Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochane :) Od wczoraj od 9:44 już nie jestem w dwupaku :)
Tak na szybko, później dopowiem resztę i wkleję zdjęcia :)
Pierwszych skurczy dostałam po 7 rano, w szpitalu byliśmy o 8:30, a Laurka wyskoczyła o 9:44, poród ekspressowy, Malutka waży 3308g i ma 54cm :) Wszystko jest w jak najlepszym porządku i już wczoraj o 17 byłyśmy w domku :)
Nie mogłam wczoraj napisać, bo jak do domu wróciłam to cały komitet powitalny już tu był ;)

Posted

[quote name='kacha_wawa']Kochane :) Od wczoraj od 9:44 już nie jestem w dwupaku :)
Pierwszych skurczy dostałam po 7 rano, w szpitalu byliśmy o 8:30, a Laurka wyskoczyła o 9:44, poród ekspressowy, Malutka waży 3308g i ma 54cm :) Wszystko jest w jak najlepszym porządku i już wczoraj o 17 byłyśmy w domku :)
Nie mogłam wczoraj napisać, bo jak do domu wróciłam to cały komitet powitalny już tu był ;)[/QUOTE]
ŁAAAAAŁ!!!!!~gratulacje!!!!
zazdroszczę takiego porodu i jestem w szoku ogromnym, że tego samego dnia wypisali was do domu!

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']a ja od tygodnia mam dzień w dzień zgagę :( co jest?? Czy są jakieś domowe sposoby na jej zwalczenie?[/QUOTE]

Ja mam zgagę od samego poczatku dzień w dzień . Rennie to podstawa u mnie, bo nic nie pomaga. Ale z domowych rzeczy polecane jest wypicie mleka też. Ja mleka nie jestem w stanie tknąć niestety. Ale spróbuj.

[quote name='kacha_wawa']Kochane :) Od wczoraj od 9:44 już nie jestem w dwupaku :)
Nie mogłam wczoraj napisać, bo jak do domu wróciłam to cały komitet powitalny już tu był ;)[/QUOTE]

[B][COLOR=indigo]Ale niespodzianka:multi::multi: GRATULACJE!!!!!![/COLOR][/B]
A porodu , to będziemy ci tu teraz zazdrościły- expresowo;) Czekamy na foty:p

Posted

Gratulacje!

Laura witaj na świecie i na Dogo!

Posted

[FONT=Arial][COLOR=navy][B]:loveu::loveu::loveu:GRATULACJE dla WAS :Rose:

Laurko , witaj na świecie :loveu:

Czyli 18.09 rządzi ;)[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Kacha wielkie gratulacje!!! Witamy Laure!!!
Ze tez tak szybko wypuszczaja Was do domu - u nas chyba "z zasady" 2 doby to minimum...

Rodzice - mi pomagala coca-cola ;) (oczywiscie nie pita litrami...)

Posted

wow!!!! Super!! Gratulacje Kacha :) No i wyrazy zazdrości o szybki poród! Niesamowite. Jak ochłoniesz i znajdziesz chwilkę czasu to napisz czy poprzednie porody też takie leciutkie miałaś i czy brałaś znieczulenie. Kurczę, no naprawdę super, że malutka tak szybko wyskoczyła i nie męczyła mamy :)

Ania, tak, mleko mi pomaga :) Ja podejrzewam, że czasem organizm sam wie co mu potrzeba, bo rzeczywiście gdy mam zgagę to nachodzi mnie (nie zawsze) ochota na gorące mleko. Teraz już wiem, że to w takim razie jakaś prawidłowość. Bardzo lubię uczucie gdy na rozpalone gardło spływa mi gorące mleko :)

Nefesza - Coli pić nie mogę :( Bardzo mnie pęczy nawet po niedużej ilości, brzuch mi wędruje do przodu jakbym była w 9 m-cu, a potem mi niedobrze. Choć zawsze Colę uwielbiałam i trzeba było mi się od niej świadomie separować, tak teraz jakoś mnie odrzuca..

Posted

Gratuluję i witam Laurę na świecie!

Uśmiech od Olka dla nowej koleżanki:)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/84/p1060066.jpg/][IMG]http://img84.imageshack.us/img84/6434/p1060066.jpg[/IMG][/URL]

Posted

KACHA!!!!!

GRATULKI!!! wracaj do siebie szybciorem i dawaj foty Laurki ;) i pisz jak dajesz rade ze świętą Trójcą ;) ..............
Ciesz się że udało Ci się 18.09.... bo dziś Grosisława kończy 2 latka, i daty 19.09.... nie polecam .... pieruńsko uparte te dzieci z tego dnia ;]

Posted

[quote name='agnieszka32']KACHA - gratuluję!!! :multi:

LAZY - śliczny Oluś :loveu: Moja Zocha waży już 7,5 kg :diabloti:, a dwa miesiące skończy 01.11. - ubranka nosi w rozmiarze 74 :evil_lol:[/QUOTE]
oj...to masz co nosić!

Posted

[quote name='agnieszka32']
Moja Zocha waży już 7,5 kg :diabloti:, a dwa miesiące skończy 01.11. - ubranka nosi w rozmiarze 74 :evil_lol:[/QUOTE]

no co Ty :mdleje:

moja Domi (2letnia) właśnie wchodzi w 80/86 (zależy od firmy) a letnie jeszcze 74 ma dobre...... wcale nie jest miniaturowa (drobna jaknajbardziej....) a waży ze 12- 13 kilo .......

masakra..... za 3 mies. możemy przejmować po Twojej Zosi ciuchy dla Domi.... hahahhahah ;)

Posted

[quote name='clockwork']no co Ty :mdleje:

moja Domi (2letnia) właśnie wchodzi w 80/86 (zależy od firmy) a letnie jeszcze 74 ma dobre...... wcale nie jest miniaturowa (drobna jaknajbardziej....) a waży ze 12- 13 kilo .......

)[/QUOTE]

masz jak najbardziej prawidłowe i wzrostem i wagą dziecko , nie ma się czym martwić :)

Posted

[quote name='LAZY']Gratuluję i witam Laurę na świecie!

Uśmiech od Olka dla nowej koleżanki:)
[url]http://img84.imageshack.us/img84/6434/p1060066.jpg[/url][/QUOTE]

Oluś do tatunia podobny jest :)
Buziak dla Synulka :calus:

Posted

Kaśka GRATULACJE !!!!!!!!! Ekspresowo to załatwiłaś, nawet jednego dnia nie straciłaś na dogo ;) Opowiadaj, jak było!

Ignac ma 18 miesięcy, właśnie wyrasta z rozmiaru 86 i już ubiermy 92 a buty... ech... własnie 24 zrobio się za ciasne i szukam jesiennych na 25...