coronaaj Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='Delph']Ze zdjęciami ciężko, jak widzicie kontakt mam sporadyczny, więc sama nie zrobię. Przy każdej okazji wspominam znajomej o zdjęciach, ale jakoś się to później rozmywa w czasie :roll: Przypomnę się jeszcze raz przy kolejnej rozmowie.[/QUOTE] To sie przypomnij znajomej... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='coronaaj']To sie przypomnij znajomej...[/QUOTE] Przypomnij się, [B]Delph[/B], ciekawa jestem, jak wygląda teraz nasz Feluś ? Quote
Delph Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Jestem, jestem, przypominałam się mailowo i przez gg, dzisiaj zadzwoniłam i okazało się, że chwilowo koleżanka nie ma dostępu do komputera, stąd brak odzewu. Dostałam właśnie zdjęcie z komórki co prawda, ale za to widać jaki z Felka jest czarodziejski pies :evil_lol: Aż mi się ciepło zrobiło, tak dawno go na żywo nie widziałam... Kochany psiak :loveu: [IMG]http://img835.imageshack.us/img835/1920/20101125052.jpg[/IMG] Od razu uprzedzę pytania, Felek ma nadal wiązane łapki na spacery, tak jak pisałam. To jest energiczny psiak, szaleje i skacze jak na terriera przystało i żeby uniknąć nowych obrażeń o chodnik i schody ma bandażowane łapinki. Koleżanka tak się wyspecjalizowała, że zajmuje jej to chwilkę i jest do tego przyzwyczajona. Taki bandaż spełnia funkcję stelaża dla koniuszków łap, w których nie ma czucia i zapobiega ich wywijaniu i uszkodzeniu. Tak czy owak, lepsze niż amputacja i wózek moim zdaniem ;) Tym bardziej, że gdyby Felo nie był taki wariat i chodził jak na dostojnego psa przystało, to mógłby bez problemu maszerować bez "zabezpieczenia" :lol: Po trawie np. może hasać bez strachu. Quote
EVA2406 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Ale fajna fota. Rzeczywiście czarodziejska :evil_lol: Quote
Delph Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Bo Felek ma ogień w oczach i lepiej mu nie podpadać ;) A jak się wkurzy, to wysyła wiązkę świetlną i oto efekt :evil_lol: Dobrze że telefonu nie spalił. Jak dla mnie to on się w ogóle nie zmienił. Tylko na pysiu widać więcej siwych włosków, które mu wcale uroku nie odbierają. Bardzo się cieszę po raz kolejny, że udało nam się pomóc Felkowi :loveu: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dzięki za fotkę i wieści :loveu:. To teraz, jak już koleżanka nie będzie miała problemów z netem, można liczyć na fotki i info o Feusiu ;). Cudny jest Felek, trzeba by Go pokazać tym mądrym wetom ;). Quote
__Lara Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 [quote name='Delph'][B]Bo Felek ma ogień w oczach i lepiej mu nie podpadać ;) A jak się wkurzy, to wysyła wiązkę świetlną i oto efekt :evil_lol: Dobrze że telefonu nie spalił.[/B] Jak dla mnie to on się w ogóle nie zmienił. Tylko na pysiu widać więcej siwych włosków, które mu wcale uroku nie odbierają. Bardzo się cieszę po raz kolejny, że udało nam się pomóc Felkowi :loveu:[/QUOTE] Dobre Delph :evil_lol::evil_lol::evil_lol: fajniście wyszedł na tej fotce :evil_lol::loveu: Quote
Delph Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Widziałam się wczoraj z koleżanką i wreszcie mogłyśmy dłużej pogadać :cool3: U Felka wszystko w porządku, zdrówko dopisuje. Uprzykrza swojej Pani czasami życie poszczekując na dzwonek do drzwi i na spacerach na pieski. Czyli nic a nic się nie zmienił :eviltong: Ostatnio nawet dostał w prezencie kaganiec, strasznie jest z tego niezadowolony, no ale jak taki z niego chojrak to nic nie poradzimy. Quote
__Lara Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 :) Ten psiak jest niesamowity :) dobrze, że trafił na takich ludzi :) Quote
Delph Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 Dostąpiłam wczoraj zaszczytu przespacerować się z Felkiem i moimi psiakami po parku :lol: Koleżanka z Felusiem nas odwiedziła, psiak jak zwykle wywarł na mnie wspaniałe wrażenie. Jest po prostu niesamowity. Kochany, wpatrzony w opiekunkę, a przy tym kontaktowy. Wygląda kwitnąco, sierść błyszcząca, uśmiech na pysku. Myślę, że mnie poznał, mojego Jagger'a, którego widział wiele miesięcy temu też. Moją nową bardzo lękliwą sunię bardzo ładnie przywitał. Jest kochany, najwspanialszy na świecie, po raz kolejny dziękuję Wam bardzo za pomoc w ratowaniu tego psiego istnienia. Niestety Felek powoli traci wzrok. Jednak wcale a wcale się tym nie przejmuje, jedynie ten fakt prawdopodobnie tłumaczy jego mniejszą tolerancję do obcych psów. Był na wizycie u dr Garncarza, niewiele da się zrobić. Ale myślę, że Felek da radę i z taką przeciwnością losu, jak na razie wcale się tym nie przejmuje i ogonek merda mu się do ludzi, wesoło spaceruje i cieszy się każdą chwilą. Koleżanka po cichu myśli nad sprawieniem Felusiowi psiego towarzystwa, takiego psa-przewodnika, żeby ułatwić mu życie po utracie wzroku ... Quote
zachary Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Ten psi przewodnik to świetny pomysł.Znaleziony przeze mnie 2,5 roku temu niewidomy ON-ek, który trafił do adopcji w stolicy/teraz już pod stolicą 30 km/ ma w domu od początku koleżankę ON-kę.Nie odstępuje go na krok.Porozumiewają się ze sobą szczekaniem i trącaniem pyskiem, łapą....ON-ek szaleje tak,że nikt nie chce uwierzyć,ze to niewidomy pies.Słuch i węch ma rewelacyjne.Kupione u dr Garncarza okulary ochronne łuków brwiowych/rozbijał o przeszkody w trakcie zabaw/ ściągnął natychmiast.Wzrok nie jest najlepiej rozwiniętym narządem u psów, więc jego utrata nie jest aż taka bolesna, usłyszałam u wetów w stolicy. Quote
Delph Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 Też słyszałam, że ślepaczki całkiem nieźle sobie radzą i nie jest to dla nich tak trudna sytuacja jak dla ludzi. Posługują się węchem i słuchem. Myślę, że Felek poradzi sobie bez problemu, nie takie rzeczy przetrwał, poza tym koleżanka troskliwie o niego zadba ;) Feluś ma do towarzystwa psa mamy koleżanki, ale tylko w ramach odwiedzin. Dlatego pojawił się pomysł na przyszłość, żeby zorganizować mu kompana na stałe. Na razie to tylko plany, ale może uda się je zrealizować. Quote
__Lara Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 [quote name='Delph']Dostąpiłam wczoraj zaszczytu przespacerować się z Felkiem i moimi psiakami po parku :lol: Koleżanka z Felusiem nas odwiedziła, psiak jak zwykle wywarł na mnie wspaniałe wrażenie. Jest po prostu niesamowity. Kochany, wpatrzony w opiekunkę, a przy tym kontaktowy. Wygląda kwitnąco, sierść błyszcząca, uśmiech na pysku. Myślę, że mnie poznał, mojego Jagger'a, którego widział wiele miesięcy temu też. Moją nową bardzo lękliwą sunię bardzo ładnie przywitał. Jest kochany, najwspanialszy na świecie, po raz kolejny dziękuję Wam bardzo za pomoc w ratowaniu tego psiego istnienia. Niestety Felek powoli traci wzrok. Jednak wcale a wcale się tym nie przejmuje, jedynie ten fakt prawdopodobnie tłumaczy jego mniejszą tolerancję do obcych psów. Był na wizycie u dr Garncarza, niewiele da się zrobić. Ale myślę, że Felek da radę i z taką przeciwnością losu, jak na razie wcale się tym nie przejmuje i ogonek merda mu się do ludzi, wesoło spaceruje i cieszy się każdą chwilą. Koleżanka po cichu myśli nad sprawieniem Felusiowi psiego towarzystwa, takiego psa-przewodnika, żeby ułatwić mu życie po utracie wzroku ...[/QUOTE] Delph, najważniejsze, że ma kochający go domek, reszta to szczegół :) Quote
Delph Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 Feluś ma się świetnie, codziennie dzielnie maszeruje na długie spacery, zwiedza świat i co jakiś czas uczęszcza na szkolenie :cool3: Bajka po prostu, cieszę się niesamowicie, że udało nam się wspólnymi siłami uratować tego psiaka. Długo by pisać co u niego słychać, zaległości mamy ogromne, więc zamieszczę po prostu filmiki z Felkiem, pierwsze dwa z zimy, pozostałe jeszcze gorące z ostatnich spacerów :lol: Dopowiem jeszcze w tajemnicy, że na żywo nasz Felicjan wygląda lepiej niż na filmach, sierść mu błyszczy i dobry humor nie opuszcza. Byliśmy razem jakiś czas temu na wspólnym spotkaniu razem z moim psem, Felek zachowywał się i wyglądał wzorowo. [url]http://www.youtube.com/watch?v=sWwXWtTfMmg&feature=youtu.be[/url] [url]http://www.youtube.com/watch?v=E5hdJj2iKEk&feature=youtu.be[/url] [url]http://www.youtube.com/watch?v=tDRNXJfTeKs&feature=youtu.be[/url] [url]http://www.youtube.com/watch?v=EAkhqiJvHO8&feature=youtu.be[/url] Quote
Delph Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 Pomóżcie proszę, zaginęła suczka rasy gończy polski (czarna podpalana) należąca do Mamy wybawicielki Felusia :placz: Szukamy i wychodzi na to, że zapadła się pod ziemię. Bardzo proszę, rozgłaszajcie, rozglądajcie się, dajcie znać o jakimkolwiek sygnale na temat suni. Tutaj szczegóły: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243581-Go%C5%84czy-polski-suczka-czarna-podpalana-gmina-Strach%C3%B3wka-powiat-wo%C5%82omi%C5%84ski?p=20873412#post20873412[/url] Quote
MyrkurDagur Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Przepraszam, że poza tematem... ale może ktoś z Was zechciałby zajrzeć na wątek niewidomego i niemłodego już psiaka, albo kojarzy kogoś z Dogomanii, kto pomaga takim psiakom... [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243540-%C5%9Alepy-staruszek-poszukuje-ciep%C5%82ego-k%C4%85ta-%28Dolny-%C5%9Al%C4%85sk%29?p=20875648#post20875648[/url] Quote
Recommended Posts