INA Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [b]Eclairs[/b] rano wchodzę na dogo a tam niespodzianka :multi: dzięki. Cudo maluch :lilangel: a własciwiej uz teraz prawie dorosły :HUT012: :wink: To trymownie ze szczeniaczka zrobiło juz prawie dorosłego przystajniaczka :lol: Pieknie wytrymowany i jak mu sie teraz futro świeci. No to ja teraz wogóle nie wiem --- to ja tak nie bedę sama chyba potrafiła :( ----- Zaczęłam trymować Wiki ( 11 lat) Sierść słaba i zniszczona gdy ją zaczełam wyciągać to pod spodem w niektórych miejscach jest goła skóra :o w innych miejscach siersc sama wychodzi a winnych jest taka miekka że skubie i nic -wyłąża bardzo słabo i dotego musze uważać bo te miekkie łamią się a pd spodem jest biały - siwy włos jeszcze bardzej miekki... Vigo ma sztywną sierśc to moze będze łatwiej...próbowałam wychodzi łatwiej :roll:
niedzwiedzica Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Eclairs :Proszę mnie nie stresować :evilbat: i wstawiać zdjęcia malucha. Może byś jeszcze znalazła jakieś fotrki twojego poprzedniego piecha, Nadira ?? Nie pamiętam go z ringów a i inni pewnie chetnie obejrzeli by takie archiwalne foty !!!! Półbraciszek Hexi słodki.....Aż się nie chce wierzyć,że niedługo wyrośnie z niego dorosły airedale..Szkoda,że ten wiek dziecięcy tak krótko trwa, choć z drugiej strony, lepiej nie wycierać kałuż z podłogi etc. A z Bimbajem uważaj, on ma wśrodku miliardy kuleczek styropianu :o trudno sobie wyobrazić mieszkanie po rozsypaniu czegos takiego. Kiedys airedalka znajomych przegryzła puchową poduszkę i zawartośc rozniosła po pokoju...Efekt był piorunujący i chyba podobny :evil:
Eclairs Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='Minio'][b]INA[/b] Ty się po prostu migasz. :lol:[/quote] Popieram! INA do roboty!!! :wink: Trymowanie to żadna sztuka. Takie zwykłe domowe zrobienie jest całkiem proste. Trzeba się troszkę namachać i ręka boli ale jaką daje radość i dumę. Możesz patrzeć potem na swojego skubańca i powtarzać z satysfakcją "to moje dzieło". Dopiero przy trymowaniu wystawowym zaczynają się "schody" ... Nigdy sama nie przygotowywałam erdelka do wystawy. Kiedy Nadir pokazywał się na ringach byłam zbyt młoda aby samodzielnie go wyskubać. Tylko asystowałam przy trymowaniu i pokazywałam co odstaje i gdzie poprawić. A teraz kiedy ja jestem duża, to Eklersik jest za mały :D Tak więc do noży!!!!
Eclairs Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='niedzwiedzica']Eclairs :Może byś jeszcze znalazła jakieś fotrki twojego poprzedniego piecha, Nadira ?? Nie pamiętam go z ringów a i inni pewnie chetnie obejrzeli by takie archiwalne foty !!!![/quote] Dobry pomysł! Zobaczę co się da zrobić. Poszukam, poskanuję... Troszkę to pewnie potrwa :-? Nie mam skanera. Ale będę się starać.
INA Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Nie migam się :wink: tylko się boje oszpecić Vigusia :roll: A jak zrobię łychy :wink: ( dziury) Fakt musze go choc troche obskubać bo jego sierśc ma już jakies 5 cm :wink: Zreszta jak tylko przyniosę film od forografa to pokaże - Mino pomożesz w razie czego( chodzi o fotki )
Flaire Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='Eclairs']A teraz kiedy ja jestem duża, to Eklersik jest za mały :D [/quote]Na klubówce w Legionowie jest klasa baby... :D
Flaire Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='Eclairs']Trzeba się troszkę namachać i ręka boli ale jaką daje radość i dumę. Możesz patrzeć potem na swojego skubańca i powtarzać z satysfakcją "to moje dzieło".[/quote]Dokładnie tak! Jak się człowiek raz nauczy porządnie trymować, to trudno potem oddawać psa komukolwiek na trymowanie. To się staje częścią życia z terierem, pomimo że w przypadku rosłego Airedala to naprawdę dużo roboty. Ale jaka potem duma! prawda, aga_o?
niedzwiedzica Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='Eclairs'] Dobry pomysł! Zobaczę co się da zrobić. Poszukam, poskanuję... Troszkę to pewnie potrwa :-? Nie mam skanera. Ale będę się starać.[/quote] Jesli masz problem ze skanerem i nie boich się zagubienia zdjęć przez pocztę-wyślij do mnie. Poskanuję ci i zgram na jakiś nośnik :D INA: nie marudz :D tylko trymuj..Im dłużej będziesz czekać, tym większe prawdopodobieństwo zrobienia dziur :evil: A zreszta, komu te dziury będa przeszkadać ? Bo psu na pewno nie zwłaszcza,że zapowiadają b.ciepłe dni. Sąsiedzi najwyżej podziwia się i przywykną. A TY I TAK GO KOCHASZ, JAK BY NIE WYGLĄDAŁ :D Więc w czym problem :o Tym bardziej,że te ewentualne dziury i tak po kilku dniach zarosną
Eclairs Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='Flaire']Na klubówce w Legionowie jest klasa baby... :D[/quote] A chłopy? :wink: Obecnie Eklersik to się nadaje do specjalnej klasy "little crocodile" :o
Eclairs Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='INA']Nie migam się :wink: tylko się boje oszpecić Vigusia :roll: A jak zrobię łychy :wink: ( dziury) [/quote] Erdelki zawsze są piękne i naprawdę nie da się ich oszpecić. A nawet jeśli ci się to już uda, to erdzik i tak będzie śliczny. Kiedyś usłyszałam od sąsiada o wyskubanym na zimę Nadirku: "on jest tak brzydki, że aż piękny" :lol: :lol: :lol:
Wojtek Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='niedzwiedzica'] Myslałes może ,żeby kupic do swoich obiektywów od Canona tylko nowy, cyfrowy, korpus ? Podobno mozna zmieniac, jedynym utrudnieniem jest ewentualne zabrudzenie matrycy pzry wymianie -a oczyszczenie drogie :([/quote] Osobiście, nie zwracałbym uwagi na to brudzenie matrycy, bo filozofią lustrzanek jest właśnie m innymi częsta wymiana obiektywów w zależności od potrzeb. Taki korpus CANON EOS można w USA już za 650 baksów nabyć.
Aluzja Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Hmm..ja mam sporo fotek airedale .rowniez tych sprzed paru lat.Wiekszosc tych zdjec to fotografie podarowane mi przez wlascicieli .Jesli chcecie moge je powoli wstawiac i pisac coz a cudo jest na fotce...co Wy na to??
Aluzja Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 zaczne bez pytania bo zdjecie z ringu:-) Eclairs czy to zdjecie Ci cos przypomina?:-))))Wyglada mi na ,ktorys z kolei Bytom ... [URL=http://img214.exs.cx/my.php?loc=img214&image=at3sx.jpg&bgc=EE00FF&fgc=FFFF22&bor=0000FF][img]http://img214.exs.cx/img214/6864/at3sx.th.jpg[/img][/URL]
Eclairs Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [b]Aluzja[/b]: Przypomina mi sędziego i ... nic więcej.[img]http://manu.dogomania.pl/emot/nie_wiem2.gif[/img] A powinno mówić mi coś więcej???
niedzwiedzica Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 ALUZJA : :multi: Wstawiaj ! Miło będzie takie stare dzieje przypomnieć.A tak btw zerkęłaś może, czy nie masz gdzieś zdjęc POLLUXA v.d Schonen Bergen lub Ambassadora V.d. S.B ?? Pisała ci kiedys o tym i rozmawiałysmy :D
Aluzja Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 ee no mam ..ale trzeba bedzie sie skupic i skanowac.Zrobie to po swietach bo teraz juz mam "reisefiber".W piatek robie kurs szybkosciowy po Europie- wracam w poniedzialek.A jeszcze trzeba dom wysprzatac ,zeby chlopaki mieli co brudzic jak mnie nie bedziee;-))
Petra_ Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Łatka: [img]http://img149.exs.cx/img149/9884/spacer69yw.jpg[/img] [img]http://img224.exs.cx/img224/9136/spacer73sh.jpg[/img] [img]http://img71.exs.cx/img71/729/spacer41di.jpg[/img]
Petra_ Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Flaire,tuż za moim domem,po drugiej stronie ulicy.A mieszkam niedaleko Warszawy :roll:
Minio Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [b]INA[/b] Minio pomoże :D TYlko wrzuć zdjęcia ma firmowy adres . W domu NIE MAM INTERNETU :bigcry:
Flaire Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Minio, a może Ty nasz uraczysz jakimiś nowymi zdjątkami? Z Kory już chyba stara baba :wink: .
Eclairs Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='Aluzja']yhm...wystawy:-))))Lata 90:-))[/quote] Ale mi zbiłaś klina! Lata 90-te poznaje np. po tak modnych wtedy dżinach 'marmurkach', w które odziana jest pani na zdjęciu. Ale kim jest ta pani i piesek - nie poznaje!!! Oświeć mnie, proszę! Powinnam ich znać? Pomysł ze starymi fotkami jest świetny. Mam całe mnóstwo serdelków z wczesnych lat 90-tych. Najwięcej poza Nadirkiem mam Mizara :-))) i troszkę suczek. Zabiorę się za to w święta :D
Minio Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [b]Flaire[/b] A nam się wydaję , że ona jakoś w miejscu stanęła ... :( I nic nie rośnie... A w ogóle to jakiś pieszczoch się zrobił . Szczególnie rano przychodzi na drapanko brzucha :o Zdjęcia mogę wkleić tylko w pracy. Jacy my jesteśmy odcięci od świata... :evil:
Recommended Posts