Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich!

Na niezamieszkałej rolnej działce mojego Grześka, w komórce na narzędzia znalazły sobie schronienie dwie młode, nieduże suczki.
Pieski bardzo pilnowały się tego miejsca i traktowały jako swój teren i dom.
W okolicy jest mnóstwo innych psów, biegających luzem, bez nadzoru i należytej opieki. Przeraziła nas wizja rychłych cieczek u obu suczek i pojawienia się na świecie niechcianych szczeniąt.

Wobec tego dnia 13 maja 2009 r. suczki zostały odrobaczone.
18 maja zostały przewiezione do Lublina, na chwilowy, dosłownie chwilowy(!) DT do mojej koleżanki - tam zostały wykąpane, odpchlone i zabezpieczone przed kleszczami.
[SIZE=4]19 maja obie suczki zostały poddane zabiegowi sterylizacji i nadal są na DT u mojej koleżanki, gdzie dochodzą do siebie, są w dobrej formie, są "podtuczane", chodzą na spacerki, mają opiekę, mogą odpocząć.
W DT są także uczone podstawowych komend i socjalizowane i z innymi psami i ludźmi oraz miejskim otoczeniem.
Zdjęcie szwów po zabiegu jest przewidziane na 1 lub 2 czerwca.

Suczki muszą znaleźć domki dla siebie, gdyż ani ja, ani moja koleżanka, nie jesteśmy w stanie dłużej niż do czerwca, trzymać suczek w domu, że względu na obecność naszych psów i warunki lokalowe.

Obie suczki są młode, nie skończyły jeszcze roku i nieduże, ważą ok. 6,5 kg i już większe nie będą. Obie zachowują czystość w domu. Chodzą w szeleczkach.

Pierwsza z suczek - Ruda - także w nowym domku!
Jest spokojna i płochliwa, nie chce nikomu przeszkadzać, podporządkowana i posłuszna każdemu człowiekowi, trochę boi się innych psów, nie jest w ogóle agresywna, woli zejść każdemu z drogi, kocha pieszczoty, nieśmiała, przerażona każdym hałasem, cichutka, nie psoci w domu, potrzebuje dla siebie spokojnego, cierpliwego i kochającego domu oraz człowieka, idealna dla osoby starszej, zrównoważonej, osoby, która pomogłaby jej pokonać lęk i cieszyć się życiem szczęśliwego psa.

Druga suczka - Bordi - od 2 czerwca już ma domek!:multi:
Imię dobrane ze względu na to, że suczka jest miniaturką border colie:cool3: Biało-czarna, włos długi, energiczna, chętna do zabawy i nauki, ciekawska, nie boi się ludzi, nie konfliktowa w stosunku do innych psów, także kocha pieszczoty. Szuka domu, gdzie mogła by być pupilem całej rodziny i towarzyszem zabaw.

Proszę o pomoc w ogłoszeniach i szukaniu domu dla Rudej i Bordi!!!!!!:modla::modla::modla::modla:

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soema napisał(a):
Melduję się posłusznie :) jutro coś sensownego wymyślimy :) w sumie to dziś..

dzięki Soema za przybycie:multi: ja kombinuję w Lublinie na lewo i prawo, wszystkich molestuję, czy by suńki nie chcieli przygarnąć:roll:

Brysio:loveu: zrobiła "milion" ogłoszeń:multi:

Posted

Heja :) Znam obie dziewczyny, są naprawdę fajne! Także potencjalny przygarniaczu - nie masz się nad czym zastanawiać, tylko przygarniaj, bo na pewno dziewczyny odwdzięczą się masą wdzięczności i radości :)

Posted

Jakież one są piękne:loveu::loveu:
Juz kopiuje zdjęcia i wysyłam po znajomych.

Sama bym je wzięła są takie słodkie ale miejsca brak:-(

Posted

ihabe napisał(a):
Jakież one są piękne:loveu::loveu:
Juz kopiuje zdjęcia i wysyłam po znajomych.

Sama bym je wzięła są takie słodkie ale miejsca brak:-(

Jakbyś czytała w moich myślach :-o.

Bico :loveu:, ale jesteś zdolna Dziewczynka :lol:

Posted

Nie ma siły, aby zostały nie zauważone ... cudne są obie :loveu::loveu::loveu:
Brysio zrobiła tyle ogłoszeń, że zabrakło dla mnie miejsca :evil_lol:... ale to jest Brysio zwana błyskawicą :eviltong:
Będę propagować ... wciąż dzwonią telefony w sprawie szczeniaków, które już dawno znalazły domki, może ktoś zdecyduje się na malutkie ślicznotki dobrze ułożone, choć nieco starsze

Posted

Jejku, Madziu, są przepiękne :loveu: i to dzięki Tobie i Twojej koleżance :loveu: ja też bym chętnie wzięła obydwie do siebie gdybym mogła, takie cuda :loveu:

Brysio zrobiła zmasowaną akcję ogłoszeniową :D ale ja jak zwykle polecam się z allegro ;) 3 rodzaje do wyboru, do wyboru do koloru :evil_lol:

1) zwykłe - za jedno ok. 0,30zł
2) wyróżnione zwykłe - za jedno ok. 12,50zł
3) wyróżnione podrubione podświetlone - za jedno ok. 20,50zł

Polecam się!!! ;)

Posted

Dziękuję bardzo wszystkim cioteczkom i wujkom za życzliwość, dobre słowa i zajrzenie do nas na wątek:multi::multi::multi:
Jest tyle ogłoszeń zrobionych przez Brysio-błyskawicę:loveu:, ale kompletna cisza w eterze - nikt o suńki kochane nie pyta, nikt ich nie chce:-(

Posted

__Lara napisał(a):

Brysio zrobiła zmasowaną akcję ogłoszeniową :D ale ja jak zwykle polecam się z allegro ;) 3 rodzaje do wyboru, do wyboru do koloru :evil_lol:

1) zwykłe - za jedno ok. 0,30zł
2) wyróżnione zwykłe - za jedno ok. 12,50zł
3) wyróżnione podrubione podświetlone - za jedno ok. 20,50zł

Polecam się!!! ;)

Lara, dzięki, kochana jesteś, na Ciebie też jak zwykle można liczyć:loveu::loveu::loveu:
Brysio umieściła na pierwszej stronie allegro dla suczek, ale może zrobić i drugie - nie wiem jak lepiej doradźcie mi kochani:roll:

Posted

Ogłoszeń nigdy za dużo!

Sunieczki są piękne!:loveu:
Kochane zerknęłam na allegro i jest śliczne,ale ...nie otwiera się miniaturka!:shake:
Brysio,zerknij co się dzieje.

Wątek ślicznot sobie zaznaczyłam i mam nadzieję,że szybko znajdą domki!

Bico...
porób też trochę fotek z poziomu psa!:evil_lol:...będziesz się musiała poschylać,bo to takie niziuchy śliczniaste!