Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja deklaracja za maj oczywiscie też już wysłana :)

Kochane ciotki dużo tu nas, a czas tylko do dzisiaj. Proszę oddajcie głos na zdjęcie nr 2:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/205996-Bazarek-fotograficzny-V-BEZPŁATNE-GŁOSOWANIE-DO-05.05-POST-132-139-)/page6[/URL]

W imieniu psiaków pod opieką cioteczki Koosiek serdecznie dziekujemy!

Posted

Zdjęcia wszystkie śliczne, ale po starej znajomości- zagłosowałam na 2.
Witam i za chwilę pewnie pożegnam wszystkich Dwupakowiczów. Tak jak teraz, jeszcze nigdy nie sfilcowała mi się doba.

Posted

Lepiej nie pytaj, mam mieszane uczucia na temat nwych matur, ale to pewnie z racji wieku jestem taka mało elastyczna na nowinki edukacyjne, które okazują sie po jakimś czasie niewypałami i...znowu mamy reformę, a pokolenie analfabetów jest produkowane; stąd te moje sugestie dotyczące długości Twojego- nota bene rewelacyjnego- tekstu ogłoszenia.....
mojej córce i zięciowi udało się jeszcze zdać starą maturę i przezyli i zyja do tej pory. Nawet zięć, który był moim uczniem...fakt, zdarza się chłopinie czasem coś mi wypomnieć, jak to chciałam go radykalnie cywilizować w szkole.
Nie wiedziałam jeszcze wtedy, ze to dziecię zadomowi mi się potem ...życie jest nieprzewidywalne i pisze takie scenariusze...

Posted

co racja to racja, ja mam kontakt ze studentami, na studiach nie ma juz swobodnych wypowiedzi pisemnych ani ustnych, same testy wyboru,
w szoku jestem szczerze mówiąc
i jak sie zdarzy dziwny profesor co zrobi kolokwium żądając własnej swobodnej wypowiedzi to ludzie wpadaja w panikę:)
podobno sa tacy co rezygnują ze studiów gdy dowiadują sie na 3 roku że ten egzamin nie będzie testem
mam nadzieję że nie wszędzie tak jest
no scenariusz rodzinny macie niezwyczajny:)

Posted

Znam swojego zięcia o 5 lat dłużej niż moja córka. Poznali sie dopiero po jego maturze.
Z tymi testami i swobodną wypowiedzią problem zaczyna się już w gimnazjum i tutaj,.... jest ten pies - pozostając przy dogomaniackiej nomenklaturze - pogrzebany. Potem idzie z górki...
Nad jakimi studentami się znęcasz?

Posted

humanistami, o dziwo danko: psychologia, socjologia, pedagogika, media, praca socjalna, i tym bardziej mnie to zdumiewa,
był czas gdy zajmowałam sie redakcją tekstów opracowywanych przez wolontariuszy do netu - no to było wyzwanie:) i nie lubie tego jak sie okazało
do tego studenci - w dużej cześci -są tak bradzo na bakier z prawami autorskimi.....
ale to juz nie psia historyja:)

Posted

danka mniej wiecej jak nauczycielska robota gdy sprawdzasz wypracowanie i nie rozumiesz o czym rzecz i próbujesz autora delikatnie, nie naruszając jego dumy , poprosić o zmiany w tekście, żeby było wiadomo kto, co, kiedy i jaki z tego wynika wniosek:) jeszcze bardziej delikatnie starasz się przekazać pytanie "do czego przyda się czytelnikowi taki tekst?" i "właściwie do jakiego czytelnika adresuje go", itd... żmudne chodzenie po polu minowym delikatnego poczucia własnej wartości artysty,
pewnie w sporej części masz podobne doświadczenia?

[B]a wracając do psów to ja też proszę o info co z Peggy i Meggy, żeby nie było że jak tak bajdurzymy to zapominamy o nich, [/B]

Angel - jak ja cie rozumiem, że tak tęsknisz - trzymaj się kochana! i pisze ci PW bo mam prywatę do Ciebie

Posted

[quote name='margaret']

Angel - pisze ci PW bo mam prywatę do Ciebie[/QUOTE]

No, to własnie takie rzeczy uprawiam od dziesięcioleci tzn uprawiałam w czasach, gdy pisano starą maturę,[B] klasówki normalne [/B]czyli rzeczowo, na temat i od siebie. Lubię to, ale cóż...teraz na procenty przelicza się umiejętność wypowiadania się w pismie:evil_lol:
Ty mi tutaj nie uprawiaj PRYWATY:mad::evil_lol::evil_lol::mad: [B]Kiedy jedziemy do zwierzaków, że o Uli nie wspomnę :evil_lol::evil_lol:[/B]
Dobranoc, bo szanowna komisja spadnie jutro pod stół. Trzymajcie za moją maturę [B]:lol::lol:[/B]

Posted

no właśnie kiedy?:)
Szanownej Komisji mówimy dobranoc !!!
i specjalny demotywator dla Ciebie: [URL]http://demotywatory.pl/3034868/ze-dzisiaj-inni-maja-gorzej[/URL]

Posted

już odpisuje ci margaret :)
tak tęsknie za nimi i to bardzo ale trzeba iść do przodu- one mają dobrze przecież, a mnie chyba juz nawet nie pamiętaja. Co do matur- ja za 3 lata i to pewnie wprowadzą jeszcze tyle zmian że koniec.

Posted

[quote name='dara9']Mnie też nie dotyczy, ale się dziewczyny rozpisały i dawne stresy odżyły ;)

Miłego dnia Cioteczki i psiaczki![/QUOTE]

bo teraz danka w stresie:) jak co roku chyba, wieczna maturzystka, trzeba ją wesprzeć

ja też pozdrawiam dara9!

Posted

Siedzenie i milczenie to nie moja specjalność...ja babina ruchliwa jestem, ale dzięki Waszym kciukom i demotywatorowi Margaret udało mi się nie zasnąć, więc witam Was wszystkie szanowne obecne i zaoczne w drodze wyjątkowej sympatii- też.
W stresie to ja byłam na starych maturach, gdy poprawiałam prace swoich abiturientów i pytałam ich potem też [B]własnoręcznie [/B]i osobiście. Teraz poprawia specjalna komisja zakodowane prace- ja dałam sobie spokój z obliczaniem procentów z prac literackich- a pytam zawsze nie swoich tylko uczniów koleżanek i vice versa...
Czemuś to ma służyć, ale czemu- nie wiem.
Masz rację Angel. Za 3 lata wszystko jest możliwe. Nawet to, ze to ja będę pisać pracę, a maturzyści będą mnie pytać. Nasza oświata obfituje w nieograniczone możliwości reform i zmian. Podobno ma nie być lektur...czas umierać...jak poznać literaturę i konteksty bez czytania oryginału?
Myslałam o ewentualnym odwiedzeniu dwupaczku- Ula, szykuj się na nalot - jesli chodzi o mnie to dopiero po wszystkich szkolnych zawirowaniach, zakończeniach roku, świadectwach, konferencjach, wywiadówkach, ustnej maturze, egzaminie z praktycznej nauki zawodu...moze to miec miejsce czyli koniec czerwca. Nie wcisnę nigdzie terminu. Jak u Was?
[B][COLOR=red]Ula, pokaz się. Dwupaczku pokaż pyska i daj wirtualny głos. Ciotki stęsknione czekają na zdjęcia i wiadomości.[/COLOR][/B]

Posted

ale Ulka - danka przyjedzie do Ciebie i zrobi Tobie i psiakom egzamin, maturalny w dawnym stylu:)

bardzo mi się podobało stwierdzenie: [QUOTE]Masz rację Angel. Za 3 lata wszystko jest możliwe. Nawet to, ze to ja będę pisać pracę, a maturzyści będą mnie pytać. Nasza oświata obfituje w nieograniczone możliwości reform i zmian. [/QUOTE] :evil_lol::evil_lol:

danko ja marzę by sie dołączyć do wizytacji :diabloti: ale czerwiec albo nawet lipiec, a to niewiadomo czy nasze panny psie jeszcze u Uli będą?

Posted

[quote name='ULKA12']Damy radę :-) Zresztą właśnie trzeba myśleć optymistycznie, ze P&M będą już w swoim domku. Ale nawet wtedy zapraszam :-)[/QUOTE]
Dziękujemy za zaproszenie, ale...optymistycznie to już M&P mają...u Ciebie:loveu:

Posted

Mam nadzieję, że nie będzie nietaktem zaproszenie do [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/206865-prosz%C4%99-nie-wpisywa%C4%87-si%C4%99-tworzymy-Aksonkowy-Sklepik/page3"][SIZE=4][COLOR=magenta]Aksonkowego Sklepiku[/COLOR][/SIZE][/URL]

[/B]Zbieramy na leczenie 5 psów i na mikrobank.