Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam jestem tylko na chwilke... dzis zalatana jestem- zdawanie na oceny koncowe ;p 3 sprawdziany musiałam pisac.. no i teraz do 2 babci lece.. potem tance. czy ktos moze do niej napisac.. proszeeee !

Posted

słuchajcie miałam dziś byc u dziewczyn wziąć je na spacer, porobć zdjęcia... a tu lipa :( jade na warsztaty do poznania... schronisko czynne od 10 a ja o 11 niestety musze sie zbierac na pociag :( jak widac znowu zawiodlam.. kurcze, głupio mi strasznie z tym.. ale niedługo ferie.. wynagrodze to dziewczyna. Chociażmam dodatkowa prace żeby sobie zarobic.. - opieka nad dziecmi kuzynki. Będe chodzic tam co drugi dzień, raz dwupak, raz dzieciaczki.. jakoś damy rade. Jeśli mi sie uda to jutro zajrze do dziewczyn.

Posted

[quote name='mestudio']A ktoś wie ile Danka dostała wyroku?

TZmestudio[/QUOTE]
Nie wiem czy ban jest czasowy, czy taki już stały? Nie mam pojęcia.

Angel! Nie martw się, skończysz ten semestr, będą ferie i znajdziesz czas na odwiedziny dziewczynek!

Posted

[quote name='dara9']Nie wiem czy ban jest czasowy, czy taki już stały? Nie mam pojęcia.

Angel! Nie martw się, skończysz ten semestr, będą ferie i znajdziesz czas na odwiedziny dziewczynek![/QUOTE]

jestem.. Wczoraj tak jak pisałam nie bylo mnie u dziewczyn. Wróciłam do domu po 22 i byłam wykończona zeby tu zajrzec.. a tu taka cisza ! Przerobi ktoś ten tekst ? Bo musze go wysłac do pani.. Wracac ciotkii !!!

Posted

[quote name='Angel']Przerobi ktoś ten tekst ? Bo musze go wysłac do pani.. Wracac ciotkii !!![/QUOTE]

Przepraszam, nie mam czasu wszystkiego czytać - jaki tekst i jaka przeróbka?

Posted

[quote name='jola_li']Przepraszam, nie mam czasu wszystkiego czytać - jaki tekst i jaka przeróbka?[/QUOTE]

chodzi o tekst z allegro (link jest na pierwszej stronie)- chodzi o przeróbke aby ten tekst przerobić tak jakby P&M mówiły o sobie :) pomożesz ?

Posted

[quote name='Angel']chodzi o tekst z allegro (link jest na pierwszej stronie)- chodzi o przeróbke aby ten tekst przerobić tak jakby P&M mówiły o sobie :) pomożesz ?[/QUOTE]

Spróbuję ;-). Ale chyba dopiero jutro.

Posted

Nie wiem, czy coś takiego się nada ---

[SIZE=4][FONT=&quot]Nazywamy się Peggi i Meggi.[/FONT]
[FONT=&quot]Kiedyś miałyśmy dom.[/FONT][/SIZE] [SIZE=4]
[FONT=&quot]Starałyśmy się być grzeczne, bo kochałyśmy naszych ludzi.[/FONT][/SIZE] [SIZE=4]
[FONT=&quot]Ale oni chyba nas nie kochali, bo któregoś dnia przywiązali nas do drzewa w ogromnym lesie i odjechali. I zapomnieli po nas wrócić. [/FONT][/SIZE] [SIZE=4]
[FONT=&quot]Znalazł nas obcy człowiek i zabrał do miejsca, gdzie jest bardzo dużo smutnych psów i bardzo niedużo ludzi. [/FONT][/SIZE] [SIZE=4]
[FONT=&quot]To niedobre miejsce. Pachnie tu strachem, tęsknotą i czekaniem. Silniejszym psom jest łatwiej, bo udaje im się więcej jeść, choć i im jest ciężko.[/FONT][/SIZE] [SIZE=4]
[FONT=&quot]Ale nie można powiedzieć, że nie mamy nic, bo przecież mamy siebie. W szczęściu i w nieszczęściu. Zawsze tak było i zawsze tek będzie. [/FONT][/SIZE] [SIZE=4]
[FONT=&quot]I zawsze będziemy pamiętać czym jest dom. [/FONT][/SIZE] [SIZE=4]
[FONT=&quot]Jak widzimy człowieka, to go wąchamy i sprawdzamy, czy może zabierze nas obie do domu. Jeszcze nikogo takiego nie spotkałyśmy, ale czekamy. Z nadzieją.[/FONT][/SIZE] [SIZE=4]
[FONT=&quot]Dałyśmy nawet ogłoszenie –[/FONT][/SIZE]
[CENTER][CENTER][I]Zaginął dom…[/I]
[I]Może ktoś widział, może ktoś wie,[/I]
[I]gdzie taki dom jest, w którym[/I]
[I]człowiek płacze po psie?[/I]
[I]W którym jest miska w kącie[/I]
[I]i boleśnie puste posłanie,[/I]
[I]smycz na ganku,[/I]
[I]kość pod łóżkiem zgubiona,[/I]
[I]gumowa nadgryziona zabawka,[/I]
[I]a na ścianie odbicie ogona[/I][…]

[/CENTER]
[/CENTER]
[SIZE=4][FONT=&quot]Jeśli wiecie gdzie jest takie miejsce i gdzie jest Człowiek, który mógłby nas pokochać – dajcie nam znać do ostatniej klatki z połamaną budą. [/FONT]
[FONT=&quot]rozpaczliwie bezdomne - Peggi i Meggi

Konieczny dopisek, że wykorzystałam fragment wiersza Barbary Borzymowskiej "Ogłoszenie".

[/FONT][/SIZE]

Posted

... wieczorkiem z prośbą w imieniu mniejszych braci ... TVN zbiera materiał do programu JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA - chodzi o podesłanie wątków o przypadkach bestialstwa na pieskach - jeśli ktoś zna to pls podrzućcie linki o takich wątkach na pw
pozdrowionka za DS dla psiapsiółek;););)

[URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=123161[/URL]