Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to ja tylko na chwilkę tak offtopic - bardzo bardzo mnie ujmują młodzi ludzie nastoletni działający w wolontariatach, naprawdę - czapki z głów!, z perspektywy swoich lat zachodzę w głowę czemu mi kiedyś nie postało to wogle w głowie gdy byłam nastką, żałuje tego, bardzo, i wiem dziewczyny że wykonujecie bardzo bardzo dobrą i ważną robotę, nie tylko z psami - ale i przywracacie -czasem oklapnietą- wiarę w ludzi:) ja wam za to ogromnie dziękuję

Posted

[quote name='danka4u1']Dla mnie tacy młodzi wolontariusze są wzorem, który codziennie pozwala mi na nowo podchodzić z optymizmem do mojej pracy z młodzieżą- różną...[/QUOTE]

Wzorem sa bez watpienia , ja własnie jade w poniedziałek jade z tak młoda wolontariuszka (16 lat) do naszego schronu . Robi 100 razy więcej dla psów niz te starsze. ,niby z bagażem doświadczeń,więc nie negujcie wieku a pomózcie Angel , która odwala ogromną prace.

Posted

a danka znów na nocnym czuwaniu:) ja już w kimę, jutro niestety praca
Telefony wyślę jutro na PW do Angel, zdecyduje sama co z nimi zrobić
kolorowych snów - też dla Peggy i Meggy:)

Posted

[quote name='danka4u1'][B]Gdzie jest post anndol, w którym deklarowała pomoc dwupakowi??? Czy post był sprzeczny z regulaminem???[/B][/QUOTE]

anndol jest zbanowana, ale nie wiem z jakiego powodu, moderator Szamanka może wiedzieć - tak myślę.

Posted

[quote name='Mersi1']Ja znam P&M dosyć dobrze. Wiem jak się zachowuja i wiem jakie mamy wymagania w stosunku do dT dla suniek. Niestety to nic nie da bo mam tyle samo lat co Angel :([/QUOTE]

To wspaniale,ze znasz dokladnie te psiaczki ,przeciez zeby wykonac dokladny opis psa nie potrzebne sa osoby pelnoletnie ,tylko opis musza wykonac osoby majace chociazby co sobote kontakt z psami, co sprawdzily psy.
wazne jest w opisie nie tylko ile psy maja lat,tylko jak zachowuja sie w stosunku do innych suczek,innych psow,w stosunku do obcych ludzi?dzieci?,kotow?,czy chodza na smyczy?czy mozna je zwolnic ze smyczy?,czy maja instynk lowiecki?,czy zalatwiac sie beda na dworze,sygnalizuja o swoich potrzebach(to bedzie trudno na to pytanie odpowiedziec ,ale psy szybko sie ucza czystosci)czy sa szczepione i p/jakim chorobom ,czy sa kastrowane?czy choruja i na co?

Posted

ja wam moge tutaj wszystko napisac o nich.. dowiedźcie sie od kikou co by chciała o suniach wiedziec i niech zadzwoni jakas dorosła osoba.. ja nie umiem negocjowac niestety ; p a przynajmniej nigdy tego nie robiłam..
chyba że zrobimy dwa tel.. ? :D
ktos zadzwoni zeby ponegocjowac i powie ze zadzwoni druga osoba, która odpowie (przynajmniej sie postara) odpowiedzieć na wszystkie pytania :D co wy na to ?

*Jak mówilam P&M są wysterylizowane
*w schronisku ok 6 lat już spędziły,
*one same maja 8/9 lat.
*Sa przyjazne do ludzi
*Meggi chorowała na świeżb- ale zostałą wyleczona
*co do szczepien to w zeszłym roku miały je napewno
*teraz na nic nie choruja
*nie maja instynktów łowieckich
*co do załatwiania potrzeb, nie wiem..
*nie wiem jak zachowuja sie do kotów
*do małych dzieci stosunek też jest nie znany, ale tak w przedziale od 8 lat napewno toleruja ( bo mamy takich młodych wolontariuszy w schronisku z którymi sunie maja stycznosć)
*do obcych podchodza z dystansem.. niekiedy nie czuja sie pewnie ale bardzo szybko sie przywiazuja..szczególnie Peggi jest taka bardziej "strachliwa"
*uwielbiaja pluskać się w rzekach : D
*inne psy toleruja, Megii wszystkie bez wyjątku-nawet spo za schroniska, a Peggi rożnie.. często lubi poszczekać na inne i niekiedy potrafi sie odgryźć jak coś się jej nie podoba..

Posted

[quote name='xxxx52']Angel-schronisko szczepi tylko p/wsciekliznie.Zorientuj sie dokladnie na co szczepi?To jest wazne
Czy jednakowo traktuja psy i suczki?[/QUOTE]

ok zorientuje sie jeszcze dziś ; )

Posted

[quote name='xxxx52']Angel-czy Magda k zechcialby porozmwaiac z kikou?[/QUOTE]

nie wiem, kim jest ta osoba szczerze mówiąc.
ale myśle że tak :)

szczepienia w schronisku są tylko przeciw wściekliźnie.

Posted

Angel wielkkie dzięki....chcesz coś robić i gratulacje, że masz jakies wzorce
A tutaj osobom co mieszają, należy podziękować, bo nie potrzeba takich...
Ja zadzwonię i sie dowiem, i załatwie jak b edzie potrzeba i porozmawiam z osobą zainteresowaną, dziękuje Angel za chęci ,ale mówieniem nic się samym nie zdziała,(absolutnie nie do Ciebie Angel...czyt.między wierszami) więc pewna osoba nie napisze jeszcze nicku, bo jestem spokojna, niech opuści ten wątek jak nie ma nic do dodania, ani zrobienia...
Nie cierpię jak ktoś jak hiena kogoś ocenia a sam nic nie robi...więc żegnamy...chyba wiesz o kim mówię....żegnam, bo jak mnie tu nie ma tak jak weszłam to czytać nie mogę...Prosze nie mieszać, bp dośc takich osób na dogo i tutaj chcemy konkrety i zbieramy pieniądze
Mam hotel 600 zł za dwie sunie...przyjmą od dziś..co Wy na to???

Posted

brzmi obiecująco:) u kikou oficjalna cena jest taka sama, sprawdziłam dziś, patrzę na pierwsyz post i widze że jakiś zapas środków finansowych jest, to aktulane dane prawda? ja bym sie decydowała, dziewczyny odsiedziały ok 6 letni wyrok w schronie to baaaardzo długo, cholera należy im się lepsze!
gdzie ten hotel, daleko? jak z dojazdem? jak z opieką weterynaryjną? w czym pomóc?

Posted

Oj, pięknie by było, gdyby pieski wreszcie zaznały innego życia...
Oby hotelik wypalił, a decyzje zapadły szybko - choć wiem, że nie jest to wszystko proste, bo związane z funduszami, o które wcale nie łatwo :-(.
Ale będziemy kombinować :-)!

Posted

właśnie prosimy o info.. deklaracji nie mamy pełnych niestety ale na dwa miesiące starczy z tych pieniędzy a myśle że w tym czasie uzbieramy kolejne pieniądze ; ) albo i DS ! :D juz mi sie chce beczeć.. ale ogarne sie ; ) ja chce jechać zawieźć je do hotelu.. nie wyobrażam sobie inaczej. dziekuje ciotki za wszystko co dla nich robicie :loveu: przepraszam, że ja nie spełniam wszystkich obiecanek.. ale.. teraz naprawde wszystko u mnie zawalone. Nawet nie moge korzystać w domu z neta ;/ danusiu prosze wyślij mi na pw dane które wysyłałam ci do przelewu bo za kupno na bazarkach musze dane wysłac a nie znam na pamiec konta.. Pozdrawiam ; ********

Posted

Hotel u Uli ja jestem jak najbardziej za...byłam tam osobiście i polecam..hotel koło Częstochowy..tylko trzeba szybko się decydować, zeby miejsca nie zabrakło..cena za obydwie panny to 600 zł z karmą:)