowanie robic. No własnie przed chwilą ubiłam w locie jednego:mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy:.

Posted

[quote name='Alicja']a na allegro paszczałaś ??

noo ale to do tyłka jest jak się kupuje coś za 20 zł a 10 za wysyłkę - niech się ugryza - kupię przy okazji w sklepie jakimś "na mieście" :lol:

Posted

do tego wszystkiego technicznego powinnas pomyslec o siatkach na okna i drzwi, bo mysle ze jesli nawet jeszcze teraz nie masz pootwieranych drzwi to sie nauczysz by byly otwarte a przez nie leci masa much i komarow. u mnie na drzwiach sprawdzila sie taka moskitiera skaladjaca sie z czterech paskow z obciaznikami , psy przelatuja przez nia bez zadnych problemow i koty tyz nie drapia by wyjsc, wszystkie inne szly szybko do smieci , podarte , potargane zerwane a to zdaje egzamin na drzwiach balkonowych-tarasowych i na wejsciowych i wtedy bedzie miao sens montowanie elektrycznych diachelstw lub innych wynalazkow a dla zabawy i nie kolorowania sobie scian te ak polecana elektryczna lapke na owady,robi radoche i jest skuteczne nawet na pajaki.

a tak calkiem z innej beczki[sorki jesli marudze]

jak tam twoja praca magisterska bo mnie to z glowy nie chce zejsc poki sie nie dowiem ze juzes jest

Posted

Tekla64 napisał(a):
do tego wszystkiego technicznego powinnas pomyslec o siatkach na okna i drzwi, bo mysle ze jesli nawet jeszcze teraz nie masz pootwieranych drzwi to sie nauczysz by byly otwarte a przez nie leci masa much i komarow. u mnie na drzwiach sprawdzila sie taka moskitiera skaladjaca sie z czterech paskow z obciaznikami , psy przelatuja przez nia bez zadnych problemow i koty tyz nie drapia by wyjsc, wszystkie inne szly szybko do smieci , podarte , potargane zerwane a to zdaje egzamin na drzwiach balkonowych-tarasowych i na wejsciowych i wtedy bedzie miao sens montowanie elektrycznych diachelstw lub innych wynalazkow a dla zabawy i nie kolorowania sobie scian te ak polecana elektryczna lapke na owady,robi radoche i jest skuteczne nawet na pajaki.

a tak calkiem z innej beczki[sorki jesli marudze]

jak tam twoja praca magisterska bo mnie to z glowy nie chce zejsc poki sie nie dowiem ze juzes jest

nooo moskitiery planujemy - mam nadzieję, że uda nam się kupić zanim zima nadejdzie :lol: właśnie takie jak piszesz - z zakładkami, póki co drzwi i tak zamykamy bo Luna czycha tylko na okazję zeby się wybrać na spacer :mad: a Pepa od wczoraj kocha okoliczne burki :crazyeye: nie powiem, żeby mnie to nie zmartwiło bo zachowuje sie tak jakby miała cieczkę :crazyeye: wczoraj pognała do psa w takich podskokach i tak się wdzięczyła przed nim, że szok :crazyeye: teraz leży pod drzwiami i wzdycha :roll:

a praca [marudo :eviltong:] się pisze - powiedzmy że kończę - ale pisząc to sama nie wiem czy oszukuję siebie czy Was :lol:

ariss napisał(a):
starałam sie ale nie dałam rady nadrobić gaduły jedne:mad::evil_lol::diabloti:

:grins:

Posted

aha!

kurde nie wybiłam wszystkich wczoraj komarów i miałam przerąbaną nockę - naprałam się po pysku próbując po bzyczeniu zabić komara - dwa tak ubiłam, ale i tak mnie pożarły - rano ubiłam jednego takiego opitego i mam piekną czerwoną rozetkę na ścianie :angryy: nie no to jest masakra bo J zero ugryzień a ja ze sto :placz:

Posted

ja też jestem cała pogryziona :placz: najgorzej jest jak komar ugryzie w palec u stopy, masakra........
hmmm ja mam czerwone ściany to jak bym ubiła na ścianie łobuza to może by i flek nie został, ale tapety te traktuję jako rzecz świętą :diabloti: więc chyba wolę żeby komary mnie żarły i się policzkować po nocach :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
aha!

kurde nie wybiłam wszystkich wczoraj komarów i miałam przerąbaną nockę - naprałam się po pysku próbując po bzyczeniu zabić komara - dwa tak ubiłam, ale i tak mnie pożarły - rano ubiłam jednego takiego opitego i mam piekną czerwoną rozetkę na ścianie :angryy: nie no to jest masakra bo J zero ugryzień a ja ze sto :placz:

Buhahahhaha...przepraszam ..ale wyobrazilam sobie jak sie pierzesz po pysku:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

agbar napisał(a):
Buhahahhaha...przepraszam ..ale wyobrazilam sobie jak sie pierzesz po pysku:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

no bo to naprawdę musi komicznie wyglądać, ale ja mam wtedy ciśnienie milion na pińcet, wkurwka na maxa i obniżony próg bólu :diabloti:

Posted

malawaszka napisał(a):
no bo to naprawdę musi komicznie wyglądać, ale ja mam wtedy ciśnienie milion na pińcet, wkurwka na maxa i obniżony próg bólu :diabloti:

niczym piczbull :diabloti:

o właśnie cza kupić moskitiere :roll: :roll:

a ja coś mam , mam , mam :multi: :multi: kupiłam se sama :p tylko TZ musi podłączyć :roll:

Posted

Vectra napisał(a):

a ja coś mam , mam , mam :multi: :multi: kupiłam se sama :p tylko TZ musi podłączyć :roll:

co masz?> :p

a ja na spacerze znalazłam ubitego gniewosza plamistego :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
aha!

Masz słodszą krew od J, dlatego komarzyska wolą chlać Ciebie:diabloti::razz:

Posted

ja kupiłam w Rossmanie taką siatke na okna na rzepy , kiedyś miałam na listwach siatke zamontowaną i wkładaliśmy w okna lub balkonowe drzwi

ja mam uwalone przez komara na czole i na palcu u nogi :placz: pomijam okolice kostek gdzie jest ok 30 ugryzień ...ale to już stare i tylko sino różowe placki są :angryy: