Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czytałam dziś baaardzo długo całą historię Loriego co było niczym jak oglądanie samej Dynastii-końca nie było widać :-D Tyle się działo w życiu tego wielkiego, kochanego olbrzyma, że zakrawa to na bardzo dobry scenariusz na niedzielny, rodzinny film z happy end-em :)

Wierze, że tak własnie skończy się ta historia, oczy tego przerażonego psiaka przeszywaja człowieka aż do samego serca, strach jego silniejszy, skrzywdzony przez człowieka, nie rozumie, że człowiek tez potrafi pomagać, ale wiem, że już wkrótce się o tym przekona.

Murko trzymam kciuki za waszą ciężką pracę i chyle czoło za oddania, upór, chęć, a przede wszystkim miłość jaka ofiarujecie swoim podopiecznym :)

Będę zaglądała do wątku, wierząc, że szybciej niż się wszyscy spodziewamy LORI osiągnie swój przełom w życiu dzięki ludzkiej pomocy i jeszcze wiele lat będzie cieszył sie życiem u boku kochającego Pańcia :)

Taka śliczna, wielka i sprytna "ciapa" zasługuje na wspaniały dom...

Posted

Podoba mi sie okreslenie"sprytna ciapa"-cos w tym jest! Pomimo ze jedno drugiemu przeczy...W schr.mówiono "boidupa "i podobno dlatego złapać sie nie dał ,ale i nie oddalał.Jakby nie było,siedzi w ciepłej budzie a nie przerazony i uparty w dołku!

Posted

Powoli do nas przywyka. Zazwyczaj kiedy sprzątam u niego unikam kładzenia rzeczy na jego budzie, bo ucieka z budy pod ścianę i powarkuje. Zazwyczaj wychodził wtedy skulony - ogon podwinięty, głowa w dole, raz nawet podsikał. Ale ostatnio obcinałem naderwaną wykładzinę i naniosłem ze sobą gratów, które trzeba było położyć na budzie. Lori oczywiście wyskoczył pod sąsiednią ścianę, ale...głowa w górze, ogon trochę niżej poziomu, stoi wyprostowany. Miło było popatrzeć.
Coś tam mamrotał pod nosem więc obróciłem się do niego przodem a on spowrotem wlazł do budy.

Posted

Cioteczki prosze o przesylanie do znajomych linku z tej aukcji, to dla naszego 2-go olbrzyma, tylko zadluzonego :-(
[url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=845160055[/url]

Posted

Napewno wilkopies grzeczny i nie mają czym nas zaskoczyć :)

Zapraszam tymczasem [url]http://www.dogomania.pl/threads/175720-DOGOtorba-klapki-szelki-rA-A-noA-ci-na-Mielec-22-XII?p=13701727#post13701727[/url]

Posted

Lori coraz mniej się boi i coraz mniej okazuje agresję, ale jeszcze daleko do normalności.
Jak uda mi się Szermana przygnać do kompa to napisze więcej :)
O fotki sie postaramy :)

Ja tymczasem rozliczonko zrobię:

[B]Stan konta na 17 listopad wynosił +1032,20 zł + 500 zł na budę
Wpłaty:[/B]
20 zł anciaahk
200 zł Malibo57
10 zł eloise
[B]Razem: 1262,20 zł[/B]

[B]Koszty:
450 zł hotelowanie[/B]

1262,20 zł - 450 zł = 812,20 zł
[COLOR=Red][B]Stan konta na 17 grudzień wynosi +812,20 zł + 500 zł na budę.[/B][/COLOR]