marlenka Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Jak narazie to sunia jest do ludzi bardzo ufna , cieszy się , ma łagodny charakter, w nocy nie piszczy i zachowuje ( przynajmniej narazie) czystośc w domu . Wzięlam ja na szelki i smycz to ładnie chodzi na smyczy , byłam zaskoczona. Napewno się nie nadaje do kotów to na bank , moje "fruwają " po kuchni. Napewno jest to młody psiak ( pewnie jej 1 cieczka). Nic więcej nie mogę napisać bo po prostu nie wiem. Za krótko byłam wczoraj z nią żeby cos zaobserwować . napewno tez boi się krzyków, kładzie się na podłodze do góry nóżkami ( na brzuchu jest łaciata jak krówka:evil_lol:)i to tyle z moich obserwacji . jak coś to napiszę w niedziele bo jutro mam wyjazd i nie wiem czy się będę nadawała po powrocie(ze zmęczenia oczywiście:diabloti:) Quote
mgie Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Ogłoszenia: alegratka.pl kupsprzedaj.pl lodz gumtree.pl warszawa gumtree.pl eoferty.com.pl cafeanimal.pl bono-polska.pl pineska.pl kupiepsa.pl hodowcy.com.pl zwierzeta-ogloszenia.pl przygarnijzwierzaka.pl ogloszenia.interpress.pl e-zwierzak.pl pajeczyna.pl offer.pl FOKSTERIER-Pilnie szuka DS lub DT. Mi�o�nicy rasy pom�cie! FOKSTERIER-Pilnie szuka DS lub DT. - Og�oszenia drobne w Internecie - darmowe ogloszenia praca motoryzacja zwierz�ta anonse Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj Quote
marlenka Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Mam propozycję oddania Zuzi do kojca . Tylko tam nie będzie miała kontaktu z człowiekiem, to takie miejsce z którego ją zabrałam. Tylko różnica jest taka że jeść codziennie dostanie , ale nikt jej nie wyprowadzi na spacer, nikt do niej nie zagada:-( Mam obawy , nie wiem co robić :placz: Szkoda mi suni że zostanie tam sama bez człowieka to już chyba będzie miała lepiej u mnie w łazience (tylko niech nikt mi nie zarzuca że "następna w łazience psa przetrzymuje":evil_lol:) Nie wiem co radzicie????? :placz: Serducho mi pęka jak pomyślę że będzie w kojcu sama ona potrzebuje kontaktu z człowiekiem , aż się garnie do ludzi . Byłam z nią u weta bo miała całe uszy w kleszczach - wyciągnął takie kleszcze i w takiej ilości że aż mi się obiadek cofnął . Dostała środek na pchły i kleszcze i jutro ją odrobacze , zauważyłam że nie za bardzo ma apetyt. Spróbuje jej coś ugotować dobrego może suchego nie lubi . Boje się żeby to nie była choroba. Ale teraz pytanie najważniejsze -oddawać sunię do kojca czy nie???????? Quote
xxxx52 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Takie malenstwo do kojca:shake:,przeciez to kanapowy psiak,a do tego zaznal domowego ciepla:-( Quote
Chandler Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Wiadomo, że nie o kojec tu chodzi, ale o kontakt z człowiekim. Ta sunia mieszkała na dworze, nie grzała doopki na kanapie zbyt długo, pobyt w kojcu nie będzie dla niej szokiem. Tylko to, że nie będzie nikogo, kto ją przytuli, wyjdzie z nią na spacer, przemówi do niej jest zniechęcające. Trzeba jednak myśleć rozsądnie, na zasadzie wyboru mniejszego zła. Myślę, że na krótki czas, w przypadku braku innych możliwości, do czasu znalezienia domu, choćby dt, ten kojec (o ile to bezpieczne miejsce dla psiaka) może być dla psinki rozwiązaniem. Nie możesz jej bezterminowo trzymać w łazience, jak z kolei psiaka wyprowadzisz na spacer, ktoś może to zobaczyć i będziesz miała wielkie nieprzyjemności, bo stało się, jak się stało. Przemyśl to mocno... Nie zazdroszczę Ci podejmowania decyzji, ale Ty znasz swoje możliwości, masz dokładne info o kojcu, o warunkach tam, może trochę potrwać zanim psiak będzie miał dom. Quote
__Lara Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Zaglądam! Taka ładna sunia, jejku :placz: co za potwory dały ją na łańcuch :mad::angryy: gdybym tylko mogła to chętnie bym ją zabrała do siebie, ale nie mogę :( ja też nie wiem co lepsze, tak mi jej żal jak pomyślę, że może pójść do kojca :placz: A czy allegro jest wyróżnione??? Quote
marlenka Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Kojec jest na posesji zwykłego chłopa który bije kasę na "wynajmowaniu" kojców. psy są cały dziń same tylko ktoś je karmi , może w niedzielę pojadę tam i zobacze jak to wygląda, bo naprawdę nie mam sumienia oddać sunię nie zobaczywszy warunków. Jeszcze tydzień niech zostanie, jak jestem w domu to buszuje po domu a jak wychodze wtedy idzie do kibelka , na noc też. Zapomniałam napisać wet ją ocenił na 1,5-2 lata. Do dzieci jest super, mojego Ola przywitała bardzo ciepło i juz jakby nie zwraca uwagi na koty, moze nie będzie tragedii. Może "PAN" Zuzi nie zauważy jej u mnie i będzie wszystko dobrze . No zbaczymy jak to będzie . Boję się że ona w tym kojcu zgłupieje i zdziczeje a ja jednego dzikusa przecież doprowadzam do normalnego stanu i powiem szczerze że lekko nie ma. Kurcze może się ktoś przez tydzień czasu zgłosi z ogłoszenia. I mam jeszcze jeden pomysł jeśli ktos umie zrobić plakat to bym go powiesiła ( oczywiscie nie u siebie w Warce) ale w troszkę odległych miejscowościach. Dodam jeszcze że sunia zachowuje w domu czystość. od wczoraj jest u mnie i ani razu nie nasiusiała za to wychodząc na podwórko od razu robi co należy . Quote
gunia Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Marlenka, wejdź proszę na dział dogo "przygarnę psa". Tam są dwa wątki o chęci przygarnięcia psiaka w typie jack russell terriera lub psiaka mocno terierowatego. Wstaw tam małą, a nuż się uda bo ona śliczna jest, a domek na cito potrzebny. Quote
Chandler Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 marlenka, no teraz napisałaś trochę więcej - zmieniłam zdanie - pies do takiego kojca nie powinien iść, bo nie ma pewności, czy będzie tam bezpieczny. Quote
xxxx52 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 marlenko-prosze tylko nie do tego kojca:shake::placz:to nie miejsce dla tej suczynki:shake: Quote
xmartix Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 dodałam tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f97/jack-russel-terier-przygarne-138288/#post12332263 i na ten wątek o terierze mix do 4 lat Quote
mgie Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Przyszło mi na maila zapytanie o suczkę : "witam, jestem zainteresowana Panstwa ogłoszeniem jednakże moglabym przygarnąć pieska od 15 czerwca czy jest taka mozliwosc? " [email protected] Quote
marlenka Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 [quote name='mgie']Przyszło mi na maila zapytanie o suczkę : "witam, jestem zainteresowana Panstwa ogłoszeniem jednakże moglabym przygarnąć pieska od 15 czerwca czy jest taka mozliwosc? " [email protected] Mqie jasne że mogę przetrzymać mała do 15 czerwca , odpowiesz na tego maila czy ja mam napisać . Do kojca jej nie dam, szkoda suni , jakby miała trafić na miesiąc do tego kojca to wolę ją zaprowadzić do miejsca gdzie była , przynajmniej miałabym na nia oko ( ale tego też nie zrobię) Zuzia juz mniej reaguje na kotki , z Barakiem i Kropką jakoś się nie kłócą , jest bardzo spokojna więc mało z nia problemu . I nadal nie załatwia się w domu. Mruczy pod drzwiami jak chce wyjść na dwór. Quote
xxxx52 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Marlenlka-ale dobrze wywesz jak bedzie miala u osoby zainteresowanej pieskiem jakie ma imie ta slicznosc? Quote
__Lara Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Dziewczyny, a na ten wątek nie ma wpisu suni, bo nie widzę: http://www.dogomania.pl/forum/f97/dobry-domek-dla-jask-russell-terier-malopolska-138350/#post12332821 więc ja ją tam wkleję jako propozycję :) Quote
mgie Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Może lepiej jak Ty jej odpiszesz.Jeżeli miałoby coś z tego domku być, to będą mieć inf na bieżąco. Quote
marlenka Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 mgie napisał(a):Może lepiej jak Ty jej odpiszesz.Jeżeli miałoby coś z tego domku być, to będą mieć inf na bieżąco. Oczywiscie że napiszę :lol: Quote
mtf zalesie Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 nie oddawaj jej bez sterylki - mam swiezo w pamieci historie z terierka norka Quote
Recommended Posts