ab-agnieszka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Oczywiscie historia podobna do co drugiej na dogo. Wlasciciel trafil do wiezienia a jego kobieta stwierdzila ze niechce juz byc ze swoim lubym bo po co jak trafil za kraty a tymbardziej opiekowac i zajmowac sie jego suka wiec oddala ja do schroniska. Sunia ma okolo poltora roku i jest bardzo lagodna do ludzi jak na razie nie wiem jak zachowuje sie do innych psow. Jest rozbrykana jak przystalo na psiaka w jej wieku uwielbia zabawy i pragnie kontaktu z czlowiekiem. Posiada blizne na brzuchu wiec najprawdopodobniej jest po sterylce. Quote
ab-agnieszka Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Wydaje mi sie ze ok do psow ale jeszcze tego nie sprawdzilam. Zapoznalysmy sie na holu w schronisku i zadne psiaki ja nie interesowaly ale dlatego ze byla szczesliwa bo wyszla z kojca. Przypomina mi nasza Kaske i tak tez do niej mowie:evil_lol: Quote
agaga21 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 jakie cudeńko! trzeba koniecznie sprawdzić jak ona do psów i zaraz ją poogłaszamy ;) Quote
supergoga Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 No piekna jest, usmiechnieta. Taka Kaśka bis. Musi jej sie udać. Quote
andzia69 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 czyli do adopcji w Gliwicach mamy 2 astki - Lilę i Kasię zwei?:cool3: Quote
agaga21 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 agaci-x napisał(a):Oooo!! Następna luśkowata dziewczynka hihi :evil_lol::razz::cool3: a wiesz, że ja o tobie pomyślałam jak tylko tą sunię zobaczyłam:cool3::cool3::cool3: szkoda, zeby taka piękna, młoda sunia czekała w schronie... Quote
agaci-x Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Oooo!! Następna luśkowata dziewczynka hihi :evil_lol::razz::cool3: Quote
agaga21 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 to teraz trzeba by sprawdzić na 100% czy sunia jest wysterylizowana bo z tego co pamiętam to luisek jeszcze nosi swoje klejnoty:razz: Quote
agaga21 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 wiesz, co, ab-agnieszka właśnie wyjechała za granicę i wraca we wtorek.podejrzewam ze dowie się wszystkiego zaraz po przyjeździe. Quote
agaci-x Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Biere ją od zaraz! hyhy Tak poważnie, to biorąc psa na tymczas mam na myśli, że sunia u nas zostanie. Padła propozycja, żebym wzięła tą pitt bullke rednos. Znacie losy Luisa i jeśli mam wziąć koleżankę dla niego to raczej taką,która nie wymaga jakiejś specjalnej opieki weterynaryjnej... hmmmm jakby to napisać. Taką bardziej zdrową niż chorą. Poprostu Luis potrzebuje jeszcze wiele leczenia i jeśli wezmę kolejnego schorowanego psa to nie wydołam finansowo i chyba się powieszę. Bo na utrzymanie psa i podstawową opiekę weterynaryjną to kasa jest :p hyhy ale na następne dysplazje, zapalenie ucha czy też choroby skórne to ja już nie mam siły ;) A ta pięknisia wygląda na zdrowiutką i tak na marginesie to mam słabość do "białasków" :D Quote
agaci-x Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 hyhy no nosi nosi. I jakby sunia byłaby wysterylizowana to wsadzam tyłek w auto i jadę po gadzinę :evil_lol: fajnie by było jakbyście sprawdzili. Żeby było wiadomo na 100 % że cieczki nie dostanie. A jak się sunia ma do samców?? Wiadomo coś?? Quote
agaci-x Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 No to fajnie. Niech się dowie co i jak. Ja sobie wątek zapisuję i będę czekać na wieści :lol: Quote
andzia69 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 agaci-x napisał(a):hyhy no nosi nosi. I jakby sunia byłaby wysterylizowana to wsadzam tyłek w auto i jadę po gadzinę :evil_lol: fajnie by było jakbyście sprawdzili. Żeby było wiadomo na 100 % że cieczki nie dostanie. A jak się sunia ma do samców?? Wiadomo coś?? nie bardzo się da sprawdzic...macica poza cieczką jest baardzo małych rozmiarów wiec musi być bdb radiolog, zeby cokolwiek umiał znaleźć... Quote
Alicja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [FONT=Arial]o dżisys ....ale cudo :loveu:[/FONT] Quote
Alojzyna Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 taka pięknota zaraz stąd zniknie :loveu: :lol: Quote
agaga21 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 aga pisała o blizne na brzuszku...sama nie wiem co w takiej sytuacji. Quote
agaci-x Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kurcze szkoda ze sterylkę jest tak trudno ocenić na 100%. Bo jak jej nie miała to mój Luis spazmów by dostał jakby ją zobaczył ;) No ale jakby co to można tą sterylkę zawsze zrobić:) Luisa już dawno bym wykastrowała ale tuż po adopcji wyszło porażenie, zapalenie ucha środkowego, dysplazja, zanik mięśni w lewej tylnej łapie ..... Chłopak ledwo co wyszedł z ostatniej narkozy więc nie chcę ryzykować. Quote
Alojzyna Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 a nie ma możliwości skontaktowania się z właścicielem lub właścicielką aby o to zapytać? :cool3: Jeżeli znany jest ich adres, to można też spóbować odwiedzić ze zdjęciem astki okolicznych weterynarzy - powinni pamiętać czy robili sterylkę takiej piękności... :razz: Jeżeli to nic nie da, to wyadoptujcie do dziesięć razy sprawdzonego domu, który w razie wystąpienia cieczki wysterylizuje później suczkę ;) Quote
ab-agnieszka Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Witam cioteczki jestem tylko chwileczke na dogo. Postaram sie wszystkiego dowiedziec ale dopiero w srode ale sie ciesze ze Kaska ma szansze na taki cudny domek. Quote
agaga21 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 no nie!!! ja myślałam że ty sobie żartujesz, jak napisałaś ze to też "kaśka":evil_lol::evil_lol: Quote
agaga21 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 agaci-x napisał(a):A mi też przez myśl przeszło to aby zapytać właścicieli. o ile jest z nimi jakiś kontakt agaci-x napisał(a):A ta sunia się Kaśka nazywa??? hahahahahahha!!!! :lol: no na to wychodzi;) aga ją tak nazwała ale imię zawsze można zmienić:evil_lol: Quote
agaga21 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 hehe, my jeszcze mamy inną kaśkę, która ma iść niedługo do domu i ab-agnieszka już pewnie za nią tęskni:evil_lol: tamta kaśka strasznie wesoła-ta sunia podobno tez i pewnie stąd to imię.:razz: a jak się podoba to suuuuper! p.s. tamta była kaśka-kariatyda;) Quote
agaci-x Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 A mi też przez myśl przeszło to aby zapytać właścicieli. A ta sunia się Kaśka nazywa??? hahahahahahha!!!! :lol: Quote
Recommended Posts