Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ogłoszenia zrobione na:
alegratka.pl
gumtree.pl
e-zwierzak.pl
kupiepsa.pl
4lapy.pl
mojpupil.pl
przygarnijzwierzaka.pl
allezoo.pl
eoferty.com
ojej.pl
pajeczyna.pl
pineska.pl
zoonet.pl
adopcjapsa.pl
petsy.pl
petworld.pl
animalia.pl
pchlitarg.info.pl
ehh na razie tyle

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i pojawiło się pierwsze spięcie między psiakami. Na obiadek dostały ryż z mięskiem kiedy skończyły jeść poszły posprawdzać sobie miski na wzajem no i wtedy Sita niespodziewanie wróciła do swojej Milka warkła i się posprzeczały szczekając i warcząc ale na szczęście się nie pogryzły. TZ przekonałam do wypadu na muchowiec zwłaszcza że Milce cieczka już minęła szybciej niż się spodziewałam więc wybieramy się ok 16 na dłuugi spacer połączony obowiązkowo z kąpielą wodna. Akumulatorki już się ładują. To będzie test pływacki dla Sity zobaczymy czy woda jej służy:lol:

Posted

Ja jestem. W pracy niestety :placz:. A pogoda taka piękna...
Niestety nie pomogę w ogłaszaniu, sama już nie wiem w co ręce włożyć :shake:.

A ta pani, której maila Ci podawałam, odezwała się?

Posted

udał się udał właśnie zgrywam fotki na kompa. Sita wody się nie boi ale chętnie też do niej nie wskakuje a jak już wskoczyła to nie pływała tylko skakała właśnie jak królik. Dodatkowo dziś byliśmy u weta bo mnie niepokoiła ta jej ciągła biegunka do tego brzuszek miała twardy jak balon no i prawdopodobnie jest zarobaczona. Dostała zastrzyki, tabletki do domu i przez 3 dni musimy na zastrzyki jeździć i zrobić badanie kału. ale humor jej dopisuje więc jakoś bardzo jej to nie przeszkadza ale mnie martwiło więc wolałam sprawdzić. Do tego przy okazji zobaczyłam że w schronisku źle wypisali zaświadczenie o wściekliźnie bo jest tam wpisane że suka ma ok 3 lat.

Z tego całego pisana kilka zdjęć już się zgrało na fotosik więc wstawiam ale ostrzegam troszkę ich jest (w sumie zrobiłam 120 fotek ale nie wszystkie wyszły)

Pierwsze pływanko:

złapałyśmy patyczek:

Reszta zdjęć jak się załaduje

Posted

A bajorko to na 3 stawach gdzie jest napis zakaz kąpieli psów ze względu na ptactwo lęgowe ale ptaków tam ani widu ani słychu a psiarze tam co chwile przychodzili tylko jakieś towarzystwo sobie tam grilla zrobiło i milka bezczelnie weszła pośród nich i się wytrzepała:evil_lol: z resztą jak większość psów które przychodziły jednak tylko do nas z tekstem że pies z rodowodem a nie wychowany tyle że Milka nie ma rodowodu więc jak im to powiedziałam to ich zatkało i siedzieli już cicho

Posted

Maciaszku pani się nie odezwała. Napisałam jej że sunia jest u mnie poprosiłam jeśli tylko ma możliwość zarejestrowania się na dogo, napisanie kilka słów o sobie i warunkach jakie może zapewnić ale cisza. Napisałam maila także do pani która była zainteresowana adopcją Telmy może akurat. Poza tym będę musiała a raczej poproszę Ciebie o zrobienie bazarku. bo nie chcę obciążać zbytnio fundacji kosztami a u weta za sitę jest już 40zł za dziś plus każde kolejne 40 zł na 3 dni zastrzyków i badanie kału a i karma mi się pomalutku kończy, dla Telmy zakupiłam jeszcze zostało ale nie wiem czy teraz dam radę zakupić bo muszę swoją sucz odrobaczyć, zaszczepić i odłożyć kasę na sterylkę a na bazarek mam fajne nowiusieńkie koszule z vistuli więc może jakaś dogomaniaczka zafunduje taką swemu TZ-towi;)

Posted

tylko jakieś towarzystwo sobie tam grilla zrobiło i milka bezczelnie weszła pośród nich i się wytrzepała z resztą jak większość psów które przychodziły jednak tylko do nas z tekstem że pies z rodowodem a nie wychowany

hehe ale trepy.Niechaj zatem wlasciciele psow rodowodowych spala te rodowody i ....niech se psy szaleją bo w końcu bez rodowodow to mogą wszystko:-D

Posted

No to się zalogowałam i będę obserwować Sitkę, bo poluję na nią :D Chcę poprosić mamę czy ją w końcu bierzemy czy nie ^^

Gatta, Podobno kota nie zjadła jak mi powiedziano :D
Także raaczej nie ma problemu, ale przecież piesek ze schroniska, to skąd mają mieć pewność ? :):) Młoda, więc się do zwierzaka może przyzwyczaić ;)

Ja mam szynszylka i myślę, że się by się zaprzyjaźniły ;) Tak jak z moją goldenką.
Moja w Sitki wieku też miała biegunki.. i coś było mówione o nie wyleczalnej bakterii, ale to wet był do dupci jak się okazało.. raz do niego przyszłam z szynszylką, która złamała łapę to zgadnijcie co zrobił.. ;/ ;/ owiązał plastrem ;/

I co tam u tej prześlicznej suni słychować ? :p

Posted

[quote name='lussi&saba']No to się zalogowałam i będę obserwować Sitkę, bo poluję na nią :D Chcę poprosić mamę czy ją w końcu bierzemy czy nie ^^

Gatta, Podobno kota nie zjadła jak mi powiedziano :D
Także raaczej nie ma problemu, ale przecież piesek ze schroniska, to skąd mają mieć pewność ? :):) Młoda, więc się do zwierzaka może przyzwyczaić ;)

Ja mam szynszylka i myślę, że się by się zaprzyjaźniły ;) Tak jak z moją goldenką.
Moja w Sitki wieku też miała biegunki.. i coś było mówione o nie wyleczalnej bakterii, ale to wet był do dupci jak się okazało.. raz do niego przyszłam z szynszylką, która złamała łapę to zgadnijcie co zrobił.. ;/ ;/ owiązał plastrem ;/

I co tam u tej prześlicznej suni słychować ? :p

Sita taka piękna, więc zapraszamy do adopcji :cool3: