Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

[quote name='r_2005']Pysia, wytłumacz mi kufę wyraźnie graniastą:placz:
To graniasta....Tzn nie zwęża się przy nosie tylko od nasady do nosa jest równej szerokości. I czym krótsza tym lepsza :) I Szelma taką właśnie ma :)

Posted

asiunia napisał(a):
Hej!!

Widze ze tez wam piekny opis sie dostal:roll: Heh sedzia sie nie znal i tyle-z reszta "nasz"tez dal plame:mad:

No to napiszę inaczej :) " Gratuluję" wybory sędziów Katowicom :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
No to napiszę inaczej :) " Gratuluję" wybory sędziów Katowicom :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Hej!!

Tjaaa naprawde sama elita:evil_lol:Swoja droga mnie sie niufusia mala baardzo podobala-ja bylam z ogoniasta rottweilerka;)

Posted

beria napisał(a):
Sędzia nieciekawa była, a opis robiła Szelmie chyba faktycznie patrząc na swoje zdjęcie: garbaty nos, itd....:diabloti:

:roflt: :roflt: :roflt:

Guest bernulka
Posted

To ja moge napisać że sporo bernusiowych ludzikow z sedziego berniego też nie jest zadowolona... :cool1:

paździoszki

Posted

PIKA napisał(a):
Biedna niewinna psina :shake:

Pysia dawaj no caly opis z wystawy .. dla porownania ze wzorcem :diabloti:

Nie podam bo miałam ochote jak to czytałam iść na ring i na oczach tej emerytki potargać w strzępy bo nigdy podobnych bzdur nie widziałam....
Jak wezme to do reki znowu to nie wytrzymam...
Pamietam tylko to :
" Średnia suka" Na samym dole " Średni kosciec " ( :crazyeye: ). Ładna głowa z garbatym pomarszczonym nosem. Zaszeroka praca tylnych łap ( to ponoc super zaleta w/g wzoraca ), luźny grzbiet ( to akurat jako jedyne prawda bo ma nieco za luźny ale w koncu poprzedni właściciele przez p[rawie 5 lat Chappi ja karmili....) Za długa ( o rany...ona ma 72 cm. w kłębie a długości 76 wiec jest super !!), Bardzo ładne katowanie tylnich ( :crazyeye: ) , na końcu - żółte zęby.... Masakra
A powtarzała o tych zębach kilkakrotnie... I dyktując ocene zachowywała sie skandalicznie, rozmawiała sobie ze znajomymi....pogadywała i wstawiała tekst o zębach co chwile....Nigdy podobnego zachowania nie widziałam...To paranoja :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Dodam ze Szelma nie ma kamienia na zębach a kość ma przyzółcona bo ma 5 lat!!!!!

Guest bernulka
Posted

:loveu: noi co on chciał od tej piękności?! :loveu:

Więcej fotek!!!
paździoszki

Posted

Opis sędziego (nie Szelmy!!!) :diabloti: :
Średnia suka, Średni kosciec, głowa z garbatym pomarszczonym nosem. Za szeroka praca tylnych łap, luźny grzbiet, żółte zęby.... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Co do tej "średniej suki", można polemizować :diabloti:
Szelma odpocznij sobie ;) Ty jesteś piękna :loveu:

Posted

Pysia , szkoda nerwów ja też się dowiedziałam od pani sędzi ,że ,, ta głowa to taka mało szlachetna , bo uszy nie kopiowane ''i jak Alka mi pokazała ze ta zołza pałeta sie po wystawie to mnie az wstrzachnęło :angryy:
A Kissi jest przekochana :loveu:

Posted

[quote name='beria']Opis sędziego (nie Szelmy!!!) :diabloti: :
Średnia suka, Średni kosciec, głowa z garbatym pomarszczonym nosem. Za szeroka praca tylnych łap, luźny grzbiet, żółte zęby.... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Co do tej "średniej suki", można polemizować :diabloti:
Szelma odpocznij sobie ;) Ty jesteś piękna :loveu:

Chyba mi się ten opis podoba. Szkoda, że nie znam maila do pani sędziny. Wysłałabym jej ten opis - no może faktycznie bez " suki " ...
Pysiu - PIĘKNE MASZ SZELMOWSKIE ZMORKI ! Naprawdę ! :loveu:

Posted

Pysia napisał(a):

Dodam ze Szelma nie ma kamienia na zębach a kość ma przyzółcona bo ma 5 lat!!!!!

ale czy kolor uzebienia u 5 letniego psa to jakaś istotna wada jest ? :niewiem:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Chyba mi się ten opis podoba. Szkoda, że nie znam maila do pani sędziny. Wysłałabym jej ten opis - no może faktycznie bez " suki " ...
Pysiu - PIĘKNE MASZ SZELMOWSKIE ZMORKI ! Naprawdę ! :loveu:
Pani sędzina jest w " słusznym" wieku i nie wiem czy umiałaby odebrac :evil_lol:

Posted

PIKA napisał(a):
ale czy kolor uzebienia u 5 letniego psa to jakaś istotna wada jest ? :niewiem:

Wiesz...Poszukuje preparatu na wybielanie zębów u 5 - cio letniego psa :) Ma ktoś jakies pomysły ??:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Wiesz...Poszukuje preparatu na wybielanie zębów u 5 - cio letniego psa :) Ma ktoś jakies pomysły ??:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

domestos :diabloti: