Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sikaniem się nie martw.Nie ważne ile razy tylko ile.Jeśli za jednym przysiadem "wylewa " dość sporo to wszystko w porządku.(pewno spowodowane to jest tym,że chce szybko zrobić i wrócić do azylu jakim jest domek)Mój Rolf po wzięciu ze schronu na początku w minutę walił prawie w jednym miejscu i kupencję i siku i zawracał do domu.Teraz i godziny byłoby mało.
Jeśli chodzi o ciągnienie na smyczy,to na pewno o niebo lepsze są szelki (są również specjalistyczne szelki,przystosowane ,by psiak nie ciągnął)
Jeśli nie chce jeść z miski,tylko z ręki to dawaj jej z ręki umieszczonej najpierw w pobliżu ,a potem w misce.Na końcu ostatki (najlepiej coś smacznego)zostawiaj w misce.W końcu się przełamie.
Będzie dobrze.

Posted

Psiak ze schronu taki jak kazdy inny,ale ze 3 tyg moga byc stresowe,aklimatyzyjne zachowania.Poczekaj,spokojne.Moj jeden psiak pije wiaderko:evil_lol:wody i wytrzyma długo,Nutka natomiast liznie wode ze 3 razy na dzień.Sikaja normalnie

Posted

Kamilka, będzie wszystko dobrze zobaczysz, najważniejsze , że Frocia ma Ciebie, daj jej jeszcze troszkę czasu , żeby też to odkryła i będziecie żyły długo i szczęśliwie:loveu:

Posted

[quote name='Dogo07']Ale piszesz, że rano zrobiła i jak wróciłaś, o g.17-ej, czyli dwa razy, a na nocnym spacerku już nie ?[/quote]
Raz tak, raz tak. Czasem wieczorem już nie robi ;)
Martwiłam się, bo po prostu podczas jednego spaceru (np. porannego), tylko raz siknie.
Za to daje się we znaki małej yorczce - warczy i skubneła ją już dwa razy zębami :oops:

Posted

[quote name='mala_czarna']Raz tak, raz tak. Czasem wieczorem już nie robi ;)
Martwiłam się, bo po prostu podczas jednego spaceru (np. porannego), tylko raz siknie.
Za to daje się we znaki małej yorczce - warczy i skubneła ją już dwa razy zębami :oops:[/quote]
Frocia,nie wolno:shake:tłumacz jej jak ja tłumaczylam duzemu,ze yorczek jest malutki,trzeba byc ostroznym:oops:teraz duzy patrzy pod nogi,zeby go nie nadepnac;)

Posted

[quote name='rita60']Frocia,nie wolno:shake:tłumacz jej jak ja tłumaczylam duzemu,ze yorczek jest malutki,trzeba byc ostroznym:oops:teraz duzy patrzy pod nogi,zeby go nie nadepnac;)[/quote]

Rita, ale jak ja jestem to jest wszystko ok :lol:
Jak zostaje z rodzicami to różki pokazuje ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Rita, ale jak ja jestem to jest wszystko ok :lol:
Jak zostaje z rodzicami to różki pokazuje ;)[/quote]
To jak z dzieckiem,ktore zostaje u dziadkow:loveu:

Posted

[quote name='rita60']Halo,dziewczyny jak sobie radzicie:roll:[/quote]

No oprócz tego drapania się wszystko jest ok :lol:
Wróciłam z weekendu dlatego się nie odzywałam. Rozmawiałam w piątek z sąsiadką, która adoptowała psa z Palucha. Ona twierdzi, że to nieustanne drapanie się to alergia na pchły; miała taki sam problem.

Posted

[quote name='mala_czarna']Raz tak, raz tak. Czasem wieczorem już nie robi ;)
Za to daje się we znaki małej yorczce - warczy i skubneła ją już dwa razy zębami :oops:[/quote]

Kama, ale wiesz co, Ares miał tak samo. On dopiero po dwóch tygodniach zaczął sikać na spacerze po dwa razy, teraz czasem zdarza mu się trzy, ale to jeszcze nie jest stan idealny. Psy mogą tak reagować na zmianę miejsca, nowe warunki itp.
Mądrzę się bo mnie ndziewczyny uświadomiły na Aresowym wątku ;)

Posted

[quote name='gusia0106']

Mądrzę się bo mnie ndziewczyny uświadomiły na Aresowym wątku ;)[/quote]

Mądrzyj się, masz prawo ;)
Zresztą ja wychodzę z założenia, że "nigdy nie zawadzi jak mądry głupiemu doradzi" :cool3:
Gusia, bo ja to się martwię, że takie wstrzymywanie moczu na nerki jej zaszkodzi. No ale skoro Ares miał tak samo to troszkę się uspokoiłam :iloveyou:

Posted

[quote name='mala_czarna']Mądrzyj się, masz prawo ;)
Zresztą ja wychodzę z założenia, że "nigdy nie zawadzi jak mądry głupiemu doradzi" :cool3:
Gusia, bo ja to się martwię, że takie wstrzymywanie moczu na nerki jej zaszkodzi. No ale skoro Ares miał tak samo to troszkę się uspokoiłam :iloveyou:[/quote]

A jak już siusia to długo?

Posted

[quote name='mala_czarna']Wiesz co? Tak, raczej długo i sporo. Siusia z tyłkiem niemal na ziemi. :lol:[/quote]

Eeee, no to spoko ;)
Myślę, że minie. Znaczy powoli zacznie siusiać częściej, jak się pewniej na spacerach poczuje ;)

A drapie się mniej?
Jak tam starcia ze yorczycą?

Posted

[quote name='gusia0106']

A drapie się mniej?
Jak tam starcia ze yorczycą?[/quote]

Co do drapania to naprawdę jest masakra. W nocy drapie się do tego stopnia, że się budzę :roll:
Pcheł nie ma na 100%, sprawdzałam :shake:
Poza tym, wgryza się w łapki, na całej długości, a szczególnie między pazurami.

Posted

[quote name='mala_czarna']Co do drapania to naprawdę jest masakra. W nocy drapie się do tego stopnia, że się budzę :roll:
Pcheł nie ma na 100%, sprawdzałam :shake:
Poza tym, wgryza się w łapki, na całej długości, a szczególnie między pazurami.[/quote]

może to alergia? objawy są właśnie takie - ciągłe drapanie.
testy alergiczne robią w kilku klinikach w Wwie

Posted

[quote name='leni356']może to alergia? objawy są właśnie takie - ciągłe drapanie.
testy alergiczne robią w kilku klinikach w Wwie[/quote]

No kurka, ale na co? :roll:
Ja już chyba pisałam, a jak nie, to napiszę jeszcze raz: ja zaobserwowałam te objawy po pierwszej kąpieli, więc może to jakieś uczulenie na szampon? Jesli chodzi o karmę to daję jej Purinę - jagnięcina z ryżem.

Posted

[quote name='mala_czarna']No kurka, ale na co? :roll:
Ja już chyba pisałam, a jak nie, to napiszę jeszcze raz: ja zaobserwowałam te objawy po pierwszej kąpieli, więc może to jakieś uczulenie na szampon? Jesli chodzi o karmę to daję jej Purinę - jagnięcina z ryżem.[/quote]

Ciężko powiedzieć, ja mam psa alergika, tak się drapał że miał strupy - myślałam ze go komary pogryzły, ale przy okazji pokazałam wetowi i powiedziała że to alergia - zrobiła od razu testy i wyszło że na trawy :crazyeye: odczulałam go i się nie drapie. Na karmy też ma uczulenie, ale też daję tą purinę i na nią nie ma uczulenia
chcesz namiary na tą wetkę?

Posted

[quote name='mala_czarna']No kurka, ale na co? :roll:
Ja już chyba pisałam, a jak nie, to napiszę jeszcze raz: ja zaobserwowałam te objawy po pierwszej kąpieli, więc może to jakieś uczulenie na szampon? Jesli chodzi o karmę to daję jej Purinę - jagnięcina z ryżem.[/quote]
Mój dziadek Leopold właśnie po tej karmie dostal ataków swędzenia ( to była sucha karma Purina na wagę kupowana kurczak z ryżem )po odstawieniu wszystko przeszło

Posted

tak, lab którego niedawno wyadoptowałam też jak się okazuje uczulony jest na karmę dla alergików i inne takie delikatne :shake:

dlatego właśnie mówiłam o tym ryżu z burakami, marchewką itd. :) na to nie jest hihi