asiaf1 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 [quote name='Izabela124.']Już sprzedanych 99 cegiełek :multi: super :multi::multi::multi: Quote
jola_li Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 [quote name='Izabela124.']Już sprzedanych 99 cegiełek :multi: Strasznie się cieszę!!!!!!!!!!!!!! Oby tak dalej!!!! Przecież Asia nie udźwignie finansowo wspierania tylu psów!!!!! Byłam u Astorka - kosteczki zawiezione! Dziś miał taką głupawkę, że ledwie sobie poradziłam ;-). Powinien mieć silnego/ą pana/panią! Najlepiej z zacięciem sportowym! Niestety! Jutro wyjeżdżam na 4-5 dni... Czyli wrócę najwcześniej we wtorek wieczorem, a niewykluczone, że w środę... Nie dało rady tego przesunąć... Jakby któraś z Was mogła zajrzeć do Psinki - byłoby cudownie.... On tak tego potrzebuje.... Już tyle czasu jest przywiązany do kaloryfera na tej metrowej smyczy... Spacerki to jego jedyna radość...... Quote
jola_li Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 jola_li napisał(a): Niestety! Jutro wyjeżdżam na 4-5 dni... Czyli wrócę najwcześniej we wtorek wieczorem, a niewykluczone, że w środę... Nie dało rady tego przesunąć... Jeszcze gorzej :shake:... Wyjeżdżam jutro - wracam w piątek..... I będę bez internetu..... Quote
asiaf1 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 sprzedane już 155 cegiełek :multi: ciekawe czy ludzie zaczęli już wpłacać? mam nadzieję, że tylko znikomy procent się wycofa Quote
Izabela124. Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 asiaf1 napisał(a):sprzedane już 155 cegiełek :multi: ciekawe czy ludzie zaczęli już wpłacać? mam nadzieję, że tylko znikomy procent się wycofaJuż trochę wpłat wpłynęło:lol: Quote
asiaf1 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Od wczoraj Astor jest juz w hotelu u Gajowej :-) Quote
Ewa Marta Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 asiaf1 napisał(a):Od wczoraj Astor jest juz w hotelu u Gajowej :-) CUDOWNIE!!!!! Nareszcie koniec nudy dla tego żywiołowego psa. Tam na pewno będzie miał więcej ruchu i może towarzystwo innych psów? Ile kosztuje miesiąc pobytu Astora w tym hoteliku? Na jakie konto mam wpłacać deklarowane co miesiąc wpłaty 15 zł? Czy na to z pierwszej strony z jakimś dopiskiem? Quote
asiaf1 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Ewa Marta napisał(a):CUDOWNIE!!!!! Nareszcie koniec nudy dla tego żywiołowego psa. Tam na pewno będzie miał więcej ruchu i może towarzystwo innych psów? Ile kosztuje miesiąc pobytu Astora w tym hoteliku? Na jakie konto mam wpłacać deklarowane co miesiąc wpłaty 15 zł? Czy na to z pierwszej strony z jakimś dopiskiem? poproszę o wpłatę na podane w pierwszym poscie konto z dopiskiem na Astora Koszt miesięczny to 450 pln Quote
asiaf1 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Izabela124. napisał(a):Już trochę wpłat wpłynęło:lol: aukcja została usunięta prze pracownika allegro :mad::shake: Quote
asiaf1 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Izabella ile kasy wpłacili zanim zdążyli zlikwiadować aukcję? Czy ew. masz namiary na tych co nie wpłacicli jeszcze a zalicytowali? Cholera jakiego ten pies ma pecha:-( Tak się cieszyłlam że będzie kasa-dług po spłacie 2 000 wynosi prawie 5,000 Quote
Izabela124. Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 [quote name='asiaf1']aukcja została usunięta prze pracownika allegro :mad::shake:Takiego maila dostałam od nich: Witamy, Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro: Astor- skazany na śmierć z powodu chorych uszu! (712350093) Wszystkie opłaty za te aukcje/przedmioty zostały automatycznie zwrócone. Usunięte aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują na Allegro. Uprzejmie informujemy, że na Allegro zabronione są aukcje charytatywne, na których sprzedaje się tzw. "cegiełki" lub przedmioty przesyłane drogą elektroniczną. Jeśli są Państwo zainteresowani naszym wsparciem, np. przekazaniem prowizji na cel akcji oraz ewentualnymi formami promocji z naszej strony, prosimy o kontakt poprzez formularz i wybór tematów Usługi specjalne > Aukcje charytatywne. Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontaktowego: http://www.allegro.pl/contact/bwcontact.php?id=7655116&t=4 Uwaga: kontakt w inny sposób niż poprzez powyższy odnośnik (link) może znacząco wydłużyć czas reakcji. -- Z poważaniem, Zespół Allegro Dział Weryfikacji [quote name='asiaf1']Izabella ile kasy wpłacili zanim zdążyli zlikwiadować aukcję? Czy ew. masz namiary na tych co nie wpłacicli jeszcze a zalicytowali? Cholera jakiego ten pies ma pecha:-( Tak się cieszyłlam że będzie kasa-dług po spłacie 2 000 wynosi prawie 5,000Doliczyłam się 855zł, ale jeszcze raz będę liczyła, bo mogłam się pomylić Mam namiary na osoby, które zlicytowały a nie wpłaciły Quote
Zofia.Sasza Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Dziewczyny, zakaz licytacji cegiełek można łatwo obejść. To chyba polega na tym, że zamiast cegiełek licytuje się np. dyplomy albo coś w tym guście. Wyślę link do wątku Isadorze7. Ona o allegro wiem absolutnie wszystko - może zgodzi się nas tu miłościwie oświecić... Quote
Izabela124. Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Rozliczenia aukcji cegiełkowej, którą usunięto: EWA_SU- 15ZŁ STANISŁAW S. NATALIA10686- 20ZŁ NATALIA P. BREMENKQ- 10ZŁ PIOTR D. APOULSEN1- 20ZŁ AGATA P. MADLEN22- 50 ZŁ MAGDALENA J. JACEK_1961- 20ZŁ JACEK L. AURELIUM_PL- 50ZŁ MAREK C. GAL.PERSPEKTYWA- 20ZŁ KAROLINA K. JOLA4591- 10ZŁ JOLANTA L. CHIBNER- 50ZŁ IZABELA K. VINTAGE_ANTYKI- 5ZŁ AGATA B. LUC_2008- 50ZŁ LUCJAN H. NOWBAR7- 25ZŁ BARBARA N. SALADYN12- 20ZŁ ANDRZEJ K. MRUKOWS- 5ZŁ MAŁGORZATA K. GAMONEK2008- 10ZŁ JOANNA J. K_CHWILKA- 30ZŁ KATARZYNA B. BABCOK- 10ZŁ KAROLINA S.-C. MARTEN5- 50ZŁ BARBARA M.-W. EWCIA00- 100ZŁ EWA B.-S. DEISYD- 20ZŁ DOMINIKA H. DOROTKA_6M- 5ZŁ DOROTA Z. SUSLICZKA1- 20ZŁ DARIA N. PERSHING29- 20ZŁ MARCIN G. BLAIR_- 50ZŁ IZABELA M. IRSIL21- 10ZŁ URSZULA Ż. RANIAS- 25ZŁ RENA S. POSADADELASALMAS- 10ZŁ WERONIKA W. FEMA2- 20ZŁ MARIA S. SHAAKAZU- 25ZŁ JOANNA M. JATRA1- 20ZŁ JACEK T. JUSTYNA205- 10ZŁ JUSTYNA M. PRECEL_ER- 30ZŁ KATARZYNA N. ANILANKA1- 20ZŁ MONIKA K.-S. Razem 855zł Quote
Izabela124. Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 [quote name='Zofia.Sasza']Dziewczyny, zakaz licytacji cegiełek można łatwo obejść. To chyba polega na tym, że zamiast cegiełek licytuje się np. dyplomy albo coś w tym guście. Wyślę link do wątku Isadorze7. Ona o allegro wiem absolutnie wszystko - może zgodzi się nas tu miłościwie oświecić...Rozmawiałam z Asią przez telefon i doszłyśmy do wniosku, że poczekamy trochę, ok. tygodnia i znowu wystawię aukcję. Tym razem napiszę, że przedmiotem aukcji są dyplomy Przelałam na konto z pierwszego postu 855zł Quote
Isadora7 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 [quote name='Zofia.Sasza']Dziewczyny, zakaz licytacji cegiełek można łatwo obejść. To chyba polega na tym, że zamiast cegiełek licytuje się np. dyplomy albo coś w tym guście. Wyślę link do wątku Isadorze7. Ona o allegro wiem absolutnie wszystko - może zgodzi się nas tu miłościwie oświecić... A pewnie ze oświece o ile będe wiedziała jak. Jeżeli to jest ta auckja: Astor- skazany na śmierć z powodu chorych uszu! (712350093) - Aukcje internetowe Allegro to błedne sformułowania: nie wolno używac określenia cegiełki, aukcja charytatywna, ma charakter charytatywny. Przedmiotem aukcji są cegiełki wysłane przez e-mail [SIZE=2]powinno być np "Przedmiotem aukcji są dyplomy (zdjęcia itp)". Nie należy tez pisać ze rpzez e-mail wysłane. Natomiast uwzględnić to w opcjach wysyłki jest taka mozliwość. I dopisać w aukcji zę wysyłka kosztuje np 5 zł priorytet (i też w opcjach wysyłki) [SIZE=3][SIZE=4]Aby zdobyć fundusze na leczenie psiaka prosimy byś wziął udział w tej aukcji. [SIZE=2]na allegro nie zdobywa się funduszy (w sensie stricto) tylko sprzedaje sie konkretny towar w tym przypadku np DYPLOMY. I nie prosi się o wzięcie udziału. Na allegro się sprzedaje i kupuje a nie bierze udział. To tak na szybko w domu sie jezcze przyjrze. I nie należy sie kierowac listem od allegro, to standard z manuala dokładnie taką odpowiedź wysyłają wszystkim. I to co napisane to jedno, a prawda to drugie (ćwiczyłam) Te aukcje mają wyglądać globalnie jako aukcje sprzedające COŚ KONKRETNEGO. Żadnych tektów typu "prosimy weź udział" raczej juz "zapraszamy do zakupu blablabla" [quote name='Izabela124.']Rozmawiałam z Asią przez telefon i doszłyśmy do wniosku, że poczekamy trochę, ok. tygodnia i znowu wystawię aukcję. Tym razem napiszę, że przedmiotem aukcji są dyplomy Moja rada nie czekaj, rób na gorąco, mogę wieczorem skonsultowac treśc z Tobą. Lepsze wrażenie na ludziach zrobi niż jakas przerwa. Przerwa da do myślenia że może był szwindel. (po numerach np Cekinki). Zrób od razu i tyle. . Quote
Izabela124. Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 [quote name='Isadora7'] Moja rada nie czekaj, rób na gorąco, mogę wieczorem skonsultowac treśc z Tobą. Lepsze wrażenie na ludziach zrobi niż jakas przerwa. Przerwa da do myślenia że może był szwindel. (po numerach np Cekinki). Zrób od razu i tyle. .Dzięki za pomoc! W takim razie jeśli coś jeszcze nie pasuje w tej aukcji to daj znać. Jak napiszesz to wystawię ;) Quote
Isadora7 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Spojrzałąm i wydaje mi się że wszystko wychwyciłam. Quote
Izabela124. Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 [quote name='Isadora7']Spojrzałąm i wydaje mi się że wszystko wychwyciłam.Ok Nowa aukcja: <KLIK> Za aukcję zapłaciłam 14,35zł Quote
*Gajowa* Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Astor szybko zaklimatyzował się w nowym miejscu, na początku nie interesował się innymi psami/sukami :shake: w ogóle nie podchodził do kojców. Dla niego najważniejszy jest człowiek i zabawa z nim - bawimy sie w patyk, piłeczkę, przeciąganie sznura jednak nie mogę poświęcić mu zbyt wiele czasu. Wczoraj wypuściłam mu koleżankę Melę ale zapoznanie przebiegło dość niefartownie bo sunia znalazła zakamuflowany pod posłaniem Astorka szczątkowy kawałek kości prasowanej . Złapała toto w zęby i zaczęła uciekać,a Astor skakał jej do mordy z powarkiwaniem więc szybko towarzystwo rozdzieliłam. Następnym razem będzie lepiej... muszę dokładnie sprawdzić czy nie ma przeszkód :loveu:. Nie mogę wkleić dzisiejszych fotek :shake:... będę próbować. Quote
jola_li Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Wróciłam, zobaczyłam, że Astorek już nie siedzi przywiązany do kaloryfera, odetchnęłam z ulgą i zabrałam się za swoją robotę. Niech ci się szczęsci, Piesku kochany!!!!! Widzę, że ruszyło nowe Allegro... A że na razie na nim cisza, więc - tak jak poprzednio - kupiłam pierwsze 2 cegiełki na dobry początek (umówmy się Asiu, że to będzie moja miesięczna wpłata deklarowana na hotelik, dobrze? - niestety, nie mogę już nic dodatkowego dorzucić). Jeżeli chodzi o opłatę za Allegro, to jeśli Izabela wytrzyma do września to wtedy przeleję te 14 zł :-). Jestem teraz b.b. zajęta, ale będę czekała niecierpliwie na wszelkie wieści o Astorku! Quote
jola_li Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Wiecie co? Przyjrzałam się teraz tej aukcji na Allegro i z trudem znalazłam jedno zdanie niezbyt rzucające się w oczy, mówiące, że przedmiotem aukcji są dyplomy... Może by to napisać na początku i dodać, że całkowita zebrana kwota zostanie przeznaczona na opłacenie kosztów operacji, leczenia i pobytu w lecznicy? Bo z tego, co tam napisane to wcale nie wynika... Quote
Recommended Posts