Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Giselle kochana jestem pod głebokim wrazeniem Twojego poswiecenia dla tych schroniskowych psów , działasz jak wyciskacz łez - az sie chce działać!!
Kochana ja juz mam 2 zadeklarowne wplaty ja 3cia - damy rade - do Ciebie dzis poszedł przelew za transport, nie cala kwota ale reszta ze zbiorki vitovej.
Giselle jestes wielka!!!

Posted

[quote name='irysek']czy pies juz przewieziony? sluze pomoca (koszt paliwa za przewoz moim autem 140zl w obie strony)

Przewieziony...przewieziony,ale...tam na miejscu okazał się zbyt mało charci,bo ma ...nadmiar temperamentu.Musi szukać nowego domu pilnie i trzeba go wykastrować...pilnie...i trzeba pomóc...

giselko...bazarek na Vito...może choć trochę pomoże!?
http://www.dogomania.pl/forum/f99/vito-ktory-okazal-sie-nie-byc-chartem_paski-inne-drobiazgi_ze-skory-nie-15-6-a-139553/index2.html#post12425810

Spokojnej nocy i niech w nowy dzień wszystko nam się uda zrealizować!:lol:

Posted

dzieki wielkie za chec dalszej pomocy, na charcim równierz pieniazki zbieramy, damy rade! tylko 3ba znalezc odpowiedniego czlowieka dla naszego żywiołowego Vito.

Posted

[quote name='sonikowa']Ciotki, ale gdzie ten Vito temoeramentny jest? W Niemczech? Bo nie mogę się połapać.. I musi zmienić domek, tak?

Tak jest w niemczech! Ale pojechał do domku ratującego charty z kalekimi i starymi charcikami,a okazało się,że to wygłodzenie zrobiło z Vita charta,a on jest żywiołowym,wiecznie szukającym zabawy psiakiem i w domku nie przygotowanym i nie mającym miejsca dla takiego psiaka.Teraz szukają mu domku,ale musi być wykastrowany...a to kosmiczne sumy w Niemczech!
To taki smutny i piękny psiak...ma tak mądre i uważne spojrzenie, i żywioł niespożytej energii!Nie możemy zostawić go...bo przecie on nasz,chociaż już za granicą!:-(

Jaki ten los pokręcony...zostały długi z transportu Vitunia-bo przecież nie można szansy było zmarnować,a teraz jeszcze trzeba pomóc mu dalej:oops:

Posted

[quote name='Ambra']dzieki wielkie za chec dalszej pomocy, na charcim równierz pieniazki zbieramy, damy rade! tylko 3ba znalezc odpowiedniego czlowieka dla naszego żywiołowego Vito.

A jak czytałam o Vito zaraz przyszedł mi na myśl psiak do wszystkich gier sprawnościowych...przecież on do tego byłby idealny!Wybaczcie tylko zgredek nazwę ciągle zapomina...ale sens pozostaje ten sam- Vito nie powinien nadmiernie przybrać,a jego gotowość do działania dla człowieka kwalifikuje go do tych sportów psich! Może poogłaszać go na stronkach związanych z psimi sportami? :oops:

Posted

wlasnie w takim kierunu tez szukaja domu, jakies agility albo cos w tym stylu byłoby dla niego swietnym rozwiazaniem - zabawa i praca z ukochanym człowiekiem w jednym.:cool3:
Tylko 3ba wypedzic z niego erotomana najpierw zeby współzawodniczek nie molestował:evil_lol:

Posted

sonikowa napisał(a):
Ciotki, pomyślę, pogadam ze znajomymi w Niemczech.. Tylko w której częsci kraju on jest - północ południe?

Myśl kochana myśl...a już całkiem zostanę przez Cia zniewolona...tylko nie z podtekstem:cool3:...podtekstu Vito ma aż w nadmiarze:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

...cioteczki moj ekochane
chodze i porykuje bo mi jego zal,nie zna biedak języka,
to i chatki nie ma
a jeszcze rozbrykany ze hej...

Powiem tak
przy naszej boksi z ADHA to on najspokojniejszy na swiecei:lol:
juz mi troche lzej ze tak wszystkie sie nim interesujecie:crazyeye:
i macie racje
ON NASZ POLAK i trzebA jmeu pomoc
Sonikowa,bardzo dziekuje:multi:
AMBRA NAPISZE GDZIE ON JEST
BO TERAZ Z NERWÓW NAWET NIE MOGE ZNALEŻC:shake:

Posted

giselle4 napisał(a):
...cioteczki moj ekochane
chodze i porykuje bo mi jego zal,nie zna biedak języka,
to i chatki nie ma
a jeszcze rozbrykany ze hej...

Powiem tak
przy naszej boksi z ADHA to on najspokojniejszy na swiecei:lol:
juz mi troche lzej ze tak wszystkie sie nim interesujecie:crazyeye:
i macie racje
ON NASZ POLAK i trzebA jmeu pomoc
Sonikowa,bardzo dziekuje:multi:
AMBRA NAPISZE GDZIE ON JEST
BO TERAZ Z NERWÓW NAWET NIE MOGE ZNALEŻC:shake:

Nie martw się giselko...on nie tylko polskie psię,on jest naprawdę...z gracją,a jeszcze ta gotowość do działania i niespożyte siły...CUDO!Ludź,który się troszkę na tym zna i lubi się ruszać i działać będzie miał wspaniałego towarzysza!
Sama jestem ciekawa jak daleko zaniosło chłopaka.

Posted

...Ambra,oris :loveu:
to dziewczyny które dały jemu szanse na lepsze jutro
My mamy tylko troszke pomóc.....:-o
bardzo dziekuje zuzliku:oops:
bardzo dziekuje cioteczkom chratowym za
gotowkową pomoc w transporcie Vita:)

Posted

Ambra napisał(a):
Vito jest w okolicy Frankfurtu.
Lece sprawdzic konto ile juz mamy;)

ja mam zadeklarowane juz 72zł:multi::multi:
zuzlikowa tez ma juz kawal grosza....
Ambra,damy rade cioteczko
-prawda?
Ambra,odezwij sie do sonikowej
moze w tych okolicach ma znajomych
Ona pomoze:)

Posted

Dokładnie dlatego pytałam gdzie Vito jest... Pani, do której teraz właśnie jedzie nasz Toffik z Oławy, mieszkała koło Bonn, czyli stosunkowo niedaleko Frankfurtu nad Menem. Tylko czy Vito jest tam czy we Frankfurcie nad Odrą???
W każdym razie Pani Toffika pracuje u weta i mówi, że często ludzie przychodzą i pytają o jakieś psy do adopcji, zwłaszcza po tym jak ich pies odejdzie za TM. Więc pomyślałam, że może akurat ktoś chciałby super aktywnego pięknego chartopodobnego...
Ważna jest jednak odległość, bo uważam, że teraz już nie ma możliwości na adopcję w ciemno. Przyszły domek Vita musi go najpierw zobaczyć, by znów coś się nie pokręciło... Dlatego ważne, żeby to nie było 1000 km od Vita...
Będe też za półtora tygodnia w Berlinie gdzie mam jakichś psiarzy, pogadam.

Kastracja - nie bardzo to rozumiem, czemu my zbieramy na kastrację? Rozumiem, że jest nadzieja, że Vito po kastacji osiądzie na tyłku i będzie mógł zostac w tym domku, gdzie jest? Czy to jest warunek domku? czy też on na 100 % stamtąd odchodzi a kastarcja tylko na wszelki wypadek?