Angel Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 cioteczki witam was. Ulka co u dwupaku ? Kurde ostatnio bylam w schronisku w sobote i tak pusto bez nich.. naprawde.. Quote
SkarpetKa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Moja deklaracja za maj oczywiscie też już wysłana :) Kochane ciotki dużo tu nas, a czas tylko do dzisiaj. Proszę oddajcie głos na zdjęcie nr 2: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/205996-Bazarek-fotograficzny-V-BEZPŁATNE-GŁOSOWANIE-DO-05.05-POST-132-139-)/page6[/URL] W imieniu psiaków pod opieką cioteczki Koosiek serdecznie dziekujemy! Quote
danka4u1 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Zdjęcia wszystkie śliczne, ale po starej znajomości- zagłosowałam na 2. Witam i za chwilę pewnie pożegnam wszystkich Dwupakowiczów. Tak jak teraz, jeszcze nigdy nie sfilcowała mi się doba. Quote
danka4u1 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Lepiej nie pytaj, mam mieszane uczucia na temat nwych matur, ale to pewnie z racji wieku jestem taka mało elastyczna na nowinki edukacyjne, które okazują sie po jakimś czasie niewypałami i...znowu mamy reformę, a pokolenie analfabetów jest produkowane; stąd te moje sugestie dotyczące długości Twojego- nota bene rewelacyjnego- tekstu ogłoszenia..... mojej córce i zięciowi udało się jeszcze zdać starą maturę i przezyli i zyja do tej pory. Nawet zięć, który był moim uczniem...fakt, zdarza się chłopinie czasem coś mi wypomnieć, jak to chciałam go radykalnie cywilizować w szkole. Nie wiedziałam jeszcze wtedy, ze to dziecię zadomowi mi się potem ...życie jest nieprzewidywalne i pisze takie scenariusze... Quote
margaret Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 co racja to racja, ja mam kontakt ze studentami, na studiach nie ma juz swobodnych wypowiedzi pisemnych ani ustnych, same testy wyboru, w szoku jestem szczerze mówiąc i jak sie zdarzy dziwny profesor co zrobi kolokwium żądając własnej swobodnej wypowiedzi to ludzie wpadaja w panikę:) podobno sa tacy co rezygnują ze studiów gdy dowiadują sie na 3 roku że ten egzamin nie będzie testem mam nadzieję że nie wszędzie tak jest no scenariusz rodzinny macie niezwyczajny:) Quote
danka4u1 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Znam swojego zięcia o 5 lat dłużej niż moja córka. Poznali sie dopiero po jego maturze. Z tymi testami i swobodną wypowiedzią problem zaczyna się już w gimnazjum i tutaj,.... jest ten pies - pozostając przy dogomaniackiej nomenklaturze - pogrzebany. Potem idzie z górki... Nad jakimi studentami się znęcasz? Quote
margaret Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 humanistami, o dziwo danko: psychologia, socjologia, pedagogika, media, praca socjalna, i tym bardziej mnie to zdumiewa, był czas gdy zajmowałam sie redakcją tekstów opracowywanych przez wolontariuszy do netu - no to było wyzwanie:) i nie lubie tego jak sie okazało do tego studenci - w dużej cześci -są tak bradzo na bakier z prawami autorskimi..... ale to juz nie psia historyja:) Quote
danka4u1 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Ciekawa rzeczy piszesz. Teraz juz wiemy, skąd u Ciebie to zacięcie tekstowe. Polecamy się na przyszłość. Na czym polegała ta redakcja tekstów do netu? Quote
margaret Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 danka mniej wiecej jak nauczycielska robota gdy sprawdzasz wypracowanie i nie rozumiesz o czym rzecz i próbujesz autora delikatnie, nie naruszając jego dumy , poprosić o zmiany w tekście, żeby było wiadomo kto, co, kiedy i jaki z tego wynika wniosek:) jeszcze bardziej delikatnie starasz się przekazać pytanie "do czego przyda się czytelnikowi taki tekst?" i "właściwie do jakiego czytelnika adresuje go", itd... żmudne chodzenie po polu minowym delikatnego poczucia własnej wartości artysty, pewnie w sporej części masz podobne doświadczenia? [B]a wracając do psów to ja też proszę o info co z Peggy i Meggy, żeby nie było że jak tak bajdurzymy to zapominamy o nich, [/B] Angel - jak ja cie rozumiem, że tak tęsknisz - trzymaj się kochana! i pisze ci PW bo mam prywatę do Ciebie Quote
danka4u1 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='margaret'] Angel - pisze ci PW bo mam prywatę do Ciebie[/QUOTE] No, to własnie takie rzeczy uprawiam od dziesięcioleci tzn uprawiałam w czasach, gdy pisano starą maturę,[B] klasówki normalne [/B]czyli rzeczowo, na temat i od siebie. Lubię to, ale cóż...teraz na procenty przelicza się umiejętność wypowiadania się w pismie:evil_lol: Ty mi tutaj nie uprawiaj PRYWATY:mad::evil_lol::evil_lol::mad: [B]Kiedy jedziemy do zwierzaków, że o Uli nie wspomnę :evil_lol::evil_lol:[/B] Dobranoc, bo szanowna komisja spadnie jutro pod stół. Trzymajcie za moją maturę [B]:lol::lol:[/B] Quote
margaret Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 no właśnie kiedy?:) Szanownej Komisji mówimy dobranoc !!! i specjalny demotywator dla Ciebie: [URL]http://demotywatory.pl/3034868/ze-dzisiaj-inni-maja-gorzej[/URL] Quote
Szarotka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Jak to dobrze, ze mnie juz matura nie dotyczy :):) Quote
dara9 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Mnie też nie dotyczy, ale się dziewczyny rozpisały i dawne stresy odżyły ;) Miłego dnia Cioteczki i psiaczki! Quote
Angel Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 już odpisuje ci margaret :) tak tęsknie za nimi i to bardzo ale trzeba iść do przodu- one mają dobrze przecież, a mnie chyba juz nawet nie pamiętaja. Co do matur- ja za 3 lata i to pewnie wprowadzą jeszcze tyle zmian że koniec. Quote
Angel Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 dziś wieczorem do Uli przeleje narazie 100 zł na szczepienia dla dziewczynek :loveu: Quote
margaret Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='dara9']Mnie też nie dotyczy, ale się dziewczyny rozpisały i dawne stresy odżyły ;) Miłego dnia Cioteczki i psiaczki![/QUOTE] bo teraz danka w stresie:) jak co roku chyba, wieczna maturzystka, trzeba ją wesprzeć ja też pozdrawiam dara9! Quote
danka4u1 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Siedzenie i milczenie to nie moja specjalność...ja babina ruchliwa jestem, ale dzięki Waszym kciukom i demotywatorowi Margaret udało mi się nie zasnąć, więc witam Was wszystkie szanowne obecne i zaoczne w drodze wyjątkowej sympatii- też. W stresie to ja byłam na starych maturach, gdy poprawiałam prace swoich abiturientów i pytałam ich potem też [B]własnoręcznie [/B]i osobiście. Teraz poprawia specjalna komisja zakodowane prace- ja dałam sobie spokój z obliczaniem procentów z prac literackich- a pytam zawsze nie swoich tylko uczniów koleżanek i vice versa... Czemuś to ma służyć, ale czemu- nie wiem. Masz rację Angel. Za 3 lata wszystko jest możliwe. Nawet to, ze to ja będę pisać pracę, a maturzyści będą mnie pytać. Nasza oświata obfituje w nieograniczone możliwości reform i zmian. Podobno ma nie być lektur...czas umierać...jak poznać literaturę i konteksty bez czytania oryginału? Myslałam o ewentualnym odwiedzeniu dwupaczku- Ula, szykuj się na nalot - jesli chodzi o mnie to dopiero po wszystkich szkolnych zawirowaniach, zakończeniach roku, świadectwach, konferencjach, wywiadówkach, ustnej maturze, egzaminie z praktycznej nauki zawodu...moze to miec miejsce czyli koniec czerwca. Nie wcisnę nigdzie terminu. Jak u Was? [B][COLOR=red]Ula, pokaz się. Dwupaczku pokaż pyska i daj wirtualny głos. Ciotki stęsknione czekają na zdjęcia i wiadomości.[/COLOR][/B] Quote
margaret Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 ale Ulka - danka przyjedzie do Ciebie i zrobi Tobie i psiakom egzamin, maturalny w dawnym stylu:) bardzo mi się podobało stwierdzenie: [QUOTE]Masz rację Angel. Za 3 lata wszystko jest możliwe. Nawet to, ze to ja będę pisać pracę, a maturzyści będą mnie pytać. Nasza oświata obfituje w nieograniczone możliwości reform i zmian. [/QUOTE] :evil_lol::evil_lol: danko ja marzę by sie dołączyć do wizytacji :diabloti: ale czerwiec albo nawet lipiec, a to niewiadomo czy nasze panny psie jeszcze u Uli będą? Quote
ULKA12 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Damy radę :-) Zresztą właśnie trzeba myśleć optymistycznie, ze P&M będą już w swoim domku. Ale nawet wtedy zapraszam :-) Quote
danka4u1 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='ULKA12']Damy radę :-) Zresztą właśnie trzeba myśleć optymistycznie, ze P&M będą już w swoim domku. Ale nawet wtedy zapraszam :-)[/QUOTE] Dziękujemy za zaproszenie, ale...optymistycznie to już M&P mają...u Ciebie:loveu: Quote
inga.mm Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Mam nadzieję, że nie będzie nietaktem zaproszenie do [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/206865-prosz%C4%99-nie-wpisywa%C4%87-si%C4%99-tworzymy-Aksonkowy-Sklepik/page3"][SIZE=4][COLOR=magenta]Aksonkowego Sklepiku[/COLOR][/SIZE][/URL] [/B]Zbieramy na leczenie 5 psów i na mikrobank. Quote
Recommended Posts