danka4u1 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Cieszymy się, że można było pomóc Loli i życzymy jak najlepszego domku. Myslę sobie o Dwupaku... Quote
Bejotka Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 I ja myślę o suniach... Z nadzieją zaglądam tu przy każdym nowym wpisie w wątku - że może to zdjęcia, albo jakieś wiadomości.... Quote
danka4u1 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Ula pisała niedawno, ze miała kontakt tel. z domkiem Meggi i wszystko jest dobrze. Chiałoby się zobaczyć naszą pieszczotkę na zdjęciach.. Nie wiemy nic nowego o Peggi, która była nota bene moją faworytką, bo cały czas tak schowana kryła się w cieniu większej Megan. Potem usamodzielniła się u Uli, ale w nowym miejscu, z nieznanymi jej dotąd ludźmi może byzć inaczej. Miejmy nadzieję, zanim nie dostaniemy jakiś wiadomości, że zaaklimatyzowała się... Quote
margaret Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 dla uściślenia o Peggi mieliśmy wieści już dwukrotnie raz ok. tygodnia po adopcji z dn. 23. czerwca: [QUOTE]- państwo uznają, że jest lepiej niż się spodziewali (jednak mój czarny PR zrobił swoje ), tzn Peggi jest i owszem wycofana i nieco płochliwa, ale... bywa, że sie w tej postawie zapomina i np. przybiega z radością na powitanie, albo garnie się do głasków, a w czasie burzy włazi na kanapę i domaga się przytulania, - bardzo chętnie garnie się do gotowanego żarcia, rosołki, mięsko i inne frykasy, pod tym względem wydaje się rozpieszczana - na spacerach jest ostrożna ale nie ma oznak paniki, chęci wyrwania się, zdarzyło jej się nawet raz naszczekać na jakiegoś psa - w domu wychodzi sobie do mini-ogródka kiedy chce i jest ok, żadne ucieczki nie stoja jej w głowie, - ze spaceru w budynku państwo spuszczają ją ze smyczy to sama podbiega już dokładnie pod drzwi jej mieszkania - zdarzyło jej sie samej zostać kilka razy - pierwszym razem próbowała wydostać się oknem, (państwo ustawili plastikowe butelki więc wiedzą), ale nic nie zniszczyła ani nie wyła, żadnych oznak histerii porzuceniowej stwierdzonej wcześniej u Ulki - może wtedy u Ciebie Ula rzeczywiście chciała dostać się do innych psów, - państwo zdumieni bo odjryli, że Peggi jest bardzo skoczna i szybka - państwo zaklinają się, że są w 300% zadowoleni, i przenigdy Peggi nie oddadzą, że są pewni że będzie się rozkręcać w dobrą stronę, a sami namiętnie oglądają jakiegoś amerykańskiego behawiorystę i wzblogacają swój warsztat obchodzenia się z płochliwym psem, i np.cała ich rodzina chce poznać Peggi ale wyznaczyli im terminy, limity osób z uwagi na stres Peggi i powodzenie akcji zapoznawczej. No i mam Was wszystkich uspokoić i zapewnić że "Peggi raczej już czuje że jest u siebie i że jest jej dobrze" a zdjęć jeszcze państwo nie robili, ale kiedyś zrobią i wyślą.[/QUOTE] i z 10. lipca od Ulki: [QUOTE]A ja wiem co u Peegy, mam nawet zdjęcia, ale to dopiero jutro Do Megan też dzwoniłam, chodzi za pania krok w krok, jeszcze troszeczkę niepewna ale myślę, że to minie z czasem. U Peggy też wszystko OK, trzyma się swojej pani, wyleguje się na ogródku ładnie chodzi na spacery. Ogólnie wszystko super, oby tak dalej.[/QUOTE] zdjęcia Peggi w nowym domu post #7615 Quote
danka4u1 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [SIZE=3][B]Taka teraz jestem szczęśliwa[/B][/SIZE] :multi:[B]Spokojnych snów:loveu: [/B][URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images10.fotosik.pl/1880/b03e46891343ad6d.jpg[/IMG][/URL] Quote
Tymonka Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Przepraszam , że dopiero teraz , ale nie maiłam dostępu do dogo . Bardzo dziękuję , za chęć przekazania pieniążków dziewczyną , bieda u nich straszna :( Komu wysłać konto ? Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję !!!!:) Quote
Olena84 Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Do mnie prosze to od razu wysylam pieniazki, czyli w sumie 288,33 * 2 = 576,66zł. Prosimy może też o wątek [quote name='Anja2201']Przepraszam , że dopiero teraz , ale nie maiłam dostępu do dogo . Bardzo dziękuję , za chęć przekazania pieniążków dziewczyną , bieda u nich straszna :( Komu wysłać konto ? Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję !!!!:)[/QUOTE] Quote
Olena84 Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 W poście 2 na początku jest informacja o pieniązkach Quote
danka4u1 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Olu, jestem pełna podziwu dla Ciebie za tyle pracy, ile wkładasz we skarbnikowanie na wielu wątkach i dbanie o darczyńców:loveu: Dałam znać Ani z Rybnika- okrężną drogą, bo nie znam jej - by nie wpłacała juz w tym miesiącu na Dwupak. Jeszcze tylko muszę wydrukować jej zdjęcia Dwupaku w swoich domach jako podziękowanie za systematyczne wpłaty,bo chociaż nie ma ani komputera, ani nie czyta Dogo i wie tyle, ile jej przekażę, zawsze chętna była do pomocy...Są jeszcze ludzie porządni, uczciwi i mający serce dla pokrzywdzonych biedaków. Jeśli chodzi o przekazanie deklarcji na innego psiaka, to myślę, ze nadal byłaby skłonna wpłacać. Muszę jej tylko- znowu poprzez pośredników- podać dane do przelewu. Podałaś mi kilka wątków psów w potrzebie. Czuję się podle, bo każdy z nich wymaga natychmiastowej pomocy i nie potrafię zdecydować, który bardziej. Mało komfortowa sytuacja.. Myślę, ze jednak Ty wiesz najlepiej, komu trzeba pomóc na wczoraj, który ma mało czasu i oprócz pieniędzy przydałby mu się też dom na cito. Zenek- jako staruszek- zapadł mi głęboko w serce, ale nie czytałam pozostałych wątków dokładnie, więc Ty zdecyduj i daj mi znać. Załatwienie trochę potrwa, bo ja za parę dni wyjeżdżam, a kolezanka pośredniczka też musi skontaktować się z Anią Z. Quote
Tymonka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Pieniążki już na koncie Tamiry i Szakry , bardzo dziękuję :loveu: w rozliczeniu : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229444-13-ego-w-pi%C4%85tek-dwa-m%C5%82odziutkie-peszki-b%C5%82agaj%C4%85-o-pomoc-!!!!-AST-CC"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229444-13-ego-w-pi%C4%85tek-dwa-m%C5%82odziutkie-peszki-b%C5%82agaj%C4%85-o-pomoc-!!!!-AST-CC[/URL] Quote
Angel Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 witam wszystkich. Tez zagladam z nadzieja na nowe wiesci i zdjecia dwupaczku... Quote
danka4u1 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Cichutko tutaj w byłym wirtualnym domku Dwupaku...:shake: Mnie tez nie będzie dwa tygodnie, bo mam odwyk bez internetu, ale myslami jestem zawsze z Wami i M&P. Pilnujcie rozproszonego Dwupaczka. Może będą jakieś wiadomości z nowych domków po moim powrocie.... Quote
jola_li Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='danka4u1']Cichutko tutaj w byłym wirtualnym domku Dwupaku...:shake: [/QUOTE] Psiaczki się wyprowadziły, więc nie ma kogo odwiedzać :). Oby "cichych" - z takiego powodu - wątków było jak najwięcej :)! Quote
Bejotka Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='danka4u1']Cichutko tutaj w byłym wirtualnym domku Dwupaku...:shake: [/QUOTE] Za to w domkach suniek pewnie nie jest cicho :-D Quote
margaret Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 zajrzałam dziś z sentymentu na pierwsze posty w wątku - i tak sobie policzyłam - od czerwca 2009 do czerwca/lipca 2012 3 lata kibicowania Peggi i Meggi w odszukaniu ich domów 3 lata utrzymania grupy ludzi zaangażowanych w to z niesłabnącym zapałem 3 lata zdobywania żywej gotówki wiecie co, to robi wrażenie biorę się za maila do Peggi :) Quote
jola_li Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='margaret']zajrzałam dziś z sentymentu na pierwsze posty w wątku - i tak sobie policzyłam - od czerwca 2009 do czerwca/lipca 2012 3 lata kibicowania Peggi i Meggi w odszukaniu ich domów 3 lata utrzymania grupy ludzi zaangażowanych w to z niesłabnącym zapałem 3 lata zdobywania żywej gotówki wiecie co, to robi wrażenie[/QUOTE] To prawda :)! [QUOTE]biorę się za maila do Peggi :)[/QUOTE] A my czekamy na dobre wiadomości (i na korektę Twojej sygnatury, coby "zwrotka z adopcji" tudzież "wciąż czeka" przestało straszyć ;)). Quote
megi_winters Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 odwiedzam dziewczyny tutaj i czekam na wiesci z ich domkow, trzymam za nie kciuki:) Quote
malawaszka Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 widziałyście Zolkę? zajęła miejsce Peggi w Obornikach - niemal identyczna: [url]http://toz.obornikionline.pl/psy-do-adopcji/1629-Zolka/[/url] Quote
mestudio Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 [quote name='danka4u1']Cichutko tutaj w byłym wirtualnym domku Dwupaku...:shake: Mnie tez nie będzie dwa tygodnie, bo mam odwyk bez internetu, ale myslami jestem zawsze z Wami i M&P. Pilnujcie rozproszonego Dwupaczka. Może będą jakieś wiadomości z nowych domków po moim powrocie....[/QUOTE] Danka, a Ty nadal w podpisie banerek dwupaku?? Rozumiem, że to z niewiary że się udało....? :-) TZmestudio Quote
ULKA12 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 [quote name='malawaszka']widziałyście Zolkę? zajęła miejsce Peggi w Obornikach - niemal identyczna: [URL]http://toz.obornikionline.pl/psy-do-adopcji/1629-Zolka/[/URL][/QUOTE] Tylko charakter ma łatwiejszy :-) Quote
Olena84 Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 Sluchajcie a to napewno nie ona??? Quote
malawaszka Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='Olena84']Sluchajcie a to napewno nie ona???[/QUOTE] łomatko a co to za pomysł???!! :mdleje: Peggi jest we Wrocławiu a ta sunia jest w Obornikach :cool3: Quote
malawaszka Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='Olena84']Strasznie podobna...[/QUOTE] to prawda - myślę, że może pochodzić z tego samego "żródła" - ktoś sobie beztrosko rozmnaża swoje psy i .... sru.... Quote
margaret Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 wiadomość od Peggi: [QUOTE]Peggy zmienia się bardzo, oczywiście na plus. Jest kochaną psinka. jest coraz odważniejsza, ale najwieksze zaufanie ma do mnie. (pani). Poznała już Kropkę (psina pani mamy) i powoli zaprzyjaźnia się z moją mamą. Uwielbia jeździć samochodem, a bałam się, że to będzie dla niej wielki stres. 26 sierpnia wyjeżdżamy nad morze na 10 dni, więc jeśli będzie Pani chciała nas odwiedzić, to po 6 września. Zdjęcia wyśle, ale na razie nie mam dostępu do komputera. Postaram się wieczorem. Pozdrawiam[/QUOTE] myślę, że we wrzesniu zrobimy sobie wizytację u Peggi, jak dojdą jakieś foty, to wstawię, jak nie dojdą namówię chłopa co by ze mną sie wybrał i ustrzelił kilka, zobaczymy faktycznie ta Zolka to jak skóra zdjęta z Peggi.... Quote
Recommended Posts