Diora Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 xxxx52 napisał(a):Ta hiszpanska rzeczywistosc nie rozni sie nic od rzeczywistosci polskiej.Hiszpanie morduja zwierzeta ,wieszaja na drzewach,trzymaja psy nawet w temperaturze 45 stopni na metalowych dachach bez dostepu do wody.W parrera morduja psy juz po 2 tygodniach.trzymaja psy bez jedzenia w ziemiankach.ratowalam psy z Hiszpani to wiem .O komforcie psychicznym w Hiszpani nie ma mowy. Ps bylas dogomaniaczko w hiszpanskim schronisku? Co to w ogóle ma do rzeczy? :roll: W KAŻDYM państwie znajdzie się jakiś popapraniec, który będzie w ten sposób postępować ze zwierzętami... Czy to znaczy, że nigdzie mamy nie czuć owego "komfortu psychicznego"?? Angel pisała o "oderwaniu od swojej rzeczywistości" - czyli - książek, szkoły i nauki... Przecież jest nastolatką. Dlaczego każdy Twój post aż zieje pesymizmem? To jest po prostu ohydne. Zawsze starasz się znaleźć dziurę w całym. Na początku myślałam, że jesteś prowokującym, internetowym trollem, ale niestety się myliłam... Współczuję Ci z całego serca :) Quote
xxxx52 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Diora napisał(a):Co to w ogóle ma do rzeczy? :roll: W KAŻDYM państwie znajdzie się jakiś popapraniec, który będzie w ten sposób postępować ze zwierzętami... Czy to znaczy, że nigdzie mamy nie czuć owego "komfortu psychicznego"?? Angel pisała o "oderwaniu od swojej rzeczywistości" - czyli - książek, szkoły i nauki... Przecież jest nastolatką. Dlaczego każdy Twój post aż zieje pesymizmem? To jest po prostu ohydne. Zawsze starasz się znaleźć dziurę w całym. Na początku myślałam, że jesteś prowokującym, internetowym trollem, ale niestety się myliłam... Współczuję Ci z całego serca :) Masz racje ,ze niektore panstwa sa ohydne,tak ohydnie postepuja z naszymi bracmi malymi. Mozna mieszkancom tych panstw wspolczoc. Czy pieski M&P maja juz ogloszenia? Quote
danka4u1 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Witam Was słonecznie :lol: :lol: i cieplutko - zaraz dowiemy się, ze nie powinnam cieszyć się pogodą, bo psy nie mają wody, więc smutno mi, że jest lato :-( :-( :-( i .... zaraz lepiej czujemy się wszyscy :evil_lol: --- Ula, co u M&P ? Angel, wracaj do szrej i zgrzebnej polskiej rzeczywistości :shake: co z ogłoszeniami dla Meggi ?? Już się nie ucz, oceny sa wystawione:evil_lol: Quote
delfy2000 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='danka4u1']Witam Was słonecznie :lol: :lol: i cieplutko - zaraz dowiemy się, ze nie powinnam cieszyć się pogodą, bo psy nie mają wody, więc smutno mi, że jest lato :-( :-( :-( i .... zaraz lepiej czujemy się wszyscy :evil_lol: --- Ula, co u M&P ? Angel, wracaj do szrej i zgrzebnej polskiej rzeczywistości :shake: co z ogłoszeniami dla Meggi ?? Już się nie ucz, oceny sa wystawione:evil_lol: Kurczę, to może i jak tak trochę pojęczę - od dwóch miesięcy czekamy na lato (temperatury przeciętnie 10 stopni C, w porywach do 15)... a przede mną sprawdzanie prac końcowych..................................Tylko skąd u mnie poczucie szczęścia, pomimo wszystko??? :eviltong: Chyba jakaś popaprana jestem z natury :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Czego życzę wszystkim miłośnikom dwupaku - to nie boli ;). Niech żyją psiaki, niech żyją kociaki, niech żyją inne zwierzaki :multi::multi::multi: Quote
chi23 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Powinno być napisane wyraźnie że to wątek terapeutyczny;) Quote
danka4u1 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Tobie też trzeba dziś terapii?? Moze wstrząsowa?? :mad: :mad: Skuteczniejsza :evil_lol::evil_lol: Quote
delfy2000 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 danka4u1 napisał(a):Tobie też trzeba dziś terapii?? Moze wstrząsowa?? :mad: :mad: Skuteczniejsza :evil_lol::evil_lol: Niestety nie masz racji Danko - wstrząsowa nie jest wcale skuteczniejsza, a wręcz przeciwnie, jeżeli chodzi o skutki uboczne (przynajmniej tak mnie uczyli) ;-) Quote
chi23 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 danka4u1 napisał(a):Tobie też trzeba dziś terapii?? Moze wstrząsowa?? :mad: :mad: Skuteczniejsza :evil_lol::evil_lol: Momentami bardzo chętnie:evil_lol: Wstrząsowa czy inna - byle skuteczna:lol: Quote
Angel Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 jestem, przepraszam ale nie mam glowy do ogłoszen, czasu też brak :( przepraszam że zawodze ostatnimi czasy.. ale mam mase spraw. Co nie znaczy że zaniedbuje dziewczyny.. zamawiamy ogłoszeniaa ? Quote
danka4u1 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Zamawiaj, teksty były tutaj na wątku. Bazarków ogłoszeniowych też nie brakuje. Jak wygląda sprawa z wpłatami za maj? Moze trzeba przypomnieć grzecznie; pamięć ludzka jest zawodna i obowiązków każdemu nie brakuje; można zapomnieć. Quote
chi23 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='danka4u1']Chi23,szukam Cię po dogo...odgruzuj skrzynkę Już idę;) ............................. Quote
Asia_Rawicz Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Ja czekam w dalszym ciągu na tekst. Angel napisała jeden kilka stron dalej ale napisała, że jeszcze go poprawi dlatego cierpliwie czekam. Quote
Asia_Rawicz Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Angel napisał(a):Na szybko pisałam więc jak coś jest nie tak to zmieńcie :) Meggi- około 7 letnia suczka, większość swojego życia spędziła za murami schroniska. Trafiła tam ze swoją przyjaciółką Peggi, gdy pewnego dnia przyprowadził je człowiek, który znalazł je w lesie przywiązane do drzewa. Nie wiemy ile spędziły w tym lesie, nie wiemy jak bardzo były przerażone.. ale mimo tego co wyżądził człowiek potrafią kochać i ufać. Meggi jest bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało. To ciało skrywa tak ogromne serce, które pokocha człowieka, który da jej dom i otoczy ją miłością. Sunia mimo tylu lat spędzonych w schronisku, gdzie miała tylko bude umie zachowac czystość w domu. Świetnie dogaduje się z innymi psami i chętnie podaje łapke. Obecnie sunie przebywają w domu tymczasowym. Jutro poprawie albo dopisze bo musze uciekac i nie zdazylam.. O znalazłam ten post. Nie wiem czy wstawiać ogłoszenia z tym co jest powyżej czy jednak będzie coś dopisane. Quote
Mariat Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Dziewczyny wybaczcie i zajrzyjcie ,prosze,na ten watek. Razem latwiej cos wymyslic. Przeraza, mnie,ze bieda najczesciej dopada dobrych ludzi . http://www.dogomania.pl/threads/208753-Gdzie%C5%9B-na-ko%C5%84cu-swiata-psy-znajduja-schronienie...-tylko-co-dalej Quote
xxxx52 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Asia_Rawicz napisał(a):O znalazłam ten post. Nie wiem czy wstawiać ogłoszenia z tym co jest powyżej czy jednak będzie coś dopisane.Tak jak wspominalam wczesniej w opisach uwzglednia sie tez podstawowe informacje do ktorych naleza : -czy suczka jest kastrowana ,sterylizowana? wysokosc do grzbietu w cm -czy jest szczepiona -do jakich osob sie nadaje np.sportowych ,mniej sportowych,seniorow -czy moze sama kilka godzin zostac w domu -czy umie chodzic na lince ,na spacerach- -czy zgadza sie z innymi psami,suczkami ,kotami -czy akceptuje dzieci ,mezczyzn,kobiety Quote
danka4u1 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='Olena84']Witam dziewczyny po dosc długim czasie! Ola jest usprawiedliwiona, bo matkuje Soni zabranej ze schronu.....:loveu:.ale tylko Ola....:shake: Asiu, dziękuję,że pamiętasz o dwupaku i nadal chcesz poświęcić swój czas, by zrobić ogłoszenia.:loveu: Tak jak pisała wyżej xxx52, powinny znależźć się tam te przez nią wymienione informacje, ale nie na wszystkie umiem odpowiedzieć, zwłaszcza na te dotyczące zachowania Meggi w domu, akceptacji dzieci itp. Tutaj musi wypowiedzieć się Ula, bo ona na codzieć jest z psinką. Potrzebny jest jeszcze kontakt. Do kogo? Odpowiedzcie, proszę na te pytania i nie przedłużajmy sprawy. Quote
xxxx52 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='danka4u1']Ola jest usprawiedliwiona, bo matkuje Soni zabranej ze schronu.....:loveu:.ale tylko Ola....:shake: Asiu, dziękuję,że pamiętasz o dwupaku i nadal chcesz poświęcić swój czas, by zrobić ogłoszenia.:loveu: Tak jak pisała wyżej xxx52, powinny znależźć się tam te przez nią wymienione informacje, ale nie na wszystkie umiem odpowiedzieć, zwłaszcza na te dotyczące zachowania Meggi w domu, akceptacji dzieci itp. Tutaj musi wypowiedzieć się Ula, bo ona na codzieć jest z psinką. Potrzebny jest jeszcze kontakt. Do kogo? Odpowiedzcie, proszę na te pytania i nie przedłużajmy sprawy. No wlasnie czas ucieka,pozniej wakacje co niektorzy maja,a po wakcjach jest zmeczenie brak czasu,choroby .Niestety czesto znajduje te okreslenia miedzy wierszami.Psow to figa obchodzi co i jak .Pieski chca juz po 7 latach znalezc stalych opiekunow.!!! Quote
Asia_Rawicz Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Ja nie znam Meggi więc nie mogę odpowiedzieć na te ważne pytania. Kontakt miał być na Angel. Jest na pierwszej stronie. Fajnie jakby dopisać to wszystko o czym pisała xxx52. Tak, żeby zrobić ogłoszenia raz a porządnie. Oczywiście później co miesiąc wszystkie ogłoszenia odnawiam:) Quote
ULKA12 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 xxxx52 napisał(a):Tak jak wspominalam wczesniej w opisach uwzglednia sie tez podstawowe informacje do ktorych naleza : -czy suczka jest kastrowana ,sterylizowana? wysokosc do grzbietu w cm -czy jest szczepiona -do jakich osob sie nadaje np.sportowych ,mniej sportowych,seniorow -czy moze sama kilka godzin zostac w domu -czy umie chodzic na lince ,na spacerach- -czy zgadza sie z innymi psami,suczkami ,kotami -czy akceptuje dzieci ,mezczyzn,kobiety MEGI - sunia sterylizowana; - muszę zmierzyć; - na wirusówki, teraz jeszcze trzeba ja doszczepić na wściekliznę; - sunia nadaje się do spokojnego domu, nie nadaje się dla ludzi lubiących ruch, ona sobie ceni sobie leniwe spacerki i leżenie u stóp swojego opiekuna, może być osoba starsza; - może zostawać sama w domu, ale na początku może niszczyć rzeczy typu koce, kołdry, trzeba jej to uniemożliwić, - bardzo ładnie chodzi na smyczy; - bardzo dobrze dogaduje sie z innymi psami i sukami, nastawiona jest na czlowieka a nie na inne psy, toleruje koty ale jak jej pozwolić to potrafi zagonić, ale to tak raczej dla sportu; - ogólnie bardzo przyjazna do wszystkich, nie polecam do małych dzieci bo lubi skakac na człowiekka a jest dosyć duża i mogłaby przypadkiem zrobić krzywdę. - nie jest szczekliwa. PEGY sunia sterylizowana; - muszę zmierzyć; - na wirusówki, teraz jeszcze trzeba ja doszczepić na wściekliznę; - sunia nadaje się do spokojnego domu, który już mial zwierzęta, jest bardzo płochliwa i na początku będzie potrzebowała czasu na oswojenie sie z nowym otoczeniem; - może zostawać sama w domu, ale na początku może niszczyć rzeczy typu koce, kołdry, trzeba jej to uniemożliwić, - bardzo ładnie chodzi na smyczy; - bardzo dobrze dogaduje sie z innymi psami i sukami, toleruje koty ale jak jej pozwolić to potrafi zagonić, ale to tak raczej dla sportu; - do dzieci nie polecam, po prostu jak dla niej pewnie były by zbyt ruchliwe i głóośne - jest szczekliwa. Uważam, że teraz należy się skupić na adopcji Megi natomiast potem spróbować znaleźć dom dla Pegy. - Quote
xxxx52 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Ulka -dziekuje w imieniu slicznych panienek. Mam zapytanie do ilu godzin M mogla by zostac sama w domu? Czy mozna ja z linki na spacerach zwolnic? czy P boi sie ludzi ,aut,innych zwierzat.jak sie zachowuje na ulicy kiedy widzi duzo aut i ludzi.Czy potrzebuje na spacerach podojne zbezpieczenie.Czy mozna na spacerach ja z linki zwolnic? Quote
ULKA12 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Myślę, że Megan 8 h wytrzyma bez problemu, na spacerach można ją z linki puscić ale w terenie spokojnym, natomiast na ulicy trzeba ją prowadzić na smyczy, ruchu ulicznego troche sie obawia ale nie jakoś przesadnie, można ją zagadać, do samochodu wsiada ale trzeba jej trochę pomóc, ładnie jeżdzi. Ogólnie to nie jest pies problemowy. Co innego Pegy w zasadzie mogła by na spacerze na łąkach chodzic bez smyczy bo tak sie pilnuje Megi, na ulicy nie byłyśmy same, bo podpięcie do smyczy powoduje "taniec mustanga" całkiem inaczej jest gdy obok na smyczy idzie Megan wtedy jest OK, na początku Pegu reaguje obawą ale jak widzi, że Megan jest obok to się uspokaja i tez idzie ladnie. Ogólnie z nią trzeba pracować dużo, a obecność Megan nie zawsze pomaga, bo Pegy jej we wszystkim ustępuje. Quote
xxxx52 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Ulka ta rozlaka pozytywnie by wplynela na socjalizacje .Zawsze tez tak uwazalam.Podczas nieobecnosci Meggy , Peggi jak kwiatek rozwinal by sie w okazalosci.Niestety czasu straconego w schronisku nikt nie zwroci.Panny sa coraz starsze i moim skromnym zadaniem bedzie trudno znalezc i tak odpowiedzialnych opiekunow.Tekst powinien tak byc sformulowany ,zeby zachecil i przekonal do adopcji Meggy,gdyz konkurencja jest ogromna. Teraz to juz jest SOS z tym tekstem gdyz kiedy przyjda wakacje to adopcje sa rowne zero ,a do tego jeszcze ludzie pozbywaja sie swoich przyjaciol wyrzucajac na ulice. Quote
margaret Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 a ja dziękuję za szeroki opis obu psinek tak się zastanawiam - bo jeśli ty Angel masz mało czasu i dużo na głowie to mozna mnie podac w ogłoszeniach bo wciąż uważam że nie hotelik powinien umawiać adopcje czekam na sygnał jeśli tak - to dam swój tel.kom. i maila przypominam też że co miesiąc ubywa nam z oszczędności bo nie mamy pełnej kwoty deklaracji , przydałoby się : - przyspieszyć akcję ogłoszeniową - poszukać jakiś sponsorów Quote
Recommended Posts