Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku znajduje się chart - trafił tam odłowiony z lasu, jest bardzo zachudzony - szukamy mu dt w którym bedzie mozna przeprowadzic kastrację zaszczepić i zaczipować, ds już prawie jest dograny. Potrzebna nam jest jeszcze wiedza od dt na temat usposobienia psa.

Ze schroniska wiadomo że jest grzeczny ułozony, trochę żywiołowy i zachudzony, przebywa na kwarantannie bo na boksach ogolnych nie dałby sobie rady.

Bardzo prosze o pomoc - to gromna szansa dla tego psa żeby trafił do odpowiednich i kochajacych ludzi.

taki jestem chudy:shake:

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia co Ty mowisz?znowu? a widzialas juz je? w jakich obecnie warunkach przebywaja? odbierane sa bo nie maja pozwolenia na charta czy dlatego ze zostali zlapani na goracym uczynku? ja dzis biore na dt 3 mis. charta od klusownika.
Rece opadaja, a najgorsze ze Polacy nie chca chartow - ludzie zobaczcie jakie to piekne wierne i madre psy!!! jak pieknie w grupie sie zachowuja i cudowne jest to ze jak sie ma jednego charta czy 3 to nie czuje sie roznicy, nie tak jak np z dobermanami czy bokserami.:-(

Posted

Boże, to dramat z tymi kłusownikami!
u nas na Kurpiach jest to nieznane zjawisko, klusowanie z psami, nawet ludzie nie wiedza, jak chart wygląda....

Posted

słuchajcie Vito ma szanse jechania do nowego domu - hen daleko - pod warunkiem że 5 czerwca bedzie w Poznaniu i załapie się jako autostopowicz :razz:
mozecie pomoc?
musicie bo ja tego z tej odległosci nie ogarnę!! recze za dom oraz ludzi którzy sie nim zaopiekują.

Posted

Ambra napisał(a):
słuchajcie Vito ma szanse jechania do nowego domu - hen daleko - pod warunkiem że 5 czerwca bedzie w Poznaniu i załapie się jako autostopowicz :razz:
mozecie pomoc?
musicie bo ja tego z tej odległosci nie ogarnę!! recze za dom oraz ludzi którzy sie nim zaopiekują.

no to szybciochem się domek znalazł...teraz tylko ten cholerny transport:-(

Posted

Ambra napisał(a):
mozecie pomoc?

Ambra...zaczynam szukac pomocy w transporcie.....
przez dwa tygodnie będe jego trzymała na izolatkach
bo nie moge jego na ogólny:-(
troche moze jego podtucze.....
super by było:eviltong:

Posted

...Ambra ,mam transport za dosyć duze pieniadze[przewoze podhalanke do Gadńska] i pytanie
Czy Vito nie moze pojechac do Poznania 29-30.05.09 ?
prosze pomysl i napisz?
Bardzo by mi to ułatwiło wszystko ...bo mam dziury w kieszeniach...a ciągle prosić i zebrac....wiesz jest tyle psiaków w potrzebie.....
moze ktos da jemu Dt na te pare dni?:crazyeye:

Posted

Giselle jak on z kotami i innymi psami! ??
wazne!
zeby go przetrzymac do czasu wyjazdu!
czekam na odp!!!!
czytalam na watku schroniska ze ok tak?

Posted

Ambra napisał(a):
Giselle jak on z kotami i innymi psami! ??
wazne!
zeby go przetrzymac do czasu wyjazdu!
czekam na odp!!!!
czytalam na watku schroniska ze ok tak?

nie reaguje na inne psy
koty chodza u nas luzem w liczbie 2
ale tez spokój
Ambra....nie wiem moz eto tylko wina stresu
ale on jest bardzo grzeczny....dzisiaj jade do niego na dluzej....sprawdze jeszcze raz wszystko

Posted

Ambra napisał(a):
andzia co Ty mowisz?znowu? a widzialas juz je? w jakich obecnie warunkach przebywaja? odbierane sa bo nie maja pozwolenia na charta czy dlatego ze zostali zlapani na goracym uczynku? ja dzis biore na dt 3 mis. charta od klusownika.
Rece opadaja, a najgorsze ze Polacy nie chca chartow - ludzie zobaczcie jakie to piekne wierne i madre psy!!! jak pieknie w grupie sie zachowuja i cudowne jest to ze jak sie ma jednego charta czy 3 to nie czuje sie roznicy, nie tak jak np z dobermanami czy bokserami.:-(

Ambra,
jak to jest z tym ze nie ma roznicy czy sa dwa charty czy jeden? Mam chartowata sunie (ale z charakterem charcim bardzo, tylko moze troszke wolniejsza jest od charcich zawodnikow) i uwazam ze charty to piekna i przekochana rasa. Bardzo mnie zaintrygowalas tym stwierdzeniem, rozwiniesz co to znaczy?

Niestety, ani na Slasku ani w Poznaniu nie jestem, wiec w sprawie Vita pomoc nie dam rady. :(
Trzymam kciuki mocno, ze gdzies jednak nasz przystojniak sie przechowa do 5tego.

Posted

juz Ci odpowiadam - charty to sa psy stadne - w przeciwienstwie np do dobermanów, one potrzebuja swojej bliskosci one spia w siebie wtulone one chodza za soba siebie wzajemnie pilnuja, zzywają sie na tyle mocno że z 2ch psów robi sie 1en, jak jeden znika z pola widzenia jest wielki smutek, jak odeszła nasza poprzednia whippetka Vika nie podchodzila do mojej mamy przez miesiac a kuchnie omijała z daleka bo ta została uspiona Lava.
Charty potrafia spac jeden na drugim bez warkniecia i zazdrosci i o wlasciciela i o miskę.
Jak sa dobrze dobrane to zajmuja sie sobą, w domu przewaznie spią lub czuwaja przy czlowieku, ich obecnosc jest niezauwazalna a napewno nie nachalna, natomiast gdy widza przestrzen dają z siebie na maxa energii. Charty wbrew pozorom sa krotkodystansowcami - biegaja b. szybko ale tez szybko sie mecza, nie potrzebuja tyle ruchu co husky, dobermany, itp.
Są przy tym delikatne i spokojne. Odbiegac moga od tego wyjatki jak zawsze głównie sród duzych ras chartów - ale to wszystko tez zależy od wychowania i socjalizacji psa.

U mnie na tymczasie takie cudo czeka na dom:
3 miesieczny chart polski:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/3mies-charciatko-cp-szuka-domu-138606/

Posted

Ambra,
dzieki za odpowiedz - nie wiedzialam ze charty tak wspolpracuja. To niesamowite, nie pomyslalam ze tak psy w ogole moga ze soba zyc...:crazyeye:

BTW - udalo sie z dt dla Vito?

Posted

aisai napisał(a):
Ambra,
dzieki za odpowiedz - nie wiedzialam ze charty tak wspolpracuja. To niesamowite, nie pomyslalam ze tak psy w ogole moga ze soba zyc...:crazyeye:

BTW - udalo sie z dt dla Vito?

Ja też sie dopiero o tym dowiedziałam :oops:
to wspaniałe psy!

Posted

Ambra,
dzieki za zdjecia - charciaki Twoje sa super - z jednego miotu czy tak akurat sie dopasowaly? :)

I jak tam z DT dla Vito?

Hej, dogomaniacze spod Poznania - pieknego psiaka dzieli tylko 5 dni od szczescia z nowa rodzina (30maja - 5 czerwca). Kto mu da te 5 dni?:glaszcze: