MARCHEWA Posted June 27, 2009 Author Posted June 27, 2009 Tychy są blisko Katowic,to może zaproponować go tej pani z Katowic?Dogo07 dowiedz się o nim jak najwięcej. Quote
Onaa Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 W Tychach jest taki psiak podobny trochę do Czarnego, ma na imię Cygan. Też czeka na dom. Ma ok. 2 lat. Może on mógłby ? Quote
PapryczkaChili Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 no to super, że coś się zaczyna dziac :multi: a jakby się przy okazji udało znaleźc domki dla kilku psiaków to byłoby wspaniale :) Quote
Onaa Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 imię: Cygan płeć: pies wiek: 2 lata 3 miesiące rasa: mieszaniec miasto: Tychy sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: Piękny mieszaniec z terierem. Bardzo łagodny wobec ludzi i innych zwierząt. A tutaj są zdjęcia Cygana: Picasa Web Albums - grazyna9915 - P 2628 - Cygan Osoba z dogomanii do kontaktu w sprawie Cygana to grazyna9915. Może akurat Cygankowi też się poszczęści ? __________________ Quote
Kaas1 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Wczoraj dzwonił do mnie pan z Warszawy, który też był zainteresowany Czarnym. Podałam mu telefon do Marchewy, celem uzgodnienia szczegołów. Może to Ci państwo? Ja już straciłam rachubę, dwa dni mnie nie było w necie a tu tyle się dzieje:) Quote
MARCHEWA Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Dzieje się,a raczej działo.Cały weekend odpisywałam na maile,ludzie byli poruszeni historią Czarnego,niestety jak dochodziło do konkretów wycofywali się,niektórzy poddali się chwili i emocje wzięły chyba górę,nie przemysleli dokładnie wszystkiego,inni chcieli psa takiego co nie niszczy,jest posłuszny,ułożony.....nie szczeka....nie kopie dziur na działce.... Jedna pani napisała,że chodzi o kulach,więc sama jej odradziłam Czarnego,bo on potrafi pociągnąć na smyczy i mógłby zrobić jej krzywdę. Teraz czekam tylko na telefon od tego pana z Warszawy,który w sobotę był zdecydowany,a teraz myślą z żoną....hmmm,no i pani z Katowic. Quote
Onaa Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Trzymam mocno kciuki żeby Czarnemu sie udało, to taki wspaniały psiak :lol:. Quote
Kaas1 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Ech, to prawda, ludzie wielokrotnie mają odruchy serca i nie liczą się ze swoimi możliwościami. Ale wierzę, że Czarny trafi do właściwych ludzi. Czekamy na informacje, oby dobre... Quote
PapryczkaChili Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 dziewczyny, z tego sita 'poruszonych' trzeba wierzyc, że znajdzie się jakaś konkretna oferta. trzymam mocno kciuki. wiem, że każda z nas by chciała, żeby Czarny opuścił schronisko, ale ja osobie, która chce psa, który nie niszczy, nie szczeka (???!!!??? przecież to pies, nie będzie miałuczał) i wogóle robi chyba za maskotkę na półce z książkami, to nieporozumienie - takie osoby wcale nie powinny mieć psiaka, bo prawdopodobieństwo jest ogromne, że znów trafiłby do schroniska.... najlepszemu psiakowi czasem się zdarzy coś przeskrobac i tak ludzie są mniej idealni. Buziaki i czekam niecierpliwie na wieści - mam nadzieję, że szczęśliwe :) ps. jak będziecie miec konkretne domki to nie zapominajcie o innych psiakach, bo wszystkie tutaj dodatkowe wątki to psiaki podobne do Czarnego :) Quote
MARCHEWA Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 [B]Dziewczyny,udało się!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:zadzwonił pan z Warszawy,ten o którym pisałam w sobotę,który ma dom z ogrodem i 10 letnią sunię i który chce Czarnego:multi::multi::multi:[/B] [B]Ja w niedzielę jadę do Warszawy na Okęcie po siostrę,a że państwo ci mieszkaja w pobliżu Okęcia,postanowiliśmy,że przywiozę Czarnego właśnie w niedzielę rano,umówiliśmy się na ul.Żwirki i Wigury-parking za Jednostką Wojskową.Jeszcze będziemy w kontakcie telefonicznym.[/B] [B]Zaraz po pracy jadę wyprowadzić Czarnego na spacer,w tygodniu przewiozę chłopaka samochodem,niech się przyzwyczaja;)[/B] [B]W sobotę zabiorę go ze schroniska do mamy,wykąpię i rano pojedziemy,juuuuuuuuupppppppiiiiiiiii:multi:[/B] [B]Dziewczyny,JESTEŚCIE WIELKIE:loveu:[/B] Quote
PapryczkaChili Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 o mamusiu!!!! ale się cieszę :multi::loveu: to super, że decyzja nie zapadła tak od razu i że widać, że się zastanawiali. dużo szczęścia :) i fajnie, że będzie miał drugiego psiaka :) :cool3: Quote
Kaas1 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Cudownie:) Wobec tego wiele szczęścia dla Czarnego na nowej drodze życia!!! Quote
PapryczkaChili Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 tak sobie myślę, żeby wyraźnie powiedziec temu właścicielowi, że gdyby cokolwiek było nie tak, psiaki się nie dogadały czy coś takiego, to żeby Tobie oddał - oczywiście odpukac, ale martwię się, żeby wszystko było ok Quote
Onaa Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Wspaniała wiadomość :lol:. Życzę Czarnemu, żeby wszystko się pomyślnie ułożyło i żeby pokochał swoich Państwa z wzajemnością. Quote
MARCHEWA Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 PapryczkaChili napisał(a):tak sobie myślę, żeby wyraźnie powiedziec temu właścicielowi, że gdyby cokolwiek było nie tak, psiaki się nie dogadały czy coś takiego, to żeby Tobie oddał - oczywiście odpukac, ale martwię się, żeby wszystko było ok Zawsze przy adopcji mówię nowym właścicielom,że gdyby coś,to do mnie mają dzwonić,jest to też napisane w umowie adopcyjnej. Wyobraźcie sobie,że kiedyś oddali mi psa po pół roku:-ona początku byłam wściekła,ale potem cieszyłam się,że jednak trafił do mnie,a nie do schroniska i teraz grzeje dupkę w nowym domciu,też w Warszawie;) A wracając do nowych pańciów Czarnego,to pan powiedział,że żona kazała mu się dobrze zastanowić,ponieważ po odejściu za TM ich poprzednich psów,pan strasznie to przeżył i odchorował,dlatego musiał to jeszcze raz przemysleć,ale to wielki psiarz i powiedział,że Czarny to mniejsza kopia jego ukochanego Marsa i nie może być inaczej:loveu: Quote
PapryczkaChili Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 to cudownie!!!!!!!!!!!!!!!! fantastycznie, że się Czarnemu taki domek trafił :) mam nadzieję, że spotkanie 'na żywo' też wypadnie tak samo pomyślnie ;) Quote
MARCHEWA Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Czarny na wczorajszym spacerze; Oj,gdyby on wiedział ile wspaniałych osób mu pomogło i kibicowało;) Quote
PapryczkaChili Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 świetnie wygląda z tym swoim różowym języczkiem :loveu: to jaki teraz plan co do Czarnego?? - pogubiłam się już ;) Quote
MARCHEWA Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 W tym tygodniu mają go zaczipować w schronisku,w sobotę zabieram go na kąpanko,na noc zostanie u mojej mamy,ponieważ mój Bruno go na pewno nie zaakceptuje i rano w niedzielę wyjazd;) Quote
MARCHEWA Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 Wczoraj zabrałam Czarnego na spacer i przewiozłam samochodem,aby zobaczyć reakcję,ale było ok;)już jutro nasz kudłacz wyjdzie ze schroniska i w niedzielę zacznie nowe życie,strasznie się cieszę:loveu: Quote
PapryczkaChili Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 MARCHEWA napisał(a):Wczoraj zabrałam Czarnego na spacer i przewiozłam samochodem,aby zobaczyć reakcję,ale było ok;)już jutro nasz kudłacz wyjdzie ze schroniska i w niedzielę zacznie nowe życie,strasznie się cieszę:loveu: właśnie myślałam dzisiaj o Czarnym co u niego :) pisz koniecznie co z nim i jak się sprawy mają, jak wygląda przekazanie kawalera :cool3: Quote
Onaa Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Bo to jeszcze dwa dni jak Czarny pozna swój nowy domek :lol:. Quote
monika55 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Nie bylo mnie troche. A tu taka wiadomosc.:loveu: Quote
Recommended Posts