Reno2001 Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 Przyznam się, że ponieważ akcja była koordynowana przez bonikę, nie patrzyłam czy deklaracje są stałe, czy też może jednorazowe. Nie mam pojęcia teraz jak do tego się odnieśc. Quote
Brutus_L Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Czy wpłaty na utrzymanie LOriego należy wpłacać na to konto? NASTĄPIŁA ZMIANA KONTA HOTELIKU. Dane są te same, tylko nr rachunku się zmienił. Hotelik u Murki Katarzyna Mróz Krzemień Drugi 111 23-304 Dzwola Alior Bank 66 2490 0005 0000 4500 9421 4126 Quote
eloise Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 zgadzam się z Reno, ile psów może "ciągnąć" ta sama grupa ludzi? mam nadzieję, ze deklaracje na Lorka będą wpłacane! Quote
agusiazet Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Odnosząc się do wpisu Reno w pierwszym poście ja wpłaciłam swoją deklarację na Loriego i inne pieski w dniu 3 listopada oraz 22 grudnia, ale wpłaty nie zostały odnotowane:( Quote
agusiazet Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Znalazłam, że moja listopadowa wpłata doszła do Murki, post 1084:) Quote
halcia Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Brutus_L,bardzo dziekujemy za pomoc dla naszego mieleckiego olbrzyma.:lol: Quote
Brutus_L Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 [quote name='halcia']Brutus_L,bardzo dziekujemy za pomoc dla naszego mieleckiego olbrzyma.:lol:[/QUOTE] Nie ma za co. Marzę razem z nim, że znajdzie kiedyś dom.. Quote
malibo57 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 [quote name='Reno2001']Ja się nie zdziwię, jesli za moment Lori wyląduje na utrzymaniu jedynie mieleckich wolontariuszy, jako kolejny pies. Jeśli znów pojawi się jakaś "dobra dusza" i zoragnizuje wyciagnięcie psa tylko po to, by po dwóch miesiącach się zwinąc, to ja mówię stanowcze NIE. Nie zgadzę się na wyciagnięcie kolejnego mieleckiego psa do Murków. Nigdy nie wiemy, czy nie wróci nam jakis pies z adopcji. Za moment zaczniemy robic bokami. Już mamy Halusia, Nero, Brawurkę. Teraz szykuje sie Lori, nie wiem jak stoi z opłatami Rufi. Na dodatek to same duże psy. Ja stawiam veto. Czytajcie to jak chcecie. Wszyscy się wykruszają i tylko wolontariusze z Mielca muszą się martwic jak utrzymac psy.[/QUOTE] Przepraszam bardzo, nie jestem mieleckim wolontariuszem, a zarówno Rufi, jak i Lori są niemal w połowie na moim utrzymaniu, raczej nie zalegam z wpłatami. Żeby uzyskać informację o finansach pieska, muszę prosić Murkę o info. Jeśli są długi, jak np. ostatnio u Rufiego, to staram się je wyrównać. Na pewno nie zostawię go na Waszym utrzymaniu. Wpłacam na początku każdego miesiąca, z góry. Nie widzę wszystkich moich wpłat pierwszym poście. Lori otrzymał ode mnie "spadek" po Bonie 247zł, wpłatę listopadową oraz wpłatę grudniową na konto podane mi przez Murkę na PW. Czekam na stan finansów Rufiego. Quote
halcia Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Murka chyba dziwnie podsumowala całosc kasy na Lorka,bo ja tez nie figurowałam we wpłatach,a podałam raz,ale na 5 m-cy/po 100zł m-c/.Nie gniewaj sie,nie tyczyło to Ciebie.A jak widac,odezwały sie osoby które płaca.Bonika np. która przesyłała całe strony rad....ucichła. Quote
Ulka18 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 [B]Malibo[/B], tak jak pisalam na watku hotelikowym, nie mozemy pozwolic, zeby Rufi czy Lori byli wylacznie na Twoim wiekszosciowym utrzymaniu. Dlatego na Rufiego zostanie przeznaczona karma z darow od Fundacji Dobermana, zeby obnizyc koszt jego utrzymania chociaz na 2-3 miesiace. [B]Takze te posty nt. wplat absolutnie nie odnosza sie do Ciebie, tylko do innych osob, ktore deklarowaly wplaty, bardzo uzalaly sie nad losem Loriego, a teraz zniknely z watku. [/B]Ja w wyciaganiu Loriego prawie wcale nie uczestniczylam, bo uwazam, ze za duzo psow mieleckich jest u Murkow,a z wplatami jest bardzo roznie od deklarujacych sie dobrowolnie na watkach (nie pisze tutaj o stalej ekipie, ktora wplaca regularnie). Teraz jednak uwazam, ze trzeba dzialac, wysylac monity o wplaty na grudzien i styczen. Wyslalam pw do Boniki, bo Lori byl jej wirtualnym podopiecznym. Kazdy z nas ma mase zajec, problemow, klopotow zyciowych, ale jakos jest na tej dogomanii, trwa i nie pojawia sie sporadycznie, zeby zamieszac, poobiecywac i zniknac. [B]Halcia[/B], a moze Ty bedziesz zbierac z watku informacje o wplatach za kazdy miesiac?Zamiast Murki poprowadzisz ten zeszyt, ktory proponowalas? Quote
malibo57 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 A dlaczego nie możecie pozwolić?;-) Damy radę! Ludzie mają różne zawirowania życiowe. Pewnie, że nie zaszkodzi im przypomnieć o zobowiazaniach. Powinni przynajmniej się odezwać i wyjaśnić, dlaczego się nie wywiązują. Psy, natomiast, nie mogą tego "odczuć" - dopóki się nie wyjaśni, a może za jakiś czas poprawi sytuacja. Szczerze powiedziawszy, chyba trzeba pomyśleć o zmianie osób prowadzących wątek - to podstawowa sprawa. Jesli brak kontaktu, to można napisać do moderatora. Rufi jest tu offem - ale wspomnę, że on ma u mnie pozycję wyjątkową - tak się złożyło, że to mój pierwszy podopieczny na Dogomanii:) Quote
halcia Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Ulka,postarałam sie przesledzic wpłaty i...zeby takie cos prowadzic musi byc wpis od kogo i za który m-c/bo na przykład ktos wpłaca razem z kims i za dwa m-ce...jest taka suma" 220 dwie Magdy i Ewelina",nie ma wpłat kolegi Yoko czy Kasi,wiec nie wiem czy bazarki traktowały jako wpłaty?Jest 30 zł od Karoliny-rozumie,ze to jednorazowe,bo takiej nie ma na liscie.Teraz wpłacił Brutus_,nie pisze ile.No ale to napisze chyba niedługo Murka.Jak scigac osoby o któych pisze" kolega" ....?Juz trzeci raz wyrywam kartke,jeszcze nic nie obiecuje,ale dobrze by było ,gdyby osoby wpłacajace pisały"wpłaciłam za styczen i luty i kwote.No i kierowac sie trzeba chyba tym co napisze pogrubionym pismem Murka,bo niektórzy nawet nie wiem czy sa na dogo.Sprobuje,ale polegne chyba marnie w tej ksiegwosci.:shake:Murka bedzie podsumowywała,ja najwyzej moge miec sciage kto nie wpłacił,albo jednorazowo wpłacił az 2-3 mce./kierujac sie lista deklaracji/ Quote
malibo57 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Halciu, współczuję! Niezły bałagan:shake: Quote
halcia Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Ja na razie próbuje to ogarnac.../a ksiegowosci nienawidze,Mama była ksiegowa,wiem jak to wyglada/teraz przez 3 lata zbierałam na budy,ale to było proste,bo zbierałam ja i tylko sumowałam...,dodawałam jak brakowało na "wolne miejsce w aucie" :evil_lol:i tyle.Tu mnie chyba sprawa przerosnie:shake:.....Ja to w poniedz.zaatakuje jeszcze raz,bo jednak musze pisac datami wpłat.Wyszło mi ,ze nie wpłacała wcale silke,Justynna,Iwonka od p.Magdy,Kaskadaffik,kolega Yoko,kasiatatry,Nanhoo,/jesli cos pomyliłam przepraszam,w poniedz jeszcze raz sprawdze.A....jeszcze soema pisze,ze wpłaciła,niestety nie widze potwierdzeia Murki. Quote
Reno2001 Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 Ja chętnie oddam prowadzenie wątku w inne ręce. Co do umieszczania listy wpłat, to ja nie jestem w stanie umieszczac nic ponad to, co umieszcza Murka. Nie wiem, czy jest sens umieszczania całej historii wpłat w pierwszym poście. Wkrótce nie będzie tam nic innego, poza ww listą. Jak dla mnie logiczne jest umieszczanie takowej z ostatniego miesiąca, no ale co kto sobie życzy. Oczywiście wpisy o zaległościach nie tyczą się malibo57, co chyba jest jasne. Tak jak w przypadku Rufiego, gdzie koordynatorem była Panca, która zagląda tam teraz raz na ruski rok, tak na wątku Loriego uwagi tyczą sią głównie boniki, która znikła w ogóle. Nie wiem, kto teraz zajmie się tą akcją. Watek założyłam po konsultacjach z mieleckimi dziewczynami, co by zasięgnąc rad u doświadczonych osób i by pomóc jakoś psu w pokonywaniu lęków. Przyznam, że sytuacja obecna mnie przerosła. Ja oczywiście nie odcinam się od wątku. Nie mam jednak pomysłu, jak teraz to pociągnąc, skoro osoba najbardziej zaangażowana w psa się zmyła. A miało byc tak pięknie ... Quote
malibo57 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 O rany! Reno, przepraszam! Ja myślałam, że to właśnie bonika, która zniknęła z Dogo, jest założycielka tego wątku. Nie sprawdziłam, tylko pojechałam, bo zrozumiałam, że nie ma dostępu do edycji pierwszego postu.:oops: Przepraszam jeszcze raz! Quote
eloise Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 wiecie, ze ja też myślałam, że to bonika zakładała wątek... nic dziwnego- w końcu tylu rad tu udzielała... Quote
Murka Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 [B]Wpłaty, które do mnie jeszcze dotarły:[/B] [B]30 zł od Krysi z Molosów 220 zł od dwóch Magd i Eweliny 30 zł Soema 15 zł agusiazet halciu,[/B] ja Ci mogę spisać wszystkie wpłaty jakie otrzymałam od początku, jeśli to Ci w czymś pomoże. Tylko nie mam dokładnych dat wpłat, tylko między rozliczeniami, czyli wiadomo mniej więcej w jakim miesiącu. Quote
malibo57 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 30.11. zrobiłam przelewy dla Loriego i Rufiego na konto, które dostałam na PW. To zaczynające się od 50 1020...... Czy te wpłaty dotarły? Quote
Reno2001 Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 [B]malibo[/B], nie ma za co przepraszac. Troszkę się tu zamieszało i trzeba jakoś to rowiązac. Jako wolontariuszki jestesmy bardzo wdzięczne, że inni interesują się mielczakami, chca jakos pomóc, ale ... po raz kolejny zostajemy z psem w wąskim kręgu zainteresowania. Jest wielka akcja zebrania deklaracji, wyciągniecia psa i ... cisza. Kolejny pies, gdzie my zostajemy z ogłoszeniami, koordynowaniem rozliczeń, martwimy się, skąd wziąc na utrzymanie psa, gdy ludzie zaczynaja się wykruszac. A każda z nas ma na głowie dom, pracę, różne osobiste sprawy. Nie mamy masy czasu na to, by zajmowac się ilomaś tam psami w stopniu zadowalającym, choc bardzo byśmy chciały. Niestety takie jestesmy porąbane, że każdy mielczak wyciągnięty ze schronu jest pod nasza opieką. Nawet jeśli ma w pełni pokryte koszty utrzymania (patrz Bronek malamut u Jamora) to i tak pies nie zostaje bez naszego zainetresowania. Zazdroszczę ludziom, którzy zamieszają, namieszają, by wycofac sie rakiem i umyc ręce. Ja osobiście tak nie potrafię. I tylko z supłem w żołądku myślę, skąd brac dodatkowe złocisze na wpłaty i czas na ogłoszenia. W tym miejscu bardzo dziękuję [B]malibo57[/B] za tak ogromne wsparcie Rufiego i Lorka. Bez niej byłoby nam bardzo ciężko podołac obowiązkom, które inni wzięli na siebie a w efekcie znów spadły na mieleckich wolontariuszy. Szkoda tylko, że najbardziej zainteresowani się już nie interesują. Quote
Murka Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 [quote name='Murka'][B]Przyszły wpłaty: 200 zł od Malibo57 :) 10 zł eloise[/B] :)[/QUOTE] Dotarły tego samego dnia :) post 1127 Twoja wpłata Malibo, została już podliczona przy ostatnim rozliczeniu. Quote
malibo57 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Uff! Dzięki, Murko:) Czy to znaczy, że nie ma ich w stanie na 17 grudnia w 1-szym poście? Czy ja znowu czegoś nie załapałam?;-) Quote
Murka Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 [quote name='Reno2001'][CENTER][SIZE=2][B][COLOR=#ff0000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE][SIZE=3][B]Stan konta na 17 listopad wynosił +1032,20 zł + 500 zł na budę Wpłaty: 20 zł anciaahk [SIZE=5] 200 zł Malibo57[/SIZE][/B][B] 10 zł eloise [/B][B]Razem: 1262,20 zł [/B][B]Koszty: 450 zł hotelowanie 1262,20 zł - 450 zł = 812,20 zł [COLOR=Red]Stan konta na 17 grudzień wynosi +812,20 zł + 500 zł na budę. [/COLOR][/B][/SIZE][/CENTER] [SIZE=3][COLOR=Red][/COLOR][/SIZE][/QUOTE] [B]Malibo[/B], Twoja wpłata jest ;) Quote
Recommended Posts