Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
Bolutek wczoraj zjadł swoją kość - były fotki :lol: a teraz okupuje kuchnię bo gotują się skrzydełka, wcześniej próbował znowu wyjeść kotom z misek ale go przyfilowałam jak pędził do małego pokoju :lol:

i tak
mi Bolutka brak :cry:

Posted

Kochane dziewcynki :calus:

dziś trollki miały jazdę na drewniane stęple :lol: coś nowego pojawiło się na podwórku :lol:

chodź Bolek pokażę Ci coś :lol:

ale wypas co? no chodźź co się tak guzdrasz

iiide iiidee, ale widzisz kłód mi pod nogi narzucali :lol:

coś tam wynalazła?

Posted

dzięki :oops: ale moje drogie panie to jeszcze nie koniec 8)

możemy się pobawić patyczkami??? :multi:

taak dużo ich jest :angel:

patrz Bolek patrz tu są takie fajne do gryzienia :angel:

wiem już znalazłame - dzięki Luna są naprawdę ekstra :P

mniam mniam pyych świeżutkie

dość ciężkie to chyba mi na długo starczy :angel:

ejj Bolek chodź tu są takie fajne małe możemy popsuć

:o :o :o oo rzesz Ty zwariował!!! :o Bolek co robisz głupku??

lepiej się ulotnię bo będzie na mnie :evilbat:

Posted

no bo jak się zalewa strop to robi się drewniane rusztowanie i do tego pręty stalowe, i żeby to nie wisiało w powietrzu bo się zawali jak zaleją betonem to się podpiera tymi stęplami :fadein:

Posted

i sprostowanie! stęple nie nadają się do kominka !!! bo są z drzew iglastych, które jak sie palą to wydzielają dużo tłustej sadzy i komin się zapycha ... acha.. a ja taka moondra jezdem :haha:

Posted

Camara napisał(a):
i sprostowanie! stęple nie nadają się do kominka !!! bo są z drzew iglastych, które jak sie palą to wydzielają dużo tłustej sadzy i komin się zapycha ... acha.. a ja taka moondra jezdem :haha:

hihiihi o proszę - caały czas na dogo uczymy się nowych rzeczy :D więc sprzedamy :lol:

Posted

Waszka
Zdjęcia zarąbiaste :angel: :angel:
A chałupka Ci rośnie jak na drożdżach :D Jak patrzę na takie zdjęcia zaraz mi się przypomina jak my się budowaliśmy :lol: Rób dużo zdjęć jak dom rośnie... to jedyna okazja. Potem jest co wspominać :wink:
Co do stempli to jeśli są sosnowe (a pewnie są) to do kominka nie za dobre. Sosna brudzi komin, tworzy dużo sadzy.

Posted

ooo... Camara :) Uprzedziłaś mnie :)

Ale powiem Ci jeszcze Waszeczka, że my czasami palimy sosną. W sklepach z kominkami (a może też castoramach itepe) są takie tabletki do kominka. Powodują one opadanie sadzy z komina.

Najlepsze do kominka jest drewno liściaste. Z iglastych świerk i jodła dają mniej sadzy niż sosna :wink: