Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Astor został odebrany właścicielowi, który doprowadził go do stanu skrajnego zaniedbania.
Pies stal na krótkim łańcuchu, nikt się nim nie interesował...
Pies od bardzo długiego czasu miał infekcję uszu.
Sączyła się z nich ropa i krew.
Nikt nie interweniował...
Doszło do tego, że uszy na skutek ciągłego zapalenia zaczęły się intensywnie deformować. Pies trafił do weterynarza, który orzekł, że w tym stanie najlepiej byłoby go uśpić:mad:
Zabraliśmy go do zaprzyjaźnionej kliniki-przeszedł już jedną, ciężką operację.
Pomimo podawania antybiotyków i czyszczenia uszy nadal są zalane ropą, nie chcą się goić. Najprawdopodobniej będzie niezbędna druga operacja i usunięcie ucha środkowego...

To młody psiak w typie bulla, mordkę ma podobną do amstaffa.
Jest bardzo grzeczny i niekonfliktowy.

Koszt operacji to 1000zl
doba w lecznicy to 25zl
Dochodzi d tego koszt leków, antybiotyków, karmy...
Trzeba się też liczyć z kosztem 2-ugiej operacji-kolejne 1000zl

Sami nie damy rady, blagamy o najmniejszą pomoc
na bazarek już nie mamy czego wystawiać:-(

BLAGAMY O KAŻDĄ POMOC DLA ASTORA!!!

JOANNA FELIGA
UL. BAŁTYCKA 3/18
05-120 LEGIONOWO
50 1020 1026 0000 1702 0040 6215

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Znalazłam wątek! Podnoszę i ze swojej strony mogę potwierdzić, że pies jest grzeczny, radosny i łagodny. Wyprowadzałam go na spacer, na którym szalał z radości. Skakał, próbował dać mi buziaka, co mu sie w końcu udało, kiedy zdejmowałam mu kołnierz.
Trzymam kciuki za chociażby DT dla niego.

Posted

Byłyśmy dzisiaj u Ajaksa i Astora z Zofią. Chłopakowi się poszczęściło i załapał się na sesję fotograficzną. Jak tylko Zofia będzie miala dostęp do komputera, wrzuci pewnie kilka wybranych.
Astorek był bardzo radosny, mimo gorąca brykal radośnie. Co jakis czas tylko mocno potrząsał uszami. Załapałam się na parę buziaków:loveu:

Posted

Boshh jaki biedak. Ten bol musial byc obezwladniajacy :angryy::angryy::angryy: Nie wiem jak mozna patrzec na psa w agonii i nic z tym nie robic- mowie o bylym wlascicielu i innych ogladajacych zanim doszlo do interwencji.

Posted

Poznałam Astora przy okazji odwiedzania Ajaksa i --- bardzo go pokochałam!
Jest młody, zdrowy, żywiołowy - na pewno gdzieś tam jest jego Pan/i tylko jeszcze o tym nie wie, że Astor na Niego/Nią czeka...

Tak sobie pomyślałam - gdyby można zrobić Astorowe bannerki?
Więcej osób powinno się o nim dowiedzieć, tym bardziej, że wisi na nim duży rachunek za leczenie......

A może któreś z tych bezkołnierzowych zdjęć wstawić do pierwszego postu - żeby wszyscy zobaczyli jaki to radosny przystojniak?....

W najbliższych dniach (może jutro?) na pewno go odwiedzę....
Spojrzę na miejsce, w którym nie ma już Ajaksa, westchnę głęboko (z radości i tęsknoty...) i pójdziemy sobie na długi spacer.......

Posted

Melduję się u Astora, poznałam go przy okazji wizyt u Ajania.
Jak go zobaczyłam po raz pierwszy to sobie go z tosa inu najbardziej skojarzyłam. Bula w nim nie widzę wcale, prędzej rodezjana i jako takie psisko lepiej go ogłaszać :cool3:

Posted

Astor miał dzisiaj rzeczywiście kilka spacerków, bo się sabat zleciał, żeby nadzorowac operacje Aresa z Niepołomic. Rozmawiałam z nim z pania doktor, która powiedziala, że on czuje się juz bardzo dobrze i piekielnie sie nudzi, dosłownie go rozsadza na tej krótkiej smyczy. Koniecznie trzeba znaleźć dla niego hotelik. Przecież doba w lecznicy kosztuje też dużo... Banerek to dobry pomysł. Może jakieś allegro? Astora trzeba stamtąd szybko zabrać, bo jak tak dłużej postoi na smyczy, może byc z nim potem problem. Gdzieś tą energię musi oddać. Dzisiaj rwal do przodu tak, że z trudem go utrzymywałam na smyczy...

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Czy ktoś mnie może oświecić, jak wrzucić do siebie banerek? A może jest gdzies instrukcja, tylko ja nie moge znaleźć?
Przy okazji podrzucam wątek;)

Też chciałabym to wiedzieć:oops: