Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mikunia dostała cieczkę i jest u mnie w domu - bardzo grzeczny stworek, śpi sobie na kanapie (w nocy włazi pod kołderkę:)). Byliśmy u weta, bo nie byłam pewna, czy Mika ma cieczkę, czy może jest chora. Jest zdrowiutka, ma tylko na cyckach małego włókniaczka, ale nie trzeba się nim przejmować:). Super psina do spokojnego domu!!!

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mika była z nami na wycieczce - troszkę spanikowała na pomoście i wskoczyła do wody:), wyłowiłam ją zanim się zorientowała, że jest pod wodą (bo jakoś na dno szła zamiast się unosić:roll:). Potem była już grzeczna, ale chyba nie przepada za pływaniem na rowerze wodnym:p. Zdjęcia niebawem:)
Mika troszkę się rozkręca, kiedy wychodzi na spacerek - poszczekuje z radości, obszczekuje inne psy. W ogóle uwielbia spacerki, bieganie - z daleka tylko patrzy od czasu do czasu, czy idę za nią. Żywotna z niej babinka:p

• 1 month later...
Posted

Agata69 napisał(a):
Kubuś nie żyje. Oszedł cichutko.
Mika jest na dt.
Funia i Liszka nadal w kojcu. Sa nie socjalizowane, dzikie , przestraszone. Czekaja już tylko na śmierć.

Okropne.
Co się stało Kubusiowi?
Funia i Liszka pewnie nie dają sobie założyć obroży? Nie dają się głaskać?

Nikt z Włocławka i okolic nie ma możliwości wziąć tych suczek?
(Wiem, głupie pytanie.) :-(

Posted

Kubuś - prawdopodobnie serce (to opinia weta). Dwa dni był trochę smętny, nie szczekał tak cały czas, jak to miał w zwyczaju, ale jadł, biegał. Myślałam, że może posmutniał, bo tęskni za Miką i obiecywałam mu zwrot mamusi (skończyła jej się cieczka, więc mogła już wracać). Znaleźliśmy go rankiem przy budzie:(.
Liszka i Funia nie dadzą sobie założyć obróżek - można to zrobić, ale w rękawicach dla ochrony - obie próbują kąsać (chyba się nie zorientowały, że ząbków już dawno niet w pyszczkach). Liszka przy próbach zbliżenia ręki robi kupę ze strachu. Uważam, że gdyby ktoś wziął je do domu - byłaby szansa, że się oswoją. W kojcu nie. Na początku byłoby trudno, ale pewno z czasem przy ciągłym kontakcie z człowiekem doszłyby do normalności. Ale trzeba mieć na uwadze, że nie wiadomo, czy kiedykolwiek nauczą się zachowywać czystość w domku, a nawet jeśli się nauczą - są już w takim wieku, że mają prawo zacząć robić w domu (czasem wcześniej, czasem później - przeważnie stare pieski nie panują już tak nad tą sprawą). Idzie zima - one są małe i z racji wieku słabsze - buda to nie jest dobre miejsce dla takich psów:shake:.

Posted

Tak, one maja szanse tylko w domu. Ale też wzięcie ich to musi być przemyślana decyzja, to nie może byc odruch serca. Praca z nimi moze okazać się bardzo trudna. Może tez nie być aż tak ciężko, nic nie wiadomo. Jednak należy założyć wariant, że lekko nie będzie.

Marcyha, czy Liszka wchodzi w ogóle do budy? Jeśli nie, to przecież zamarznie w zimie:shake::shake:...

Posted

Agata69 napisał(a):
Kubuś nie żyje. Oszedł cichutko.
Mika jest na dt.
Funia i Liszka nadal w kojcu. Sa nie socjalizowane, dzikie , przestraszone. Czekaja już tylko na śmierć.

I to mnie poraża -prawda, o której piszesz- trzeba cudu - a takie zdarzają się raz na sto lat - coraz duszniej i ciemniej zyć ...do d...to wszystko

• 9 months later...
Posted

Chcę poinformować, że wszystkie staruszki z tego wątku przekroczyły TM.
Pierwszy odszedł Kubuś. Rozdzielony z Miką przestał szczekać i z tęsknoty prawdopodobnie odszedł cichy i zapomniany.
Pare dni temu jedna po drugiej zasnęły Funia i Liszka, przez nikogo nie kochane, dzikie i samotne. Miedzy jedna a drugą śmiercia minęły tylko dwie doby.
Mika odeszła na poczatku lata, jako jedyna w kochającym DT, właściwie Ds u Pani Janki.

Wczoraj odeszła też 15letnia Perełka, przez całe życie ulubienica pani, ostatnie miesiące samotna w przytulisku. Nawetnie miała wątku.
Zapalcie chociaż świeczkę.