Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O ja dzisiaj to chyba piąty, a bób u nas wszyscy jedzą z masełkiem i podsmazoną bułką tartą jak fasolka szparagowa , nie znałem nikogo kto by inaczej robił,A tu się dowiaduję ,że są inne sposoby. TO Tak jak z faworkami, my robimy normalne a wszyscy nasi znajomi pochodzący z innego regionu kraju robią faworki na drożdzach .

Posted
Dnia 26.07.2025 o 23:30, sunnynight napisał:

A wiecie, co mnie najbardziej zdumiewa na tym bazarku? Że gumki takie niechciane... Czyżby się rynek nasycił?

Ja  już zrobiłem zapas i nawet rodzinę zaopatrzyłem.Ale przydają się do wielu rzeczy .

Posted
Dnia 27.07.2025 o 11:49, mariusz pp napisał:

Ja  już zrobiłem zapas i nawet rodzinę zaopatrzyłem.Ale przydają się do wielu rzeczy .

Ja mam uraz do gumek, bo parcieją zbyt szybko i w najmniej odpowiednim momencie, a potem trzeba zdrapywać te poprzyklejane kawałki, brr!

Posted
Dnia 27.07.2025 o 12:00, sunnynight napisał:

Ja mam uraz do gumek, bo parcieją zbyt szybko i w najmniej odpowiednim momencie, a potem trzeba zdrapywać te poprzyklejane kawałki, brr!

😂 i po tych sparciałych zostają ślady na zawsze .

Posted
Dnia 26.07.2025 o 23:30, sunnynight napisał:

A wiecie, co mnie najbardziej zdumiewa na tym bazarku? Że gumki takie niechciane... Czyżby się rynek nasycił?

Dnia 27.07.2025 o 11:49, mariusz pp napisał:

Te gumki są nie do zdarcia - mam kilka i używam je w kółko 🙂 

Mam chyba od roku i nie sparciały 🙂 ale może dlatego, że torebki zamknięte nimi są w chłodniej szafce. W cieple to pewnie tak byłoby jak piszesz.

Posted
Dnia 27.07.2025 o 12:11, jola&tina napisał:

Te gumki są nie do zdarcia - mam kilka i używam je w kółko 🙂 

Mam chyba od roku i nie sparciały 🙂 ale może dlatego, że torebki zamknięte nimi są w chłodniej szafce. W cieple to pewnie tak byłoby jak piszesz.

Te szerokie nowsze  chyba nie parcieją , ja miałem kilka gumek latami na róznych rzeczach ale te małe recepturki takie co dawniej były to poprzyklejały się a po zerwaniu są slady.

Posted

Dnia 27.07.2025 o 12:04, mariusz pp napisał:

😂 i po tych sparciałych zostają ślady na zawsze .

I dlatego trzeba kupować nowe, żeby stare nie zdążyły sparcieć 🙂 

• Upvote 1
Posted
Dnia 26.07.2025 o 09:54, jola&tina napisał:

A ile docelowo ma ważyć?

Pan ze stowarzyszenia powiedział, że minimum 30 gag, lepiej jednak ze 40 dag. Na kilka dni przed wypuszczeniem zamieszka w wolierze - właściwie dużej klatce w naszym sadzie. Najbardziej wzruszające jest wtulanie się w mały ręczniczek, którym wcześniej owijałam buteleczkę z ciepłą wodą. Teraz już nie potrzebuje ciepła, ale ręczniczek pozostał...  mam dwa na zmianę, bo czasem się zabrudzi, jak to u dzieciaczka 🙂

• Like 2
Posted
Dnia 27.07.2025 o 13:15, malagos napisał:

Sezon na fasolkę szparagową, a wczoraj w Lidlu była po 20 zł! W naszym pobliskim Dino po 12 zł, to tez jak dla mnie dużo 😞

w tej sieci, gdzie we wszystkich kurortach sa rozne ceny(koszmar)?

Posted
Dnia 26.07.2025 o 13:01, sunnynight napisał:

Ach, te nasze nieszczęsne znaki diakrytyczne! Miałam niezłą rozkminę, o jaki język chodzi Kamili... 😄 

A jeżyk świetny! U nas jest ich trochę, w zasadzie na każdym nocnym spacerze spotykamy jednego lub dwa.

dobre

Posted
Dnia 26.07.2025 o 08:55, malagos napisał:

Nasz jeżolek waży już 205 g! Czyli rzeczywiście przybiera na wadze 10 g dziennie, tak średnio - tak powiedział pan ze stowarzyszenia Jeżurkowo 🙂

bedziesz wrzucac zdjecia regularnie?

Posted
Dnia 27.07.2025 o 13:34, Kamila Proc napisał:

bedziesz wrzucac zdjecia regularnie?

Rzadko mu robię zdjęcia - nie przyzwyczajam go do człowieka, chyba że przy cotygodniowym ważeniu (ale ostatnio nie zrobiłam...)

• Like 1
Posted
Dnia 27.07.2025 o 14:01, Aldrumka napisał:

Nr 16 i 23 za wyw poproszę 

Dnia 27.07.2025 o 15:39, Maria1957 napisał:

Zaglądam, proszę cegiełkę za dyszkę, pozdrawiam 🤗

Dnia 27.07.2025 o 15:47, malagos napisał:

Poproszę jeszcze numerek 52 🙂

Dziękuję bardz0, zapisałam.

Posted
Dnia 27.07.2025 o 15:35, malagos napisał:

Rzadko mu robię zdjęcia - nie przyzwyczajam go do człowieka, chyba że przy cotygodniowym ważeniu (ale ostatnio nie zrobiłam...)

no trudno, fajnie sie patrzy na goscia