majqa Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 A&S napisał(a):A nie wiecie jak może reagowac na inne zwierzaki? Na wątku jest informacja Anetko, że wobec psów OK, a o koty można tylko dopytać właściciela. Quote
_ogonek_ Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Dziewczyny, jakby co to się dorzucę z awaryjnego funduszu na wyciągnięcie suńki z tamtego miejsca. A jak coś będzie nie tak zgłoście sprawę najwyżej na policję, że pies jest trzymany w złych warunkach. majqa nic się nie stało ;) Quote
_ogonek_ Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Masz rację... Dlatego też według mnie mamy niewiele czasu... Szukam nadal, ale jak na razie żadnego odzewu... Quote
Paulina_mickey Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 A widziałyście sunie? Jak wygląda jak się czuje? Wiecie, wydaje mi się że ten facet odda ją niekoniecznie za tą 100 jak będzie miał świadomość, że może ją oddać i jeszcze zyskać coś, niekoniecznie tyle ile on sobie życzył to i tak się jej pozbędzie tym bardziej, że pisałyście, że ona mu przeszkadza i nie jest z nią w jakiś specjalny sposób z nią związany ... Quote
_ogonek_ Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Jest oferta płatnego DT w CZęstochowie czy okolicach. W domu jest dziecko lat 11. Może dałoby radę już na przyszły tydzień. Bo na początek miało być na koniec czerwca. Namiary na tego pana dam osobie bezpośrednio zajmującej się sprawą. Quote
majqa Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Paulino, hm...o to oddanie się póki co nie martwię. Gorsza sprawa to znaleźć jej lokum. A&S, przepraszam za pocudowanie z imieniem. :evil_lol: Ślepota, nie wiem, czemu widziałam przy zadanym pytaniu Anetę, a nie Ciebie. Quote
Basia i Barni Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 mamamuminka napisał(a):Tak jak juz pisałam pies jest łagodny w stosunku do ludzi,psów i koty ,które biegają po ulicy są mu obojętne. Eacet tak się napalił na te pieniądze,że od rana czeka aż sprzeda tego psa. Ponieważ dzisiaj nic z tego nie będzie,bo nie ma go kto przetrzymać do czasu znalezienia mu DT,to boję się żeby to nie odbiło się na psie,bo facet nie będzie się miał za co napić kurde mać - dzisiaj już pewnie go nie będzie ,bo to taka zgonowa godzina :placz: Quote
nika28 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='majqa']Ponadto, warto wpisać, jaka jest kwota odpłatności, bo bez deklaracji ani rusz. Oj, tak, to bardzo potrzebne... [SIZE="1"]Posty skaczą jak szalone... :roll: Quote
_ogonek_ Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 majqa qłaśnie napisalam. No i fakt. Trzeba byłoby sprawdzić. Dziewczyny KOMU MAM DAĆ NAMIARY NA PANA? Chodzi mi o dziewczyny na miejscu. Quote
mamamuminka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Tak jak juz pisałam pies jest łagodny w stosunku do ludzi,psów i koty ,które biegają po ulicy są mu obojętne. Eacet tak się napalił na te pieniądze,że od rana czeka aż sprzeda tego psa. Ponieważ dzisiaj nic z tego nie będzie,bo nie ma go kto przetrzymać do czasu znalezienia mu DT,to boję się żeby to nie odbiło się na psie,bo facet nie będzie się miał za co napić Quote
_ogonek_ Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Boże... Skaczą te posty i skakać nie mogą przestać :shake::shake: Quote
Basia i Barni Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 nie ma w łodzi hoteliku przy schronisku?, przeleciałam wiekszość hoteli i wszędzie pies ma byc zdrowy ,ładny i szczepiony :oops::roll: Quote
Paulina_mickey Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 hmm mnie się wydaje, że on suni nic nie zrobi, tym bardziej jeśli wie, że jest ktoś chętny na nią i może zarobić "za darmo" Quote
majqa Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 A&S napisał(a):Jest oferta płatnego DT w CZęstochowie czy okolicach. (...). Hm...taki dom też wymaga sprawdzenia, chyba, że były tam już psy lokowane i ktoś może to potwierdzić. Ponadto, warto wpisać, jaka jest kwota odpłatności, bo bez deklaracji ani rusz. Quote
Basia i Barni Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 dzis można bylo iść i porobic fotki wiele by to ułatwiło ... Quote
_ogonek_ Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Pytam jeszcze raz: KTÓREJ DZIEWCZYNIE Z ŁODZI MAM PODAĆ NAMIARY NA PANA KTÓRY OFERUJE DT? ZAŁOŻYCIELCE WĄTKU? Quote
nika28 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='A&S']Pytam jeszcze raz: KTÓREJ DZIEWCZYNIE Z ŁODZI MAM PODAĆ NAMIARY NA PANA KTÓRY OFERUJE DT? ZAŁOŻYCIELCE WĄTKU? A&S, znasz tego Pana, on jest z dogo ? Quote
zuzlikowa Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Basia i Barni napisał(a):dzis można bylo iść i porobic fotki wiele by to ułatwiło ... ...mogłoby rzeczywiście pomóc.Warto by je zrobić jak najszybciej. Nieźle byłoby też zobaczyć w jakim stanie jest sunia... Quote
LACRIMA Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Szkoda, że wczoraj nie dałyście mi jednak DOKŁADNYCH namiarów na sukę. Sama nazwa ulicy i podziękowanie za zainteresowanie niestety nie wystarczą. Myślałam, że macie jakiś konkretny plan działania, dlatego nie nalegałam. Dzisiaj cały dzień byłam w Łodzi i mogłam psa w ostateczności na parę dni zabrać do siebie na wieś. Około południa zapytałam się, czy suka jest w b. złym stanie, bo jeśli tak to trzeba ją przecież zabierać na cito. Również nie otrzymałam odpowiedzi. Szkoda. Quote
majqa Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 LACRIMA napisał(a):(...) mogłam psa w ostateczności na parę dni zabrać do siebie na wieś. Około południa zapytałam się, czy suka jest w b. złym stanie, bo jeśli tak to trzeba ją przecież zabierać na cito. Również nie otrzymałam odpowiedzi.(...) O Chryste. Ręce opadają i nie tylko. :-( Rozumiem, że dopytywałaś na PW i również na PW oferowałaś tę parodniową pomoc "lokalową" (chyba, że przegapiłam taki wpis, za co przepraszam). Quote
Basia i Barni Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 LACRIMA napisał(a):Szkoda, że wczoraj nie dałyście mi jednak DOKŁADNYCH namiarów na sukę. Sama nazwa ulicy i podziękowanie za zainteresowanie niestety nie wystarczą. Myślałam, że macie jakiś konkretny plan działania, dlatego nie nalegałam. Dzisiaj cały dzień byłam w Łodzi i mogłam psa w ostateczności na parę dni zabrać do siebie na wieś. Około południa zapytałam się, czy suka jest w b. złym stanie, bo jeśli tak to trzeba ją przecież zabierać na cito. Również nie otrzymałam odpowiedzi. Szkoda. no chyba ktoś tu nie nie potraktował tematu poważnie :oops:a szkoda ,bo pomoc Lacrimy to poważna sprawa . Dogo to nie wszystko ,wymiana telefonów i odpowiadanie na pw -jak mus to mus , na dogo nie ma obowiazku byc ,ale kontakt tel. koniecznie :-( I co z psinką ,bo ja już nawet prosiłam kilka znajomych o DT ,ale 400 km , szło by zrobić transport zbiorowy ,ale póki co żadnych konkretów. Quote
zuziaM Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 A&S pytala mnie na PW o miejsce u mnie. :shake: Ja nie mam warunkow dla takich duzych psin, niestety.... max. do 26 kg.... Wielka szkoda, ze nie wyszlo wczoraj z zabraniem suni..... Ale moze jednak LACRIMA da sie przeprosic i ublagac, zeby do niej sunie dowiezc na kilka dni :roll:. No i intensywnie wtedy DT szukac.... przeciez jakis pan , z tego co zrozumialam, go oferuje :roll:. Boziu...... niech sie to uda ! Quote
majqa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 zuziaM napisał(a):(...) przeciez jakis pan , z tego co zrozumialam, go oferuje :roll:. (...) Nie wiemy, czy oferta Lacrimy jest aktualna, jak i co, z czyjej strony, zaszwankowało, że wszystko diabli wzięli. Pan jest i owszem ale nic o panu nie wiemy (pisałam wcześniej, jakie info o panu dla dobra psa są konieczne, wolę na zimne dmuchać, bez ustawiania się na "nie" wobec pana oczywiście ale były już różne okropne pieriepałki z tymczasami). ...i dalej - nie znamy ceny tego tymczasu (pisałam z A&S i miała podać kontakt do pana założycielce wątku), do tego zabierając psa trzeba go od ręki przewieźć, a za tym idzie nie tylko czyjś czas ale i kasa na paliwo (wątpię, by udało się nagle idealnie wstrzelić z jakimś innym transportem po drodze) i ostatnia sprawa - brak stałych deklaracji na ów płatny tymczas. Quote
Recommended Posts