LadyS Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Malagos, nawet ma wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/205427[/url] Magda chciała ją zabrać do Wawy, ale może Ty chcesz ją zabrać do siebie na DT, co? :) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Tolu, no i co z tymi wymiarami transportera? Quote
zadra Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 [quote name='Żunia']Zadra. Po pierwsze : WIELKI szacun za " Sesję Nadzwyczajną " Po drugie: Ty zaczęłaś i nie odpowiedziałaś na moje pytanie.[/QUOTE] Po pierwsze zawsze mówię to co myślę. Po drugie pomagajmy na tym wątku psom i kotom , bez względu na poglądy polityczne i opinię na temat funkcjonowania schroniska. Quote
malagos Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 [quote name='ladySwallow']Malagos, nawet ma wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/205427[/URL] Magda chciała ją zabrać do Wawy, ale może Ty chcesz ją zabrać do siebie na DT, co? :)[/QUOTE] Nie, nie myślałam o wzięciu jej na dt, właśnie chciałam ją Magdzie polecić :evil_lol: :p Quote
LadyS Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 [quote name='malagos']Nie, nie myślałam o wzięciu jej na dt, właśnie chciałam ją Magdzie polecić :evil_lol: :p[/QUOTE] Hihi, Magda sama ją poleciła sobie na DT ;) Quote
Tola Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Tolu, no i co z tymi wymiarami transportera?[/QUOTE] Wysłalam pv. Transporterek niepotrzebny, bo Bajki nie ma juz w schronie. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 przykro mi, że znowu się nie udało jakiejś psinie pójść do odpowiedzialnej adopcji :( Pozostaje tylko mieć nadzieję, że poszła do jakiegoś człowieka. nO I obserwuję sprawę tych sterylek. Jeśli okaże się, że to kolejny wybryk to chyba naprawdę trzeba będzie sprawę nagłośnić. Lady i Piranhio - podajcie proszę na pw wymiary transporterków w jakich ewentualnie miałyby jechać Wasze psiaki. Zdejmie się wymiary i będzie wiadomo jakie psiaki mogą jechać. Quote
Żunia Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Zadra. Moje pytanie związane było z zamojskimi zwierzakami- dotyczyło Twojej wiedzy na temat zamojskich bezdomnych kociaków. Nie uważam, że odbiegało od tematu tego forum. Quote
zadra Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 [quote name='Żunia']Zadra. Moje pytanie związane było z zamojskimi zwierzakami- dotyczyło Twojej wiedzy na temat zamojskich bezdomnych kociaków. Nie uważam, że odbiegało od tematu tego forum.[/QUOTE] Napisałam,że program sterylizacji jest od dwóch lat,lecz często ludzie zglaszjący bezdomne kotki do sterylizacji są ignorowani.Mam staly kontakt z 11 karmicielkami kotow więc wiem znam sytuacje z ich relacji i zapewnienia pracowników schroniska o dostepności sterylizacji nic tu nie pomogą.Wczoraj była sytuacja z odmowieniem sterylizacji ponoć z powodu wstrzymania programu.Funia moze to potwierdzic. Wszystko wyjasnilam,czekam na info czy kotka bedzie wysterylizowana. Quote
Tola Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Komplikacji posterylkowej cd. Jutro o 13 w Warszawie Vita ma poważną operację - trzymajmy kciuki [URL]http://www.dogomania.pl/threads/199047-Nie-płacz-za-mną-Zamościu-Evita-jamnikowata-piękność-już-w-swoim-nowym-domu!!!/page13[/URL] Najwazniejsze - jak napisała Bianka0 na wątku suni - Vita ma wspaniała rodzinę, która będzie o nią walczyć nie patrząc na koszty leczenia. Quote
Żunia Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Czy Evita to ta sunia, która miała bardzo wzdęty brzuszek i podejrzewałyście, że sunia jest w ciąży? Jak sobie przypominam, to w jej sterylce uczestniczyła jeszcze jakaś p. doktor. Sunia miała bardzo dużo gazów, ale ...... No cóż, szkoda sunieczki. W sprawie sterylek kotów. Na koszt miasta sterylizowane są koty bezdomne, czyli te , które zostały odłowione przez pracowników schronu bądż te, których bezdomność może być potwierdzona np. przez kogoś z Zarządu Osiedla. Każdy posiadacz kota mógłby się zgłosić do weta ( schronu ), powiedzieć, że kot którego przyniósł jest bezdomny i zrobić zabieg za darmo.I co by wtedy było? Quote
zadra Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='Żunia']Czy Evita to ta sunia, która miała bardzo wzdęty brzuszek i podejrzewałyście, że sunia jest w ciąży? Jak sobie przypominam, to w jej sterylce uczestniczyła jeszcze jakaś p. doktor. Sunia miała bardzo dużo gazów, ale ...... No cóż, szkoda sunieczki. W sprawie sterylek kotów. Na koszt miasta sterylizowane są koty bezdomne, czyli te , które zostały odłowione przez pracowników schronu bądż te, których bezdomność może być potwierdzona np. przez kogoś z Zarządu Osiedla. Każdy posiadacz kota mógłby się zgłosić do weta ( schronu ), powiedzieć, że kot którego przyniósł jest bezdomny i zrobić zabieg za darmo.I co by wtedy było?[/QUOTE] Zastanów się o czym piszesz.Znasz kogos kto dałby swojego kota na sterylkę do schronu? bo ja nie.Bezdomnośc kota potwierdza rownież:administrator,zarząd ogródków działkowych itp.Zastanawiam się,czy przekazując pokarm karmicielkom tez powinniśmy sprawdzac,czy przypadkiem nie karmia swoich kotow.BZDURA!!!! Ludziom trzeba być wdzięcznym za zaangażowanie i pomoc w ograniczaniu bezdomności,a nie podrjrzewać o niecne czyny. Inny rozdział to sposób wyłapywania dziakich kotów.Te nie podejdą do człowieka,a w schronie nadal nie ma odpowiedniego sprzętu czyli klatki łapki. Populacja dzikich kotow nadal bez przeszkód sie rozwija. Quote
Żunia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Wiem , co piszę. Bezdomność kota musi być potwierdzona. I wiem także ( i wszyscy wiedzą ) do czego zdolni są niektórzy ludzie, jeżeli mogą uniknąć wydatków. Karmicielki robią dobrą robotę i chwała im za to. Znacie je i wiecie, że kierują się w swoich działaniach dobrym sercem. Podejrzewam, że bez sprawdzenia , też nie dalibyście karmy OBCEJ osobie, która przyszłaby i powiedziała, że potrzebna jest jej karma dla bezdomnych kotów. Quote
zadra Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='Żunia']Wiem , co piszę. Bezdomność kota musi być potwierdzona. I wiem także ( i wszyscy wiedzą ) do czego zdolni są niektórzy ludzie, jeżeli mogą uniknąć wydatków. Karmicielki robią dobrą robotę i chwała im za to. Znacie je i wiecie, że kierują się w swoich działaniach dobrym sercem. Podejrzewam, że bez sprawdzenia , też nie dalibyście karmy OBCEJ osobie, która przyszłaby i powiedziała, że potrzebna jest jej karma dla bezdomnych kotów.[/QUOTE] Nie kwestionuję potwierdzania bezdomności.Krytykuję jedynie utrudnianie dostepności do sterylizacji i beznadziejna promocje programu. Co powiesz na temat sterylizacji kotów dzikich i sposobów ich wyłapywania.Problem jest bardzo duzy i do tej pory nie rozwiązany.Na strychach starówki jest ogromna ilośc dzikich kotów i nie ma działań w tym kierunku. Quote
leni356 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='Żunia']Wiem , co piszę. Bezdomność kota musi być potwierdzona. I wiem także ( i wszyscy wiedzą ) do czego zdolni są niektórzy ludzie, jeżeli mogą uniknąć wydatków. Karmicielki robią dobrą robotę i chwała im za to. Znacie je i wiecie, że kierują się w swoich działaniach dobrym sercem. Podejrzewam, że bez sprawdzenia , też nie dalibyście karmy OBCEJ osobie, która przyszłaby i powiedziała, że potrzebna jest jej karma dla bezdomnych kotów.[/QUOTE] U nas w gminach dają karmicielkom kotów karmę i środki antykoncepcyjne dla bezdomnych kotów BEZ SPRAWDZANIA. To byłaby bzdura sprawdzać wszystkie babcie :roll: Quote
malagos Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='ladySwallow']Jezu, dziewczyny, weźcie odpuśćcie...[/QUOTE] Rzeczywiście, ciżko to wszystko sie czyta..... A czy jakaś sunia ze schroniska jedzie do Madalleny? jesli tak, to kiedy? bo juz się pogubiłam? Quote
LadyS Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='malagos']Rzeczywiście, ciżko to wszystko sie czyta..... A czy jakaś sunia ze schroniska jedzie do Madalleny? jesli tak, to kiedy? bo juz się pogubiłam?[/QUOTE] No własnie tutaj pojawia się problem, bo suka miała być wysterylizowana przed wyjazdem, a nie zdążą jej wysterylizować tak, żeby pojechała 14stego, np. z Rodzicami... Do tego, ja siedzę w Lublinie, a piranha, która może to załatwić, została bez samochodu. Quote
Żunia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ja na to nie mam wpływu- przekazuję to, czego dowiedziałam się przy okazji kastracji bezdomnego rudaska, któremu znalazłam dom, pod warunkiem, że wykastrowany będzie. Skłonna byłam zrobić to na własny koszt i wtedy dowiedziałam się tego, co napisałam powyżej. Nawiasem mówiąc, kocur ma się dobrze, choć nadal jest bardzo nieufny w stosunku do ludzi. Quote
sacred PIRANHA Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='ladySwallow']Jezu, dziewczyny, weźcie odpuśćcie...[/QUOTE] niestety niczemu to nie służy, poza tym że nowe osoby wchodzące na wątek z miejsca mają dość tych przepychanek... stare zresztą już też... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 a, na to skoro ta sunia nie zdąży ze zsterylką do wyjazdu 14-ego to może jechać inny piesek, Lady, o którym pisałaś. Tylko potrzebuję wymiary transporterka.. Quote
LadyS Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']a, na to skoro ta sunia nie zdąży ze zsterylką do wyjazdu 14-ego to może jechać inny piesek, Lady, o którym pisałaś. Tylko potrzebuję wymiary transporterka..[/QUOTE] Ja w Zamościu obecnie nie mam innego psa do przewiezienia, Mimi z Rachowa ma jechać podobno 15stego. Quote
sacred PIRANHA Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ja pierwotnie mowiłam o suni - własnie Mimi, suni z Rachowa ktora aktualnie jest w Lublinie i jutro ma miec aborcyjną sterylke...dowiem sie tylko w koncu czy ona nadal potrzebuje transportu Quote
funia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 E-S dzwoniła do mnie nie dawno z info ,ze ma domek z ogródkiem dla suczki Ritopodobnej .Tej co poszła z mojego hoteliku.Suczka mała szorstka ruda.Pani chce podobną .Handzia załozyła jej watek ( chyba BAjka ja nazwały ) ale podobno jej już nie ma .... Więc gdybyście miały podobną to dom czeka .Gdyby znalazła się w schronie to tzreba zgłsic ja na sterylka . Quote
handzia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 wstawiam zdjęcie suni Ritopodobnej, oby jeszcze była...taki super dom się trafia... [IMG]http://img43.imageshack.us/img43/2725/p1070935x.jpg[/IMG] [IMG]http://img29.imageshack.us/img29/8585/p1070939u.jpg[/IMG] [IMG]http://img34.imageshack.us/img34/9343/p1070936d.jpg[/IMG] [IMG]http://img708.imageshack.us/img708/4489/p1070942s.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts