trussardi Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 HALOOO jest tu kto z TORUNIA ?? Poszukuję mięsa kości podrobów z wołowego,cielęciny,barana,dziczyzny ... wszystkiego tylko nie drobiu :D jakby ktoś był miły i podrzucił gdzie można zakupić takie mięsko bede bardzo wdzięczna :) Quote
Sylwia133 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Prowadzę sklep zoologiczny w okolicach Płocka i posiadam w sprzedaży wołowina bez kości 3 zł/ kg mięso indycze 1,70 kg mięso drobiowe paczkowane w kostkach po 0,25 dag - 0,55 zł Kilka razy w tygodniu dojeżdżam do Warszawy więc mogę dowieźć mięso. :) Quote
blaira Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Halo Halo Kraków i okolice. Już od dłuższego czasu zamawiam u znajomej (ta ma znajomego w ubojni) mięso mielone z wołowiny z dodatkiem wieprzowiny. Po kontrolach. No i ja znów chętna na zamówienie bym była...ale ona nadal ma zapas, a min zamówienie to 50 kg ( ja bym brała 15 kg) Mięso jest II klasy tzn ścinki mięsa, trochę tłuszczyku czy ścięgna. Nie jest wysuszone na wiór! Mielone na większe kawałki (skrawkowe) Świeże, dostajemy jeszcze tego samego dnia po rozbiórce Większość mięsa wołowego "ukryte" pod wieprzowym:lol: Karmię już od paru miesięcy nim i jestem bardzo zadowolona. W szczególności że jeszcze trochę z niego "soku" wypływa [IMG]http://www.barfnyswiat.org/images/smiles/icon_smile2.gif[/IMG] Cena 3,50zł/kg Ktoś byłby chętny? Pozdrawiam Quote
Lantash Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Czy ktoś ma dostęp do mięs ciekawych jak nutria, baranina itd? Interesuje mnie Kraków, Warszawa i podkarpacie. Quote
bemyself Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 niestety nie dziala mi wyszukiwarka, cokolwiek nie zostanie wpisane i tak jest brak wyników (i w całym dziale i w konkretnych tematach, co jest dziwne, bo widzę wyszukiwane słowo na stronie, a wyszukiwarka go nie znajduje...) ŁÓDŹ i okolice, gdzie kupujecie jakieś fajne mięso? wiem, że jest dystrybutor barfa i w Leclerku są miesa, ale zastanawiałam się czy nie ma nigdzie może jeszcze taniej i ktoś coś wie? Quote
Ashley Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 W Łodzi masz mięso z Aspolu i Primexa, ja dodatkowo kupuję sporo na rynku Bałuckim (są tam różności z kurczaka, indyka, kaczki, gęsi, wieprzowina, wołowina, cielęcina) i w sklepiku obok rynku (jagnięcina, konina, cielęcina, królik) ale tanio to raczej nie jest - mam jednego psa, to nie zwracam tak uwagi na ceny, gdybym miała większe stadko żarłoków... Quote
bemyself Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 właśnie, wiem, że jest aspol, kiedyś kupowałam w zbyszku takie paczki dla psa, chyba po 6 zł/kg, były ekstra, niestety już nie ma. od kiedy są u nas maluchy to kupuję normalne, ludzkie mięso, ale wyczytałam tu, że można sporo taniej, wiec szukam ;) bo korpusy, ogony, szyje kupuję po 3-4 zł/kg, więc normalnie. Quote
Lantash Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 [quote name='Nevi']Poszukuję BARFiarzy z [B]Krakowa. [/B] Moje info: Jak na razie najlepsze ceny odkryłam na [B]Hali Targowej[/B] - kupuję: korpusy z kurczaka za 1zł-1,50zł kg; szyje indycze 6 - 6,50zł kg; skrzydełka z kurczaka 4-4,50zł kg; poza tym ścinki cielęco-wołowe za 8zł kg. Sporo podrobów można dostać, w tym całe wielkie tchawice wołowe za grosze. Czasem zdarzają się królicze głowy, porcje rosołowe z indyka i kaczki. Znalazłam jeden sklep z koniną (obrzeża Hali, wylot na ul Metalowców) - ale stosunkowo drogo - czasem kupuję ogony końskie lub porcje na rosół. W każdym razie hala spora i trzeba z 15 sklepików przejść, żeby znaleźć promocje i inne dobre ceny w danym tygodniu. Pytanie - Czy gdzieś dostanę części gęsie - szyje itp. Czy gdzieś dostanę kości, ścinki jagnięce lub baranie? Czy gdzieś jeszcze dostanę koninę? Czy gdzieś można dostać dziczyznę? Będę wdzięczna za każde info. Mieszkam tu 3 miesiące i dopiero odkrywam rynki, ryneczki :)[/QUOTE] I jak, odkryliście coś nowego?? Interesuje mnie głównie baranina, nutria... Quote
Lantash Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Nie mogę wyedytować, więc pisze nowe :D Baranina/jagnięcina dostępna jest w całkiem znośnych cenach na pollamb.pl dostają to z okolic Nowego Sącza i wieczorem w poniedziałki robia dostawy do Rzeszowa, we wtorki można już odbierać zamówienia z Sanoka. Mięso okrawki - ale takie które ludzie mielą na kotlety itd za 16 zł, kości za 5 zł, pobroby po 7 zł kg Quote
wedelka16 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 witam chcialabym mojego psiaka przezucic na barf tylko czy ktos z czestochowy orientuje sie gdzie mozna dostac w miare tanio miesko/chrzastki, z duzymi koscmi sobie nie poradzi mimo ze to duzy pies to jak cos wiekszego typu lapa od swini to potem zwraca niestrawione kosci, wiec wolalabym cos mielonego, pokruszonego Quote
panbazyl Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 to tak na szybko (nie jestem z Czwy, więc nie znam miejscowych realiów) - korpusy kurze/indycze - niedrogie, co do jakości - nie dyskutuje, ale tanie i krzywdy kością nie zrobi. masz gdzieś w poblizu zoogiełdę? Bo na nich zazwyczaj są takie mrożonki-mielonki z mielona kością w rozsądnych cenach - na temat jakości też dyskutować nie będę. W końcu barf to nie żywienie mięsem klasy A. Quote
wedelka16 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 korpusy dostaje rowniez lapki kurze sa ok, z szyjami jest gorzej bo zwraca niestrawione kosci, a co do gieldy nie slyszalam zeby takowa byla, no najlepiej by bylo wlasnie dostac takie mielonki ale pytalam juz w kilku zoologicznych i nic nie slyszeli zeby w okolicy ktos rozwozil, jakis producent z chorzowa chcial wejsc na rynek ale zoologiczne nie chca sie w to bawic bo musieli by miec zamrazalki i pewnie jakies wymogi z tym zwiazane rowniez spelniac, moze ktos z czewy cos wie wiecej??? Quote
nowijka Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Witam Właśnie rozpoczeliśmy barfowanie i póki co w markecie się zaopatruje ale szukam dostawców, sprawdzonych miejsc we Wrocławiu- jeśli ktoś mi może podpowiedzieć będe wdzięczna . Quote
jenifer1 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Witam, Nie jestem zwolennikiem kupowania dla psa kości drobiowych, ja kupuję dla swojego owczarka nogo wieprzowe, najlepiej jak są jeszcze na pół przerąbane, dla mojego Dżeka to zabawa na pół dnia. Jednak nie karmię go tym zbyt często, bo kości mogą zalegać w przewodzie pokarmowym. [TABLE="width: 350"] [TR] [TD="class: xl60, width: 350"][url=http://www.widpol.com.pl/]frezowanie cnc [/url][/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
blaira Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Czy ktoś kupował może przez allegro mięso mrożone? mowa o tym... [url]http://allegro.pl/mieso-mrozone-dla-psa-wolowe-i-z-kurczaka-1kg-i3201402790.html[/url] bądź o tym [url]http://allegro.pl/mieso-mrozone-dla-psa-wolowo-indycze-kostka-4x250g-i3152230685.html[/url] Zastanawiam się nad zamówieniem, ale może ktoś je kupował i wie co jest w nim? Pozdrawiam Quote
zaginiona sara Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pytajcie w sklepach czy im zostaje mięso nieświeże i czy sprzedają, można czasem za grosze kupić rarytasy. Oczywiście to nie jest tak, że załóżmy raz na tydz. coś traficie ale można czasem kupić 15-20kg i zamrozić. Quote
zmora0 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) Ktoś chce z sielanki mięso? :) Nutria, wołowina, indyk. Powinnam tam być w niedzielę. (Poznań) Edited May 2, 2013 by netheter Quote
zmora0 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Oj, raczej wątpię, ale możesz popytać poznaniaków. Quote
Lantash Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Ponznaniakom zupełnie niezdrowo zazdraszczam mety na mięso :D Quote
Demissia Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Mam dostęp do kurzych szyjek. Jeśli ktoś jest zainteresowany, zapraszam, następnym razem jadę na początku czerwca. Odbiór tylko osobisty u mnie - mieszkam w okolicach Nowego Dworu lub Płońska - jak kto woli ;) Quote
Lantash Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='Bruno i Max'][URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5604e9f0d9f5a5d5"][IMG]http://images43.fotosik.pl/1603/5604e9f0d9f5a5d5m.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=9da388b23545396f"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1723/9da388b23545396fm.jpg[/IMG][/URL] Tym karmię mojego nowofundlanda i owczarka niemieckiego. Są to skrzydła, niekiedy podudzia z indyka. W czasie łapania indyków do uboju, złamana kość robi krwiak, zasinienie. Nie trafia to do sklepów. Dalszy znajomy, który tam pracuje, przywozi mi to w cenie 60zł za skrzynkę 20kg. On może przywieźć więcej, a ja się podzielę. Mieszkam przy trasie 94, między Olkuszem a Dąbrową Górniczą.[/QUOTE] Będę w lipcu w Twoich okolicach, możesz podać mi swój nr telefonu?? Quote
Jara Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Daje cynk, bo brakuje do zamówienie kilku osób. Zamówienie grupowe jest na suszoną krew (podaje się ze względu na małe ilości krwi w miesie). Krew ściągana zza granicy. [URL]http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=264&postdays=0&postorder=asc&start=0[/URL] Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.