Onkoonka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Ja chętnie sięgam do MP i PP. Chociaż po ostatnim artykule o mojej drugiej ulubionej rasie (poza ONkami) - Schipperke to bardziej przychylna jestem PP. Quote
xyzxyz Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Ja jednak wolę PP - MP kupowałam przez cztery lata i przestałam, bo ilość reklam mnie skutecznie zniechęcała. Quote
owczarek'ab Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 PP ma moim zdaniem ciekawsze działy, chociażby metamorfozy czy handling. Ale obydwie gazety kupuję. Quote
Sonka95 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Ja kupowałam obie gazety , ale jakoś od kilku miesięcy żadnej nie kupuje. Ja wolę przyjaciela psa,po zmianie mój pies przestał mi się podobać. ;) Ja zamierzam kupić obie gazety jak będzie kalendarz,bo wtedy się opłaca.:loveu: Quote
Jara Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 A ja dostałam dziś ostatni numer MP. Po 21 latach koniec z czasopismem. A dopiero drugi numer z prenumaraty do mnie przyszedł :/ Quote
Cyraneczka Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='milagros19853201']oba sa swietne[/QUOTE] Teraz to już można powiedzieć "były", bo tylko jeden został... Na szczęście PP działa i ma się dobrze, więc pewnie jeszcze w kolejnym roku dostarczy nam sporo ciekawych tematów :-) Quote
Guest Lotty Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='Jara']A ja dostałam dziś ostatni numer MP. Po 21 latach koniec z czasopismem. A dopiero drugi numer z prenumaraty do mnie przyszedł :/[/QUOTE] Jara, wiesz dlaczego Mój Pies przestał się ukazywać? Nic o tym nie wiedziałam.:-o Quote
Jara Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Co było powodem zawieszenia gazety nie mam niestety pojęcia, taka informacja do mnie przyszła wraz z grudniowym numerem, swoją drogą ostatnim numerem. Podobno będą działać tylko na stronie internetowej. Quote
Guest Lotty Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='Jara']Co było powodem zawieszenia gazety nie mam niestety pojęcia, taka informacja do mnie przyszła wraz z grudniowym numerem, swoją drogą ostatnim numerem. Podobno będą działać tylko na stronie internetowej.[/QUOTE] Dziękuję za informacje. Do mnie grudniowy numer jeszcze nie przyszedł, a na ich stronę www rzadko zaglądam. Quote
Jara Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Ja w ogóle na ich stronę nie zaglądam, bo jest dla mnie mało czytelna. Teraz będzie zabawa ze zwrotem kasy za prenumeraty. Zamówiłam prenumeratę półroczną, dotarł do mnie dopiero drugi numer. Więc miesiąc temu mogli już poinformować, że niemożliwe będzie zamawianie prenumeraty skoro teraz za 4 numery muszą mi kasę zwrócić. Quote
Guest Lotty Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='Jara']Ja w ogóle na ich stronę nie zaglądam, bo jest dla mnie mało czytelna. Teraz będzie zabawa ze zwrotem kasy za prenumeraty. Zamówiłam prenumeratę półroczną, dotarł do mnie dopiero drugi numer. Więc miesiąc temu mogli już poinformować, że niemożliwe będzie zamawianie prenumeraty skoro teraz za 4 numery muszą mi kasę zwrócić.[/QUOTE] No to pięknie.Zamierzałam wykupić prenumeratę na 2013 rok. Dobrze, że tego nie zrobiłam. Quote
Bewarka Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Czyli MP jest bez kalendarza na 2013? Akurat ich zazwyczaj leżały w moim guście, ale płakać nie będę ;) Quote
Cyraneczka Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Kalendarz będzie dodatkiem do Kropka TV 10 grudnia. Reklamują go w MP. PP jest z kalendarzem :) Quote
grebol Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 na stronie [URL="http://www.psy.pl"]www.psy.pl[/URL] umieszczono info,ze powodem zaprzestania wydawania miesiecznika sa klopoty finansowe Quote
Domnia Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Ja wolę Przyjaciela Psa. Są megaplakaty :cool3:, jest mniej reklam, według mnie są fajniejsze artykuły, a do tego jest tańszy. Quote
Lady_Amaltea Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Przyjaciel pies zdecydowanie. Nie zajmuję się psami zawodowo w związku z czym materiały w mój pies są zbyt fachowe jak dla mnie :P Quote
JustynaJK Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 szkoda,że jest coraz mniejszy wybór czasopism kynologicznych Quote
Viris Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Ma ktoś styczniowy PP - jeśli tak to proszę o info najlepiej na PW. Potrzebuję jednej informacji. Quote
Guest Lotty Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 (edited) [quote name='JustynaJK']szkoda,że jest coraz mniejszy wybór czasopism kynologicznych[/QUOTE] No właśnie. Tak na dobrą sprawę to został tylko "Przyjaciel Pies". "Mój pies" już się nie ukazuje ( jako czasopismo,bo strona www to nie to samo, jak dla mnie). "Pies" stał się wewnętrznym czasopismem ZKwP. Kwartalnik "Who is who in the dog world. Osobistości kynologii" też padł, a zapowiadał sie doskonale. Według mnie to było najlepsze czasopismo o psach. Prezentacja czołowych hodowli, sylwetki sędziów,groomerów, wybitnych psów itp. Właśnie czegoś takiego szukałam. Do tego eleganckie wydanie na kredowym papierze. Teksty przetłumaczone na j. angielski. Dodatkowo na początku lat 90. ukazywał się "Pies i Kot", ale on też przestał "wychodzić" po 2 czy 3 latach. No i jeszcze ASKO, ale ono było bardzo trudno dostępne i też padło. Szkoda. Obawiam się, że w Polsce po prostu nie ma zapotrzebowania na porządne czasopismo o psach. "Przyjaciel Pies" dopiero stosunkowo niedawno zmienił się na lepsze. Przez długi czas opisywano w nim po kilka razy tylko modne rasy: Yorki, ONki, Goldeny, Husky, Labki i inne. Dopiero kiedy czytelnicy dostali szansę wyboru prezentowanych ras, zaczęły się tam ukazywać ciekawsze artykuły ( często na temat ras nieuznanych przez FCI lub bardzo rzadkich). Edited January 25, 2013 by Lotty poprawki Quote
sota36 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 A mnie szkoda PP .. Jestem jednak dumna i bardzo zadowolona , ze w ostatnim numerze w rasach rzadkich przedstawiono ( dodam ze wspolpracowalam w napisaniu) moja rase :) Quote
JustynaJK Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Są jeszcze Psy Myśliwskie-ale ostatnio mało interesujące,a szkoda..... Quote
Recommended Posts