Ambra Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 W schronisku znajduje się chart - trafił tam odłowiony z lasu, jest bardzo zachudzony - szukamy mu dt w którym bedzie mozna przeprowadzic kastrację zaszczepić i zaczipować, ds już prawie jest dograny. Potrzebna nam jest jeszcze wiedza od dt na temat usposobienia psa. Ze schroniska wiadomo że jest grzeczny ułozony, trochę żywiołowy i zachudzony, przebywa na kwarantannie bo na boksach ogolnych nie dałby sobie rady. Bardzo prosze o pomoc - to gromna szansa dla tego psa żeby trafił do odpowiednich i kochajacych ludzi. taki jestem chudy:shake: Quote
Ambra Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Gisell bardzo prosze o ten kocyk:modla: i bardzo prosze o DT dla Vita! Quote
andzia69 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 gdyby wam brakło chartów do domków...to nasz toz ma odebrać 10 chartów kłusownikom...tyle tylko, ze nie ma ich gdzie zabrać i za co...:-( Quote
Ambra Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 andzia co Ty mowisz?znowu? a widzialas juz je? w jakich obecnie warunkach przebywaja? odbierane sa bo nie maja pozwolenia na charta czy dlatego ze zostali zlapani na goracym uczynku? ja dzis biore na dt 3 mis. charta od klusownika. Rece opadaja, a najgorsze ze Polacy nie chca chartow - ludzie zobaczcie jakie to piekne wierne i madre psy!!! jak pieknie w grupie sie zachowuja i cudowne jest to ze jak sie ma jednego charta czy 3 to nie czuje sie roznicy, nie tak jak np z dobermanami czy bokserami.:-( Quote
andzia69 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ambra...one są dalej u kłusowników...nie widziałam ich, jest tylko orzeczenie z sądu o przepadku psów:-( Chart Vito prosi o domek:-(:-(:-(:-( Quote
malagos Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Boże, to dramat z tymi kłusownikami! u nas na Kurpiach jest to nieznane zjawisko, klusowanie z psami, nawet ludzie nie wiedza, jak chart wygląda.... Quote
Ambra Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 jakis koszmar z tymi chartami! oby te sie doczekały odebrania a nie znikneły w nieznanych okolicznosciach.:shake: Quote
giselle4 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ...Ja tez nie wiedziałam ze to chartowate andzia jak zwykle pomogla... Ambra zadanie wykonane fotki wstawie po południu buzka:oops::eviltong: Quote
Ambra Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 słuchajcie Vito ma szanse jechania do nowego domu - hen daleko - pod warunkiem że 5 czerwca bedzie w Poznaniu i załapie się jako autostopowicz :razz: mozecie pomoc? musicie bo ja tego z tej odległosci nie ogarnę!! recze za dom oraz ludzi którzy sie nim zaopiekują. Quote
andzia69 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ambra napisał(a):słuchajcie Vito ma szanse jechania do nowego domu - hen daleko - pod warunkiem że 5 czerwca bedzie w Poznaniu i załapie się jako autostopowicz :razz: mozecie pomoc? musicie bo ja tego z tej odległosci nie ogarnę!! recze za dom oraz ludzi którzy sie nim zaopiekują. no to szybciochem się domek znalazł...teraz tylko ten cholerny transport:-( Quote
giselle4 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ambra napisał(a):słuchajcie Vito ma szanse jechania do nowego domu - hen daleko - pod warunkiem że 5 czerwca bedzie w Poznaniu i załapie się jako autostopowicz :razz: mozecie pomoc? musicie bo ja tego z tej odległosci nie ogarnę!! recze za dom oraz ludzi którzy sie nim zaopiekują. Ambra...zaczynam szukac pomocy w transporcie..... przez dwa tygodnie będe jego trzymała na izolatkach bo nie moge jego na ogólny:-( troche moze jego podtucze..... super by było:eviltong: Quote
Nadziejka Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Trzymamyyy mocniutkoooo za wszystko cioteczki:loveu::thumbs::Dog_run:niuniek kochaniutki :loveu::multi: Quote
giselle4 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 ...Ambra ,mam transport za dosyć duze pieniadze[przewoze podhalanke do Gadńska] i pytanie Czy Vito nie moze pojechac do Poznania 29-30.05.09 ? prosze pomysl i napisz? Bardzo by mi to ułatwiło wszystko ...bo mam dziury w kieszeniach...a ciągle prosić i zebrac....wiesz jest tyle psiaków w potrzebie..... moze ktos da jemu Dt na te pare dni?:crazyeye: Quote
giselle4 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 ..Ambra,przyjdz i przeczytaj bo piatek juz blisko please:-(:crazyeye: Quote
Ambra Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Giselle jak on z kotami i innymi psami! ?? wazne! zeby go przetrzymac do czasu wyjazdu! czekam na odp!!!! czytalam na watku schroniska ze ok tak? Quote
giselle4 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ambra napisał(a):Giselle jak on z kotami i innymi psami! ?? wazne! zeby go przetrzymac do czasu wyjazdu! czekam na odp!!!! czytalam na watku schroniska ze ok tak? nie reaguje na inne psy koty chodza u nas luzem w liczbie 2 ale tez spokój Ambra....nie wiem moz eto tylko wina stresu ale on jest bardzo grzeczny....dzisiaj jade do niego na dluzej....sprawdze jeszcze raz wszystko Quote
aisai Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ambra napisał(a):andzia co Ty mowisz?znowu? a widzialas juz je? w jakich obecnie warunkach przebywaja? odbierane sa bo nie maja pozwolenia na charta czy dlatego ze zostali zlapani na goracym uczynku? ja dzis biore na dt 3 mis. charta od klusownika. Rece opadaja, a najgorsze ze Polacy nie chca chartow - ludzie zobaczcie jakie to piekne wierne i madre psy!!! jak pieknie w grupie sie zachowuja i cudowne jest to ze jak sie ma jednego charta czy 3 to nie czuje sie roznicy, nie tak jak np z dobermanami czy bokserami.:-( Ambra, jak to jest z tym ze nie ma roznicy czy sa dwa charty czy jeden? Mam chartowata sunie (ale z charakterem charcim bardzo, tylko moze troszke wolniejsza jest od charcich zawodnikow) i uwazam ze charty to piekna i przekochana rasa. Bardzo mnie zaintrygowalas tym stwierdzeniem, rozwiniesz co to znaczy? Niestety, ani na Slasku ani w Poznaniu nie jestem, wiec w sprawie Vita pomoc nie dam rady. :( Trzymam kciuki mocno, ze gdzies jednak nasz przystojniak sie przechowa do 5tego. Quote
Ambra Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 juz Ci odpowiadam - charty to sa psy stadne - w przeciwienstwie np do dobermanów, one potrzebuja swojej bliskosci one spia w siebie wtulone one chodza za soba siebie wzajemnie pilnuja, zzywają sie na tyle mocno że z 2ch psów robi sie 1en, jak jeden znika z pola widzenia jest wielki smutek, jak odeszła nasza poprzednia whippetka Vika nie podchodzila do mojej mamy przez miesiac a kuchnie omijała z daleka bo ta została uspiona Lava. Charty potrafia spac jeden na drugim bez warkniecia i zazdrosci i o wlasciciela i o miskę. Jak sa dobrze dobrane to zajmuja sie sobą, w domu przewaznie spią lub czuwaja przy czlowieku, ich obecnosc jest niezauwazalna a napewno nie nachalna, natomiast gdy widza przestrzen dają z siebie na maxa energii. Charty wbrew pozorom sa krotkodystansowcami - biegaja b. szybko ale tez szybko sie mecza, nie potrzebuja tyle ruchu co husky, dobermany, itp. Są przy tym delikatne i spokojne. Odbiegac moga od tego wyjatki jak zawsze głównie sród duzych ras chartów - ale to wszystko tez zależy od wychowania i socjalizacji psa. U mnie na tymczasie takie cudo czeka na dom: 3 miesieczny chart polski: http://www.dogomania.pl/forum/f28/3mies-charciatko-cp-szuka-domu-138606/ Quote
aisai Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ambra, dzieki za odpowiedz - nie wiedzialam ze charty tak wspolpracuja. To niesamowite, nie pomyslalam ze tak psy w ogole moga ze soba zyc...:crazyeye: BTW - udalo sie z dt dla Vito? Quote
Ambra Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 no jest to niewiarygodne, z dt dla Vito walcze ale cos chetnych mało.... Quote
malagos Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 aisai napisał(a):Ambra, dzieki za odpowiedz - nie wiedzialam ze charty tak wspolpracuja. To niesamowite, nie pomyslalam ze tak psy w ogole moga ze soba zyc...:crazyeye: BTW - udalo sie z dt dla Vito? Ja też sie dopiero o tym dowiedziałam :oops: to wspaniałe psy! Quote
Ambra Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 dla przykładu:loveu: Giselle czekam na kontakt - musiy dograc transport Vita Quote
aisai Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ambra, dzieki za zdjecia - charciaki Twoje sa super - z jednego miotu czy tak akurat sie dopasowaly? :) I jak tam z DT dla Vito? Hej, dogomaniacze spod Poznania - pieknego psiaka dzieli tylko 5 dni od szczescia z nowa rodzina (30maja - 5 czerwca). Kto mu da te 5 dni?:glaszcze: Quote
Ambra Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 ponawiam prosbe o kontakt - 600414656! (pregusy to siostry a w koszyku niespokrewnione) Quote
Recommended Posts