Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Takimi tematami to zaśmiecajcie kochane do woli :):) :)

Sunieczka zarezerwowana, czeka tylko na transport.

Na razie nic nie znalazlam - do Katowic  nie ma szans, szukam więc do Krakowa, bo zawsze to bliżej.

Chłopak, który wozi nam do Krakowa koty odpada, bo przyjedzie dopiero na święta...

Podzwoniłam do znajomych, czekam na jakieś wieści...

AM tez obiecała pomóc - ma popytać.

Najlepiej byłoby podać sunię komuś, kto jedzie w tamte strony, transportu płatnego na razie chyba nie bierzemy pod uwagę...

W razie czego mamy transport płatny ale w granicach rozsądku,pojedzie anecik,tylko jest problem,ponieważ może w niedzielę jechać.

Posted
20 minut temu, Anula napisał:

O rany,ale się ogromnie cieszę,że Maurycy zostaje.Gdzie będzie miał lepiej jak u Asi.Maurycy potrzebuje czasu i dużo ciepła aby oswoił się.Dla Maurycego oderwanie od jego domu jest dużym przeżyciem i stąd takie zachowanie.Będzie dobrze,pomalutku przyzwyczai się i będzie najwspanialszym przytulakiem na świecie,bo kotki takie są,miłe,kochane i bardzo wdzięczne zwierzaki.

A ja czekam na wątek Karinki. 

Zrobiony Anulu :)

Zapraszamy serdecznie.

Posted

NIE MA KARINKI W SCHRONIE!!!!!!!!!!!!!!!

Dzwoniła do mnie Tola,że Karinka w dniu robienia zdjęć została wydana. Po prostu wbiło mnie w fotel.

Nie wiem co teraz robić :( Tzn wiem że jedziemy, tylko nie wiem po kogo. Mam skrytą nadzieję że nie wycofacie się z bazarku kilometrowego bo jakiegoś psiaka przywieziemy - powiedziało się "a" trzeba powiedzieć "b". Tola jedzie do schronu zrobić zdjęcia i jakąś bidę wybiorę.

Czyli jedziemy po jakąś bidę do mnie na BDT i dwa szczeniaczki - jeden pod moją opiekę, drugi pod opiekę Gabi, które przenocują u mnie (mąż jeszcze nic nie wie :) mam nadzieję że z 5 psami mnie z domu nie wyrzuci :D) i TZ szafirki zabierze je ode mnie do hoteliku. Jest to i tak połowa drogi niż miałby jechać do Zamościa. Wszystko oczywiście ustalone z Tolą, Gabi i Hanią. Koszt przewozu Pyrzowice - Zamość będzie z bazarku Karinkowego.

Wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie. Nie nadążam. Tamtych szczeniaków już nie ma, są 2 inne. Czekoladka niewysterylizowana (nie wydadzą przed sterylizacją) i terierkowaty Krówek. Na BDT Papilonka - ale ma jakiegoś guza (wielkości buraka) - muszą sprawdzić co to jest.

Jak Tola wróci może wrzuci zdjęcia bo mi wcięło kabelek.

Posted

Pojechałam dzisiaj do schronu, bo mnie też załamała ta wiadomość, ze Karinki nie ma w schronie :(
Jak jakiś czas temu pojechałam robić jej zdjęcia, to faktycznie nic nie mówilam o rezerwacji, bo jeszcze wtedy nie wiedziałam, ze tak się sprawy potoczą.

Trudno rezerwować psa w sytuacji gdy nie wiadomo, czy znajdzie się dla niego jakies miejsce...

Potem TZ dzwonił, żeby ją zarezerwować, a podobno juz wtedy nie było jej w schronisku - została wydana w tym samym dniu, kiedy robiłam zdjęcia.

Dopiero dzisiaj skojarzyli, która suczkę rezerwowałam.

Nic, róbmy swoje, kolejne czekają na pomoc, miejmy nadzieję, ze Karinka trafiła do dobrych ludzi, tacy tez przyjeżdzaja do schroniska po psa.

Posted
13 minut temu, Anula napisał:

Czekoladka jest śliczna.Jeżeli nie wydają bez sterylki to szkoda jej,że zostanie w Schronie.Wszystkie psiaki są bardzo ładne ogólnie.

Czekoladkę zarezerwowałam na prośbę Gabi...

Szczeniaka tez...

Posted

A to maleństwo z guzem jakie śliczne jest.Czy w Schronisku jest jakaś izolatka aby psy po zabiegach tam przebywały/ Jeszcze jedno mam pytanie,czy psiaki są czipowane w Schronisku,a psy kastrowane?

Posted
3 minuty temu, Poker napisał:

a to małe to co? pojedzie gdzieś?

Znalazła się właścicielka. Na razie roboczo czekoladę nazwałam Czekoladką i czekam niespodzianek = oby nie

Posted
20 minut temu, Anula napisał:

A to maleństwo z guzem jakie śliczne jest.Czy w Schronisku jest jakaś izolatka aby psy po zabiegach tam przebywały/ Jeszcze jedno mam pytanie,czy psiaki są czipowane w Schronisku,a psy kastrowane?

Wszystkie psy sa czipowane, psy - kastrowane, suki sterylizowane.

Nie wiem, gdzie w schronie przebywają psy po zabiegach

Posted
24 minut temu, Poker napisał:

a to małe to co? pojedzie gdzieś?

Zarezerwowalam małą w schronie, miała po operacji jechać do anecik, ale teraz juz nic z tego.

ŚLiczna jest...

Nie mam coś ostatnio szczęścia

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Zarezerwowalam małą w schronie, miała po operacji jechać do anecik, ale teraz juz nic z tego.

ŚLiczna jest...

Dlaczego ?

Posted
1 minutę temu, Jolanta08 napisał:

Dlaczego ?

Tz przed chwila dostał tel, ze po mala zgłosiła się właścicielka (sunia przyjechała do schronu w Sylwestra)

Posted
7 minut temu, Tola napisał:

ŚLiczna jest...

To chyba ja nie mam szczęścia - ale psinki mają - najpierw Karinka, teraz ta malutka :)

Posted

Jaki ruch w interesie :)

Kejla będzie miała dom, Funia ma dom, Tofik ma dom, szczeniaczki zarezerwowane, jeszcze jakaś mała na tymczas. Cudne wieści :)

Trzy dni na telefonie ale było warto :)

Posted
11 minut temu, anecik napisał:

Jaki ruch w interesie :)

Kejla będzie miała dom, Funia ma dom, Tofik ma dom, szczeniaczki zarezerwowane, jeszcze jakaś mała na tymczas. Cudne wieści :)

Trzy dni na telefonie ale było warto :)

Tak, radość ogromna, tylko ja z tą rezerwacja nie mam szczęścia.

Za parę dni podjadę znowu do schronu i może coś wypatrzę - malego