Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jaaa pitole, ale się narobiłam jak dzika... nie mogłam dziś wysiedzieć przy kompie bo włączył mi się zamartwiacz myśliciel... poszłam więc kontynuować prace ogrodnicze :mdleje: boli mnie wszystko :D od paznokci u rąk po mięśnie łydek... paznokcie u stóp nie bolą jakby kto pytał :D
Musieliśmy zerwać kawałek darni, powyjmować kłącza cholernego perzu... potem Jarek narzucał na tą dziką plażę trochę ziemi bylejakiej bo u nas tylko taka...
a potem to mnie mało nie ukatrupił bo on to wszystko wyrównał, wygrabił, a potem wkroczyłam ja... :errrr: narobiłam znowu gór i dolin :evil_lol: no kto by przewidział, że to AŻ TAK się porobi :niewiem: no... teraz zbiera owe góry które zostały po moich pracach ogrodniczych i równa... znowu :oops:

Posted

perz jest okropny, psuje trawniki... wyciągaliśmy kłącza dłuuugieee a na pewno i tak nie wszystkie i będzie wyłazić dziadostwo...
aegopodium podagraria to podagrycznik pospolity - u nas akurat nie ma bo nie takie warunki - na plażach nie rośnie tak obficie :D

Posted

malawaszka napisał(a):
jaaa pitole, ale się narobiłam jak dzika... nie mogłam dziś wysiedzieć przy kompie bo włączył mi się zamartwiacz myśliciel... poszłam więc kontynuować prace ogrodnicze :mdleje: boli mnie wszystko :D od paznokci u rąk po mięśnie łydek... paznokcie u stóp nie bolą jakby kto pytał :D
Musieliśmy zerwać kawałek darni, powyjmować kłącza cholernego perzu... potem Jarek narzucał na tą dziką plażę trochę ziemi bylejakiej bo u nas tylko taka...
a potem to mnie mało nie ukatrupił bo on to wszystko wyrównał, wygrabił, a potem wkroczyłam ja... :errrr: narobiłam znowu gór i dolin :evil_lol: no kto by przewidział, że to AŻ TAK się porobi :niewiem: no... teraz zbiera owe góry które zostały po moich pracach ogrodniczych i równa... znowu :oops:

mnie też to czeka bo obrastamy w chwasty. poza tym miałam ambitny plan, by zazielenić płot a póki co nic z tego nie wychodzi bo gdy etna wkracza z niszczycielską siłą piłki, nic nie ma najmniejszej szansy przetrwać :(
perzu też mamy, oj mamy...

Posted

sadziłam krzaczory :D musiałam więc wykopać doły, potem do tychże sypałam ziemię lepszą więc... zostały góry :D

a Furia chyba wchodzi w dni płodne :shock: Dżordż za nią łazi i się pręży :mdleje:

Posted

malawaszka napisał(a):
bawić by się chciał, czasem ona już podejmuje zabawę, ale muszą się oswoić ze sobą bardziej bo ona przy zabawie wydaje dźwieki jakby miała zagryźć...

jak Mordziasta podczas gonitwy :evil_lol: a cieczki nie dostrzegł?

Posted

obcięłam dziś tej małej Piździuli kłaki na uszach bo miała takie pooblepiane jakimś czymś i jakieś tam filcki miała też to poobcinałam - ale na dworze... w domu by nie dała, na łące normalnie mogłam ja za obrożę przytrzymać i obcinac co chciałam

laLoona moja :loveu:

bliźniaki:loveu:

Posted

wieso napisał(a):
tynus jest piekny, te uchole nie do pobicia.....a to male to jeszcze gorsze od pokerowej zolzy :) wiatr byl silny czy tak szybko biegl do Ciebie ?

nie no gorsza chyba nie jest - tak myślę, że nie, no i jest mniejsza więc nawet to jej gryzienie nie jest takie bolesne... ale nieprzyjemne i narusza zaufanie - obustronnie
a synuś pędził :loveu:

Posted

wieso napisał(a):
ale Zgredzikowi sie przytylo,ale ma klate :) no coz jego juz umiesz rozgrysc a tej malej jeszcze nie....

no to prawda... z małą musimy popracować - zreszt ą i tak cieczka pokrzyżowała nam plany szybkiej adopcji... a Zgredek jest teraz boski - śliczny taki że hohoo :loveu: tylko wiek niestety widać :( serce mnie boli czasem bo on taki kochany, jego uszy mówią - jak mnie szuka wzrokiem to uszy na sztorc postawione i radary na pełnych obrotach, jak tylko mnie zlokalizuje to uszy idą trochę w bok, a jak kucnę i rozłożę ręce to pędzi do mnie - wtedy uszy położone na plecach niemal i usmiech na mordzie :loveu:

a tu Piździa i roślina odzwierciedlajaca jej charakter :D

dziadzio