Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mery903 napisał(a):
problem jest w tym,ze pytalam znajomego co tez jest za granica czy nie wie jak jest z psami,i sie okazalo,ze probowal przewiesc psa do UK...przewiozl go normalnie,po czym musial byc przetrzymany jeszcze na miejscu przez miesiac chyba,zeby zadecydowali czy psa moze wziac czy nie... i po miesiacu przyszlo do niego pismo,ze moze przyjechac po psa...zeby go zawiesc spowrotem do polski,lub tez czy go uspic od razu maja... wiec?? mam tak ryzykowac??ze dostane takie cos tez??i co ja wtedy zrobie??napewno w kilka dni nie znajde osoby na nie...jestem osoba,ktora bardzo boi sie ryzykowac na maksa...dlatego wole miec dla nich zapewniony domek na stale,niz maja jezdzic w ta i spowrotem,skoro i tak nie beda ze mna...

zreszta dzisiaj dostalam tel od pewnego pana,ktory jest chetny na moje sunie,z tym,ze bede musiala je wysterylizowac ,bo jest tez piesek sznaucer,a pan juz szczeniakow nie chce

Napisze w razie gdyby ktos inny sie interesowal tematem;)
Po pierwsze ile to lat temu bylo?? Jaki to byl pies i czy wszystkie papiery mial OK. Jesli wwozimy na teren UK psy "z listy" to mozemy sie spodziewac problemow, lub jesli np. szczepionka ktora szczepilismy nie jest zatwierdzona przez DEFRe itp itd. Ale jesli zrobimy wszystko od A do Z, po koleji, tak jak jest w "instrukcji" to niemaja prawa nic z psem zrobic...chyba ze psiuta agresywna wyjatkowo.
Mnie straszono ze napewno z cane corso granicy nie przekrocze, nawet na psy na przejsciu granicznym nie spojzeli:evil_lol: Pozniej fakt kilka razy policja mnie zatrzymala twierdzac ze Fur to pitbull:roll: ale zawsze rozmowa konczyla sie knkluzja ze sucz to ciulala tylko bez papierow dlatego taka wyrosnieta:lol: ( kolejny sposob na propagowanie R=R)
Tak wiec naprawde niema sie czego obawiac w tej kwestii, to juz nie te czasy gdzie psy musaly byc zamkniete w kennelu 6 mies idt...

Trzymam kciuki, mam nadzieje ze wszystko przebiegnie pomyslnie i suczki trafia do wspanialego i kochajacego domku:loveu:

Posted

mery - ja bym jeszcze proponowała znaleźć kogoś mieszkającego w okolicy tego Pana żeby zrobił wizytę przed adopcyjną - chyba, że uważasz, że jeśli osobiście je zawieziesz i zobaczysz warunki itd to wystarczy

Posted

ja nie bede ich odwozila tylko mama,a ona troszke sie zna na ludziach,mam tylko taka nadzieje,ze pieski beda mialy tam dobrze...ja niestety nie bede w stanie sama ich zawiesc...psychika by mi siadla calkowicie i serce by mi peklo...

a narazie naprawde nie bylabym w stanie pieskow zabrac ze soba...to jest kosztowne,nie bedzie mnie stac zaplacic od razu tyle pieniedzy,musialabym uzbierac i ew.wtedy cos bym mogla dzialac...bo z tego co widzialam na internecie,i co tak mniej wiecej obliczalam to mnie wyniosloby ok5tys. samo zalatwianie, jeszcze transport...a niestety nie mam osoby,ktora by mi je przytrzymala do tego czasu... a troszke by minelo,zanim bym byla w stanie je zabrac do siebie,bo tak jak pisalam,nie chcialabym doprowadzic do tego,zeby psy byly ze mna nie mialy co jesc...najpierw musialabym miec stala prace...

ale mam nadzieje,ze Pan,ktory dzis do mnie zadzwonil bedzie odpowiednia osoba dla moich psow...

Posted

Dziewczyny trzymam kciuki za sunie...
ale...
własnie mi wiezie znajoma sznaucera pieprz i sól który był wciśnięty pomiędzy płotem jej a sąsiada.
Ciotki sznaucerowe czy pomożecie??:placz: Błagam o pomoc bo ja nie mogę go mieć u siebie... nie mam miejsca!:shake:

Zaraz założe mu wątek.

Posted

jaki ten sznaucer? średniak? mini? bo olbrzym to pewnie nie - czekamy na wątek i zdjęcia, kurcze - chciałabym dożyć dnia, kiedy nie będą się pojawiały ciągle i ciągle kolejne :placz:

Posted

Kana napisał(a):
Sznaucer średni czarno srebrny, nic cięte.
Tatuaż w pachwinie z Wawy.
Dzwonie do związku.

nie ma srednich czarno-srebrnych - więc albo mini cz-sr albo średni pieprz i sól ciemny :razz: masz zdjęcie?

Posted

[quote name='Kana']Dziewczyny pomóżcie!!!

http://www.dogomania.pl/forum/f28/gdansk-znalezionio-sznaucera-sredniego-czarno-srebrnego-tatuaz-138722/#post12359820

o mamo ..........bardzo bym chciała pomóc lecz nie potrafię:oops:, powiedz mi proszę co się stanie jesli do tego 18 czerwca nic sie nie znajdzie? do jakiego schroniska trafią, do naszego(dłużyna)??

rozumiem że opcja hoteliku odpadła ze strony właścicielki? nam będzie bardzo ciężko uzbierać na ich hotelowanie, tym bardziej, że mamy w schronisku ze dwa psiaki które powinny tam na cito trafić a jeszcze nie uzbierałyśmy na jednego

może wrzucic je na portal bolec.info...tam w ostatnich dwóch tygodniach znalazłysmy domek dla czterech kotków i jednego schroniskowego psiaka...może podziała
a gdzie one wogóle mają ogłoszenia?

Posted

no ładnie .......nie przeczytałam poprzedniej strony i poprzedni post odniosłam do tych dwóch suniek ....a tu kolejna bida na tapecie :roll:

Posted

przepraszam za brak odezwu z mojej strony... pisalam posta,ze psiaki zostaja w domu,i zbierac bede teraz pieniadze na paszporty i na wszystkie sprawy zwiazane z wyjazdem,na jakis czas bedzie potrzeba aby umiescic je w hotelu,na jakies2tygodnie,pozniej beda ze mna, a pozniej...zobaczymy,ale nie oddaje,boje sie,ze nie dostana takiej opieki jaka daje im ja..zwlaszcza,ze starsza niecale2tygodnie temu miala wyrywane14zabkow,to zawazylo,ze chce byc przy niej w tych najgorszych i najlepszych chwilach...nie moge jej oddac...ani jednej ani drugiej...

jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc z waszej strony,naprawde,ale wydaje mi sie,ze to jaka decyzje podjelam jest najlepszym wyjsciem z sytuacji

Posted

A jednak! :multi::multi::multi:
Najlepsze rozwiązanie wybrałaś.. gratuluje :loveu::loveu::loveu:

Jeżeli będziesz miała jakies problemy, będziesz potrzebowała pomocy, pisz!! :loveu: