Gisic87 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Śliczna około 8-10 miesięczna panienka która od początku kwietnia znajdowała się w Katowickim schronisku przyjechała wczoraj na dni psa w SCC a że u mnie zwolnił się tymczas i to baardzo szybko:lol: dziewczynka pojechała z nami do domku. To śliczna suczka taka jakby haskowata tylko kolorki nie te. Została przez wolontariuszku nazwana Sitą. Sunia ma zeza prawego oczka, na początku nie umiałam się dopatrzyć gdzie wszyscy widzą tego zeza dopiero jak się bliżej przyjrzałam to dostrzegłam ale to uciekające oczko dodaje jej tylko uroku:loveu: Sita jest wspaniałą suczką, to jeszcze szczeniak ciągle chce się bawić a na punkcie piłki ma świra. Jest bardzo ciekawską suczynką, wgramoliła mi się już pod łóżku w celu wydobycia kilku piłek a troszkę ich tam powpadało, ukradła z toalety rolkę po papierze toaletowym taki mały urwisek z niej. Z Milką dogadała się bez problemu wczoraj jeszcze olewające w stosunku do siebie a dziś razem brykały na wyrku. Na spacerze ciągnie na smyczy ale bardzo szybko się uczy, wczoraj w SCC pośród całego tego sklepowego hałasu w przeciągu 5 minut nauczyła się komendy siad:loveu:. Obawiałam się troszkę o pozostawienie jej samej w domu ale niepotrzebnie. Dzisiaj była 7 godzin sama w domku i nic nie nabroiła. W domu też się nie załatwia tylko czeka z potrzebami do spacerku. Sita to bardzo inteligentna suczka i wielki przytulak, lubi się miziać, wylegiwać na łóżku, szaleć z piłką a jak trzeba to zajmie się sama sobą. Lubi dzieci i inne psy jednak nie toleruje kotów podobno je goni. Szukamy dla Sity wspaniałego domku w którym nie będzie nikomu przeszkadzać ten niewielki defekt w postaci zezowatego oczka. Sita jest zaszczepiona, jutro będziemy umawiać sterylkę więc tylko domku nam jeszcze brakuje takiego najlepszego pod słońcem:loveu: A oto piękna Sita Quote
maciaszek Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Te cholerne skaczące posty..... :( Gisic, zaraz podam Ci maila babeczki, która napisała dziś na stronę schroniska w sprawie tej suni. Jest nią zainteresowana. Nic więcej nie wiem. Quote
Glutofia Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 [LEFT]Do góry dziewczynko!!!! Jesteś taka sympatyczna :loveu: [/LEFT] Quote
Gisic87 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Sita już po kąpieli teraz ładnie pachnie i jest czyściutka bo troszkę tych brudów z sierści poleciało. W wannie panienka grzecznie stała i znosiła cierpliwie zabiegi A tak wyglądamy po kąpieli: Quote
__Lara Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 To chyba będzie mój ulubiony wątek :loveu: ona jest taka śliczna :loveu: Gisic, kochana cioteczko, tak super, że ją wzięłaś :loveu: wymiziaj ją ode mnie :loveu: Quote
Gisic87 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Sita miziana jest cały czas jutro sobie troszkę na dworze poćwiczymy bo pańcia się jednak rozchorowała porządniej i ma L4. Siciak (tak ją nazywamy) siada ślicznie także na dworze jednak trzeba delikatnie pociągnąć za smyczkę a i łapkę podaje ładnie więc tylko popracować by na komendę dawała. Przy misce nie warczy za piłką szaleje, suche wcina bez problemu. Teraz po wyschnięciu sierść się błyszczy wspaniale. Psiak cudowny bez dwóch zdań. Jednak co do załatwiania zbytnio przechwaliłam bo dziewczyna zrobiła qpkę w kuchni jednak od razu wiedziała że coś jest nie tak bo od razu uszka do tyłu i schowała się w kącie, może wcześniej była za to bita kto wie. Jednak mam nadzieje że to tylko pojedyńczy incydent. Jak wyszłam na balkon to dzielnie mi towarzyszyła, oparła się łapkami na oparciu i zadowolona się rozglądała. Przy zabawie zdarza się jej mocniej złapać ząbkami ale to wyeliminujemy. Na spacerek wychodzimy już w normalnej obróżce bez tego okropnego numeru schroniskowego jeszcze tylko jakąś porządną smyczkę kupimy. Kurcze o tymczasach mogę pisać godzinami:loveu: Quote
__Lara Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Gisic87 napisał(a):Sita miziana jest cały czas jutro sobie troszkę na dworze poćwiczymy bo pańcia się jednak rozchorowała porządniej i ma L4. Siciak (tak ją nazywamy) siada ślicznie także na dworze jednak trzeba delikatnie pociągnąć za smyczkę a i łapkę podaje ładnie więc tylko popracować by na komendę dawała. Przy misce nie warczy za piłką szaleje, suche wcina bez problemu. Teraz po wyschnięciu sierść się błyszczy wspaniale. Psiak cudowny bez dwóch zdań. Jednak co do załatwiania zbytnio przechwaliłam bo dziewczyna zrobiła qpkę w kuchni jednak od razu wiedziała że coś jest nie tak bo od razu uszka do tyłu i schowała się w kącie, może wcześniej była za to bita kto wie. Jednak mam nadzieje że to tylko pojedyńczy incydent. Jak wyszłam na balkon to dzielnie mi towarzyszyła, oparła się łapkami na oparciu i zadowolona się rozglądała. Przy zabawie zdarza się jej mocniej złapać ząbkami ale to wyeliminujemy. Na spacerek wychodzimy już w normalnej obróżce bez tego okropnego numeru schroniskowego jeszcze tylko jakąś porządną smyczkę kupimy. Kurcze o tymczasach mogę pisać godzinami:loveu: Super wieści :loveu::loveu::loveu: kochana malutka, musi szybko znaleźć domek :loveu: Quote
JOMA Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Przez dom Gisic ostatnio w expresowym tempie "przelatują" tymczasy, to czemu taka śliczna Sita miałaby się zasiedzieć ? Gisic, nie przyzwyczajaj się :evil_lol: Quote
karluta Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Naprawdę piękna:) Myślę że długo na dom nie poczeka:p :loveu: Zmykaj do domku, mała:loveu: Quote
__Lara Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 JOMA napisał(a):Przez dom Gisic ostatnio w expresowym tempie "przelatują" tymczasy, to czemu taka śliczna Sita miałaby się zasiedzieć ? Gisic, nie przyzwyczajaj się :evil_lol: Tak samo uważam, Gisic ma "dobrą rękę" do psów :loveu::evil_lol: Dziewczyny, zajrzyjcie proszę... finanse topnieją, a sunia nie może zostać bez leków... http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-morelowa-pudelka-fibi-blagamy-o-pomoc-finansowa-na-leczenie-hotelik-133507/ Quote
__Lara Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Gisic87 napisał(a):Ehh łatwo powiedzieć trudniej zrobić jak nawet za bialutką panienką która u mnie tylko noc spędziła ryczałam:oops: A ta paskuda jest kochana chociaż kradnie mi skarpetki i ucieka. A na spacerku boi się głośniejszych dźwięków bo jak akurat robiła qpkę szła dziewczyna ze szkoły i kopła w swój worek na buty niby głośno nie było ale za plecami Sity a ta się wystraszyła i zaczęła szczekać bo nie wiadomo co się stało. Na Milkę nie warka ani troszkę to Milka na nią zawarczy porządniej jak ma dość zabawy ale maluch rozumie i daje jej spokój. Teraz właśnie śpi a w nocy wgramoliła się TZ na głowę i spała z nim na poduszce:evil_lol:. Napisałam do pani która była nią zainteresowana poprosiłam o zalogowanie się na dogo i napisanie kilku słów o sobie. A to Ci panienka :-o:lol: na poduszeczce jej się spać zachciało :D Quote
Gisic87 Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 Ehh łatwo powiedzieć trudniej zrobić jak nawet za bialutką panienką która u mnie tylko noc spędziła ryczałam:oops: A ta paskuda jest kochana chociaż kradnie mi skarpetki i ucieka. A na spacerku boi się głośniejszych dźwięków bo jak akurat robiła qpkę szła dziewczyna ze szkoły i kopła w swój worek na buty niby głośno nie było ale za plecami Sity a ta się wystraszyła i zaczęła szczekać bo nie wiadomo co się stało. Na Milkę nie warka ani troszkę to Milka na nią zawarczy porządniej jak ma dość zabawy ale maluch rozumie i daje jej spokój. Teraz właśnie śpi a w nocy wgramoliła się TZ na głowę i spała z nim na poduszce:evil_lol:. Napisałam do pani która była nią zainteresowana poprosiłam o zalogowanie się na dogo i napisanie kilku słów o sobie. Quote
Gisic87 Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 Telmie zrobiłam wyróżnione allegro jednak że znalazła swój domek a allegro jeszcze ma dwa dni zamieniłam je na naszego Siciaka. Jeśli mogę prosić to niech ktoś zrobi jakieś ogłoszenia małej chociaż powiem szczerze że nie śpieszy mi się z jej oddaniem:oops: Quote
HebaNova Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Sita piękna 8 miesięczna panienka - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT Quote
__Lara Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Odwiedzinki u Sity :lol: co słychać u naszej pięknisi? :) Quote
Gisic87 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 miałam teraz dwa dni wolnego więc pochodziłyśmy sobie na dłuższe spacerki jednak na 10m lince bo spuszczać jej jeszcze nie będę chociaż widać że się pilnuje i wraca zawołana. Siciak w domku jest grzeczna chociaż dzisiaj z rana spotkałam przeszkodę na przedpokoju w postaci kupy, niestety ma biegunkę mimo że ciągle je tą samą karmę. Do tego będziemy musiały odwiedzić weta, nie podoba mi się jej krztuszenie tzn co jakiś czas jak tylko gwałtowniej wstanie zaczyna tak jakby się dusić do tego wygląda też jakby chciała cos zwymiotować nie wiem jak to określić, po chwili jej przechodzi ale jest tak średnio 4 razy dziennie i niezbyt mi się to podoba. Poza tym nie ma wiekszych problemów na wieczornym spacerku spuścimy ją ze smyczy ale na ogrodzonym terenie (takie porośnięte boisko) zobaczymy jak będzie się zachowywać a w piątek już przekonuje TZ by jechać na muchowiec by pannica wyszalała się za wszystkie czasy. Quote
__Lara Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Gisic87 napisał(a):miałam teraz dwa dni wolnego więc pochodziłyśmy sobie na dłuższe spacerki jednak na 10m lince bo spuszczać jej jeszcze nie będę chociaż widać że się pilnuje i wraca zawołana. Siciak w domku jest grzeczna chociaż dzisiaj z rana spotkałam przeszkodę na przedpokoju w postaci kupy, niestety ma biegunkę mimo że ciągle je tą samą karmę. Do tego będziemy musiały odwiedzić weta, nie podoba mi się jej krztuszenie tzn co jakiś czas jak tylko gwałtowniej wstanie zaczyna tak jakby się dusić do tego wygląda też jakby chciała cos zwymiotować nie wiem jak to określić, po chwili jej przechodzi ale jest tak średnio 4 razy dziennie i niezbyt mi się to podoba. Poza tym nie ma wiekszych problemów na wieczornym spacerku spuścimy ją ze smyczy ale na ogrodzonym terenie (takie porośnięte boisko) zobaczymy jak będzie się zachowywać a w piątek już przekonuje TZ by jechać na muchowiec by pannica wyszalała się za wszystkie czasy. Oj, to rzeczywiście trzeba z nią iść do weta, bo niepokojące to jest... ale ma fajnie, tyle biegania po dworze :loveu: Quote
Ola la Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 przeczytalam wateczek i bardzoooo siem raduje ,ze zaczepila sie sunia u Ciebie:loveu: SLiczna jest taka lisiczka chytruska:cool3: Sita:evil_lol:jak ta machina co się ją na łeb zakłada:lol: Quote
Gisic87 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Byłyśmy na wieczornym spacerku, spuściliśmy ze smyczy na ogrodzonym terenie, Sita się pilnuje za piłeczką biegała jak szalona jedna troszkę psiaków jeszcze spacerowało więc odwracaliśmy jej uwagę od nich piłką i się udawało. z piłeczką podbiega ale od razu nie oddaje, troszkę pokrąży i jak widzi że nie zabieramy to sama ją wypluwa. W drodze do domku już szła bez smyczy (kawałek od boiska bo tylko jakieś 100m)grzecznie szła a raczej biegała w koło. A co do weta jeśli się uda to jeszcze jutro po pracy z nią podskoczę, jeśli nie to będziemy musiały wstrzymać się do poniedziałku. Quote
Porta Nigra Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Gratuluję ślicznej nowej tymczasowiczki :loveu: Kolejna niunia miała szczęście i dobrze trafiła. Gdyby ktoś zrobił banerek to sobię wkleję. Quote
Gisic87 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 tak jak ta machina:evil_lol: Ale to jest Sita od Strita bo ma takiego śmiesznego strita w oczku a z językami obcymi nie ma to nic wspólnego bo ona tylko po polsku rozumie:loveu: Quote
Ola la Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 hehehe ahaaaaa sita od strita!no to jasne;) mowiłach ,że mo zeza .Chociaz to chyba nie jest zez bo tylko jedno gdzies tam sobie ucieka nie? nie no piekna jest:loveu: dobrze,ze rozumie po polsku!prawidlowo.Ja cos slyszalam o jakims psie co gryzl jak sie do niego po niemiecku mowilo:diabloti: kurcze ja juz farmazony dzisiaj pociskam......:lol: Quote
Gisic87 Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 W pierwszy majowy dzień podnosimy naszego Siciaka i zaraz zabierzemy się za ogłoszenia szkoda że nikt nam nie chce w tym pomóc:roll: Quote
Recommended Posts