bico Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Witam wszystkich! Na niezamieszkałej rolnej działce mojego Grześka, w komórce na narzędzia znalazły sobie schronienie dwie młode, nieduże suczki. Pieski bardzo pilnowały się tego miejsca i traktowały jako swój teren i dom. W okolicy jest mnóstwo innych psów, biegających luzem, bez nadzoru i należytej opieki. Przeraziła nas wizja rychłych cieczek u obu suczek i pojawienia się na świecie niechcianych szczeniąt. Wobec tego dnia 13 maja 2009 r. suczki zostały odrobaczone. 18 maja zostały przewiezione do Lublina, na chwilowy, dosłownie chwilowy(!) DT do mojej koleżanki - tam zostały wykąpane, odpchlone i zabezpieczone przed kleszczami. [SIZE=4]19 maja obie suczki zostały poddane zabiegowi sterylizacji i nadal są na DT u mojej koleżanki, gdzie dochodzą do siebie, są w dobrej formie, są "podtuczane", chodzą na spacerki, mają opiekę, mogą odpocząć. W DT są także uczone podstawowych komend i socjalizowane i z innymi psami i ludźmi oraz miejskim otoczeniem. Zdjęcie szwów po zabiegu jest przewidziane na 1 lub 2 czerwca. Suczki muszą znaleźć domki dla siebie, gdyż ani ja, ani moja koleżanka, nie jesteśmy w stanie dłużej niż do czerwca, trzymać suczek w domu, że względu na obecność naszych psów i warunki lokalowe. Obie suczki są młode, nie skończyły jeszcze roku i nieduże, ważą ok. 6,5 kg i już większe nie będą. Obie zachowują czystość w domu. Chodzą w szeleczkach. Pierwsza z suczek - Ruda - także w nowym domku! Jest spokojna i płochliwa, nie chce nikomu przeszkadzać, podporządkowana i posłuszna każdemu człowiekowi, trochę boi się innych psów, nie jest w ogóle agresywna, woli zejść każdemu z drogi, kocha pieszczoty, nieśmiała, przerażona każdym hałasem, cichutka, nie psoci w domu, potrzebuje dla siebie spokojnego, cierpliwego i kochającego domu oraz człowieka, idealna dla osoby starszej, zrównoważonej, osoby, która pomogłaby jej pokonać lęk i cieszyć się życiem szczęśliwego psa. Druga suczka - Bordi - od 2 czerwca już ma domek!:multi: Imię dobrane ze względu na to, że suczka jest miniaturką border colie:cool3: Biało-czarna, włos długi, energiczna, chętna do zabawy i nauki, ciekawska, nie boi się ludzi, nie konfliktowa w stosunku do innych psów, także kocha pieszczoty. Szuka domu, gdzie mogła by być pupilem całej rodziny i towarzyszem zabaw. Proszę o pomoc w ogłoszeniach i szukaniu domu dla Rudej i Bordi!!!!!!:modla::modla::modla::modla: Quote
bico Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 no dobra, teraz uczę się wklejać fotki:oops::cool3: Quote
Brysio Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 www.allegro.pl/show_item.php?item=645863408 www.kokosy.pl/ogloszenie/43662 www.eoferty.com.pl/id126288.html www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=17928 www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3178355&cid=170 kupiepsa.pl/detail.php?siteid=41577 www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/2_male_mlode_suczki_do_adopcji_25239.html www.przygarnijzwierzaka.pl www.spacerek.net/ www.allezoo.pl/item.php?id=2171&mode=1 www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/2-male-mlode-suczki-do-adopcji_1152.html www.zoonet.pl/mod/99/t/iP/cID/5/cPath/27_80/iID/1664 ale.gratka.pl/ogloszenie/1958714_2_male_mlode_suczki_do_adopcji.html www.4lapy.pl/przegladaj-7638.html zwierzaki.cafeanimal.pl/Ruda-i-Bordi,19660 Quote
Brysio Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-2-ma-e-m-ode-suczki-do-adopcji-W0QQAdIdZ130612256 animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=21785 www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,4848,Lw==.html www.rozglos.net/ogloszenie-80345.html www.najpewniej.pl/anons.php?nr=49001 www.neeon.pl/ogloszenie.php?id=72211 www.morusek.pl/ogloszenie/2311/2-male-mlode-suczki-do-adopcji---/ www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/3586/ www.petworld.pl/ogloszenie/psy/2-male-mlode-suczki-do-adopcji/3568 www.pineska.pl/?do=view&id=62273&buyOrSell=2 www.ojej.pl www.petsy.pl lublin.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/301836-ma_e_m_ode_suczki_do_adopcji.html Quote
bico Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Brysio kochana, dzięki za zmasowaną akcję ogłoszeniową - bez Ciebie bym sobie z tym nie poradziła:Rose::Rose::Rose: Quote
Soema Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Melduję się posłusznie :) jutro coś sensownego wymyślimy :) w sumie to dziś.. Quote
bico Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Soema napisał(a):Melduję się posłusznie :) jutro coś sensownego wymyślimy :) w sumie to dziś.. dzięki Soema za przybycie:multi: ja kombinuję w Lublinie na lewo i prawo, wszystkich molestuję, czy by suńki nie chcieli przygarnąć:roll: Brysio:loveu: zrobiła "milion" ogłoszeń:multi: Quote
jusstyna85 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Przepiękne,na pewno super domki sie znajdą... Quote
Soema Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 One są urocze! I takie 'nakolankowe' szybko im domki znajdziemy ;) Bico - brawo :) Quote
muzzy Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Heja :) Znam obie dziewczyny, są naprawdę fajne! Także potencjalny przygarniaczu - nie masz się nad czym zastanawiać, tylko przygarniaj, bo na pewno dziewczyny odwdzięczą się masą wdzięczności i radości :) Quote
madcat1981 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Dzięki za zaproszenie:-) Już skradły moje serce te fajoskie suczynki:D Quote
ihabe Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Jakież one są piękne:loveu::loveu: Juz kopiuje zdjęcia i wysyłam po znajomych. Sama bym je wzięła są takie słodkie ale miejsca brak:-( Quote
EVA2406 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 ihabe napisał(a):Jakież one są piękne:loveu::loveu: Juz kopiuje zdjęcia i wysyłam po znajomych. Sama bym je wzięła są takie słodkie ale miejsca brak:-( Jakbyś czytała w moich myślach :-o. Bico :loveu:, ale jesteś zdolna Dziewczynka :lol: Quote
MyrkurDagur Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 I ja melduję się na wątku ;) Bico, ależ te sunie prześliczne są :loveu::loveu::loveu: Quote
Marinka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Nie ma siły, aby zostały nie zauważone ... cudne są obie :loveu::loveu::loveu: Brysio zrobiła tyle ogłoszeń, że zabrakło dla mnie miejsca :evil_lol:... ale to jest Brysio zwana błyskawicą :eviltong: Będę propagować ... wciąż dzwonią telefony w sprawie szczeniaków, które już dawno znalazły domki, może ktoś zdecyduje się na malutkie ślicznotki dobrze ułożone, choć nieco starsze Quote
__Lara Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Jejku, Madziu, są przepiękne :loveu: i to dzięki Tobie i Twojej koleżance :loveu: ja też bym chętnie wzięła obydwie do siebie gdybym mogła, takie cuda :loveu: Brysio zrobiła zmasowaną akcję ogłoszeniową :D ale ja jak zwykle polecam się z allegro ;) 3 rodzaje do wyboru, do wyboru do koloru :evil_lol: 1) zwykłe - za jedno ok. 0,30zł 2) wyróżnione zwykłe - za jedno ok. 12,50zł 3) wyróżnione podrubione podświetlone - za jedno ok. 20,50zł Polecam się!!! ;) Quote
Maszaberla Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 I ja dziekuje za zaproszenie :loveu: A co to za cuda?????? Przepiekne !!!:loveu: Quote
Maszaberla Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Brysio napisał(a):www.allegro.pl/show_item.php?item=645863408 www.kokosy.pl/ogloszenie/43662 (...) Cioteczki przepraszam za offa, sunieczki tez wybaczcie cioci Maszaberli Znalazlam psa, Brysio czy moge Cie prosic o pomoc w ogloszeniach na cito? http://www.dogomania.pl/forum/f28/znajdek-szuka-domu-warszawa-plac-zawiszy-znaleziono-blakajacego-sie-psa-138496/ Quote
bico Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Dziękuję bardzo wszystkim cioteczkom i wujkom za życzliwość, dobre słowa i zajrzenie do nas na wątek:multi::multi::multi: Jest tyle ogłoszeń zrobionych przez Brysio-błyskawicę:loveu:, ale kompletna cisza w eterze - nikt o suńki kochane nie pyta, nikt ich nie chce:-( Quote
bico Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 __Lara napisał(a): Brysio zrobiła zmasowaną akcję ogłoszeniową :D ale ja jak zwykle polecam się z allegro ;) 3 rodzaje do wyboru, do wyboru do koloru :evil_lol: 1) zwykłe - za jedno ok. 0,30zł 2) wyróżnione zwykłe - za jedno ok. 12,50zł 3) wyróżnione podrubione podświetlone - za jedno ok. 20,50zł Polecam się!!! ;) Lara, dzięki, kochana jesteś, na Ciebie też jak zwykle można liczyć:loveu::loveu::loveu: Brysio umieściła na pierwszej stronie allegro dla suczek, ale może zrobić i drugie - nie wiem jak lepiej doradźcie mi kochani:roll: Quote
zuzlikowa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Ogłoszeń nigdy za dużo! Sunieczki są piękne!:loveu: Kochane zerknęłam na allegro i jest śliczne,ale ...nie otwiera się miniaturka!:shake: Brysio,zerknij co się dzieje. Wątek ślicznot sobie zaznaczyłam i mam nadzieję,że szybko znajdą domki! Bico...porób też trochę fotek z poziomu psa!:evil_lol:...będziesz się musiała poschylać,bo to takie niziuchy śliczniaste! Quote
Recommended Posts