Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

imię: Cygan
rasa: mieszaniec
miasto: Tychy
sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak
charakter i opis: Piękny mieszaniec z terierem. Bardzo łagodny wobec ludzi i innych zwierząt.

A tutaj są zdjęcia Cygana:
Picasa Web Albums - grazyna9915 - P 2628 - Cygan

Osoba z dogomanii do kontaktu w sprawie Cygana to grazyna9915.

Może akurat Cygankowi też się poszczęści ?

Posted

Wczoraj dzwonił do mnie pan z Warszawy, który też był zainteresowany Czarnym. Podałam mu telefon do Marchewy, celem uzgodnienia szczegołów. Może to Ci państwo? Ja już straciłam rachubę, dwa dni mnie nie było w necie a tu tyle się dzieje:)

Posted

Dzieje się,a raczej działo.Cały weekend odpisywałam na maile,ludzie byli poruszeni historią Czarnego,niestety jak dochodziło do konkretów wycofywali się,niektórzy poddali się chwili i emocje wzięły chyba górę,nie przemysleli dokładnie wszystkiego,inni chcieli psa takiego co nie niszczy,jest posłuszny,ułożony.....nie szczeka....nie kopie dziur na działce....
Jedna pani napisała,że chodzi o kulach,więc sama jej odradziłam Czarnego,bo on potrafi pociągnąć na smyczy i mógłby zrobić jej krzywdę.

Teraz czekam tylko na telefon od tego pana z Warszawy,który w sobotę był zdecydowany,a teraz myślą z żoną....hmmm,no i pani z Katowic.

Posted

Ech, to prawda, ludzie wielokrotnie mają odruchy serca i nie liczą się ze swoimi możliwościami. Ale wierzę, że Czarny trafi do właściwych ludzi. Czekamy na informacje, oby dobre...

Posted

dziewczyny, z tego sita 'poruszonych' trzeba wierzyc, że znajdzie się jakaś konkretna oferta. trzymam mocno kciuki. wiem, że każda z nas by chciała, żeby Czarny opuścił schronisko, ale ja osobie, która chce psa, który nie niszczy, nie szczeka (???!!!??? przecież to pies, nie będzie miałuczał) i wogóle robi chyba za maskotkę na półce z książkami, to nieporozumienie - takie osoby wcale nie powinny mieć psiaka, bo prawdopodobieństwo jest ogromne, że znów trafiłby do schroniska.... najlepszemu psiakowi czasem się zdarzy coś przeskrobac i tak ludzie są mniej idealni.

Buziaki i czekam niecierpliwie na wieści - mam nadzieję, że szczęśliwe :)

ps. jak będziecie miec konkretne domki to nie zapominajcie o innych psiakach, bo wszystkie tutaj dodatkowe wątki to psiaki podobne do Czarnego :)

Posted

[B]Dziewczyny,udało się!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:zadzwonił pan z Warszawy,ten o którym pisałam w sobotę,który ma dom z ogrodem i 10 letnią sunię i który chce Czarnego:multi::multi::multi:[/B]
[B]Ja w niedzielę jadę do Warszawy na Okęcie po siostrę,a że państwo ci mieszkaja w pobliżu Okęcia,postanowiliśmy,że przywiozę Czarnego właśnie w niedzielę rano,umówiliśmy się na ul.Żwirki i Wigury-parking za Jednostką Wojskową.Jeszcze będziemy w kontakcie telefonicznym.[/B]

[B]Zaraz po pracy jadę wyprowadzić Czarnego na spacer,w tygodniu przewiozę chłopaka samochodem,niech się przyzwyczaja;)[/B]
[B]W sobotę zabiorę go ze schroniska do mamy,wykąpię i rano pojedziemy,juuuuuuuuupppppppiiiiiiiii:multi:[/B]

[B]Dziewczyny,JESTEŚCIE WIELKIE:loveu:[/B]

Posted

tak sobie myślę, żeby wyraźnie powiedziec temu właścicielowi, że gdyby cokolwiek było nie tak, psiaki się nie dogadały czy coś takiego, to żeby Tobie oddał - oczywiście odpukac, ale martwię się, żeby wszystko było ok

Posted

Wspaniała wiadomość :lol:.
Życzę Czarnemu, żeby wszystko się pomyślnie ułożyło i żeby pokochał swoich Państwa z wzajemnością.

Posted

PapryczkaChili napisał(a):
tak sobie myślę, żeby wyraźnie powiedziec temu właścicielowi, że gdyby cokolwiek było nie tak, psiaki się nie dogadały czy coś takiego, to żeby Tobie oddał - oczywiście odpukac, ale martwię się, żeby wszystko było ok

Zawsze przy adopcji mówię nowym właścicielom,że gdyby coś,to do mnie mają dzwonić,jest to też napisane w umowie adopcyjnej.
Wyobraźcie sobie,że kiedyś oddali mi psa po pół roku:-ona początku byłam wściekła,ale potem cieszyłam się,że jednak trafił do mnie,a nie do schroniska i teraz grzeje dupkę w nowym domciu,też w Warszawie;)

A wracając do nowych pańciów Czarnego,to pan powiedział,że żona kazała mu się dobrze zastanowić,ponieważ po odejściu za TM ich poprzednich psów,pan strasznie to przeżył i odchorował,dlatego musiał to jeszcze raz przemysleć,ale to wielki psiarz i powiedział,że Czarny to mniejsza kopia jego ukochanego Marsa i nie może być inaczej:loveu:

Posted

W tym tygodniu mają go zaczipować w schronisku,w sobotę zabieram go na kąpanko,na noc zostanie u mojej mamy,ponieważ mój Bruno go na pewno nie zaakceptuje i rano w niedzielę wyjazd;)

Posted

Wczoraj zabrałam Czarnego na spacer i przewiozłam samochodem,aby zobaczyć reakcję,ale było ok;)już jutro nasz kudłacz wyjdzie ze schroniska i w niedzielę zacznie nowe życie,strasznie się cieszę:loveu:

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Wczoraj zabrałam Czarnego na spacer i przewiozłam samochodem,aby zobaczyć reakcję,ale było ok;)już jutro nasz kudłacz wyjdzie ze schroniska i w niedzielę zacznie nowe życie,strasznie się cieszę:loveu:

właśnie myślałam dzisiaj o Czarnym co u niego :) pisz koniecznie co z nim i jak się sprawy mają, jak wygląda przekazanie kawalera :cool3: