Jump to content
Dogomania

chora malusia PIPI - niewyd. płuca, serce, watroba - W NOWYM DOMKU !!

Recommended Posts

Posted

wystawiłam Pipuchnie ogłoszenia ........ nie mam tylko Jagna Twojego maila i podałam swój
wrzucę tez ją do moich lokalnych gazet.......w razie "W" jak znajdziemy tu na miejscu domek to będziemy po nią jechały:cool3:

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kompletnie nikt nie dzwonił :shake:. Prawie nikt jej nie ogląda na Allegro. Nie wiem czemu, przecież jest maleńka i fajna, zdjęcia też rzucają się w oczy.

Bardzo zżyła się z Sarą. Sama zostaje już po spacerze na dworze i wraca sobie do domu, kiedy chce. Zrobiła się całkiem normalna, kiedy już wszystkich domowników poznała. Za to, jak usłyszy kogoś obcego, to znika za wanną.
Najgorszy cyrk mam dalej z jedzeniem. Z Gucia wylewają się fontanny biegunki po suchym, Pipi nie może jeść kurczaka, a wzajemnie próbują sobie wyjadać z misek. On poluje na dietę Pipi, a ona na kurczaka.

Posted

Dziś dałam następne ogłoszenia na 3 tyg. O Pipi nadal cisza, a o mojego Gucia dzwonią tylko ludzie w wieku 80-90 lat. Na co komu w tym wieku żywiołowy szczeniak :shake:?
Pipi ma się dobrze, jedynie martwię się, że bardziej przeżyje zmianę domu, skoro z nami tak się zżyła. Ogólnie sprawia teraz wrażenie całkiem normalnego, zadowolonego z życia psa :lol:. Po usunięciu ciąży widocznie jej ulżyło, bo nawet biega i głupieje na spacerach.

Posted

ja myślę, że ze starszymi ludźmi to trochę tak jest, że jak psiak młody to i im zabawniej, zresztą dominuje pogląd że musi być szczeniak, to jest jakaś paranoja:shake:

Posted

kurcze, to smutne i przerażające, że zupełnie nikt się nie odezwał w sprawie suni:-( .......z wrażenia to posprawdzałam czy abym nie pomyliła danych, no niby nie ....... podałam swojego maila i nr komórki Jaggi
cisza kompletna:-(:-(:-(

może niepotrzebnie w ogłoszeniach napisałam o jej dolegliwościach ...ale przecież nie da się tego pominąć ...to kluczowa pewnie bariera w jej adopcji

mikroskopijna PIPI - 5-letnia skrzywdzona sunia - katowice

mikroskopijna PIPI - 5-letnia skrzywdzona sunia - katowice

[url=http://www.kupiepsa.pl/detail.php?siteid=41582]Kupi

Posted

zrobiłam nowe ogłoszenia tym razem bardziej radosne......posiłkowałam się Twoim allegro Jagna:oops:

gumtree, mójpupil, E-zwierzak, adoptujpsa, allegratka, kupiepsa ............hmm jeszcze ze trzy portale ale zabijcie mnie już sie pogubiłam

Posted

Lolka, ja w niedzielę i poniedziałek też zrobiła ogłoszenia na tych serwisach ogłoszeniowych,l bo już nie wytrzymałam ciszy :evil_lol:. Nie piszę w ogłoszeniach o jej chorym sercu i zwapnieniu płuc, bo to nie ma znaczenia w codziennym życiu i nie trzeba leczyć, a potencjalnych chętnych odstrasza, bo myslą, ze bedą ponosic koszty i spędzać czas u lekarza, a pies jest wrakiem. Jesli ktoś zadzwoni, to wtedy powiem o tym.

Mam totalny brak zainteresowania tymczasowiczami. Oboje z Guciem siedzą i czekają, a kolejnych bied na DT jest mnóstwo. Widziałam u Was na wątku schroniskowym, że też ciągle przybywa psiaków. Tak chyba jest wszędzie.

Posted

ale masakra, nie wiadomo co z takimi robić, a przecież w porównaniu do kosztów odchowu maluchów to taniej wychodzi ciachnięcie suczki czy kotki, a poza tym zwierzak się nie męczy. Ja nie wiem skąd u nas takie myślenie, chociaż jak poczytam co wyrabiali nasi przodkowie w XVIII wieku to przestaję się dziwić. Mam w swojej pracy epizod ze zwierzakami egzotycznymi i koncepcje na chów małpki są straszne, nie mówiąc o tym, że jak zachorowała to pierwszym zaleceniem było, aby jej służba nie drażniła, i jak pomyślę co dzisiaj się robi z psami czy kotami, to już mogę sobie wyobrazić co z tamtym zwierzem wyczyniali prości i nieskomplikowani ludzie:shake:

Posted

Jasne, zawsze przecież mozna oddać miot do schronu, zeby uszczęśliwić innych. Mnie kiedyś tak powiedziała pewna głupia kobieta, odnosząca do schroniska 2-3 razy do roku mioty swojej kotki :angryy:. Dawała je tam, zeby inni też mogli sobie przygarnąć kotka, bo skąd niby mają je brać? Myslałam, ze nią potrząsnę i trzasnę.

Posted

Jaaga napisał(a):
Jasne, zawsze przecież mozna oddać miot do schronu, zeby uszczęśliwić innych. Mnie kiedyś tak powiedziała pewna głupia kobieta, odnosząca do schroniska 2-3 razy do roku mioty swojej kotki :angryy:. Dawała je tam, zeby inni też mogli sobie przygarnąć kotka, bo skąd niby mają je brać? Myslałam, ze nią potrząsnę i trzasnę.

kochana a jak ja muszę dwa razy do roku szukac domów dla stada kociaków....to dopiero koszmar.........bo inaczej sąsiad z reklamóweczka popyla nad rzeczkę........powiedziałam dość zabieram ja za tydzień na siłę do weta i sterylizuje bo już nie mam siły......przeciez juz pól lesnej ma odemnie koty

Posted

U nas są darmowe sterylki wolnozyjących kotów, tylko co z tego, skoro prawie nikt o tym nie wie. Pewnie byłoby lepiej, gdyby jakieś ulotki miasto dawało administacjom. Dziewczyny z Miau czy z Dogo do wszystkich nie trafią. Czyli dalej pełno niechcianych maluchów :shake:.

Mam największą satysfakcję z tego, ze żaden z trafiających do mnie zwierzaków nigdy nie będzie rozmnażany. Gucio też już jest wykastrowany.

Posted

trzeba ciachać, nie ma to tamto, ja nie wiem co ludzie wymyślają i jakie stereotypy w nich siedzą z tymi sprawami, że te zwierzaki później inne, a jak dojdzie do zmian nowotworowych to wówczas szukają winnych, ale nie spojrzą na siebie

Posted

lolka napisał(a):
kochana a jak ja muszę dwa razy do roku szukac domów dla stada kociaków....to dopiero koszmar.........bo inaczej sąsiad z reklamóweczka popyla nad rzeczkę........powiedziałam dość zabieram ja za tydzień na siłę do weta i sterylizuje bo już nie mam siły......przeciez juz pól lesnej ma odemnie koty

Jejku, ona znowu miala mlode ???
Aga, ile kosztuje ta sterylka kotki ?
Moze warto tej mojej p. doktor zapytac ?
Moze byc taniej i to fajna kobieta.