Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie nie.. lepiej grać tak,z e przypadkiem przechodziliscie ulicą... i zobaczyłyście psa, a ze zawsze Ci się podobały bernardyny to zapytasz czy nie chciał by się jej pozbyć bo ty właśnie szukasz jakiegoś dla córki/matki/ojca....
tak od niechcenia trzeba mówić.... napewno nie wylatujcie z aparatem bo gość zobaczy,ze
a) zależy wam na psie
b) jesteście majętne (nie dla każdego aparat to taka codzienność)

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie wiem czy nie lepiej jednak rano. Oni gdy wstają to muszą się napić i organizują kasę na wódę. Trzęsą się i myślą tylko gdzie się napić. Po południu może facetowi tak nie zależeć.

Posted

niiie niee.. nie mówcie że chcecie go kupić.. niech on wyjdzuie z propozycją ze moze Wam odsprzedać.... Bo jak zaproponujesz to będzie chciał wyciągnąć jak najwięcej...
Wódki też przy sobie nie miejcie bo jak wytłumaczycie,z e z flachą chodzicie

Posted

wypytać się o psiaka , jaki fajny ,że szukasz dla mamy na ogród , nie masz za duzo ,ale taaaaką flachę możesz za psa dać .

oni piją i rano i wieczorem ,z rana się nawalą idą spać , wstają jak zoombie koło 16 i idą szukać jurka ,bo miał dostac rentę :evil_lol:

Posted

Ale akcja! Jeśli Wam się uda to mistrzostwo świata. A tak poważnie, to uważajcie na siebie dziewczyny! I piszcie jutro, bo tutaj wszyscy będą czekali.

Posted

Asior napisał(a):
(...) jak wytłumaczycie,z e z flachą chodzicie

No jak to? Też tankują cały Boży dzień, właśnie są po ściepie i zakupie. :evil_lol:

Posted

majqa napisał(a):
No jak to? Też tankują cały Boży dzień, właśnie są po ściepie i zakupie. :evil_lol:

i też szukają jurka bo miał dostać rentę:evil_lol:

Posted

A Wy z kolei sprawdźcie, jaka jest ta sunia, czy w Waszym pierwszym odczuciu może dołączyć do innego psiaka, czy istotnie to chodząca łagodność.

Posted

LACRIMA napisał(a):
Ja nie wiem czy nie lepiej jednak rano. Oni gdy wstają to muszą się napić i organizują kasę na wódę. Trzęsą się i myślą tylko gdzie się napić. Po południu może facetowi tak nie zależeć.

o 16 to jest zazwyczaj''drugie cięcie''
wiem, bo mam takich sąsiadów
wstają rano ( ok6,7) i piją ,
ok 13 już są "urżnięci w sztok" i idą spać
15-16 wstaja i ''druga runda'' tyle, że krótsza
potem ''zakotwiczenie '' na jakiejś melinie, sen, przebudzenie wieczorna dawka i znów sen i tak w kółko

ja moich sąsiadów latem nawet o 3 nad ranem spotykałam na ławeczce ( jeszcze nie spali)

Posted

Dziewczyny,a co będzie,jezeli pijaczek chętnie nam tego psa odsprzeda,a Nika nie załatwi żadnego kojca?
Dlatego ogromna prośba do Was-zorientujcie się proszę,kto mógłby go przyjąć.

Posted

mamamuminka napisał(a):
Dziewczyny,a co będzie,jezeli pijaczek chętnie nam tego psa odsprzeda,a Nika nie załatwi żadnego kojca?

No więc ja przed 16 wszystkich obdzwonię i ok. 16 wam napiszę.
A jak nikt się nie zgodzi, to nie wiem :oops:.
Brzuch mnie już z nerwów boli :roll:

Posted

nika28 napisał(a):
No więc ja przed 16 wszystkich obdzwonię i ok. 16 wam napiszę.
A jak nikt się nie zgodzi, to nie wiem :oops:.
Brzuch mnie już z nerwów boli :roll:

macie jakiś ogród dla niego ? Nie bój się , wczuj sie w sytuację bycia na haju , chyba każdy kiedyś zatankował :evil_lol:
wczuj się w rolę a dostaniesz oskara :razz:

Posted

mamamuminka napisał(a):
Dzisiaj simbunia rozmawiała z facetem.Ostatnia jego wersja : oddaje sunię za 100 i to bardzo chętnie.Aktualny problem polega na tym GDZIE UMIEŚCIĆ SUNIĘ????. Pomocy :modla:

kurcze ,no wirtualnie nie pomogę,macie jakiś hotel w poblizu ?

Posted

kuba123 napisał(a):
o 16 to jest zazwyczaj''drugie cięcie''

no proszę, jakich rzeczy się człowiek na dogo dowiaduje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

jakie macie warunki w schronisku??? Moze do schronu ją dać, choć a chwile??? Niewiem jak u Was, bo u nas jest w miare OK...

Posted

Asior napisał(a):
no proszę, jakich rzeczy się człowiek na dogo dowiaduje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

jakie macie warunki w schronisku??? Moze do schronu ją dać, choć a chwile??? Niewiem jak u Was, bo u nas jest w miare OK...

też to jakies wyjście -oczywiście jeżeli schron jest normalny :roll:

Posted

Z dogomanią mam do czynienia dopiero od wczoraj i niezbyt się jeszcze we wszystkim oriętuję :shake:,dlatego będę wdzięczna za każdą radę.Liczę,że Nika coś wymyśli,bo Ona działa dłużej.

Posted

mamamuminka napisał(a):
Schron u nas nie jest zły.Działają wspaniałe wolontariuszki,ale schron to ostateczność.....Nie wiem,czy ją przyjmą bo straszne przepełnienie :shake:

a gdyby im dawac po 5 zł za dzień - to ostateczność ,ale jak nie będzie wyjscia pies i tak by do nich trafił z interwencji .

Posted

Ja byłam w naszym schronie 2 razy,jak adoptowałam moje 2 psy.Wyszłam z sercem popękanym na kawałki :-(.Te psy wiszące na kratach i proszące,żeby je zabrać......Chociaż wolontariuszki dwoja się i troją to jest ich za mało,żeby zająć się wszystkimi psami.Chciałabym uchronić tą sunię przed schronem.
Czy w Łodzi są wolontariuszki od bernardynów? Jestem od niedawna na dogomanii i jeszcze mało wiem.