simbunia Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Śliczna młoda sunia bernardyn jest w bardzo nieodpowiedzialnych rękach. Jej właścicielem jest człowiek,który prawie nigdy nie trzeżwieje. Nie pracuje,całymi dniami przebywa pod sklepem z piwem. Sunia oczywiście cały czas jest z nim. Za miskę z jedzeniem służą jej uliczne pojemniki na śmieci,a za miskę z piciem brudne kałuże i woda z toytoya. Czasem ktoś z litości rzuci jej ochłap. Właściwie nie wiadomo jak sunia znalazła się w rękach tego człowieka. Może komuś zgineła. Facetowi tak naprawdę wcale na niej nie zależy i chętnie sprzedałby ja za 100zł,żeby mieć na picie. Sunia jest łagodna w stosunku do ludzi,dzieci i innych psów. Czy jest ktoś,kto ją przygarnie,bądż ma jakis pomysł jak jej pomóc,bo w rękach tego faceta "zginie marnie" wpadnie pod samochód lub kumple pijaczki ją zamęczą. Ja niestety nie mogę jej przygarnąć,ponieważ mam juz dwa psy i brak odpowiednich warunków dla psa tej rasy. Pomóżcie proszę. Quote
nika28 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Na jakiej ulicy sunia się błąka ? Napisz mi na PW. Quote
Basia i Barni Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 simbusia , gdzie jest psiak, napiszę do dziewczyn z bernardynów Quote
Paulina_mickey Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Zapisuję wątek . Nika daj znać co z nią. Może udało by Ci się zdjęcia zrobić, to będziemy czegoś szukać. Quote
Basia i Barni Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 nika28 napisał(a):Oczywiście że mogę :cool3: Wezmę aparat, ale nie wiem czy znajde sunię... może się uda , trzymam kciuki , jedziesz jutro ? Quote
nika28 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Simbunia, dzięki za PW. Jutro postaram się tam podjechać. Quote
nika28 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 A&S napisał(a):nika a mozesz zdjecia robic? Oczywiście że mogę :cool3: Wezmę aparat, ale nie wiem czy znajde sunię... Quote
simbunia Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Nika dzięki za szybkie działanie.W jakich godzinach tam będziesz? Bo jezeli ten facet będzie spał w swojej melinie ,to sunia będzie z nim i na próżno tam pojedziesz.Może się spotkamy i razem dorwiemy tego faceta Quote
LACRIMA Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Dziewczynki, przecież to jest jedna z najniebezpieczniejszych ulic Łodzi. Weźcie jakiegoś chłopa, bo tam to nie ma żartów. Quote
nika28 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 simbunia napisał(a):Nika dzięki za szybkie działanie.W jakich godzinach tam będziesz? Bo jezeli ten facet będzie spał w swojej melinie ,to sunia będzie z nim i na próżno tam pojedziesz.Może się spotkamy i razem dorwiemy tego faceta Kurde, nie mam pojęcia o której godzinie pojadę :oops: Napewno jakoś po 16, bo wcześniej nie mogę. Quote
Basia i Barni Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 LACRIMA napisał(a):Dziewczynki, przecież to jest jedna z najniebezpieczniejszych ulic Łodzi. Weźcie jakiegoś chłopa, bo tam to nie ma żartów. Matko , posłuchajcie Lacrimy , weźcie Tż ,albo jakiegos kumpla :roll: Quote
simbunia Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Po 16 to bardzo dobra pora.To jutro umówimy się konkretnie :lol: Quote
LACRIMA Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Basia i Barni napisał(a):Matko , posłuchajcie Lacrimy , weźcie Tż ,albo jakiegos kumpla :roll: SIMBUNIA czy znasz ten rejon dobrze? Może ja niepotrzebnie robię alarm. Bo ja znam. Quote
nika28 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 O, to fajnie. Czyli jest szansa że spotkam sunię :lol: Quote
LACRIMA Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 simbunia napisał(a):Ulica jest faktycznie bardzo "nieciekawa".Jeżeli dostanie parę złotych na wódeczkę to akcja może mieć zupełnie łagodny przebieg.Tylko trzeba wymyślic jakąś taktykę,żeby nie chciał za dużo pieniędzy,bo i tak wszystko przepije.A jeżeli zorientuje się,że zależy nam na psie,to kto wie,jakiej sumy sobie zażyczy. Uważajcie z tymi zdjęciami, bo możecie się jednak nie spodobać. Czy będziecie próbowały zabierać psa od razu? Ty cioteczko wszystko nam tutaj napisz, bo ja gdy śpię w Łodzi, to burdy z tej ulicy słyszę u siebie w domu. Quote
simbunia Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Ulica jest faktycznie bardzo "nieciekawa".Jeżeli dostanie parę złotych na wódeczkę to akcja może mieć zupełnie łagodny przebieg.Tylko trzeba wymyślic jakąś taktykę,żeby nie chciał za dużo pieniędzy,bo i tak wszystko przepije.A jeżeli zorientuje się,że zależy nam na psie,to kto wie,jakiej sumy sobie zażyczy. Quote
Basia i Barni Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 simbunia napisał(a):Ulica jest faktycznie bardzo "nieciekawa".Jeżeli dostanie parę złotych na wódeczkę to akcja może mieć zupełnie łagodny przebieg.Tylko trzeba wymyślic jakąś taktykę,żeby nie chciał za dużo pieniędzy,bo i tak wszystko przepije.A jeżeli zorientuje się,że zależy nam na psie,to kto wie,jakiej sumy sobie zażyczy. kup pół litra wódki , jakieś lepszej takiej za 30-40 zł i spróbujcie Quote
lolka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 z wielkim zaciekawieniem poczytam jak sobie poradziłyście z pijusem....... jakiś instruktaż mi potrzebny gdyż prawdopodobnie na początku tygodnia czeka mnie podobna akcja:roll: .........tez chyba będę latała z flachą po bramach w poszukiwaniu psa Quote
nika28 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Sambunia, to ty może kup tą wódkę, a ja jutro obdzwonię wszystkich znajomych, może ktoś zgodzi się wziąść suczkę chociaż do kojca, to odrazu będziemy mogły ją zabrać... Quote
majqa Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Im mniej będzie spotkań z tym gościem, tym lepiej, bo jak będzie miał ze spotkania na spotkanie przebłysk trzeźwości na naradę z kumplami, na paru flaszkach się nie skończy. Biedna sunieczka. :-( Quote
LACRIMA Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 majqa napisał(a):Im mniej będzie spotkań z tym gościem, tym lepiej, bo jak będzie miał ze spotkania na spotkanie przebłysk trzeźwości na naradę z kumplami, na paru flaszkach się nie skończy. Biedna sunieczka. :-( To jest bardzo dobra rada: spróbujcie go wziąć z zaskoczenia, niech nie gada z kumplami. A wódka faktycznie jakaś byle jaka, taka dla nich najpyszniejsza. Jejku, żeby się udało!!! Już się denerwuję. Quote
simbunia Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Lepszej wódki i tak nie doceni. Może być jak najtańsza,byleby dużo :evil_lol: Quote
Recommended Posts